معرفی و دانلود کتاب قلعه مالویل اثر روبر مرل | بهترین ترجمه

نویسنده:روبر مرل
امتیاز
۳.۸از ۱۸۵ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب قلعه مالویل

کتاب قلعه مالویل با عنوان انگلیسی Malevil، شاهکار ماندگار روبر مرل است؛ رمانی عمیق و تأمل‌برانگیز در ژانر علمی تخیلی که با نگاهی اجتماعی و فلسفی، تصویری تکان‌دهنده از جهان پسا آخرالزمانی ارائه می‌دهد. این اثر با ترجمه‌ درخشان محمد قاضی در ایران به یکی از خواندنی‌ترین رمان‌های قرن بیستم بدل شده و همچنان برای مخاطبان امروز تازگی دارد. شما می‌توانید نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب قلعه مالویل اثر روبر مرل

رمان قلعه مالویل نخستین‌ بار در سال ۱۹۷۲ در فرانسه منتشر شد؛ دوره‌ای که سایه‌ی جنگ سرد و هراس از جنگ هسته‌ای بر جهان سنگینی می‌کرد. مرل با الهام از همین اضطراب جهانی، داستانی خلق کرد که فراتر از یک روایت فاجعه‌محور است و به واکاوی قدرت، ایمان، اخلاق و بقای جامعه می‌پردازد. از نظر ژانر، کتاب قلعه مالویل در دسته‌ی آثار علمی تخیلی اجتماعی و پسا آخرالزمانی قرار می‌گیرد. قالب روایت به‌ شکل یادداشت‌ها و خاطرات شخصیت اصلی، امانوئل کمت، تنظیم شده و همین زاویه دید اول‌شخص، به داستان حالتی مستندگونه و باورپذیر می‌دهد.

موضوع قلعه مالویل تنها ویرانی جهان نیست؛ بلکه پرسش اساسی آن این است که وقتی تمدن فرو می‌پاشد، چه چیزی انسان را انسان نگه می‌دارد؟ قانون؟ ایمان؟ اخلاق؟ یا قدرت؟ مرل در این اثر، با تمرکز بر رهبری در شرایط بحرانی، تقابل دو الگوی حکمرانی را ترسیم می‌کند: از یک سو رهبری امانوئل کمت که مبتنی بر مشارکت، عقلانیت و همبستگی است؛ و از سوی دیگر، قدرتی تمامیت‌خواه که می‌کوشد با تکیه بر ترس و مذهب، نظمی دیکتاتورمآبانه برقرار کند. این کشمکش هسته‌ی اصلی تقابل انسانیت و دیکتاتوری در داستان است.

نسخه الکترونیکی این اثر در طاقچه با فرمت epub منتشر شده است؛ فرمتی که نسبت به pdf تجربه‌ای منعطف‌تر، خواناتر و حرفه‌ای‌تر فراهم می‌کند (امکان تغییر اندازه فونت، تنظیم نور و نشانه‌گذاری). اگر قصد دانلود کتاب قلعه مالویل را دارید، پیشنهاد می‌شود نسخه epub را تهیه کنید تا تجربه‌ی مطالعه‌ای روان‌تر داشته باشید. برای اطلاع از قیمت کتاب قلعه‌ی مالویل نیز می‌توانید به صفحه‌ی آن در طاقچه مراجعه کنید.

خلاصه کتاب قلعه مالویل

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان رمان قلعه مالویل از زیرزمین قلعه‌ای قدیمی آغاز می‌شود؛ جایی که چند مرد روستایی برای چشیدن شراب گرد هم آمده‌اند. ناگهان انفجاری سهمگین جهان را درمی‌نوردد. آن‌ها به‌طور اتفاقی در پناه دیوارهای ضخیم قلعه مالویل از فاجعه‌ جان سالم به در می‌برند و درمی‌یابند که یک جنگ هسته‌ای تقریباً همه‌چیز را نابود کرده است. از این لحظه، روایت وارد مرحله‌ای تازه می‌شود: تلاش برای تأمین غذا، کاشت بذر، نگهداری دام، برقراری ارتباط با دیگر بازماندگان و در نهایت، بازسازی جامعه. اما چالش اصلی فقط بقا نیست؛ بلکه تعیین شکل حکومت و ساختار اجتماعی آینده است.

در برابر گروه مالویل، جماعتی دیگر به رهبری فردی اقتدارگرا ظهور می‌کنند. فردی که می‌کوشد با سوءاستفاده از ایمان مردم، نظامی استبدادی بنا کند. شخصیت‌ها ناچارند میان امنیت ظاهری و آزادی، اطاعت و کرامت انسانی دست به انتخاب‌های اخلاقی دشوار بزنند. همین تضادهاست که کتاب قلعه مالویل را از یک رمان حادثه‌ای صرف فراتر می‌برد و به اثری اندیشه‌محور درباره‌ی سرنوشت تمدن بدل می‌کند.

چرا باید قلعه مالویل را بخوانیم؟

• مخاطبان ادبیات جدی و کلاسیک فرانسه
  • علاقمندان روایت‌های تأمل‌برانگیز و واقع‌گرایانه
  • کسانی که به موضوع قدرت و شکل‌گیری نظم جدید علاقه دارند

درباره نویسنده کتاب قلعه مالویل؛ روبر مرل

روبر مرل (Robert Merle) نویسنده کتاب قلعه مالویل، نویسنده‌ی برجسته‌ی فرانسوی و برنده جوایز ادبی معتبر است که آثارش اغلب با رویکردی انتقادی و اجتماعی نوشته شده‌اند. او علاوه بر قلعه مالویل رمان‌های تاریخی و سیاسی متعددی خلق کرده که در فرانسه و جهان با استقبال گسترده روبه‌رو شده‌اند. برای آشنایی بیشتر با زندگی، دیدگاه‌ها و دیگر آثار او پیشنهاد می‌کنیم بیوگرافی روبر مرل را در صفحه اختصاصی‌اش در طاقچه مطالعه کنید.

جوایز و افتخارات کتاب و نویسنده

روبر مرل پیش از انتشار کتاب قلعه مالویل با دریافت جایزه‌ی معتبر گنکور در سال ۱۹۴۹ جایگاه خود را در ادبیات فرانسه تثبیت کرده بود. همین اعتبار ادبی باعث شد آثار بعدی او، از جمله قلعه مالویل، با توجه گسترده‌تری خوانده و نقد شوند. رمان قلعه مالویل پس از انتشار در سال ۱۹۷۲ به یکی از رمان‌های پرفروش مرل تبدیل شد، به زبان‌های گوناگون ترجمه شد و در کشورهای مختلف انتشار یافت. این کتاب امروزه در کنار مهم‌ترین رمان‌های پسا‌آخرالزمانی اروپا قرار می‌گیرد و همچنان در مطالعات ادبی و فهرست آثار شاخص قرن بیستم از آن یاد می‌شود. نام روبر مرل و قلعه مالویل طی دهه‌ها در فضای ادبی فرانسه زنده مانده‌اند؛ حضوری پیوسته که نشان می‌دهد این اثر فراتر از موج‌های مقطعی، جای خود را در تاریخ رمان تثبیت کرده است.

نظر افراد و مجله‌های مشهور درباره قلعه مالویل

کرکاس ریویوز یکی از قدیمی‌ترین منابع نقد کتاب نوشته شده که مرل در کتاب قلعه مالویل با هوشمندی، خواننده را وادار می‌کند درباره این مسئله بیندیشد که در شرایط فروپاشی تمدن، چه نوع زندگی‌ای ارزش حفظ‌کردن دارد و کدام روابط انسانی اصیل‌تر و ماندگارترند.

اقتباس‌ها از رمان قلعه مالویل

از روی رمان قلعه مالویل فیلمی سینمایی نیز ساخته شده است؛ Malevil به کارگردانی کریستیان دو شالونژ که در سال ۱۹۸۱ اکران شد، اقتباسی آزاد از داستان کتاب به‌ شمار می‌آید.

نقدهای مطرح بر کتاب

با وجود آنکه قلعه مالویل به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رمان‌های پسا آخرالزمانی شناخته می‌شود و بسیاری آن را اثری تأثیرگذار در ادبیات علمی تخیلی می‌دانند، طبیعی است که مانند هر اثر شاخص دیگری با نقدهایی نیز روبه‌رو است. در ادامه، به چند مورد از مهم‌ترین دیدگاه‌های مطرح‌شده در نقد قلعه مالویل اشاره می‌کنیم:

• ریتم نسبتاً کند در بخش‌هایی از روایت
  • تمرکز بیش از حد بر مباحث سیاسی و ایدئولوژیک
  • نگاه بدبینانه به ساختارهای قدرت و مذهب از دید برخی منتقدان
  • تمرکز بیشتر بر شخصیت‌های مرد
  • فضای تلخ و گاه بدبینانه‌ی داستان

درباره محمد قاضی؛ مترجم کتاب

محمد قاضی از مهم‌ترین و اثرگذارترین مترجمان ادبیات در ایران است که نامش با ترجمه‌های کلاسیک و ماندگار گره خورده است. نثر روان و دقیق او باعث شده ترجمه کتاب قلعه مالویل همچنان یکی از بهترین و محبوب‌ترین ترجمه‌های این اثر در ایران باشد. او با تسلط بر زبان فرانسه و نثری روان، خوش‌آهنگ و دقیق، آثار بسیاری از ادبیات جهان را به فارسی برگرداند و نقش مهمی در شکل‌گیری سلیقه‌ی ادبی چند نسل از خوانندگان داشت. قاضی در انتخاب آثار نگاهی ادبی داشت و ترجمه‌هایش به دلیل وفاداری به متن اصلی و در عین حال زنده و طبیعی بودن زبان فارسی، همچنان خواندنی و معتبر شمرده می‌شوند.

بهترین ترجمه قلعه مالویل

شناخته‌شده‌ترین نسخه‌ی این کتاب با ترجمه‌ی محمد قاضی منتشر شده که در طول سال‌ها توسط ناشرانی مانند نیلوفر، امیرکبیر و علمی و فرهنگی چاپ شده و همچنان در دسترس است. در کنار آن، ترجمه‌ی دیگری از این اثر با برگردان نسرین دورقی‌زاده نیز منتشر شده است. وجود این نسخه‌های مختلف باعث شده مخاطبان بتوانند با مقایسه‌ی ترجمه‌ها و نشرها انتخابی متناسب با سلیقه و انتظار خود داشته باشند. اما می‌توان بهترین ترجمه کتاب قلعه مالویل را ترجمه محمد قاضی دانست. این ترجمه به دلیل نثر روان و دقت بالا، محبوب‌ترین نسخه محسوب می‌شود.

بخشی از کتاب قلعه مالویل

«هیچ چیز کسل‌کننده‌تر از پاسداری شب نیست. کاری است که صرفاً به حکم مقررات و انضباط انجام می‌گیرد. آدم در پاسگاه خود دائم مترصد است که اتفاقی بیفتد و چه بسا که هیچ اتفاقی نمی‌افتد. توما و کاتی در شب نگهبانی خود لااقل امکان عشقبازی داشتند، هرچند پناهگاه با همهٔ دقتی که مسونیه در ساختمان آن به کار برده بود برای این کار مناسب نبود. درست مثل گودال‌های رون، جدارهای پناهگاه با چوب محکم شده بود و به ته خاکی آن علاوه بر کف مشبکی که داشت شیبی و راه‌آبی هم داده بودند که آب باران را با ترتیبی به شیوهٔ نهرکشی به بیرون می‌برد. بام پناهگاه تنها با شاخ و برگ پوشش نشده بود، بلکه روی آن یک ورقهٔ آهن سفید انداخته و روی آن را با خاک پوشانده بودند، و روی آن خاک هم جا به جا بوته‌های علف فرو کرده بودند، به شکلی که درون جنگل از انفجار اواخر بهار به بعد پیدا کرده بود. در دور و بر پناهگاه نیز درختچه‌های برگداری کاشته بودند که بی‌آنکه مانع دید شوند چنان آن را استتار کرده بود که از جاده‌ای که به مالویل می‌آمد تشخیص آن از تنه‌های سوختهٔ درختان اطراف و از بوته‌های سبز خار و گون، حتی با دوربین مشکل بود.»

khorramrh
۱۴۰۳/۰۳/۰۴

این کتاب واقعا یه شاهکار داستان نویسیه. واقعا دوست سروش صحت راست میگفت خوش به حال هر کسی که این کتاب رو میخواد تازه بخونه. بخونینش و بهش فکر کنین. هم قصه جالبه هم ماورای قصه.

آران
۱۴۰۳/۰۲/۱۲

یک تصویر جذاب آخر و زمانی.... واقعا پیشنهاد میکنم، گمان کنم طاقچه با اصرار مکرر من این کتاب رو موجود کرد.

eurus
۱۴۰۳/۰۵/۳۱

من این رمان و انتخاب کردم چون سروش صحت عزیز معرفی کرده بودن ، بعد از مدتها یکی از تاثیرگذارترین کتابهایی بود که خوندم ... این رمان یک پیش‌بینی واقع‌گرایانه از آینده‌ی جهان پس از یک جنگ هسته‌ای است که

۱۴۰۳/۱۱/۱۴

خوش به حال کسانیکه تازه میخوان این کتابو بخونن☺️ توصیه میکنم اصلا عجله نکنید و باصبوری مطالعه کنید چون اوایل کتاب ممکنه بنظرتون کسل کننده باشه ولی قول میدم بعدش دلتون نمیخواد کتابو زمین بزارین👍 تو این داستان تمام احساسات انسانی که

Ftme
۱۴۰۳/۰۴/۲۷

اوایل کتاب حدود ۶۰، ۷۰ صفحه اول خیلی جذبم نکرد ولی از اون به بعدش خیلی قشنگ بود. طوری که با شخصیت ها همراه می‌شدی و زندگی می‌کردی. همین‌که صفحه آخرو خوندم و کتابو بستم، دلم برا خوندنش تنگ شد🥺 ترجمه عالی،

محسن
۱۴۰۴/۰۴/۲۵

امانوئل شخصیت اصلی داستان است و ما دفترچهٔ خاطراتش را می‌خوانیم. ماجرا از کودکی امانوئل شروع می‌شود که از همان ابتدا به درست کردن گروه علاقه داشته و بعدها که بزرگ‌تر می‌شود زمین کشاورزی عمویش را می‌گیرد و کمی بعد

ایران آزاد
۱۴۰۳/۰۹/۰۳

اوایل کتاب بسیار پرکشش است. سرنوشت انسان‌ها چگونه خواهد شد؟ آیا افراد حاضر در سرداب جان سالم به در خواهند برد؟ آیا در بیرون از سرداب کسی یا چیزی زنده مانده؟ و... پس از طی کردن قله‌های مهیج ابتدای داستان، به

محمد باقر عندلیبی
۱۴۰۳/۰۶/۲۸

به هیچ وجه سمت فیلمش نرید اما حتما ب سمت مطالعه کتابش برید...به طرز خیلی زیبایی بعد معنویت و بقا رو ب چالش کشیده....و این ک کدوم توی اون شرایط دارای ارجحیت ...

ف
۱۴۰۳/۱۲/۱۲

به قول سروش صحت خوش به حال هرکس هنوز این کتاب رو نخونده!

۱۴۰۳/۰۸/۲۵

کتاب خیلی خوبیه و مزایای واقع گرا بودن رو بخوبی بیان کرده

بریده‌هایی از کتاب

انسان تنها حیوانی است که می‌تواند فکر نابودی خودش را بکند و تنها حیوانی است که از این فکر درمانده و مأیوس می‌شود. چه جانور عجیبی است انسان! جانوری که تا به آن حد به نابودی خود حریص است و تا به آن اندازه به حفظ خود مشتاق.
AS4438
اگر بناست نسل بشر ادامه داشته باشد بقای او منوط به نطفهٔ انسان‌هایی چون ماست که می‌کوشند جامعه‌ای از نو بسازند.
AS4438
در جامعهٔ مصرف، کالایی که انسان بیش از هر چیز مصرف می‌کند خوش‌بینی است.
این هیزم که به آن سرعت می‌سوزد طبیعت وقت بی‌نهایت زیادی صرف ساختن آن می‌کند،
AS4438
آدم هرچه پیرتر می‌شود بیشتر حرص زنده ماندن دارد. راستی هیچ نمی‌دانم چرا این‌طور است».
AS4438
نباید در وضعی قرار بگیریم که باج بدهیم؛ طوری که خیال کنند از ما طلب دارند؛ طوری که تصور شود شهر حق دارد از قبل دِه امرار معاش کند.
AS4438
اما در عین حال آدم در باطن امر و پس از همهٔ این دردها و رنج‌ها که به وکالت از دیگران می‌کشید دلش قرص بود که مرگ همیشه نصیب همسایه می‌شود.
AS4438
بلی، جسم نیز فکر می‌کند! جسم نیز جدا از هرگونه پیوند با روح می‌اندیشد و احساس می‌کند.
AS4438
انسان جانور عجیبی است که به این آسانی مرگ همنوعش را آرزو می‌کند.
AS4438
تنها زنده ماندن کافی نیست و برای اینکه این موهبت برای تو ثمربخش باشد باید که بعد از تو نیز ادامه داشته باشد».

۵۰%