معرفی و دانلود کتاب دانوب خاکستری + خلاصه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب دانوب خاکستریsubscriptionAvailable

کتاب دانوب خاکستری

نوع کتاب
۳.۴ امتیاز(از ۱۹ رأی)

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

٪۳۰ تخفیف اولین خرید کتاب با کد OFF30ic-copy

معرفی کتاب دانوب خاکستری

کتاب دانوب خاکستری، نوشته غاده السمان و ترجمه‌ نرگس قندیل‌ زاده، مجموعه‌ای از شش داستان کوتاه است که نشر ماهی آن را منتشر کرده است. این داستان‌ها در جهان عرب، به‌ویژه دمشق و بیروت، می‌گذرند و میان سفر، عشق، سیاست، رسانه، جنگ و شکست سرگردان‌اند. راویان در مرز باریک میان هوشیاری و تخدیر، واقعیت و رؤیا، وطن و تبعید حرکت می‌کنند و از تجربه‌ی شکست ژوئن ۱۹۶۷، خشونت تبلیغات رسمی، زخم‌های شخصی و جمعی و جست‌وجوی فراموشی می‌گویند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دانوب خاکستری اثر غاده السمان

کتاب دانوب خاکستری مجموعه‌ای از شش داستان از غاده السمان است. سه داستان از کتاب کوچ لنگرگاه‌های قدیمی و سه داستان دیگر از کتاب شام غریبان انتخاب شده‌اند. مترجم در مقدمه توضیح داده است که چگونه شکست ژوئن ۱۹۶۷، تبعید، غربت، کار در رادیو و تجربه‌ی سانسور و تبلیغات، به تاروپود این داستان‌ها راه یافته است. در این کتاب، راویان اغلب زنان تحصیل‌کرده و آگاه‌ هستند که میان شهرهای اروپایی، بیروت و دمشق در رفت‌وآمدند و در عین آشنایی با ادبیات و فلسفه‌ی غرب، درگیر زخم‌های سیاسی و عاطفی جهان عرب هستند. هر داستان از کتاب بر محور یک تصویر یا استعاره‌ی مرکزی بنا شده است: دانوبی که در خیال آبی است و در واقعیت خاکستری و گل‌آلود، حنجره‌ای که ابزار جنایت تبلیغاتی شده، گورستانی در قلب شهر، آتشی که سال‌ها بعد از خاموشی ظاهری هنوز روی پوست می‌سوزد و شهری که به گورستانی یکپارچه شبیه شده است.

غاده السمان در کتاب دانوب خاکستری، باتکیه‌بر تک‌گویی‌های طولانی، پرش‌های زمانی، خاطره‌نویسی و روایت‌های درونی، مرز میان اعتراف شخصی و روایت جمعی را کم‌رنگ کرده است. مترجم در مقدمه به ردپای نویسندگانی چون کامو، فالاچی، فروم، ادگار آلن‌پو، سارتر، جین وبستر و غسان کنفانی در جهان فکری نویسنده اشاره کرده و نشان داده است که چگونه این تأثیرها در مضامینی مانند پوچی، مسئولیت فردی، خشونت ساختار قدرت و بحران هویت بازتاب یافته است. پانوشت‌ها و توضیحات مترجم نیز به فهم ارجاعات تاریخی، نام‌ها و اصطلاحات سیاسی و فرهنگی کمک کرده است.

خلاصه داستان دانوب خاکستری

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان‌های کتاب دانوب خاکستری حول تجربه‌ی شکست، گناه، فرار و ناتوانی از فراموشی می‌چرخند. در داستان دانوب خاکستری، زنی عرب که زمانی گوینده‌ی رادیو بوده، در وین میان هتل‌ها، بارها، مردان و معشوق لال خود، سرگردان است و با ویسکی، سفر و رابطه می‌کوشد خاطره‌ی نقش خود در تبلیغات دروغین جنگ ۱۹۶۷ و مرگ برادر فدایی‌اش را تخدیر کند. دانوبی که در رؤیا آبی و در موسیقی اشتراوس باشکوه است، در واقعیت رودی خاکستری و آلوده از خاکستر اوهام و شکست‌ است.

در دیگر داستان‌ها نیز راویان با زخم‌هایی مشابه روبه‌رو هستند: زنی که سوختگی قدیمی روی شکمش، سال‌ها بعد، هر شب مانند لکه‌ای الکل شعله می‌کشد. شخصیت‌هایی در گورستان‌های شهر، در میان تابلوهای نقاشی خاکستری، در کافه‌های محله‌ی حمراء و در راهروهای بیمارستان‌ها، شکست جمعی را در بدن و حافظه‌ی خود حمل می‌کنند. کتاب دانوب خاکستری پیوسته میان صحنه‌های بیرونی و جریان سیال ذهن رفت‌وآمد کرده است تا نشان دهد چگونه تبلیغات، جنگ، عشق، سقط جنین، مهاجرت و هنر در یک شبکه‌ی پیچیده به هم گره خورده‌اند.

چرا باید کتاب دانوب خاکستری را بخوانیم؟

خواندن کتاب دانوب خاکستری فرصتی است برای دیدن شکست سیاسی و جنگ از زاویه‌ی بدن، حافظه و زندگی روزمره‌ی زنان و مردان عرب. این کتاب نشان می‌دهد که چگونه یک قطعه موسیقی، یک رودخانه، یک گورستان شهری یا یک سوختگی قدیمی می‌تواند به نشانه‌ای از دروغ، تبلیغات، وطن و تبعید بدل شود و انسان را با پرسش‌های تلخ درباره‌ی مسئولیت فردی، فراموشی و امکان بازسازی روبه‌رو کند.

خواندن کتاب دانوب خاکستری را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

مطالعه‌ی کتاب دانوب خاکستری به علاقه‌مندان به ادبیات عرب معاصر، دوستداران داستان‌هایی با محوریت جنگ ۱۹۶۷ و پیامدهایش و کسانی که به روایت‌های زنانه از سیاست، رسانه و بدن علاقه دارند، پیشنهاد می‌شود.

درباره غاده السمان

غاده السمان، نویسنده و روزنامه‌نگار و از برجسته‌ترین چهره‌های ادبیات معاصر عرب، در سال ۱۹۴۲ در دمشق و در خانواده‌ای فرهیخته و سرشناس به دنیا آمد. پدرش، احمد السمان، رئیس پیشین دانشگاه سوریه و وزیر آموزش این کشور بود و نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت فکری و ادبی او داشت. غاده السمان پس از تحصیل در مدارس دمشق، مدرک کارشناسی ادبیات انگلیسی را از دانشگاه دمشق دریافت کرد و سپس در دانشگاه آمریکایی بیروت در رشته‌ی تئاتر ابزورد به تحصیل پرداخت. او همچنین دکترای خود را از دانشگاه قاهره اخذ کرد.

السمان در سال ۱۹۶۲، در ۲۰سالگی، نخستین مجموعه‌داستان خود را با عنوان «چشم‌های تو، سرنوشت من» منتشر کرد. او از همان آغاز کوشید از چهارچوب محدود ادبیات صرفاً زنانه فراتر رود و به مسائل اجتماعی، روان‌شناختی و انسانی بپردازد. همین رویکرد سبب شد خیلی زود به یکی از صداهای متمایز ادبیات عرب تبدیل شود.

او در کنار نویسندگی، سال‌ها در حوزه‌ی روزنامه‌نگاری فعالیت کرد و با نشریات مهم عربی همکاری داشت. زندگی در بیروت و سفرهای متعدد به اروپا افق‌های تازه‌ای در برابر او گشود و بر جهان‌بینی و آثارش تأثیر گذاشت. از مهم‌ترین مجموعه‌داستان‌های او می‌توان به «در بیروت دریایی نیست»، شب بیگانگان و کوچ بندرهای قدیمی اشاره کرد.

غاده السمان با انتشار رمان بیروت ۷۵ در سال ۱۹۷۴ به شهرتی گسترده دست یافت. این رمان تصویری انتقادی از جامعه‌ی لبنان پیش از جنگ داخلی ارائه می‌داد و به‌نوعی وقوع بحران‌های آینده را پیش‌بینی می‌کرد. او بعدها با رمان‌های کابوس‌های بیروت و شب میلیاردی جایگاه خود را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رمان‌نویسان جهان عرب تثبیت کرد.

السمان در سال ۱۹۷۸ با همکاری همسرش، بشیر الداعوق، انتشارات منشورات غاده السمان را بنیان گذاشت و انتشار آثار خود را به‌صورت مستقل ادامه داد. آثار او که آمیزه‌ای از دغدغه‌های فردی، اجتماعی و سیاسی هستند، تأثیر عمیقی بر ادبیات معاصر عرب گذاشته‌اند و او را به یکی از مهم‌ترین نویسندگان زن جهان عرب تبدیل کرده‌اند.

بخشی از کتاب دانوب خاکستری

«مردی دیگر، روزی دیگر، هتلی دیگر... و من، پرتاب‌شده در سالن هتل، در برابر دیوار شیشه‌ای بزرگی که از خیابان باران‌زده جدایم می‌کند. و صحنه‌های پشت شیشه در چاله‌های آب و مه و سایه‌های صبح خاکستری شناورند، همه دروغین و تقلبی، همچون رؤیایی خاکستری و فروچکیده از خواب‌های غمباری که بلافاصله پس از بیداری فراموش می‌کنی و همیشه از همین خواب‌ها می‌پری و صورتت پوشیده از اشک‌هایی است که خدا می‌داند از کجا می‌آید... و حس تلخی تو را می‌فرساید، حس کوچ همهٔ چیزهای زیبایی که در لحظهٔ هوشیاری به‌سرعت از میان می‌روند...»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب دانوب خاکستری و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

مشخصات کتاب الکترونیکی

نام کتابدانوب خاکستری
موضوعداستان کوتاه، داستان خارجی
نویسندهغاده السّمان
مترجمنرگس قندیل‌زاده
ویراستارمهدی نوری
انتشاراتنشر ماهی
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۵/۰۸/۰۷
فرمت کتابEPUB
حجم فایل کتاب۱.۷۴ مگابایت
شابک۹۷۸-۹۶۴-۲۰۹-۲۲۳-۹
تعداد صفحه‌ها۱۸۰ صفحه
قیمت کتاب۹۰۰۰۰ تومان
برچسبادبیات عرب

نظر شما دربارهٔ این کتاب

به این کتاب چه امتیازی می‌دهید؟

۱
۲
۳
۴
۵

نظرات کاربران

sadafi
مطمئن نیستم.
۱۳۹۹/۱۱/۲۷

داستان های این کتاب در مورد زندگی انسان هایی است که چیزی را در جنگ از دست داده اند و جنگ زندگی شان را تغییر داده است. تمام روایت ها ، بجز روایت آخر از زبان زنان کشورهای عرب حاضر...بیشتر

۰
زهرا😎
توصیه می‌کنم.
۱۳۹۹/۱۱/۱۳

روایت های فوق العاده از حب وطن.. بسیار شاعرانه و لذت بخش.. واقعا شیرین و گیرا بود تک تک داستانها..

۰
پوریای معاصر
توصیه می‌کنم.
۱۳۹۹/۱۱/۰۲

تجربه متفاوت و لذت‌بخشی از مطالعه

۰
حسین
۱۳۹۹/۱۰/۳۰

کاش اون سه کشور عربی واقعا برای خدا و آزادی قدس با اسرائیل درگیر شده بودن، اما تاریخ همش درس هستش کاری که سه کشور عربی با اون همه ادعا نتونستند انجام بدن و مجبور به تسلیم شدن و خاک دادن یک گروه...بیشتر

۲

بریده‌هایی از کتاب

sedy
۳۱
«شما پلیدی فحشا را فقط در تن زن می‌بینید، اما از کنار فحشای خودتان در سیاست و اخلاق و رفتارهای گوناگون می‌گذرید و پلک چشمتان هم هیچ نمی‌پرد... آقای محترم!» «مواظب حرف‌هایت باش...»
احسان رضاپور
۱۲
«آقای محترم!... حنجره‌ام را روسپی کردی و در تبدیل مؤسسات تبلیغاتی کشورم به خانه‌های فساد سهیم شدی... آقای بسیار محترم!» «مواظبحرف‌هایت باش...» «شما پلیدی فحشا را فقط در تن زن می‌بینید، اما از کنار فحشای خودتان در سیاست و اخلاق و رفتارهای گوناگون می‌گذرید و پلک چشمتان هم هیچ نمی‌پرد... آقای محترم!» «مواظب حرف‌هایت باش...» «شما با دیدن زنی که تن و روان خود را به پلیدی سپرده تا مثل شما شود و به میانتان راه یابد، خونتان به جوش می‌آید و در برابر تن بی‌حرمتش دیوانه می‌شوید، ولی در برابر تن بی‌حرمت وطن هیچ حسی ندارید. وطن من روسپی تاریخ است.»
Parinaz Abbasi
۷
چسبیده به هم بر یکی از نیمکت‌ها نشستیم. مانند دانش‌آموزان کلاس اول دبستان در روز اول مدرسه بودیم که نمی‌دانند باید منتظر چه چیزی باشند... نه کسی می‌آید و نه معلمی از راه می‌رسد... آن روزن مثل چشمی دریده و بی‌مُژه به ما زل زده بود و خورشید سرد و کبودش می‌گزیدمان.
sedy
۶
ولی تو، با آن‌همه حرف که زدم و آن‌همه حرف که دوست داشتم بزنم، نفهمیدی و نمی‌فهمی... زیرا تا وقتی کلمات در دنیای تو معنایی دارند و در دنیای من معنایی دیگر، گفت‌وگو مرده است...
hana
۶
با خشم گفتم: «چرا فکرکردن به کشور به معنای مزدوری است؟ من فکر می‌کنم، پس مزدورم؟!... چرا؟...»
sedy
۵
(اما آیا واقعآ می‌توان چیزی را اصلاح کرد؟ آیا هرگز می‌توان آثار ویرانی بناها و انسان‌ها را ترمیم کرد تا هرچیزی به همان وضعی که بوده بازگردد؟... درست همان‌طور که بوده؟...)
فلانی
۵
چه‌کسی باور می‌کند که عمر خاطره بیش‌تر از عمر زخم است؟
فلانی
۵
آیا حتمآ باید چیزی را از دست بدهیم تا عمق وابستگی‌مان به آن را دریابیم؟
فلانی
۴
مشتاق شنیدن صدای یک دوست بودم، ولی از دوستانم می‌گریختم و خود را بارازها و غم‌هایم گرد می‌آوردم.
فلانی
۴
وقتی انبوه کتاب‌ها را آن‌جا دیدم، به این مرد نازکدلِ فولادین احساس آتشینی پیدا کردم. او فرهیخته و داناست و این یعنی رنج می‌کشد.