کتاب عاشق آزادی
معرفی کتاب عاشق آزادی
غاده السّمان، پس از درگذشت همسرش دکتر بشیر داعوق، بسیار افسرده شد. دفتری که اکنون پیش رو دارید، پس از این حادثه سروده شده است. در این اشعار غربت، با تلخی تمام، این شاعر حساس را در برگرفته است. او که پس از جنگهای خانمانبرانداز داخلی لبنان، با بسیاری از آوارگان به پاریس رفت، اکنون غربت را در سرزمین بیگانه بیشتر حس میکند. گویی همسرش، در حکم وطنش سوریه و لبنان بود که چون درگذشت، او آوارگی و دوری از وطنش را با ذرهذرهی وجودش، درک کرد. یاسین رفاعیة، نویسندهی مشهور عرب، در نشریهی المستقبل میگوید: «برای عاشق، چیزی دردناکتر از این نیست که معشوق بمیرد و عاشق، پس از او بزیَد؛ خاصه که عاشق، خانم غاده السّمان و معشوق، دکتر بشیر داعوق باشد. این دو عمری دراز را باهم در سعادت کامل سپری کردند. نتیجهی ازدواج آنان جوانی فرهیخته و روشنفکر (دکتر حازم) است...» او در این مجموعه که اکنون ترجمهاش را میخوانید، اشعاری در توصیف شوهرش دارد. نکتهی قابلتوجه این است که این شاعر دانش و فضیلت شوهرش را وصف میکند و نه قد و بالایش را.
درباره غاده السمان
غاده السمان، نویسنده و شاعر مشهور عرب، برای علاقهمندان به ادبیات عرب همواره نامی ویژه و محبوب بوده است. آثار او در سراسر جهان به زبانهای مختلف ترجمه و منتشر شده و او را به یکی از برجستهترین نویسندگان زن معاصر تبدیل کرده است.
غاده السمان در سال ۱۹۴۲ در دمشق به دنیا آمد و تحصیلات خود را در رشته ادبیات انگلیسی تا مقطع دکترا ادامه داد. او در دانشگاههای معتبر مانند دانشگاه آمریکایی بیروت و دانشگاه لندن تحصیل کرد و پس از آن بهعنوان سخنران در دانشگاه دمشق مشغول به کار شد. آغاز فعالیت نویسندگی او با انتشار مجموعه داستان «عیناک قدری» در سال ۱۹۶۲ بود که دغدغههای اجتماعی و انسانی او را منعکس میکرد. این اثر با بازخوردهای مثبت، او را بهعنوان نویسندهای فمینیست در جهان عرب معرفی کرد. آثار بعدی او مانند «لابحر فی بیروت» و «رحیل المرافی القدیمه» نیز ترکیبی از نگاه انتقادی به جامعه و دغدغههای انسانی داشتند.
غاده السمان در طول زندگی خود به بسیاری از کشورهای اروپایی سفر کرد و تجربیاتش را در آثار خود گنجاند. کتابهایی چون «کابوسهای بیروت» و «بیروت ۷۵» تأثیرات جنگ داخلی لبنان و بحرانهای اجتماعی را با نثری شاعرانه و تأثیرگذار بازگو میکنند. او همچنین در آثارش به موضوعات عشق، مهاجرت و تنهایی پرداخته و از آنها بهعنوان ابزارهایی برای بیان دیدگاههای اجتماعی استفاده کرده است.
غاده السمان بهعنوان نویسندهای پیشرو در ادبیات عرب و با نگاهی متفاوت و جسورانه، توانسته است تأثیرات گستردهای بر فرهنگ ادبیات جهان عرب و حتی ایران بگذارد. آثار او همچنان الهامبخش نسلهای جدید خوانندگان و نویسندگان است. برای آشنایی بیشتر با این شاعر و آثار او میتوانید بیوگرافی و معرفی کتابهای غاده السمان را بخوانید.
خواستم بنویسم اگر غاده ایرانی بود هزاران فحش میخورد و عده زیادی بهش میگفتند پول گرفته ناموس ما رو لخت کنه و عده ای دیگه بهش میگفتند فا... ولی حالا که ایرانی نیست ازش تعریف میشه بعد دیدم نه، همه
زیبا لطیف و بیدار کننده. چقدر این اشعار و ترجمه اش دوست داشتنی هستند. چقدر ما مردمان زمین به هم نزدیکیم. بیروت شاعر همان تهران من است. عشق، وطن، زن و آزادی مفاهیمی هستند که شاعر به زیبایی آن ها
قشنگ و جسورانه بود.
غاده السمان فوق العاده س.شعراش با روح و روان آدم بازی میکنن😍
خوشم نیومد
شعرهای قشنگتری از این شاعر رو توی کانال های تلگرام خونده بودم.