کتاب غیبگویی
معرفی کتاب غیبگویی
کتاب غیبگویی، نوشته پتر هاندکه که با ترجمه علیاصغر حداد منتشر شده است، جلد - مجموعه تجربههای کوتاه است. بیست سال پیش که مجموعه تجربههای کوتاه زیر نظر حسن ملکی برای اولینبار منتشر شد، هدفش کمک به عاشقان کتاب بود که فرصت کمی برای مطالعه داشتند. این مجموعه را نشر چشمه دوباره منتشر کرده است.
بسیاری از ما در زندگی فرصت خواندن یک رمان طولانی را نداریم، یا امکان حمل کتاب را هر روز تا محل کارمان نداریم و کتابها نیمهکاره میمانند. راه چاره پناه بردن به کتابهای کمحجم و کمورقی است که میشود آنها را بهسادگی خواند. کتاب خواندن در یک نشست. بین دو ایستگاه مترو، بین محل کار تا خانه،در مسیر دانشگاه و ... مجموعهی تجربههای کوتاه بهترین فرصت است برای خواندن در وقتهای اندک، برای خواندن در ساعتهایی که فکر میکنیم هیچکدام از کتابهای کتابخانهمان را نمیتوانیم بخوانیم. با مجموعهی تجربههای کوتاه شاهکارهای تاریخ ادبیات جهان و تاریخ نمایش جهان در اختیار ما قرار میگیرد.
درباره کتاب غیبگویی
غیبگویی یک نمایشنامه متفاوت و عجیب از پتر هاندکه است. این اثر ویژگی خاصی دارد که خواندنش خالی از لطف نیست. این نمایشنامه چهار برخوان دارد که با حروف الفبا مشخص شدهاند. فرم آن به این صورت است که گفتههای این چهار برخوان پشت سر هم میآیند و درواقع، اثر دیالوگی ندارد بلکه شامل مونولوگ و همخوانی است. هاندکه در این نمایشنامه منظوری جز رساندن پوچی ندارد. گفتهها پشت سر هم می آیند گفتههایی درباره بدیهیات و روزمرگیها و.... که در نهایت به یک جمله کوتاه و ساده اما با مضمونی سهمگین ختم میشوند. که نشانگر اوج پوچی و روزمرگی است.
خواندن کتابهای مجموعه تجربههای کوتاه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر فکر میکنید فرصتتان برای کتاب خواندن کوتاه است اما عطش خواندن و لذت بردن از دنیای کتاب شما را رها نمیکند، این مجموعه برای شما نوشته شده است.
درباره پتر هاندکه
پتر هاندکه زاده ۶ دسامبر ۱۹۴۲ در گریفن اتریش نویسنده و نمایشنامهنویس پیشرو (آوانگارد) اتریشی است. او از ۲ سالگی به همراه مادر و ناپدریاش، ۴ سال را در آلمان شرقی گذراند و بعدا به گریفن بازگشت. او در رشتهی حقوق تحصیل کرد و بعد به ادبیات روی آورد. در سال ۲۰۱۹ آکادمی جایزه نوبل، پیتر هاندکه را به عنوان برنده اعلام کرد که این کار انتقادهای زیادی را متوجه آکادمی نوبل کرد. زیرا هاندکه در دوره جنگ بوسنی از نیروهای صرب پشتیبانی کرده بود. پتر هاندکه پیش از این در سال ۲۰۰۹، جایزه فرانتس کافکا را نیز از آن خود کرده بود.
بخشی از کتاب غیبگویی
پ: آدم شرافتمند مثل آدم شرافتمند رفتار خواهد کرد.
ت: قهرمان اپرا مثل قهرمان اپرا رفتار خواهد کرد.
الف: با بچهٔ ناتنی مثل بچهٔ ناتنی رفتار خواهند کرد.
معجزهگر را مثل معجزهگر انتظار خواهند کشید.
حیوان عجیب را مثل حیوان عجیب برانداز خواهند کرد.
نجاتدهنده را مثل نجاتدهنده انتظار خواهند کشید.
گاو شیرده را مثل گاو شیرده خواهند دوشید.
از راندهشدهها مثل راندهشدهها دوری خواهد شد.
به جهنم مثل جهنم نفرت خواهند ورزید.
کفن را مثل کفن خواهند گشود.
سگِ هار را مثل سگِ هار خواهند کُشت.
ببینید اینکتاب با مفهوم کلمات بازی میکنه داره میگه هرکس به اندازه فهم و شعوری که داره میفهمه به اندازه قابلیت هایی ک داره تحمل میکنه به اندازه دردسر هایی ک کشیده گریه میکنه یا میخنده این کتاب مغز کسایی رو
کل کتاب 18 صفس و 10 صفه نمونه ای ک خوندم شر و ور ترین کتاب قرن بود:)
کامنتها فقط کامنت خواهند بود.
به معنای واقعی کلمه چرت و پرت بود اصلا ارزش وقت گذاشتن نداره
مخاطب سطحی با نمایش نامه غیبگویی مثل مخاطب سطحی رفتار خواهد کرد. آدم کم تفکر مثل آدم کم تفکر، کم تفکر خواهد کرد.
فکر کنم فهمیدم جواد خیابانی جملههای قصارش رو از کجا میاره :))))))
برای من که جالب بود و نکته مهمی رو یاد گرفتم ولی فکر نکنم که خیلیها خوششون بیاد چون کل کتاب ده صفحه بود و فقط جمله هایی که مفهومش تکراری بود نوشته شده بود. از نظر من خوب بود
عالیه
چرندیات محض