کتاب کتاب شن؛ داستانهای تخیلی
دستهبندی:
امتیاز:
از ۲۰ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب کتاب شن؛ داستانهای تخیلی
«کتاب شن» مجموعه داستانهای تخیلی نویسنده معاصر آرژانتینی، خورخه لوئیس بورخس است. داستانهای این مجموعه قبلا به صورت پراکنده منتشر شدهبودند و این مجموعه نخستین کتابی است که آنها را یکجا تقدیم خواننده فارسیزبان میکند.
تخیل سرشار و وسعت دانش ادبی و فلسفی از ویژگیهای خاص آثار بورخس است. بورخس هرگز رمان ننوشت و به بلندنویسی اعتقادی نداشت. او عمیقا تحت تاثیر ادگار آلن پو و شیوه نویسندگی او بود و از او بسیار آموخت.
بورخس به ادبیات فارسی علاقه داشت و کتاب هزارویکشب را یکی از بزرگترین آثار ادبی میدانست و در نوشتن داستانهایش، بسیار از این اثر الهام گرفت.
۹ داستان این کتاب را بهترتیب بخوانید تا با سبک بورخس که در گذر زمان متحول شده، بیشتر آشنا شوید و بیشترین بهره را از آثارش ببرید.
«آن دیگری»، «اولریک»، «آینه و نقاب»، «اوندر»، «ناکجاآباد مردی خسته»، «سکه» و «کتاب شن» نام برخی از داستانهای بورخس در این مجموعهاند.
بخشی از داستان «آن دیگری» را که درباره ملاقات بورخس با همزاد خودش در سال ۱۹۶۹ در کنار رودخانه چارلز است. همزادی که در همان لحظه کنار او، منتهی نه در سال ۱۹۶۹ بلکه در ۱۹۱۸ و نه در کنار رود چارلز، که در کنار رودخانه رن در ژنو نشسته است:
«من میخواستم سکهای را که او به من داد به رودخانه بیندازم. خط سیر سکهٔ نقرهای که در آب سیمگون رود بیفتد، تصویر زندهای به داستان من میبخشید، اما تقدیر اینطور نخواست.
من جواب دادم که یک امرِ فوقطبیعی اگر دوبار رخ دهد، دیگر وحشتناک نیست. پیشنهاد کردم که روز بعد دوباره همدیگر را ببینیم، بر روی همین نیمکت که در دو زمان و دو مکان وجود دارد.
او فوراً قبول کرد. بعد، بدون نگاهکردن به ساعتش گفت که دارد دیر میشود و باید برود. هر دوی ما دروغ میگفتیم و هرکدام از ما میدانست که دیگری دارد دروغ میگوید. من به او گفتم یکنفر میآید که دستم را بگیرد و ببرد. او با تعجب پرسید: «دستت را بگیرد و ببرد؟»
ـــــ «بله. وقتی تو به سن من برسی، بیناییات را تقریباً بهطور کامل از دست میدهی. میتوانی رنگ زرد و روشنایی و سایه را ببینی. اما نگران نباش. کوری تدریجی فاجعهآمیز نیست. مثل تاریکشدنِ تدریجی یک شب تابستانی است.»
کتابخانه بابل: داستانهای تخیلی
نامههای پر تبوتابدکتر نجمه شبیری
آن چیزها که میتوانستند باشندخورخه لوئیس بورخس
داستان جنگجو و دوشیزهی اسیرخورخه لوئیس بورخس
آگراندیسمانخورخه لوئیس بورخس
تاریخ فلسفه غرب (جلد چهارم، فلسفه در جهان جدید)
آنتونی کنی
تاریخ نگار زواللودویگ فون میزس
محاوره طالب و مطلوبهانا آرنت
راه و رسم جهاندیوید فرامکین
زایش ذهنگری مارکوس
بورخس زیباترین و خیال انگیزترین داستانهای دنیا را دارد. بورخس عشق داستان کوتاه خوانهاست
ترجمه خوب بود. مشکل این هست که پاورقی و توضیحات به متن متصل نیستند. اگر از خواندن آثار بورخس لذت میبرید، این کتاب به شما پیشنهاد میشه.
ببخشید اما چرا همه چی پولیه چرا رایگان نیست؟ تو گوگل پلی زده بود رایگان اما وقتی داخل این برنامه شدم همه چی پولی بود حیف نتی که بابت این برنامه دادم واقعنکه.