دانلود و خرید کتاب اولئانا دیوید ممت ترجمه علی‌اکبر علیزاد
تصویر جلد کتاب اولئانا

کتاب اولئانا

نویسنده:دیوید ممت
انتشارات:نشر بیدگل
امتیاز:
۳.۷از ۱۹ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب اولئانا

«اولئانا» نمایشنامه‌ای از دیوید مَمِت( -۱۹۴۷)، نویسنده و کارگردان آمریکایی به همراه سالشمار زندگی و آثار وی است. همچنین برندا مورفی، در مقاله‌ای که در این کتاب آمده است به تحلیل این نمایشنامه می‌پردازد. در بریده‌ای از این نوشتار آمده در کتاب می‌خوانیم: «عنوان اولئانا، عنوانی گول‌زننده و کنایی، و در عین حال، مقدمه‌ای خوب برای توصیف خط ‌مشی‌های زبانشناسانه خود نمایشنامه است. اولئانا، مجمعی آرمانی و قرن نوزدهمی بود که توسط ویولونیست نروژی، اوله بال و همسرش آنا تأسیس شد: اولئانا (آمیزه‌ای است از این دو نام.) این مجمعِ کشاورزی به دلیل خرید زمینی که سنگلاخ و سترون بود ورشکسته شد و خریداران آن مجبور شدند به نروژ بازگردند. همچنان که نمایشنامه پیش می‌رود، کاربرد این عنوان برای توصیف رویای آرمانی و شکست‌خورده دانشگاه آشکار می‌شود؛ این امر، در عین حال، در مورد کاربرد دومین نقل قول ممت از کتاب رفتن به سرای باقیِ ساموئل باتلر نیز صدق می‌کند، که نشان می‌دهد کودکانی که هرگز «با حال‌وهوایی درونی و محبت‌آمیز» آشنا نبوده‌اند، فقدان آن را درک نمی‌کنند و به‌راحتی از یافتن آن منع می‌شوند، «یا به هر تقدیر[فقدان] آن را به چیز دیگری مگر گناهکاری خود نسبت نمی‌دهند» . اولئانا، به برخی از اصلی‌ترین شکست‌های آموزش امریکایی و تأثیرات بلندمدتِ صدمه‌ای که بر جوانان وارد می‌کند اشاره می‌کند. اما اگر بگوییم اولئانا در مورد آموزش است، مثل این است که بگوییم گلن گری گلن راس در مورد شغل معاملات ملکی است. ممت از نظام آموزشی به عنوان ابزاری برای ارائه دستمایه همیشگیِ خود، یا آنچه که وی آن را «تعاملات انسانی» می‌نامد استفاده می‌کند، که در این مورد خاص، نمایانگر میل کنایی به قدرت و فهم در روابط انسانی است.
همتا
۱۳۹۸/۰۹/۲۷

نمی‌دونم چرا باید در مقدمه‌ی کتاب ، نقد نوشته شده باشه؟! دوستانی که میخوان شروع کنن، مقدمه رو بذارن در آخر بخونن!! چون داستان کلا لو میره! و اما در مورد محتوا.. ممکنه کتابو که تموم کردین یکم سردرگم بشید که

- بیشتر
Bookworm
۱۳۹۵/۱۲/۰۱

از زبانی استفاده میکنیم که همه آن گونه حرف میزنند پس چرا فهمی از آن زبان یکسان نداریم، آیا لازم است برای رسیدن به قدرت و شهوت دست به هر کاری بزنیم..

علی دائمی
۱۴۰۰/۰۷/۲۶

اولئنا نمایشنامهٔ بسیار خوبیه؛ به دلیل اینکه در سطوح مختلفی قابل بحثه و نمونهٔ خوبی برای تحلیل‌های مبتنی بر نظریات درک و دریافت خواننده است. اولئانا شما رو به تفکر دربارهٔ مسائل مختلفی مثل سیستم آموزشی، نقش زبان در روابط

- بیشتر
Kavehpzh
۱۳۹۶/۰۶/۲۶

اولئانا نمایشنامه واقعا عجیبیه . جدای از محتوی نثر فوق العاده پیچیده ای داره که فقط موقع اجرا متوجهش میشی .

pockethead
۱۳۹۷/۰۱/۲۲

فوق العاده..دیالوگ های دیوید ممت تو این نمایشنامه در اوج خودش قرار داره..خیلیخوب مساله قدرت و وارونگی اون رو مطرح کرده

H.i
۱۴۰۱/۰۴/۱۴

حدود هفت هشت‌تا غلط هکسره توی متن دیده می‌شه! که این خیلی بده.

روشنک
۱۴۰۲/۰۹/۱۹

نشر بیدگل جزو ناشرهای محبوب منه فقط مقدمه ی ابتدایی و تحلیل هر اثری یک پیش فرض به خواننده میده که درست نیست.در مقدمه میتونه یک مقدمه ی کوتاه از صاحب اثر باشه.نوشتن در مورد سبک نویسنده و اثر فوق در

- بیشتر
Dana far
۱۳۹۸/۰۸/۰۴

عالی بود 👌 حتما نقد این نمایشنامه رو هم باید خووند با سپاس فراوان از استاد علی‌اکبر علیزاد و نشر بیدگل 🌱🌻

آیا نمی‌شه گفت درست در همون لحظاتی که فکر می‌کنیم خیلی قوی و محکم هستیم از همیشه آسیب پذیرتریم
Mostafa F
چیزی که من بهش عمل می‌کنم، حتما نشون می‌ده که من در مورد خودم چه فکری می‌کنم.
samarium
امتحاناتی که، می‌دونی، که تو، در مدرسه، دانشگاه، یا در زندگی باهاشون مواجه می‌شی، در اکثر موارد، توسط آدم‌های احمق، برای آدم‌های احمق، طراحی شده‌اند. لزومی نداره آدم از اون‌ها شکست بخوره. این امتحانات محک خوبی برای تعیین ارزش تو نیستند. این امتحانات فقط نشون می‌دن که تو چقدر می‌تونی اطلاعات نادرست رو حفظ کنی و پس بدی.
علی دائمی
شما به اونچه که اسمش رو می‌گذارید آزادی اندیشه معتقدید. خوبه. شما به آزادی اندیشه، و یه خونه، و امتیازات ویژه برای بچه‌تون، و هیأت علمی معتقدید. اما من بهتون می‌گم. شما به آزادی اندیشه معتقد نیستید. بلکه به یه جور سلسله مراتب حفاظت‌شده، و نخبه‌گرایانه اعتقاد دارید که به شما پاداش می‌ده. شما دلقک اون‌ها هستید. و از سیستمی که به شما حقوق می‌ده بهره‌برداری می‌کنید و مسخره‌اش می‌کنید. این شمایید که اشتباه می‌کنید. من نیستم.
پویا پانا
تعصب چیه؟ یه جور باور بی‌دلیل. ما همگی در معرض این باوریم. همه هستیم. وقتی این باور تهدید می‌شه، یا مورد مخالفت قرار می‌گیره، حس می‌کنیم عصبانی‌ایم، و حس می‌کنیم، این‌طور نیست؟
پویا پانا
نمایشنامه ممت، نوشته‌ای درخشان و حمله‌ای بی‌رحمانه به موذی‌گری حقانیت سیاسی و فمینیسم ستیزه‌جویانه است. فمینیست‌های ستیزه‌جو یا ــ واژه‌ای که شخصی ابداع کرده است ــ «فمی‌نازی‌ها» (feminazis) و صاحب منصبان خشن حقانیت سیاسی، کاری کرده‌اند که توده‌های مردم باور کنند زندگی روزمره بدون شبکه خفقان‌آوری از قواعد پیچیده، مقررات، و حمایت‌ها، همیشه غیرقابل دفاع است. آن‌ها کاری می‌کنند که شما باور کنید دلخواه‌ترین امیال و آرزوهای بشر و به‌عبارتی نزدیکی جسمانی و عاشقانه، آمیخته به ابهام، انحراف و انگیزه‌های نهانی است
علی دائمی
سعی نکنید من‌رو تحت تأثیر قرار بدید. ما تفاوت‌های خودمون رو داریم،
پویا پانا
همه نیاز دارند خودشون رو بیان کنند. با دیدگاه‌های متنوع. این اشتباه نیست. لازمه.
پویا پانا
آموزش «نوعی بهره‌کشیِ طولانی و سیستماتیکه»
پویا پانا
امتحاناتی که، می‌دونی، که تو، در مدرسه، دانشگاه، یا در زندگی باهاشون مواجه می‌شی، در اکثر موارد، توسط آدم‌های احمق، برای آدم‌های احمق، طراحی شده‌اند. لزومی نداره آدم از اون‌ها شکست بخوره. این امتحانات محک خوبی برای تعیین ارزش تو نیستند. این امتحانات فقط نشون می‌دن که تو چقدر می‌تونی اطلاعات نادرست رو حفظ کنی و پس بدی. البته که تو در این امتحانات رد می‌شی. اونا بی‌معنیاند.
پویا پانا
همان‌طور که جان فورتیه اشاره کرده است: «اولئانا برای تحلیل واکنش خواننده اثری قوی است، نه فقط به این دلیل که مخاطبان را به دو گروه مخالف تقسیم می‌کند یا به دلیل آنکه تماشاگر را تحریک می‌کند تا واکنش‌های خود را به پرسش بگیرند، بلکه به این دلیل که این اثر به روی امکانات تآتریِ انتخاب‌های اجرا و نیز واکنش مخاطب به عنوان عنصر سازنده معنی و دریافت باز می‌ماند»
علی دائمی
جان: خوبه. خوبه. خوبه. درسته! صریح حرف بزن! تعصب چیه؟ یه جور باور بی‌دلیل. ما همگی در معرض این باوریم. همه هستیم. وقتی این باور تهدید می‌شه، یا مورد مخالفت قرار می‌گیره، حس می‌کنیم عصبانی‌ایم، و حس می‌کنیم، این‌طور نیست؟ همون‌طور که تو الان هستی. نیستی؟ خوبه.
saghi.es
در اواخر دهه هشتاد رمزهای رفتاری و تثبیت‌شده مردان و زنان شروع به تغییر اساسی کرد. اظهار نظرهایی که قبلاً از سوی زنان به عنوان بخشی از گفتار هر روزه پذیرفتنی بود، حال اهانت‌آمیز و از نظر جنسی تبعیض‌آمیز به نظر می‌رسید. نظربازیِ جنسی و ساده، ناگهان، به عنوان آزار جنسی تفسیر می‌شد: «به عنوان یک نتیجه[ جامعه امریکایی ]ما را به نوعی مکانیسم واسطه سوق داد؛ چیزی که باعث می‌شود مردم آگاه باشند که نباید گرفتار هم شوند. اینجاست که سروکله آزار جنسی پیدا می‌شود»
علی دائمی
چرا ازم متنفرید؟ چون فکر می‌کنید اشتباه می‌کنم؟ نه. چون فکر می‌کنید، از شما با قدرتترم.
samarium
استاد. شما چیزایی رو که باعث پیشرفتتون می‌شه انتخاب می‌کنید: انتشارات، هیأت علمی، و مراحلی که اسمش رو می‌گذارید «آیین‌های بی‌ضرر» . این مراحل رو پی می‌گیرید. هرچند که ممکنه بگید این ریاکاری‌یه. ولی اون رو به اشتیاق دانشجوهاتون نسبت می‌دید. دانشجوهایی که سخت کار می‌کنند، می‌آن اینجا، کلی بردگی می‌کشند تا بیان اینجا ــ شما اصلاً نمی‌تونید تصور کنید من با چه هزینه‌ای به این دانشکده اومدم ــ ما رو مسخره می‌کنید. آموزش رو «بهره‌کشی» می‌دونید، و از بالای اون صندلی محکم، که جای نشستن نخبه‌هاست، گیجیِ ما رو جک می‌دونید، و همراه اون تلاش‌ها و امیدهای ما رو.
samarium
جان: آیا همه بچه‌ها باید به دانشگاه برند؟ چرا... کارول:[ مکث ]که یاد بگیرند؟ جان: ولی اگه یه بچه‌ای یاد نگیره چی؟ کارول: اگه یه بچه‌ای یاد نگیره؟ جان: در آن‌صورت چرا باید به دانشگاه بره؟ چون به اون گفته شده این «حق» توئه.
valencia

حجم

۱۳۶٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۴۰ صفحه

حجم

۱۳۶٫۶ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۲

تعداد صفحه‌ها

۱۴۰ صفحه

قیمت:
۷۸,۰۰۰
۵۴,۶۰۰
۳۰%
تومان