کتاب آواز کشتگان
خواندن نظراتمعرفی کتاب آواز کشتگان
«آواز کشتگان» رمانی نوشته رضا براهنی( -۱۳۱۴)، نویسنده ایرانی است. داستان این رمان، پیرامون مبارزههای سیاسی جامعه روشنفکری ایران در پیش از انقلاب با ساواک و پیامدهای فردی و اجتماعی آن برای مبارزان است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«در خیابان پهلوی سه چهار قاب عکس فروش میشناخت، ولی هیچکدام عکس شاه نمیفروخت. محمود سوار تاکسی شد، رفت بهارستان. در آنجا یک قاب عکس فروشی میشناخت که حتی عکسهای شاهان قاجار را هم داشت. ولی عکسی که محمود دنبالش بود، دیده نمیشد. عکسی بود از شاه با لباس خلبانی، عکسی دیگر در لباس نظامی با دهها نشان و مدال، عکسی بود با کلاه لنگی و پالتوی سیاه و کلفت که شاه را در فرودگاه مسکو نشان میداد. در این عکس شاه عینک دودی قهوهای سیر به چشم داشت، و انگار ناشیانه میکوشید که هویتش را مخفی کند. عکسی بود از شاه در کنار آیزنهاور در این عکس شاه پاهایش را گشاد گذاشته بود. سر حال بود میخندید، آیزنهاور هم میخندید. و شاه، انگار داماد آیزنهاور بود.
بالاخره محمود عکسی پیدا کرد که جالب بود. عکسی بود از بچگی شاه روی زانوی رضا شاه، و رضا شاه، شاه را مثل یک بچه گربه گذاشته بود روی زانویش، و برخلاف بقیهی عکسهایش، یک قدری کم اخمتر بهنظر میآمد و در لباس نظامی نیمه مستعملش، شبیه مارشالهای شکستخوردهی آلمانی در جنگ اول جهانی بود. و قیافهی بچگی شاه، هم با وقار بود، و هم قدری سرس زده. به نظرش رسید که عکس اندازهی عکس شاه و شهبانو در لباس استادی است. عکس را خرید و گذاشت توی کیفش. وقتی که میخواست برگردد به دانشگاه، یادش افتاد که کلید را به فراش داده. تصمیم گرفت که فردا صبح زود خود را به دانشگاه، برساند و عکس را به دیوار بزند. نمیخواست مأموران ساواک و گارد جای خالی عکس روی دیوار را ببینند.»
فصل نان؛ داستانهای کوتاه
ادبیات آلمانی در قرن بیستمحسن نکوروح
فرهنگ و جامعهریموند ویلیامز
درآمدی بر اندیشه های سیاسی آنتونیو گرامشیراجر سایمون
۶۳,۰۰۰۳۰%
. محمود(شخصیت اصلی) شاید نظر شما را جلب نکند، همانطور که نظر شما را جلب نکرد، اما کتاب فضای دوره ی ظلم و ستم پهلوی را تبیین میکند، اینکه داستان ها در نهایت روایت تاریخی مستند را تحریف میکنند یک مسئله
عالی
این از همان کتابهایی است که مدت زیادی به انتظارشان مینشینیم و چندین بار میخوانیمشان ... یک روزه همه اش را خواندم حس عجیبی داشت که میتوانست اشک آدم را دربیاورد
کتاب بسیار خوبی است.
عاشقان، کشتگان معشوقند بر نیاید ز کشتگان آواز و منظور براهنی از معشوق، بود آرزوی پروازِ رهایی و آزادی توصیفها و ماجراهای کتاب واقعا جذاب بود، ولی دیالوگها و داستان پردازیش رو حقیقتا نپسندیدم.