کتاب چی کجا؟
معرفی کتاب چی کجا؟
کتاب چی کجا؟، نوشته ساموئل بکت با ترجمه تینوش نظمجو، جلد سی و پنجم مجموعه تجربههای کوتاه است. بیست سال پیش که مجموعه تجربههای کوتاه زیر نظر حسن ملکی برای اولینبار منتشر شد، هدفش کمک به عاشقان کتاب بود که فرصت کمی برای مطالعه داشتند. این مجموعه را نشر چشمه دوباره منتشر کرده است.
درباره کتاب چی کجا؟
بسیاری از ما در زندگی فرصت خواندن یک رمان طولانی را نداریم، یا امکان حمل کتاب را هر روز تا محل کارمان نداریم و کتابها نیمهکاره میمانند. راه چاره پناه بردن به کتابهای کمحجم و کمورقی است که میشود آنها را بهسادگی خواند. کتاب خواندن در یک نشست. بین دو ایستگاه مترو، بین محل کار تا خانه،در مسیر دانشگاه و ... مجموعهی تجربههای کوتاه بهترین فرصت است برای خواندن در وقتهای اندک، برای خواندن در ساعتهایی که فکر میکنیم هیچکدام از کتابهای کتابخانهمان را نمیتوانیم بخوانیم. با مجموعهی تجربههای کوتاه شاهکارهای تاریخ ادبیات جهان و تاریخ نمایش جهان در اختیار ما قرار میگیرد.
کتاب چی کجا؟، مانند دیگر نمایشنامههای بکت فضایی پست مدرن و مبهم دارد و شخصیتهای آن با نام آواها معرفی میشوند.
خواندن کتابهای مجموعه تجربههای کوتاه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر فکر میکنید فرصتتان برای کتاب خواندن کوتاه است اما عطش خواندن و لذت بردن از دنیای کتاب شما را رها نمیکند، این مجموعه برای شما نوشته شده است.
بخشی از کتاب چی کجا؟
بیم: سعی کردم.
بَم: خب؟
بیم: نتونستم.
سکوت.
بَم: دروغ میگی. (سکوت.) بهت گفته کجا. (سکوت.) اعتراف کن که بهت گفته کجا. (سکوت.) روت کار میکنیم تا اعتراف کنی.
ص: خوب ئه.
سرانجام، بِم ظاهر میشه.
بِم از ب وارد میشود. در ۱ میایستد. سربالا.
بَم: (به بِم) بیکار ای؟
بِم: بله.
بَم: ببرش روش کار کن تا اعتراف کنه.
بِم: چی رو باید اعتراف کنه؟
من متوجه نشدم منظورشو اگه کسی فهمید لطفا توضیح بده
من متوجهش نشدم اصلا. یه جورایی عجیب غریب بود واسم😕.
خیلی گیج کننده بود برام. اصلاً متوجه نشدم. شاید خیلی برای امثال من بیش از حد ادبی و سورئال بود.
جالب وگیرا بود انتخاب موضوع هم حرف نداشت .