کتاب راستهی کنسروسازان
۲٫۷
(۹)
خواندن نظراتمعرفی کتاب راستهی کنسروسازان
«راستهی کنسروسازان» اثر جان اشتاینبک، نویسنده آمریکایی خالق رمان معروف «خوشههای خشم» است.
این کتاب و دیگر آثار اشتاینبک زندگی مردم عادی را در آمریکا به ما مینمایاند. واقعیتهایی که شاید کمتر در رسانهها شاهد آن بودهایم. راسته کنسروسازان جزء بهترین و دلنشینترین آثار اشتاینبک است و همچون سایر آثار او در دنیایی مرکب از واقعیت و خیال، با آمیختهای از طنز و نقدهای تند اجتماعی، زندگی محرومان و دردمندان جامعه را به تصویر کشیده است. شخصیتهای این داستان انسانهایی هستند که با مسائل فلاکتبار اقتصادی دست به گریبانند اما پی شادمانیهای کوچک میگردند تا شاید مرهمی باشد بر زخمهای التیامناپذیرشان.
در این اثر بر مضامینی چون رفاقت، قناعت، اخلاق، پرهیز از نگاه سطحی به انسانها و حس نوستالژی تاکید شدهاست.حوادث رمان «راسته کنسروسازان» در خیابانی روی میدهد که حاشیههایش پر است از ماهی هایی که قرار است به کنسرو تبدیل شوند.
این اثر در سال ۱۹۴۵ میلادی برای نخستین بار منتشر شد و حدود ۴۰ سال بعد فیلمی سینمایی با اقتباس از آن ساخته شد. داستان در خلال جنگ جهانی دوم روی میدهد و نویسنده زندگی بومی ساکنان آن منطقه را روایت میکند:
«صبح زود در «راستهٔ کنسروسازان» زمانی جادویی است. در فضای خاکستریرنگ پس از سپیده و پیش از سر زدن آفتاب چنین مینماید که راسته، خارج از حیطهٔ زمان، در پرتوی نقرهایرنگ آویخته است.
چراغهای خیابان خاموش میشوند و علفها سبزی پرشکوهی دارند. آهنهای مواج کنسروسازی با روشنی شفاف پلاتین و مفرغ کهنه میدرخشند. در این زمان هیچ ماشینی حرکت نمیکند. خیابان از پیشرفت و کار تهی است. حرکت و کشش امواج که میان ستونهای ساختمانهای کنسروسازیها میخورد، شنیده میشود. زمان آرامشی است عظیم، زمانی گریخته، لحظات زودگذر آسایش.
گربهها در جستوجوی کلهماهیها از روی پرچینها میجهند و همچون قند آب روی زمین پخش میشوند، پگاه سگهای خاموش سنگین و عاقلانه در جستوجو و انتخاب جایی برای لمیدناند. مرغهای دریایی، بالزنان به سوی پشتبامهای کارخانههای کنسروسازی میآیند تا بر آنها بنشینند و منتظر بمانند.»
اشتاینبک نویسندهای پرکار بود و آثاری چون در نبردی مشکوک (۱۹۳۶)، موشها وآدمها (۱۹۳۷)، راستهٔ کنسروسازان (۱۹۴۴)، اتوبوس سرگردان (۱۹۴۷)، شرق بهشت (۱۹۵۲)، روزگاری جنگی درگرفت (۱۹۵۸)، زمستان نارضایتیها (۱۹۶۱)، سفرهای من با چارلی (۱۹۶۲)، همچنین مروارید، اسب سرخ، مرگ و زندگی و درهٔ دراز در کارنامهٔ درخشان او دیده میشود.
کشور ما از دیرباز با آثار اشتاینبک آشنا بوده است، زیرا زبان او روایتگر درد مشترکی از تمامی انسانها، فارغ از هر نژاد و ملیت است.
بازگشت چورب
ولادیمیر نابوکوف
مادرماکسیم گورکی
مرگ و زندگیجان اشتاینبک
آلکساندر پوشکین: مجموعه داستانهاناهید کاشیچی
کلاه رامبراندهرمان هسه
شبح خانم ویلدانیل دفو
وسوسهگراتزیا دلددا
همه چیز فرو می پاشدچینوا آچهبه
تپه های سبز آفریقاارنست همینگوی
کالسکهنیکلای گوگول
غرامت مضاعفجیمز ام. کین
مجموعهی نامرئیاشتفان تسو ایگ
توفانرومن گاری
استاد شیشهایمیگل دو سروانتس
دهقانانانوره دوبالزاک
اتوبوس سرگردانجان اشتاینبک
سواستپوللئو تولستوی
جاده سن جووانیایتالو کالوینو
کیفرجوجان استاینبک
خورشید همچنان میدمدارنست همینگوی
عیسا
شارل گنیبر
شیخیه و بابیه در ایرانمهدی نورمحمدی
فرهنگ نامه اندیشه اجتماعی مدرنویلیام اوث ویت
چهره های منفور در تاریخ معاصر ایرانحبیب الله تابانی
حزب سوسیالیست و انتقال حکومت از قاجار به پهلویسیدکمال الدین طباطبایی
اسم شب، سیاهکلانوش صالحی
کودتایرواند آبراهامیان
ادبیات آلمانی در قرن بیستمحسن نکوروح
فرهنگ و جامعهریموند ویلیامز
درآمدی بر اندیشه های سیاسی آنتونیو گرامشیراجر سایمون
حجم
۱۶۹٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
حجم
۱۶۹٫۳ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۷
تعداد صفحهها
۲۱۶ صفحه
قیمت:
۹۵,۰۰۰
تومان
نظرات کاربران
راستهی کنسروسازی اولین کتابی بود که از استاین بک خوندم و به شدت جذب فضاسازیش شدم. همچنین نویسنده توانایی خوبی توی شخصیتپردازی از طریق دیالوگها داره. شخصیتها حرف میزنن و ما از روی لحن و کلماتی که بهکار میبرن، میشناسیمشون.
اصلا ترجمه خوبی ندارد....
ترجمه عالی است و کتاب فضاسازی و حس و حال شیرینی دارد اما داستانش دیر شروع میشود و همان دیر هم خیلی خواننده را قانع نمیکند. درواقع به هیچ وجه مثل موشها و آدمها انتظار اتفاق شوکه کنندهای را در
ترجمش خوب نیست
ظاهرا کتابهای کوتاهتر استینبک به جذابیت کتابهای بلندش (خوشههای خشم و شرق بهشت) نیست.