دانلود و خرید کتاب صوتی سووشون
معرفی کتاب صوتی سووشون
کتاب صوتی سووشون نوشتهٔ سیمین دانشور است. شیما درخشش و سحر بیرانوند و جمعی از گویندگان گویندگی این رمان صوتی ایرانی را انجام دادهاند و آوانامه آن را منتشر کرده است. سیمین دانشور بهعنوان نخستین زن رماننویس فارسینگار شناخته میشود و کتاب سووشون نخستین رمان او است.
درباره صوتی کتاب سووشون
کتاب صوتی سووشون، نخستین رمان سیمین دانشور است که داستانی تاریخی دارد. سیمین دانشور در این رمان زندگی خانوادهای ایرانی در زمان اشغال ایران توسط نیروهای متفقین در جنگ جهانی دوم را روایت کرده است. داستان در شیراز میگذرد و فضای اجتماعی سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۵ ترسیم شده است. برخی از وقایع تاریخی دههٔ ۱۳۳۰ مانند کودتای ۲۸ مرداد نیز در روند رمان حضور دارند؛ چنانکه یکی از شخصیتهای محوری داستان در روز ۲۹ مرداد کشته میشود.
علت نامگذاری این کتاب، تشابه سرانجامِ زندگی یکی از شخصیتها با سرنوشت سیاوش، قهرمان اسطورهای ایران باستان است. سووشون یا «سیاووشان» برگرفته از عنوان مراسمی است که در سوگواری برای سیاوش برگزار میشود. این رمان مشهور ایرانی، درونمایهها و استعارههای فرهنگی بسیاری دارد و بهعنوان اثری منحصربهفرد شناخته میشود که چارچوبها و محدودیتهای زمانهٔ خود را میشکند و نام خود را بهعنوان یکی از ضروریترین آثار برای درک تاریخ معاصر ایران مطرح میکند. این کتاب نخستین بار در تیر ۱۳۴۸ منتشر شد و تا سال ۱۳۹۳ به چاپ ۱۹ رسید. رمان سووشون یکی از پرمخاطبترین رمانهای فارسی در ایران است که به زبانهای مختلف دنیا از جمله انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، ژاپنی و چینی ترجمه شده است. نمایش «سووشون» با اقتباس از این رمان و در سال ۱۳۷۹ و ۱۳۸۰ در تهران به روی صحنه رفته است.
«زری»، نام یکی یکی شخصیتهای این رمان است. او همسر و مادری جوان است که علاوهبر مواجهه با آرزوی داشتن یک زندگی خانوادگی سنتی و نیاز برای یافتن هویت فردی، تلاش میکند تا بهطریقی با همسر کمالگرا و سختگیر خود کنار آید. گفته شده است که سیمین دانشور در آفرینش شخصیتهای زن موفق بوده است. این رمان چشماندازی از آیندهٔ زنان و نقشی که آنها در تحولات اجتماعی ایفا میکنند، ترسیم میکند؛ چنانکه شخصیت محوری زن (زری) اگرچه در طول داستان، رفتارهای مردسالارانه را میپذیرد، درنهایت از یک شخصیت محافظهکار، به یک کنشگر اجتماعی تبدیل میشود. سووشون هم وجه واقعگرا و هم وجه نمادگرا و در واقع ساختاری دولایه دارد؛ یکی لایهٔ روایی یا داستانی و دیگری لایهٔ رمزی یا تمثیلی. لایهٔ روایی آنْ داستانی در محیط اجتماعی ایران است که در آن از مظاهر فرهنگ و تمدن ایرانی و بیانی شاعرانه استفاده شده است. در لایهٔ زیرین، به برخی از شخصیتها و اشیا، کارکرد رمزی داده شده است. نویسنده به نقش فرهنگ و اختلاف فرهنگی انگلیسیها و ایرانیها اشاره میکند و بهصورت غیرمستقیم بیان کرده است که هر کس سرانجام به اصل و ریشهٔ خود بازمیگردد.
منتقدان و داستاننویسان بسیاری این اثر را تحسین کردهاند. «حسینعلی قبادی»، سووشون را از حیث فن داستاننویسی، شخصیتپردازی و پرورش درونمایه چنان قوی میداند که آن را نقطهٔ عطفی در ادبیات داستانی معاصر ایران قلمداد کرده است. «هوشنگ گلشیری» این رمان را «معیار» رمان در زبان فارسی دانسته است. به نظر «حسین پاینده» (منتقد ادبی) این اثر، یکی از سه اثر ماندگار در بین رمانهای ایرانی است. «محمدعلی سپانلو» (مترجم و شاعر) و «کامران تلطف» (منتقد و استاد دانشگاه) این اثر را اولین رمان فارسی بهمعنای ادبی آن میدانند.
شنیدن کتاب صوتی سووشون را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر ایران و قالب رمان تاریخی پیشنهاد میکنیم.
درباره سیمین دانشور
سیمین دانشور از بنیانگذاران داستان مدرن فارسی است. او را با رمان «سووشون» میشناسند. او در اردیبهشت ۱۳۰۰ در شیراز چشم به جهان گشود و نویسنده، مترجم ایرانی و نخستین زن ایرانی شد که بهصورتی حرفهای در زبان فارسی داستان نوشت. دانشور از اولین دانشجویان ادبیات اعزامی ایران به آمریکا بود که توانست با تسلط به داستاننویسی، شکل تازهای از ادبیات را به خوانندگان ایرانی معرفی کند. مهمترین اثر او رمان سووشون است که نثری ساده دارد و به ۱۷ زبان ترجمه شده است؛ علاوه بر این، از آن اقتباسهای تئاتری نیز صورت گرفته است. سیمین دانشور در سال ۱۳۲۸ با مدرک دکتری ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. او در محضر استادانی مثل دکتر فاطمه سیاح و بدیعالزمان فروزانفر تحصیل کرده بود؛ سپس برای تحصیل زیباییشناسی به آمریکا رفت. در آن مدت نیز ۲ داستان کوتاه نوشت که در ایالات متحده منتشر شدند. دانشور در سال ۱۳۲۷ با «جلال آلاحمد» آشنا شد و ۲ سال بعد با او ازدواج کرد. او همراه با همسرش جلال، عضو کانون نویسندگان ایران بود. از میان کتابها و آثار مشهور او میتوان به مجموعه داستان «به کی سلام کنم؟»، «شهری چون بهشت» و رمان «جزیرهٔ سرگردانی» هم اشاره کرد. سیمین دانشور ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ در تهران چشم از دنیا فروبست.
بخشی از کتاب صوتی سووشون
«بعد صحبت کشیدهشد بهخانم رئیس یک خیرخانه که اخیراً زندانی شدهبود. زری تعریف کرد: «من هم دلم میخواست این زن زندانی شود، اما من او را لو ندادم... افسر ناحیه که با ما بود، اگر میخواست میتوانست گزارش بدهد، که گزارش هم داد. من و خانم مهین، از طرف جمعیت زنان رفتهبودیم بازرسی خانههای محلهٔ مردستان. هر چه در خانهٔ این زن را زدیم کسی در را بهرویمان باز نکرد. افسر ناحیه، با لگد بهدر میزد. عاقبت خود خانم رئیس در را بهرویمان باز کرد. دیگر هوا تاریک شدهبود. همه اطاقها را گشتیم. مهین واداشت چند تا از رختخوابها را باز کردند و دستور داد روبالشیها را عوض کنند و لفاف برای تشکها تهیه کنند. آخر سر رفتیم بهاطاق خانم رئیس تا گرد ضد شپش و دوای ضد عفونی بهاو تحویل بدهیم. دیدم زیر میز پایه کوتاه چرخ خیاطی گوشهٔ اطاق، چیزی میلولد. اول خیال کردم گربه است. فقط سر سیاهش پیدا بود. دست بردم کلید چراغ را زدم و بهافسر ناحیه اشاره کردم و او رفت یک دختر بچهٔ هفت هشت ساله را از زیر میز چرخ خیاطی بیرون کشید. دختره یک لباس بادلهٔ چروک چروک تنش بود و هنوز پستانش درنیامدهبود و مثل گنجشک در هوای برفی میلرزید. من با همهٔ نرمی و ملایمتی که دارم خشمم گرفت. گفتم: زن، خجالت نمیکشی دختره بهاین کوچکی را بکار وامیداری؟ او قسم و آیه آورد که: «این دختره خواهرزادهام هست و یک امشب آمده مهمانی خانهٔ خالهاش» و بعد مقر آمد که «چه کنم خانم جان؟ مشتری زیاد است. یک سرکار استوار هندی مدتی است چشم انتظار یک دختربچه نشسته. نمیشود مشتری را ناامید کرد. هی از بالا بهما ارد میدهند رضایت خاطر مشتریها را فراهم کنیم و حالا شما از ما ایراد میگیرید. مگر خود شما برای چه آمدهاید؟ غیر از برای تمیزکردن اینجا که بهمهمانهای خارجی بد نگذرد؟ وگرنه چندین و چند سال آزگار است من در این کسبم و هنوز هیچ کس بهاینجا برای بازرسی نیامده». و ساکت شد. اما چون دید داستانش خریدار دارد دنبال کرد: «بعد معلوم شد که آن خانم رئیس، ده دوازده تا از این دختربچهها را بهکار واداشتهبوده و آن روز همه را از راه پشتبام فرار داده، غیر از همان یکی که نتوانسته بهموقع دربرود و چه النگوهایی؟ زنک اقلاً ده جفت النگوی طلا دستش بود».»
زمان
۱۴ ساعت و ۵۰ دقیقه
حجم
۲ گیگابایت, ۴۷٫۶ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد
زمان
۱۴ ساعت و ۵۰ دقیقه
حجم
۲ گیگابایت, ۴۷٫۶ مگابایت
قابلیت انتقال
ندارد