نشر نی
معرفی نشر نی
جلال رفیع در سال ۱۳۶۳ به همراه تعدادی از دوستان خود از جمله احمد ستاری، عبدالعلی رضایی، احمد سام و منصور آسیم که همگی از فعالان حوزهی نشر بودند تصمیم به تأسیس نشر نی گرفتند. این جمع مدتی بعد دچار تغیییرات گستردهای شد و در نهایت جعفر همایی که در کارنامهی خود فعالیت در انتشارات امیرکبیر و راهاندازی انتشارات روزنامهی اطلاعات را داشت مدیرعامل نشر نی شد.
این نشر یکی از باسابقهترین و در عین حال فعالترینهای حوزهی کتاب است. در فهرست دستهبندی موضوعی سایت، لیست متنوعی را خواهید دید. دین و فلسفه، ادبیات، علوم اجتماعی، حقوق و علوم سیاسی، اقتصاد و مدیریت، هنر و روانشناسی در این لیست قرار دارند. نشر نی عمده تمرکز خود را بر ادبیات، علوم اجتماعی و فلسفه گذاشته است. البته بعد از چاپ کتاب «اقتصاد کلان» این نشر بهعنوان یکی از منابع درسی دانشگاهی در حوزه علوم انسانی نیز شناخته شد.
نشر نی در طول سالها فعالیت در حوزهی کتاب و نشر توانسته است گنجینهای از انواع کتابهای معروف ایرانی و خارجی را گردآوری کند. این نشر در طول دوران فعالیت خود بیش از ۱۵۰۰ عنوان کتاب وارد بازار کرده است. کتابهایی از نویسندگان مشهور ایرانی و خارجی. اگر به فهرست پدیدآورندگان نگاهی بیندازید نامهای آشنای بسیاری را خواهید دید. افرادی مانند ایران درودی، محمد چرمشیر، پرویز جاهد، رخشان بنیاعتماد، کیانوش عیاری و...
روزگار نشر نی هم مانند انتشارات دیگر پر از فراز و فرود بود. زمانی برای خود کتابفروشی معروفی در خیابان کریمخان داشت و روزی بستهشدن آن را دید. اما هیچوقت کم نیاورد. این نشر هنوز هم یکی از پرکارترین و اصیلترینهاست. نشری که در سال ۱۳۹۳ توانست مقام اول را از لحاظ تعداد تراکنش بانکی در نمایشگاه تهران کسب کند.
این مقام نشان میدهد نشر نی توانسته است جای خود را میان خوانندگان و علاقهمندان کتاب به خوبی باز کند.