برای خرید و دانلود کتاب گهوارهی گربه نوشته کورت وونگات جونیور و خواندن و شنیدن هزاران کتاب الکترونیکی و صوتی دیگر، اپلیکیشن طاقچه را رایگان نصب کنید.
گهواره گربه کتابی از کورت ونهگات نویسنده شناختهشده آمریکایی است که با طنز سیاه و نگاه تند انتقادیاش به قول خودش کلهگندههای دنیا را به تمسخر میگیرد. نوک تیز و سواننده قلم ونهگات همیشه به سمت نظام حکومتی امریکا است تا شرایط جامعهاش را به تصویر بکشد. ونهگات در مصاحبههایش رسما اعلام کرده که انگیزههایش از نوشتن کاملا سیاسی است و عقیده دارد نویسنده باید عامل تغییر باشد و هنرمندان باید نوعی سیستم هشداردهنده باشند.
ونهگات در کتاب گهواره گربه هم زبان به انتقاد از ظالم گشوده است و جامعه امریکا را ریشخند کرده است. گهواره گربه درواقع نقیضهای بر داستان موبیدیک هرمان ملویل است. او در این اثر رویای امریکایی امثال ملویل و والت ویتمن و همنسلان او را به تمسخر میگیرد. ونهگات در این کتاب با تمرکز بر فاجعه هیروشیما و جنایت امریکا در این کشور رویای آمریکایی را کابوسی میشمارد که پس از جنگ ذهن و زبان هر هنرمند و نویسنده ای را تسخیر کرد و بت آمریکا را شکست.
«... این جنگ ادامه همان کاری بود که در هیروشیما با خودمان کردیم؛ ادامه همان کار بود و بس: درک اینکه چقدر ظالم هستیم. این جنگ باعث شد این توهّم که ما بر دولتمان نظارت داریم، از بین برود. به نظر من ما حق نظارت بر دولت را از دست دادهایم. مسئله ویتنام به وضوح نشان داد مردم معمولی از هیچ راهی نمیتوانند بر دولت تأثیر بگذارند، حتی از طریق مقاومت منفی یا تظاهرات اعتراضآمیز. مهم نبود مردم چه میکنند، اصلاً قرار نبود دولت جوابی بدهد...»
گهواره گربه یک طنز انتقادی اجتماعی در سطح بین المللی است که مخاطبان خاص خود را دارد. این اثر برای مخاطبی نوشته شده که دغدغهمند مسایل و فجایع اجتماعی در جهان معاصر است.
کورت ونهگات از بازماندگان نسل طلایی نویسندگان معاصر آمریکایی و پرخوانندهترین نویسندگان دهه هفتاد امریکا است. او به خاطر آمیختن هجو و طنز سیاه و فضای علمی تخیلی در آثارش شهرت دارد.
مارک تواین و جورج اورول از الگوهای ونهگات در نویسندگی بودند و او خود بر نویسندگان سرشناسی چون پل آستر و جورج ساندرز تأثیر گذاشت.
ونهگات که در مارس ۱۹۴۳ به خدمت نظام رفت، در دسامبر ۱۹۴۴ در جبهه جنگ اسیر نازیها شد و در انباری که محل نگاهداری لاشههای گوشت بود زندانی شد. او از بمباران شهر درسدن که در آن بیش از ۱۳۴ هزار نفر کشته شدند به شکل معجزه آسایی نجات پیدا کرد.
ونهگات در آثارش همواره برای مخاطب خود فضای فانتزی و علمی-تخیلی را میسازد که با هجو و طنزی سیاه و به عبارتی اجتماعی آمیخته شده و به نحوی که با وجود حال و هوای تراژدی که بر داستان حاکم است خواننده را به خنده وا میدارد.
از آثار اوست: خدا حفظتان کند آقای زوارتر، مردی بدون وطن، پسری که از دخترها فراری بود و صبحانه قهرمانان.
«وقتی روی هیروشیما بمب اتمی انداختند فقط شش سالم بود، به خاطر همین هر آنچه را از آن روز به یاد آورم از دیگران شنیدهام.
یادم میآید در ایلیومِ نیویورک بودیم و من داشتم روی فرش اتاق نشیمن، جلوی در اتاق مطالعه پدرم، بازی میکردم. در باز بود. پدرم را میدیدم. پیژامه و حوله حمام پوشیده بود. سیگار میکشید. با یک حلقه نخ بازی میکرد. آن روز پدر از آزمایشگاه که آمد تمام روز پیژامه به پا خانه ماند. او هر وقت میخواست خانه میماند.»
دستهبندی | |
تعداد صفحات | ۳۷۴ صفحه |
قیمت نسخه چاپی | ۳۸,۵۰۰ تومان |
نوع فایل | EPUB |
تاریخ انتشار | ۱۳۸۳/۰۶/۱۰ |
نظرات کاربران
مشاهده همه نظرات (۳)بعد از مدتها داستان خوبی خواندم و از ذهن فعال وونه گات لذت بردم. به نظرم ترکیب جالبی از طنز تلخ و کنایه به پیشرفتهای معاصر بشر تا دین و سیاست را به هم آمیخته بود تا روایتی آخرالزمانی بیافریند
اصلا پیوسته و منسجم نیست. خط مشخصی رو دنبال نمیکنه. فراز و نشیب نداره. در یک کلام خواب آور
کشش نداشت چندبار خواستم ادامه ندم....درتهایت ولش کردم