دانلود و خرید کتاب عاشق آزادی غاده السّمان ترجمه عبدالحسین فرزاد
تصویر جلد کتاب عاشق آزادی

کتاب عاشق آزادی

انتشارات:نشر چشمه
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۵از ۲۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب عاشق آزادی

غاده السّمان، پس از درگذشت همسرش دکتر بشیر داعوق، بسیار افسرده شد. دفتری که اکنون پیش رو دارید، پس از این حادثه سروده شده است. در این اشعار غربت، با تلخی تمام، این شاعر حساس را در بر‌گرفته است. او که پس از جنگ‌های خانمان‌برانداز داخلی لبنان، با بسیاری از آوارگان به پاریس رفت، اکنون غربت را در سرزمین بیگانه بیشتر حس می‌کند. گویی همسرش، در حکم وطنش سوریه و لبنان بود که چون درگذشت، او آوارگی و دوری از وطنش را با ذره‌ذره‌ی وجودش، درک کرد. یاسین رفاعیة، نویسنده‌ی مشهور عرب، در نشریه‌ی المستقبل می‌گوید: «برای عاشق، چیزی دردناک‌تر از این نیست که معشوق بمیرد و عاشق، پس از او بزیَد؛ خاصه که عاشق، خانم غاده السّمان و معشوق، دکتر بشیر داعوق باشد. این دو عمری دراز را باهم در سعادت کامل سپری کردند. نتیجه‌ی ازدواج آنان جوانی فرهیخته و روشنفکر (دکتر حازم) است...» او در این مجموعه که اکنون ترجمه‌اش را می‌خوانید، اشعاری در توصیف شوهرش دارد. نکته‌ی قابل‌توجه این است که این شاعر دانش و فضیلت شوهرش را وصف می‌کند و نه قد‌ و بالایش را.

درباره غاده السمان

غاده السمان، نویسنده و شاعر مشهور عرب، برای علاقه‌مندان به ادبیات عرب همواره نامی ویژه و محبوب بوده است. آثار او در سراسر جهان به زبان‌های مختلف ترجمه و منتشر شده و او را به یکی از برجسته‌ترین نویسندگان زن معاصر تبدیل کرده است.

غاده السمان در سال ۱۹۴۲ در دمشق به دنیا آمد و تحصیلات خود را در رشته ادبیات انگلیسی تا مقطع دکترا ادامه داد. او در دانشگاه‌های معتبر مانند دانشگاه آمریکایی بیروت و دانشگاه لندن تحصیل کرد و پس از آن به‌عنوان سخنران در دانشگاه دمشق مشغول به کار شد. آغاز فعالیت نویسندگی او با انتشار مجموعه داستان «عیناک قدری» در سال ۱۹۶۲ بود که دغدغه‌های اجتماعی و انسانی او را منعکس می‌کرد. این اثر با بازخوردهای مثبت، او را به‌عنوان نویسنده‌ای فمینیست در جهان عرب معرفی کرد. آثار بعدی او مانند «لابحر فی بیروت» و «رحیل المرافی القدیمه» نیز ترکیبی از نگاه انتقادی به جامعه و دغدغه‌های انسانی داشتند.

غاده السمان در طول زندگی خود به بسیاری از کشورهای اروپایی سفر کرد و تجربیاتش را در آثار خود گنجاند. کتاب‌هایی چون «کابوس‌های بیروت» و «بیروت ۷۵» تأثیرات جنگ داخلی لبنان و بحران‌های اجتماعی را با نثری شاعرانه و تأثیرگذار بازگو می‌کنند. او همچنین در آثارش به موضوعات عشق، مهاجرت و تنهایی پرداخته و از آن‌ها به‌عنوان ابزارهایی برای بیان دیدگاه‌های اجتماعی استفاده کرده است.

غاده السمان به‌عنوان نویسنده‌ای پیشرو در ادبیات عرب و با نگاهی متفاوت و جسورانه، توانسته است تأثیرات گسترده‌ای بر فرهنگ ادبیات جهان عرب و حتی ایران بگذارد. آثار او همچنان الهام‌بخش نسل‌های جدید خوانندگان و نویسندگان است. برای آشنایی بیشتر با این شاعر و آثار او می‌توانید بیوگرافی و معرفی کتاب‌های غاده السمان را بخوانید.

arash
۱۳۹۸/۰۷/۰۴

خواستم بنویسم اگر غاده ایرانی بود هزاران فحش میخورد و عده زیادی بهش میگفتند پول گرفته ناموس ما رو لخت کنه و عده ای دیگه بهش میگفتند فا... ولی حالا که ایرانی نیست ازش تعریف میشه بعد دیدم نه، همه

- بیشتر
sadafi
۱۳۹۸/۱۲/۲۶

زیبا لطیف و بیدار کننده. چقدر این اشعار و ترجمه اش دوست داشتنی هستند. چقدر ما مردمان زمین به هم نزدیکیم. بیروت شاعر همان تهران من است. عشق، وطن، زن و آزادی مفاهیمی هستند که شاعر به زیبایی آن ها

- بیشتر
Shatut
۱۳۹۹/۰۱/۱۲

قشنگ و جسورانه بود.

فاطمه
۱۳۹۷/۱۱/۱۱

غاده السمان فوق العاده س.شعراش با روح و روان آدم بازی میکنن😍

Peyman N
۱۳۹۸/۰۱/۰۴

خوشم نیومد

fateme1ghaderi
۱۳۹۹/۰۱/۰۹

شعرهای قشنگتری از این شاعر رو توی کانال های تلگرام خونده بودم.

ای دوست! برای آن‌که به‌راستی زندگی کنی، از یاد مبر که خواهی مُرد!
Call_Me_Mahi
«مُردگان این فصل عاشق‌ترین زندگان بودند»
mahii
ای دوست! برای آن‌که به‌راستی زندگی کنی، از یاد مبر که خواهی مُرد!
mahii
آزادانه صداقتم را می‌نویسم در برابر دشنه‌های قبیله و می‌دانم که با قلمم گورم را حفر می‌کنم اما من ادامه خواهم داد، زیرا تمامی نویسندگان عاشق آزادی با تیشه‌ی قلم، گور خود را حفر می‌کنند.
helya.B
«برای عاشق، چیزی دردناک‌تر از این نیست که معشوق بمیرد و عاشق، پس از او بزیَد
مادربزرگ علی💝
هر جدایی دردی است، اما همه‌ی دردها در برابر لذت آزادی، ناچیز است!
سپیده اسکندری
ای دوست! برای آن‌که به‌راستی زندگی کنی، از یاد مبر که خواهی مُرد!
...💙
تو رهایی، حتا از جسمت... تو شرابی بی‌جام و من چونان تو‌اَم، دختر آزادی، و جام من، فضا و کوچ است. اگر آزادی بهای عشق باشد، پس ای عشقِ رمنده‌ی جیوه‌سان، بدرود!
SIR_SARAB
آیا شنیده‌ای که پروانه‌ای به میل خود دوباره کرم شود و به درون پیله باز‌گردد؟
farnaz Pursmaily
و من عشق تو را می‌نویسم اما هنگامی که نوشتنم تمام می‌شود تو رفته‌ای!
pejman

حجم

۱۱۶٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۹۲ صفحه

حجم

۱۱۶٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۹۲ صفحه

قیمت:
۲۰,۰۰۰
۱۰,۰۰۰
۵۰%
تومان