کتاب بلقیس و عاشقانههای دیگر
معرفی کتاب بلقیس و عاشقانههای دیگر
بلقیس و عاشقانههای دیگر دفتر شعری از نزار قبانی شاعر شهیر سوری است. نزار قبانی را با اشعار عاشقانه و پرشورش میشناسند، عشق نخستین و اساسیترین مضمون اشعار او است و نگاهش در این قلمرو کاملا نو، زیباشناسانه، جستجوگرانه و لطیف است.
منتقدان ادبی عرب، لقبهای بسیاری برای قبانی درست کردهاند. القابی چون شاعر عشق، شاعر زن، شاعر رسوایی، شاعر طبقه مخملپوش، شاعر تاجر، شاعر ملعون، شاعر شکست و ناامیدی، شاعر هجو سیاسی، شاعر غزلهای حسّی و غیره. این نامها اغلب به دلیل نگرشی که قبانی در غزلهای خود بیان کرده پدید آمده است. سیر تحوّل در شعرهای قبانی از غزل با موضوعی جسمانی به غزل با موضوعی اجتماعی پس از انتشار حدود هفت مجموعه رخ نمایانده است و این امر او را به عنوان مدافع سرسخت حقوق زنان در جامعه عرب شناساند.
بلقیس و عاشقانههای دیگر هم مجموعهای از عاشقانههای این شاعر پرنفوذ عرب است که پیش از همه تقدیم عاشقان میشود.
درباره نزار قبانی
نزار قبانی در سال ۱۹۲۳ در دمشق به دنیا آمد. از ۱۶ سالگی به سرودن شعر روی آورد و در دانشگاه به تحصیل رشتهی حقوق پرداخت. به علت شغلش که کار در وزارت خارجه بود به کشورهای زیادی سفر کرد و همین سفرها تاثیرات بسیاری از زبان اشعار او گذاشتند. اشعار او عاشقانه هستند و به اکثر زبانها زندهی دنیا ترجمه شدهاند. خوانندگان بسیاری شعرهای او را خواندهاند. خودکشی خواهرش در سن ۲۵ سالگی به دلیل مخالفتش با ازدواجی که برایش ترتیب داده بودند، مرگ پسرش به علت بیماری قلبی و کشته شدن همسرش در بمبگذاری سفارت عراق، از جمله رخدادهایی بودند که بر شعر او تاثیر گذاشت. نزار قبانی در سال ۱۹۹۸ در لندن، از دنیا رفت.
باران یعنی تو برمیگردی»، «بیروت، عشق و باران»، « عشق پشت چراغ قرمز نمیماند»، «بلقیس و عاشقانههای دیگر»، «در بندر آبی چشمانت»، « تا سبز شوم از عشق»، «گنجشمها ویزا نمیخواهند» و «عشق ما روی آب راه میرود» تعدای از مجموعهها و کتابهای ترجمه شده نزار قبانی به فارسیاند.
شعری از دفتر بلقیس و عاشقانههای دیگر
هماوردان را آسایشی نیست
چونان که
در انقلاب دریا
قایق را.
عاشقانه های نزار قبانی، با ترجمه خوب آقای بیدج، من همه شعرها رو دوست داشتم.
زیبا لطیف و عاشقانه. لذت بردم
بیش از 50% کتاب، متن مصاحبهای بود که با آقای قبانی صورت گرفته بود و این واقعاً تو ذوقم زد!
بسیار روان و احساسی، از خواندش لذت خواهید برد