کتاب قصههای بند
خواندن نظراتمعرفی کتاب قصههای بند
«قصههای بند» از علیاشرف درویشان (-۱۳۲۰)، داستان رنج و درد انسانهای مبارز در زندانهای رژیم پهلوی برای عدالت و آزادی است. مردانی که با گوشت و پوست و استخوان، تاوان کارهایی ساده مثل کتاب خواندن، اعتراض صنفی یا سر فرودنیاوردن در برابر صاحب قدرتی را میدهند و متحمل فشار طاقتفرسای کنجههای جسمی و روحی میشوند. در این کتاب قصه بسیاری از مبارزان ملی و سیاسی که تا پای مرگ ایستادند روایت میشود و در کنار آن از کارگران۷ دهقانان، معلمان، دانشجویان و افراد معمولی سخن گفته میشود، که همه گرفتار پنجه غدار دیکتاتوری و استبداد فردی شدهاند. درویشیان این قصهها را در دوران زندان خود نوشته و در سال ۱۳۵۶ به پایان رسانده است. بازنویسی این داستانها در سال ۱۳۵۸ انجامشده و پس از ۴ دهه به شکل کتاب درآمدهاست. قسمتی از داستان «یورش شبانه» را میخوانید:
غروب است، غروب پاییز. سایههای بلند و دلگیر و دیوار که بلند باشد، زودتر آفتاب پریدهرنگ میگریزد.
دیشب باران آمده و کف خاکی حیاط بند چهار موقت را خیس کرده و جابهجا آب در گودیهای زمین جمع شده است.
یک ساعت هواخوری داریم و برای کسی که پس از ماهها، تازه از سلول تنگ و تاریک و نمور آمده و مدتها آسمان را ندیده باشد، قدم زدن لذتی دارد.
در آسمان هنوز آفتاب هست چون وقتی پرندهای از روی زندان میگذرد، بال و پرش به آفتاب مالیده میشود.
غروب باشد، پاییز باشد، باران شب پیش دیوارها و زمین و درخت را خیس کرده باشد، تصویر ابرهای پراکنده، توی آبهای کف حیاط افتاده باشد و تو با لباس نارک و خاکستری زندان، لخت و پتی تازه از سلول آمده باشی و تنت در سوز سرما مورمور شود. هواخوری نزدیک به پایان است. نگهبان دم در ایستاده و منتظر است تا آن چند دقیقه هم تمام بشود و زندانیها را به بند بفرستد. پرندهای آزادانه در آسمان بال میزند و میگذرد و سر و تن در آفتاب میشوید و به سوی شهرهای دور و شاید شهر پرخاطره من پرواز میکند. به انتظار ملاقات بودهام و کسی نیامده و دلتنگم.
سلول ۱۸
کودتایرواند آبراهامیان
ادبیات آلمانی در قرن بیستمحسن نکوروح
فرهنگ و جامعهریموند ویلیامز
درآمدی بر اندیشه های سیاسی آنتونیو گرامشیراجر سایمون
استبداد در هر حالت و گونه اش سبب رنج و رنجش انسان و توهین به مقام و جایگاه وی است؛ تفاوتی ندارد که این استبداد در چه راستایی و با چه هدفی اعمال شود، چه حتی اگر در مقطعی موجبات
علی اشرف درویشیان -نویسنده ای که ایران قدرشو ندونست -با اثاری بی نظیر
کتابی درباره ی ستمکشان رژیم شاه. کسانی که تا پای جان مقاومت به خرج دادند. خوشحالم علی اشرف درویشیان شجاعت به خرج داد، جان خود و همسرش را به خطر انداخت تا امروز این قصه های تلخ ولی سرشار از امید
ما برای آنکه ایران گوهری تابان خون دل ها خورده ایم رنج دوران برده ایم (نادر جان ابراهیمی) عالی اما تلخ و تلخ و تلخ...
تلخ بود