معرفی کتاب موش ها و آدم ها
کتاب موش ها و آدم ها (Of Mice and Men) نوشته جان اشتاین بک و ترجمه سروش حبیبی، داستان دو کارگر دورهگرد به نامهای جورج و لنی است که در مزرعهای در کالیفرنیا به دنبال کار و رؤیای زندگی بهتر میگردند. اشتاین بک در این داستان با زبانی دقیق و صحنهپردازیهای جزئینگر، رابطهی پیچیدهی این دو رفیق نابرابر را در دل فقر، تنهایی و خشونت روزمره دنبال میکند و بهتدریج تنشهای پنهان میان شخصیتها را آشکار میسازد. نشر ماهی این داستان را منتشر کرده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب موش ها و آدم ها
کتاب موش ها و آدم ها داستانی متمرکز بر چند روز از زندگی کارگران یک مزرعه است که در حاشیهی رودخانهی سلینس و حوالی شهر سُلِداد میگذرد. جان اشتاین بک در این کتاب با تمرکز بر دو شخصیت اصلی، جورج ریزنقش و تیزهوش و لنی غولپیکر و کمخِرَد، جهانی از کارگران فصلی، قاطررانها، ارباب مزرعه و خانوادهاش را شکل داده است. روایت از توصیف طبیعت و رودخانه آغاز میشود و بعد به خوابگاه کارگران، اصطبل، مزرعهی جو و فضای خشن و رقابتی میان مردان کارگر میرسد.

در داستان، رابطهی جورج و لنی در مرکز ماجراست؛ رابطهای که بر قول قدیمی جورج به خالهی لنی و نیاز متقابل این دو به هم استوار شده است. در کنار آن، شخصیتهایی مثل کندی پیر و سگ سالخوردهاش، اسلیم قاطرران باوقار، کارلسن و کرلی پسر ارباب با خلقوخوی ستیزهجو و همسر جوان او، هر کدام لایهای تازه به فضای داستان اضافه میکنند. گفتوگوهای طولانی در خوابگاه و کنار آتش، رؤیای مشترک جورج و لنی برای خریدن تکهزمینی کوچک و خاطرهی ماجرای شهر وید که آنها را وادار به فرار کرده است، بهتدریج تنش زیرپوستی داستان را بالا میبرد.
کتاب موش ها و آدم هابا صحنهپردازیهای دقیق از خوابگاه، اصطبل، بازی نعل و جمعهای شبانهی کارگران، جهانی محدود اما پرجزئیات میسازد که در آن تنهایی، خشونت، تحقیر، رؤیا و رفاقت در هم تنیده شده است.
خلاصه داستان موش ها و آدم ها
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
موش ها و آدم ها سرگذشت جورج و لنی است؛ دو کارگر دورهگرد که از شهری به شهر دیگر میروند تا در مزرعهها کار پیدا کنند. داستان با رسیدن آنها به کنار رود سلینس و گفتوگویشان دربارهی مزرعهی جدید و رؤیای قدیمیشان شروع میشود: روزی تکهزمینی بخرند، گاو و خوک و جالیز داشته باشند و لنی خرگوشها را نگه دارد.
در مزرعه، آنها با کارگرانی مثل کندی پیر و اسلیم آشنا میشوند و از همان ابتدا با بدگمانی کرلی، پسر ارباب، روبهرو هستند. گذشتهی دردسرساز لنی در شهر وید، علاقهی بیمارگونهاش به نازکردن چیزهای نرم و حضور همسر جوان و بیقرار کرلی، فضای مزرعه را پرتنش میکند. رؤیای زمیندارشدن کمکم برای کندی هم جدی میشود، اما سایهی خطر و امکان تکرار فاجعهای شبیه وید، هر لحظه بالای سر جورج و لنی میچرخد.
چرا باید کتاب موش ها و آدم ها را بخوانیم؟
کتاب موش ها و آدم ها با تمرکز بر چند شخصیت محدود، تصویری فشرده از تنهایی، رفاقت، خشونت و رؤیا در زندگی کارگران مزرعه ارائه کرده است. این کتاب نشان میدهد چگونه رؤیای یک تکه زمین کوچک میتواند برای آدمهای فراموششده به تنها نقطهی امید تبدیل شود و در عین حال چطور نابرابری قدرت، تحقیر و ترس، سرنوشت آنها را شکل میدهد.
خواندن کتاب موش ها و آدم ها را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به علاقهمندان به داستانهای واقعگرا و کسانی که به فضاهای کارگری و مضمون تنهایی، دوستی و رؤیا در دل فقر علاقه دارند، پیشنهاد میشود. اگر از خواندن کتابهایی مثل رمان بربادرفته (مارگارت میچل)، خوشههای خشم (جان اشتاینبک) و گتسبی بزرگ (اسکات فیتزجرالد) لذت بردید، این اثر را نیز دوست خواهید داشت.
درباره جان اشتاین بک
جان اشتاین بک (John Steinbeck) (۱۹۰۲-۱۹۶۸)، نویسندهی آمریکایی برندهی نوبل ادبیات و از پیشگامان مکتب ناتورالیسم است. او در ایالت کالیفرنیا و در خانوادهای با پدری خزانهدار و مادری معلم رشد کرد و تحصیلات دانشگاهی خود را در رشتهی زبان و ادبیات انگلیسی پشت سر گذاشت. اشتاین بک کار حرفهای خود را با روزنامهنگاری در نیویورک آغاز کرد، اما پس از بازگشت به زادگاهش، برای گذران زندگی به مشاغل کارگری گوناگونی تن داد. او با انتشار رمان «جام زرین» قدم به دنیای نویسندگی گذاشت، اما «خوشههای خشم» و «موش ها و آدم ها» بودند که جایگاه ادبیاش را تثبیت کردند.
در کارنامهی اشتاین بک آثار دیگری همچون «شرق بهشت»، «مروارید»، «راستهی کنسروسازی»، «به خدای ناشناخته»، «ماه پنهان است»، «دهکدهی فراموششده»، «اتوبوس سرگردان»، «پنجشنبهی شیرین»، «در نبردی مشکوک» و «خون آنها قوی است» هم دیده میشود. او در طول حیات هنری خود، جوایز و افتخارات ملی و بینالمللی متعددی را کسب کرد؛ از جمله جایزهی پولیتزر و مدال آزادی ریاستجمهوری ایالات متحده.
درباره سروش حبیبی
سروش حبیبی (متولد ۱۳۱۲) پس از اتمام تحصیلات دبیرستانی در دبیرستان فیروز بهرام، در مدرسهی عالی پست و تلگراف به تحصیل پرداخت و به استخدام وزارت پست، تلگراف و تلفن درآمد. حبیبی چند سال بعد برای ادامهی تحصیل در رشتهی الکترونیک و فراگیری زبان آلمانی به دانشکدهی فنی دارمشتات آلمان رفت و پس از بازگشت به کشور، مسئولیتهایی چون ریاست دانشکدهی مخابرات و اجرای طرح تشکیل مرکز تحقیقات مخابرات را بر عهده داشت. حبیبی فعالیت خود را در حوزهی ترجمه با مجلهی سخن آغاز کرد. او در سال ۱۳۵۶ به آمریکا رفت و از سال ۱۳۵۸ ساکن کشور فرانسه است.
این مترجم در طول نزدیک به پنج دهه فعالیت حرفهای، آثار متعددی را از زبانهای فرانسوی، روسی، آلمانی و انگلیسی به زبان فارسی برگردانده و نقش مهمی در معرفی نویسندگانی چون رومن گاری، آلخو کارپانتیه و الیاس کانتی به مخاطبان فارسیزبان داشته است. کارنامهی ادبی او شامل ترجمهی بزرگترین آثار ادبیات کلاسیک جهان از جمله «جنگ و صلح» و «آنا کارنینا» اثر لئو تولستوی، «ابله» و «شیاطین» اثر فئودور داستایوسکی، «ابلوموف» اثر ایوان گنچاروف، «طبل حلبی» اثر گونتر گراس و «خداحافظ گاری کوپر» اثر رومن گاری است.
اقتباسها از کتاب موش ها و آدم ها
این اثر تا به حال چندین بار مورد اقتباس قرار گرفته که از مشهورترین آنها میتوان به این موارد اشاره کرد:
فیلمی از لوئیس مایلستون که دو سال بعد از انتشار رمان ساخته شد و در آن لان چینی جونیور و بورگس مریدیت نقشآفرینی میکردند. این اثر نامزد چندین جایزهی اسکار شده بود.
فیلم بعدی چند دههی بعد و در سال ۱۹۹۲ ساخته شد. گری سینایس کارگردان این فیلم نامزد نخل طلای کن بود و در آن خود او به همراه جان مالکوویچ بازی میکردند.
رمان موش ها و آدم ها در تئاتر و اپرا هم دستمایهی اقتباس قرار گرفته و اجراهای زیادی بر مبنای آن به روی صحنه رفته است.
چه نسخههای دیگری از کتاب موش ها و آدم ها منتشر شده است؟
- کتاب موش ها و آدم ها، ترجمهی رضا ستوده، نشر نگاه
- کتاب موش ها و آدم ها، ترجمهی مهدی افشار، نشر به سخن
- کتاب موش ها و آدم ها، ترجمهی پرویز داریوش، نشر امیرکبیر
- کتاب موش ها و آدم ها، ترجمهی داریوش شاهین، نشر بدرقه جاویدان
- کتاب موش ها و آدم ها، ترجمهی سعید دوج، نشر روزگار
- و...
بخشی از کتاب موش ها و آدم ها
«کروکس، متصدی سیاهپوست اصطبل، در یراقخانه میخوابید؛ اتاقکی چوبی کنار اصطبل. یک دیوار این اتاقک پنجرهای داشت چهارشیشهای و دیوار مقابل آن درِ تنگِ یکلتهای که به اصطبل باز میشد. بستر کروکس صندوق درازی بود پر از کاه که او پتوهای خود را روی آن میانداخت. روی دیوار، کنار پنجره، یراقهای پاره از میخهای چوبی آویخته بود برای تعمیر، و نیز تسمههای چرمی، و زیر پنجره نیمکت کوچکی قرار داشت با ابزارهای سراجی: گزنهای سرکج، سوزنهای کوچک و بزرگ، یک گلوله نخ کتانی، یک پرچکن دستی کوچک و از اینجور چیزها. اجزایی از سازوبرگ اسب نیز به میخها آویزان بود: یک گردنی شکافته که موی اسب لایی آن بیرون زده بود، یک حلقهٔ گردنی شکسته و یک زنجیر مالبند که غلاف چرمینش پاره شده بود. کروکس هم مثل دیگران یک صندوق خالی سیب بالای تختش روی دیوار کوبیده بود و مقداری شیشههای قد و نیمقد دوا برای خود و اسبها روی آن ردیف کرده بود. قوطیهای صابون مخصوص نرمکردن زین و یک قوطی که قیر از آن چکیده بود و یک قلمموی قیرمالی به لبهٔ آن چسبیده. مقداری لوازم شخصیاش هم روی کف اتاق پراکنده بود، زیرا کروکس که در این اتاقک تنها به سر میبرد آزاد بود که لوازمش را هرجا که شد رها کند و چون پادوی اصطبل و از این گذشته معلول بود ماندگارتر از دیگران بود و بیش از گنجایش کولهاش خرت وپرت جمع کرده بود.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب موش ها و آدم ها و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | موش ها و آدم ها |
| شابک | ۹۷۸۹۶۴۲۰۹۱۵۲۲ |
| تعداد صفحهها | ۱۶۰ صفحه |
| قیمت کتاب | ۵۶۰۰۰ تومان |
| برچسب | ادبیات ایالات متحده آمریکا |
داستان شاید دو جنبه اساسی دارد جنبه اول بعد انسانی و شخصیت های داستان هست. لنی که از قوای جسمانی عالی برخوردار هست،هوش کمی دارد ولی احساسی قوی و جرج با قوای جسمانی متوسط هوش عالی و احساسی ضعیف تر. داستان در...بیشتر
شاید بتوان گفت که اگر کلمه ای با کلمه دیگر عوض میشد کتاب ارزش خود را از دست میداد میتوان گفت بسیار تمامی اتفاقات به جا و کتاب در اوج سادگی بسیار ژرف و زیبا بود.ترجمه شاهکاری بود که کم...بیشتر
زیبا و تلخ. کتاب در سال 1937 نوشته شده اما تا وقتی کاپیتالیسم و طبقهی پرولتاریا پابرجاست، این داستان هرلحظه درحال تکرار شدنه! ترجمهی خوبی داشت ولی بهتر بود دیالوگ شخصیتها حتی درخصوصِ کلمات غیرقابل چاپ و ممنوعه، به نوعی حفظ بشه......بیشتر
یکی از بهترین کتاب های که بعد از خوندنش نگاهتون به درد رنج عوض میکنه فوق العاده اس، ترجمه هم عالی .
داستان عالی و کوتاهی بود حتما توضیحات مترجم در پایان رو بخونید به نظرم و این که ترجمه هم که عالی بود
من از داستانش خیلی خوشم اومد عالی و معلوم بود نویسنده قلم روان و ارامش بخشی دار. موضوع درباره مشکلات دو دوست که به همدیگر نمی خورند و این که چقدر زندگی ورای تصورات و سخت تر از ان است...بیشتر
جان اشتاین بِک خالق آثاری هست که درد و رنج طبقه کارگر را بیان می کند. قطعا مطالعه این کتاب با ترجمه بی نظیر سروش حبیبی حس امید و زندگی و قدر دانستن داشته هامون را مجدد به ما یادآوری...بیشتر
ارزش یه بار خوندن رو داره ولی نمیدونم چرا این اسم برای این کتاب انتخاب شده:|
داستان عالی و پرکشش ترجمه روان کاملا تو حس و حال موقعیت قرار می گیری، انگار که داری فیلم میبینی. من که لذت بردم از خوندنش
خیلی خیلی داستان غمگین و دردناکی داشت 😔 من فکر می کردم آثار نویسنده جان اشتاین بک خیلی جذاب تر و محتوای خوب و با پایانی خوش داشته باشه اما اینطور نبود ، همونطور که مترجم کتاب آقای حبیبی در انتها...بیشتر
به نطرم بعد از خوندنش حتما موخره کتاب بخونید تا بیشتر با شخصیت ها آشنا بشید
کتاب موش ها و آدم ها بیشتر به تراژدی ای خاص شباهت دارد تا یک رمان کوتاه معمولی؛ با این تفاوت که تراژدی، نمایشی غم انگیز و بدفرجام _اما با شکوه_ در مورد " آدم های برتر از ما" است....بیشتر
فقر، تبعیض، اختلاف طبقاتی، رؤیاها و امیدهای واهی، ناامیدی، کمبود، تلاشهای بیثمر... چیزهایی که شالودهی زندگی خیلیها بوده و هست. این رمان هم بر همین بنیان استواره. دو نفری که برخلاف تفاوتهای فاحش و شکاف ژرف بینشون، دوشبهدوش هم تلاش میکنن...بیشتر
ریویوی بیاسپویل: من فقط میتونم بگم که این کتاب، کتابیه که ناامیدتون نمیکنه. تمرکز کتاب روی چیه؟ «روی دیالوگها و شخصیتها و ارتباط عاطفی باهاشون. پس روی ارتباطگیری با شخصیتها و درک کردنشون سرمایهگذاری کنید.» آیا این کتاب سرگرمکنندهست؟ «بله، سرگرمکننده هم میتونه باشه. خندهدار...بیشتر
تمام ویژگیهایی که یک کتاب خوب میتونه داشته باشه داره کوتاه هم هست دیگه چی میخواید بخونید و از قدرت داستانی که مثل فیلم میبینینش لذت ببرید