کتاب همراه آهنگهای بابام؛ داستانهای کوتاه
معرفی کتاب همراه آهنگهای بابام؛ داستانهای کوتاه
همراه آهنگهای بابام، ظلم آباد، انار، مادر نمونه من، یاره، و سحر در سبد، داستانهای کوتاهی هستند که از علیاشرف درویشیان، داستاننویس و پژوهشگر سوسیالیست دهههای ۴۰ و ۵۰ در این مجموعه میخوانید.
درویشیان که خود متولد و بزرگ شده در یکی از محلات فقیرنشین شهر کرمانشاه بود در داستانهایش بیتعارف به سراغ مردمان فرودست و محلههای بیتکلف و خاکی میرفت و از حال و روز، وضع زندگی و آرزوها و رنجهای این طبقه مینوشت.
در بخشی از داستان «ظلمآباد» این مجموعه میخوانید:
«آسمان که از صبح ناآرام بود، تیرهتر شد. برق زد و آسمان غرنبهای دهکده را لرزاند و سراسر ظلم آباد یکسره سیاه شد. «بوره» سگ پشمالوی آنها از پائین زوزه کشید. مرغها قدقد کردند و پدرش صلوات فرستاد و صدای شکستن و هیاهو، بعبع و غرش و ریزش از راه دور به گوش رسید و بارانی چون لولهٔ آفتابه بر دهکده فرو ریخت.
از روی تپهها پنجعلی و پسرش که چوپان ظلم آباد بود با شتاب بالا دویدند. فریادشان با همهمه و آسمان غرنبه درهم آمیخت و ناگهان همه جا را آب فرا گرفت. او و پدرش تا آمدند به خودشان بجنبند خانه تکان خورد. فقط پدرش توانست او را بغل کند و با شتاب به پشت بام خانهٔ محبعلی ببرد و از آنجا خود را به درخت توت برسانند و از آن بالا بروند. پدرش ابتدا او را به بالای درخت فرستاد و خودش را که تا کمر در امواج گلآلود و خروشان دست و پا میزد با تقلا بالا کشید. به عقب که نگاه کردند نه خانهای و نه اثری. دیوار خانهٔ محبعلی که بالاتر از خانهٔ آنها بود در آب فرو میرفت.»
نویسنده ی واقعا خوبیه و داستان هاش خوندنی و جذابن
کتاب کم حجم ساده و روان
داستان های آقای درویشیان خیلی بی تکلف جلو می رن و همین بی تکلفی، درد های جامعه رو به زیبایی تصویر می کنه. این کتابم روایت درد های گونه گون جامعه ی قبل انقلاب اسلامیه. از فقر و مبارزه علیه
به نظرم کتاب مربوط به قبل انقلابه و کرمانشاه،انگار مستند میخوانی، مستندی تلخ اما جذاب
ذکر یکنواخت و کسلکنندهی بدبختی
بی نظیر روح نویسنده شاد🙏🏽🙏🏽🙏🏽