کتاب گهوارهی گربه
معرفی کتاب گهوارهی گربه
گهواره گربه کتابی از کورت ونهگات نویسنده شناختهشده آمریکایی است که با طنز سیاه و نگاه تند انتقادیاش به قول خودش کلهگندههای دنیا را به تمسخر میگیرد. نوک تیز و سواننده قلم ونهگات همیشه به سمت نظام حکومتی امریکا است تا شرایط جامعهاش را به تصویر بکشد. ونهگات در مصاحبههایش رسما اعلام کرده که انگیزههایش از نوشتن کاملا سیاسی است و عقیده دارد نویسنده باید عامل تغییر باشد و هنرمندان باید نوعی سیستم هشداردهنده باشند.
خلاصه کتاب گهواره گربه
ونهگات در کتاب گهواره گربه هم زبان به انتقاد از ظالم گشوده است و جامعه امریکا را ریشخند کرده است. گهواره گربه درواقع نقیضهای بر داستان موبیدیک هرمان ملویل است. او در این اثر رویای امریکایی امثال ملویل و والت ویتمن و همنسلان او را به تمسخر میگیرد. ونهگات در این کتاب با تمرکز بر فاجعه هیروشیما و جنایت امریکا در این کشور رویای آمریکایی را کابوسی میشمارد که پس از جنگ ذهن و زبان هر هنرمند و نویسنده ای را تسخیر کرد و بت آمریکا را شکست.
«... این جنگ ادامه همان کاری بود که در هیروشیما با خودمان کردیم؛ ادامه همان کار بود و بس: درک اینکه چقدر ظالم هستیم. این جنگ باعث شد این توهّم که ما بر دولتمان نظارت داریم، از بین برود. به نظر من ما حق نظارت بر دولت را از دست دادهایم. مسئله ویتنام به وضوح نشان داد مردم معمولی از هیچ راهی نمیتوانند بر دولت تأثیر بگذارند، حتی از طریق مقاومت منفی یا تظاهرات اعتراضآمیز. مهم نبود مردم چه میکنند، اصلاً قرار نبود دولت جوابی بدهد...»
کتاب گهواره گربه برای چه کسانی مناسب است
گهواره گربه یک طنز انتقادی اجتماعی در سطح بین المللی است که مخاطبان خاص خود را دارد. این اثر برای مخاطبی نوشته شده که دغدغهمند مسایل و فجایع اجتماعی در جهان معاصر است.
درباره کورت ونهگات
کورت ونهگات از بازماندگان نسل طلایی نویسندگان معاصر آمریکایی و پرخوانندهترین نویسندگان دهه هفتاد امریکا است. او به خاطر آمیختن هجو و طنز سیاه و فضای علمی تخیلی در آثارش شهرت دارد.
مارک تواین و جورج اورول از الگوهای ونهگات در نویسندگی بودند و او خود بر نویسندگان سرشناسی چون پل آستر و جورج ساندرز تأثیر گذاشت.
ونهگات که در مارس ۱۹۴۳ به خدمت نظام رفت، در دسامبر ۱۹۴۴ در جبهه جنگ اسیر نازیها شد و در انباری که محل نگاهداری لاشههای گوشت بود زندانی شد. او از بمباران شهر درسدن که در آن بیش از ۱۳۴ هزار نفر کشته شدند به شکل معجزه آسایی نجات پیدا کرد.
ونهگات در آثارش همواره برای مخاطب خود فضای فانتزی و علمی-تخیلی را میسازد که با هجو و طنزی سیاه و به عبارتی اجتماعی آمیخته شده و به نحوی که با وجود حال و هوای تراژدی که بر داستان حاکم است خواننده را به خنده وا میدارد.
از آثار اوست: خدا حفظتان کند آقای زوارتر، مردی بدون وطن، پسری که از دخترها فراری بود و صبحانه قهرمانان.
جملاتی از کتاب گهواره گربه
«وقتی روی هیروشیما بمب اتمی انداختند فقط شش سالم بود، به خاطر همین هر آنچه را از آن روز به یاد آورم از دیگران شنیدهام.
یادم میآید در ایلیومِ نیویورک بودیم و من داشتم روی فرش اتاق نشیمن، جلوی در اتاق مطالعه پدرم، بازی میکردم. در باز بود. پدرم را میدیدم. پیژامه و حوله حمام پوشیده بود. سیگار میکشید. با یک حلقه نخ بازی میکرد. آن روز پدر از آزمایشگاه که آمد تمام روز پیژامه به پا خانه ماند. او هر وقت میخواست خانه میماند.»
بعد از مدتها داستان خوبی خواندم و از ذهن فعال وونه گات لذت بردم. به نظرم ترکیب جالبی از طنز تلخ و کنایه به پیشرفتهای معاصر بشر تا دین و سیاست را به هم آمیخته بود تا روایتی آخرالزمانی بیافریند
این کتاب رو سالها پبش فیزیکیش رو خوندم. بی نظیره، یه رمان آخرالزمانی فوق العاده. از جمله کتابهایی که وقتی خوندم تا مدتی رمان دیگه ای نخوندم و فضای همین کار رو مدام مزمزه کردم. به کسانی که اولش رو
من نسخه چاپی کتاب گهواره گربه رو خوندم ، واقعا پرکِشش بود و فضای کتابو نگم براتون چقد دوست داشتم اصن...البته انتخابِ این نوع کتاب ها خیلی سلیقه ای هست و نظرِ دوستان رو خوندم نظرهایِ منفیِ اونها هم کاملا
پست مدرن دوست دارید؟😉 قشنگ و دلچسب و جدید
یک نفس خواندم
عالی!
مناسب برای اهالی شبکههای اجتماعی: با فصلهای کوتاه که قبل از این که حوصلهشون سر بره تموم بشه. متن سبک، داستان سر راست، بدون پیچیدگی و با شخصیتهای سطحی. جوری که موقع خوندن نیاز به هیچ فشار ذهنیای نباشه. کنایهها و طنز سرگرم
واقعا کار مترجمین این کتاب عالی بوده. خیلی خوب ترجمه شده بود. کتاب هم دارای نکته هایی هست که شاید هر کسی نفهمه.
کشش نداشت چندبار خواستم ادامه ندم....درتهایت ولش کردم
اصلا پیوسته و منسجم نیست. خط مشخصی رو دنبال نمیکنه. فراز و نشیب نداره. در یک کلام خواب آور