دبی فورد
بیوگرافی دبی فورد
دبی فورد، نویسندهی آمریکایی در حوزهی کمک به خویشتن است که آثارش از پرفروشترین کتابهای آمریکا محسوب میشوند. کتابهای فورد به بیش از ۲۰ زبان ترجمه شدهاند. او همواره مردم را تشویق میکرد تا به جای دنبال کردن کمال، عیوب خود را بپذیرند. فورد ابایی از اینکه بگوید زمانی به مواد مخدر اعتیاد داشته است، نداشت و اغلب در کتابهایش به مبارزهی خود با سوء مصرف مواد مخدر اشاره میکرد که به دلایلی از جمله طلاق والدینش و احساس کافی نبودن، شدت گرفته بود.
فورد در سال ۲۰۰۱ به یواسای تودی گفت: «من پرکودان، کوکائین و سایر مواد مخدر را مصرف میکردم تا بتوانم بیدار بمانم و روزی حدود صد قرص مصرف میکردم.» او گفته بود که تا سیسالگی به مراکز ترک اعتیاد مراجعه میکرد و از آنها خارج میشد و دهها هزار دلار برای مصرف مواد مخدر خرج میکرد. او همچنین گفته بود: «نهایتا هدف من این شد که بتوانم بدون غذا، قند، تلفن، مردان، تلویزیون و هر چیز دیگری تنها باشم و احساس خوبی داشته باشم؛ فقط در مورد خودم.»
دبی فورد در اوایل کار خود متوجه شد که یکی از موهبتهای او این است که میتواند گروههای بزرگی از مردم را در فرآیند تحول، گرد هم جمع کند. مردم از سراسر جهان در سخنرانیهای فورد شرکت میکردند. او در زمینهی قرار دادن افراد در مسیر تعالی، صداقت، ریسکپذیری، انتخابهای قدرتمند، مسئولیتپذیری، پاک کردن گذشته، رها کردن، بخشش و در نهایت مراقبت از خود مانند باارزشترین فرد روی کرهی زمین، استادی کمنظیر بود.
دبی فورد گفته بود که آنچه عمیقا زندگی او را تغییر داد، شنیدن صحبتهای دیپاک چوپرا بود (خواهر او، که یک نویسندهی خودیاری نیز شد، به عنوان یک روزنامهنگار برای چوپرا کار کرده بود). فورد تحت تاثیر اظهارات چوپرا مبنی بر اینکه مردم به جای تلاش برای سرکوب عصبانیت و طمع، باید شیاطین خود را در آغوش بگیرند، آنها را تسخیر کنند و بپذیرند، تحت تاثیر قرار گرفت. او اظهار داشت که موضوع این نبود که من از خشم، حرص یا بغض خود خلاص شوم، بلکه درک این مسائل و پذیرش آنها در راستای بهتر شدن، یک هدیهی بزرگ بود.
آثار دبی فورد
دبی فورد پیش از انتشار نیمهی تاریک جویندگان نور در سال ۱۹۹۸ چندین سال با چوپرا کار کرد. این کتاب پس از انتشار به سرعت در فهرست پرفروشترین کتابها قرار گرفت. فورد چندین کتاب دیگر نیز نوشت که فروش خوبی داشتند، از جمله پاکسازی آگاهی در ۲۱ روز، بهترین سال زندگی شما و اثر سایه که فورد در سال ۲۰۱۰ به همراهی چوپرا و ماریان ویلیامسون نوشت.
دبی فورد که کتاب طلاق معنوی را نیز نوشت، در سال ۲۰۰۷ به عنوان مربی زندگی در برنامهی کوتاهمدتی به نام باشگاه همسران سابق حضور داشت و مردم را تشویق کرد که به خشم خود نسبت به همسران سابق خود، اعتراف کنند.
کتاب فورد به نام شجاعت: غلبه بر ترس و برافروختن اعتمادبهنفس شخصیترین و قدرتمندترین اثر او محسوب میشود. او در مورد اینکه چگونه شجاعت، اعتمادبهنفس و قدرت را پیدا کرد تا حتی در مواجهه با بزرگترین چالشهای زندگی خود به یکی از برجستهترین رهبران فکری جهان تبدیل شود صحبت میکند و همچنین فرآیند اثباتشده و اصول راهنمایی برای غلبه بر ناامنی و ترس را با خوانندگان این کتاب به اشتراک میگذارد. امروزه دانشگاهها، معلمان، وکلا و درمانگران سراسر جهان برای حمایت از دیگران در راستای تعالی فردی، از کتابهای دبی فورد استفاده میکنند.
مشهورترین اثر دبی فورد را میتوان نیمه تاریک وجود دانست.
زندگی شخصی دبی فورد
در زندگی دبی فورد علاوه بر خواهرش، افراد دیگری مانند پسرش، بو، مادرش و برادرش نیز به عنوان افرادی حضور داشتند که همواره به او کمک میکردند تا در مسیر خود، با استقامت و قدرت بیشتری حرکت کند و افراد بیشتری را در جهان تحت تاثیر قرار دهد. دبی، پسرش بو و جامعهی مربیان تحولآفرینی که تربیت کرده بود، متعهد به ساختن اولین آکادمی کودکان در روستاهای اوگاندا شدند. در نهایت با مشارکت صدها نفر از سراسر جهان و همچنین با مشارکت بنیاد درست مثل فرزند من، نخستین مدرسه ساخته شد و آموزش دانشآموزان در بهار ۲۰۰۹ آغاز شد. با تلاش این گروهها، هزاران کودک طی سالهای آینده از موهبت آموزش بهرهمند میگردند.
دبی فورد در طول زندگی خود در برنامههای زیادی از جمله برنامهی اوپرا وینفری، مجری مشهور آمریکایی، لری کینگ لایو، صبح بخیر آمریکا و فاکس نیوز سخنرانیهای انگیزشی کرد. فورد همچنین میزبان یک برنامه رادیویی هفتگی در سایت HayHouseRadio.com بود.
دبی پس از تجربهی قدرت و اثربخشی تحول شخصی که کارش بر محور آن میگشت، مؤسسهی فورد را برای بالاترین سطح حمایت برای افرادی که میخواهند در جهان تغییری ایجاد کنند، تاسیس کرد. او صدها نفر از متخصصان آموزشدیده را در مدلها، ابزارها، تکنیکها و فرآیندهای نوآورانهی مربیگری راهنمایی و تربیت کرد تا از دیگران در راستای شفای قلبشان، شفافسازی اهدافشان، ایجاد زندگی فراتر از محدودیت باورها و رفتارهای قدیمیشان و در آغوش گرفتن و یکپارچهسازی آنچه «خود» مینامیدند، حمایت کنند. میراث او از طریق موسسهی فورد و فعالیتهایی که این متخصصان امروزی در این موسسه انجام میدهند، در یادها مانده است.
مانند بسیاری از افراد در حوزهی تجارت انگیزشی، دبی فورد اغلب پاسخ به چالشهای زندگی را به جملاتی تقلیل میداد، از جمله «درخشندهترین نور وجودی ما، تنها زمانی میتواند بتابد که تاریکی خود را پذیرفته باشیم»، «“در هر زخمی حکمتی وجود دارد» و «درد ما شخصی نیست، بلکه متعلق به هر مرد و زن زنده است.» به طور کلی دبی فورد علاقه داشت ادعاهایی جسورانه مطرح کند؛ به گونهای که مخاطبان خود را به فکر فرو ببرد.
دبی فورد در یک ویدیوی تبلیغاتی که برای کتاب اثر سایه ساخته شده بود، گفت: «اگر این ماجراجویی را انجام دهید، به شما قول میدهم که عشق و شادی بیشتری را نسبت به قبل تجربه خواهید کرد.»
دبی فورد در تاریخ ۱۷ فوریهی ۲۰۱۳ در خانهاش در سن دیگو در حالی که پنجاهوهفتسال داشت، درگذشت. مرگ فورد در نوشتهای توسط خواهرش آریل فورد در وبسایت او منتشر شد که اعلام کرد چندین سال پیش، تشخیص داده شده بود که دبی فورد به سرطان مبتلا شده است. دیپاک چوپرا، سخنران انگیزشی و نویسنده که سالها با خواهران فورد کار کرده بود، در پستی گفت که دبی فورد به شکل نادری از سارکوم (تومور بافت پیوندی) مبتلا شده است.