معرفی کتاب ماه پنهان است
کتاب ماه پنهان است (The Moon Is Down)، نوشته جان استاین بک و ترجمه شهرزاد بیات موحد، داستان اشغال یک شهر کوچک ساحلی و مواجههی مردم آن با قدرت نظامی بیگانه است و نشر ماهی در سال ۱۳۹۴ آن را منتشر کرده است. این کتاب در سال ۱۴۰۴ به چاپ هفتم رسیده است. در این داستان، شهردار، پزشک شهر، معدنچیان و سربازان مهاجم هرکدام از زاویهای متفاوت با مسئلهی تسلیم، همکاری، خیانت و مقاومت روبهرو میشوند. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ماه پنهان است اثر جان استاین بک
کتاب ماه پنهان است داستان اشغال ناگهانی یک شهر بندری آرام را روایت میکند؛ شهری که معدن زغالسنگ و اسکلهای مهم دارد و به همین دلیل به هدفی استراتژیک برای ارتشی مهاجم تبدیل شده است. جان استاین بک در این کتاب، از همان فصلهای آغازین، تصویر روشنی از سقوط برقآسای شهر، بیخبری مردم و نظم سرد و حسابشدهی نیروهای اشغالگر ارائه کرده است. در مرکز ماجرا، شهردار اوردن باید با فرمانده مهاجمان گفتوگو کند و به مردم شهر نیز پاسخگو باشد. کتاب ماه پنهان است در هشت فصل، هم ساختار قدرت اشغالگران را نشان میدهد هم با جزئیاتْ زندگی روزمرهی مردم شهر را دنبال میکند؛ از اتاق نشیمن کاخ پنجاتاقهی شهردار تا انبار آقای کورل، از معدن زغالسنگ تا خیابانهای یخزدهی شهر.
جان استاین بک در کتاب ماه پنهان است، شخصیتهای متعددی را در کنار هم قرار داده است: سرهنگ لنسر که جنگ قبلی را به یاد دارد، افسران جوانی که جنگ را نوعی بازی و پیشرفت شغلی میبینند و کسانی مثل آلکس موردن و مالی که ناگهان خود را در مرکز یک «محاکمه» و «نمونهسازی» مییابند. داستان بهتدریج از توصیف اشغال و استقرار نیروها بهسمت تنشهای پنهان، زمزمههای مقاومت و شکاف میان «ظاهر منظم» و «خشم خاموش» مردم حرکت میکند. گفتوگوهای طولانی، توصیفهای دقیق از اتاقها، چهرهها و رفتارها و تضاد میان زبان رسمی فرماندهان و زبان سادهی خدمتکاران و معدنچیان فضای کتاب را شکل داده است.
خلاصه داستان ماه پنهان است
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
کتاب ماه پنهان است داستان شهری است که در یک صبح یکشنبه، بدون فرصت مقاومت جدی، به دست ارتشی مهاجم میافتد. نیروهای محلی با فریب آقای کورل، مغازهدار محبوب و در واقع مأمور پنهان دشمن، از شهر دور شدهاند و با بازگشتشان زیر آتش مسلسلها از پا درمیآیند. فرمانده اشغالگران، سرهنگ لنسر، با شهردار اوردن روبهرو میشود و از او میخواهد نظم شهر و کار معدن زغالسنگ را برای منافع ارتش مهاجم حفظ کند. در ادامه، قرارگاه افسران در خانهی شهردار برپا میشود و خواننده با افسران مختلف و نگاههایشان به جنگ آشنا میشود.
همزمان، مردم شهر کمکم از بهت بیرون میآیند، خبر فرار دو ملوان میپیچد و خیانت کورل آشکار میشود. قتل سروان بنتیک به دست آلکس موردن، معدنچی آرام شهر، بهانهای برای برگزاری دادگاهی نمایشی در خانهی شهردار میشود؛ دادگاهی که قرار است هم عدالت اشغالگران را نشان دهد هم مردم را بترساند، درحالیکه خشم و سرپیچی آرامآرام زیر پوست شهر حس میشود.
چرا باید کتاب ماه پنهان است را بخوانیم؟
این کتاب تصویری نزدیک و جزئینگر از اشغال، همکاری، خیانت و مقاومت جمعی ارائه کرده است؛ نه در میدانهای بزرگ نبرد، بلکه در اتاق نشیمن یک خانه، پشت پیشخوان یک مغازه و در دهانهی معدن. خواندن این اثر برای درک اینکه چگونه قدرت نظامی میکوشد نظم بسازد و مردم بهتدریج راههای مقاومت را پیدا میکنند، تجربهای قابلتأمل است.
خواندن کتاب ماه پنهان است را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد میشود که به داستانهایی دربارهی جنگ، اشغال و زندگی روزمرهی مردم زیر سلطهی قدرت نظامی علاقهمند هستند؛ همچنین به خوانندگانی که دوست دارند کشمکشهای اخلاقی میان همکاری، سکوت و مقاومت را در قالب داستان دنبال کنند.
درباره جان استاین بک
جان استاین بک نویسندهی برجستهی آمریکایی، در ۲۷ فوریهی ۱۹۰۲ در ایالت کالیفرنیا به دنیا آمد. پدرش خزانهدار و مادرش معلم بود و همین فضای فرهنگی از کودکی او را به ادبیات علاقهمند کرد. استاین بک در دانشگاه استنفورد به تحصیل زبان و ادبیات انگلیسی پرداخت، اما پیش از پایان تحصیلات، دانشگاه را ترک کرد و مدتی در نیویورک به روزنامهنگاری و کارهای مختلف مشغول شد. او پس از بازگشت به کالیفرنیا، زندگی و کار در میان کارگران و طبقات فرودست را از نزدیک لمس کرد و همین تجربهها بعدها به یکی از مهمترین سرچشمههای آثارش تبدیل شد.
استاین بک از نویسندگان مهم مکتب ناتورالیسم و ادبیات اجتماعی آمریکا به شمار میرود. آثار او اغلب به فقر، بیعدالتی، مهاجرت، بحرانهای اقتصادی و مبارزهی انسان برای حفظ کرامت خود میپردازند. او با نگاهی انسانی و همدلانه، زندگی کشاورزان، کارگران و فرودستان جامعهی آمریکا را روایت میکرد و به همین دلیل جایگاه ویژهای در ادبیات قرن بیستم پیدا کرد.
نخستین رمانش، جام زرین، در سال ۱۹۲۹ منتشر شد، اما شهرت گستردهی او با انتشار رمانهایی چون موشها و آدمها و خوشههای خشم شکل گرفت. خوشههای خشم که روایت زندگی خانوادهای مهاجر در دوران رکود بزرگ آمریکاست، یکی از مهمترین آثار ادبیات آمریکا محسوب میشود و در سال ۱۹۴۰ جایزهی پولیتزر را برای استاین بک به ارمغان آورد. از دیگر آثار شناختهشدهی او میتوان به شرق بهشت، مروارید، راستهی کنسروسازی و در نبردی مشکوک اشاره کرد.
استاین بک در طول زندگی ادبی خود جوایز و افتخارات متعددی دریافت کرد و سرانجام در سال ۱۹۶۲ موفق به دریافت جایزهی نوبل ادبیات شد. آکادمی نوبل آثار او را بهدلیل ترکیب تخیل شاعرانه، واقعگرایی اجتماعی و نگاه انسانی ستود. جان استاین بک سرانجام در ۲۰ دسامبر ۱۹۶۸ در نیویورک و در اثر بیماری قلبی درگذشت.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
انتشارات اساطیر، امیرکبیر و علمی و فرهنگی با ترجمهی پرویز داریوش در سالهای مختلف این کتاب را منتشر کردهاند.
بخشی از کتاب ماه پنهان است
«تا ساعت ده و چهل وپنج دقیقه، همهچیز تمام شده بود. شهر اشغال شده بود و مدافعان شکست خورده بودند. جنگ به پایان رسیده بود. قوای مهاجم برای این نبرد برنامهٔ دقیقی ریخته بود، درست مانند نبردهای بزرگ. بامداد این روز یکشنبه، مأمور پلیس و پستچی با قایق آقای کورل، مغازهدار محبوب شهر، به ماهیگیری رفته بودند. او آن روز قایق بادبانی تروتمیزش را به آنها قرض داده بود. پستچی و مأمور پلیس چندکیلومتری در دریا پیش رفته بودند که چشمشان به کشتی نفربر کوچک و تیرهرنگی افتاد که بیسروصدا از کنارشان رد شد. آنها از مقامات شهر بودند، پس این موضوع بیشک به ایشان مربوط میشد. این بود که به سمت شهر بازگشتند. اما تا به بندر برسند، گردان مهاجم شهر را تصرف کرده بود. مأمور پلیس و پستچی حتی نتوانستند پا به دفتر کارشان در ساختمان شهرداری بگذارند. وقتی بر حقوق خود پافشاری کردند، هردو را به اسارت گرفتند و به زندان شهر انداختند.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب ماه پنهان است و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | ماه پنهان است |
| شابک | ۹۷۸۹۶۴۲۰۹۲۶۷۳ |
| تعداد صفحهها | ۱۶۰ صفحه |
| قیمت کتاب | ۸۰۰۰۰ تومان |
| برچسب | ادبیات ایالات متحده آمریکا |
(۷-۲۶-[۱۶۹]) به عقیده ی من یکی از کتابای خوب و ارزشمندِ جان اشتاین بک همین کتابه؛ کتاب پیرامون مبارزات مردمی علیه استثمار و استعماره که در طول جنگ جهانی دوم به وسیله ی فاشیسم به صورت گسترده ای در جهان، خصوصا...بیشتر
کتاب صوتیش با گویندگی بهروز رضوی شنیده ام فوق العاده است. به تسخیر یک شهر صلح طلب توسط ارتش رایش و شروع اعتراض مردم است فوق العاده با مفهوم است. ولی صوتیش یک چیز دیگست.
کتابی زیبا و قابل تأمل در مورد آزادی و اسارت، مهمترین مفهومی که از کتاب برداشت کردم این بود که برای تقابل با ظلم و ستم مهمتر از داشتن رهبر واحد، داشتن اتحاد و همدلی هست. ترجمه کتاب هم زیبا...بیشتر
"مردم آزاد جنگ را شروع نمیکنند، اما شروع که شد هرگز اسلحهشان را زمین نمیگذارند، حتی وقتی شکست بخورند" این کتاب روایتیست کوتاه از مردمی که سرزمینشان بیصدا توسط دشمن اشغال شد اما آنها بیصدا تر آن را پس گرفتند. زیبا، روان...بیشتر
خیلی داستان زیبایی داره و ارزش خوندن داره
یک رمان عالی در مورد جنگ جهانی، ترجمه عالی، آدم رو جذب خودش میکنه کتاب، من که نتونستم زمین بزارمش و یکسره خوندمش البته ناگفته نماند از موضوع جنگ جهانی خیلی خوشم میاد.
ماجرایِ داستانِ کتاب در مورد هجوم نازی ها به شهری کوچک، با مردمِ صلح طلب هست و مقاومت مردم در برابر دشمن و تغییر رویه دادن مردم به خشونت در برابر مهاجمان. داستان آزادگی و فداکاری مردمی که در برابر...بیشتر
کتابی در ستایش آزادی و آزادگی در دل داستانی در مورد اسارت
*شکست، مفهومی مُوقتی است. شکست در یک نبرد، ماندگار نمیماند. ما شکست خوردیم و حالا حمله میکنیم. شکست هیچ معنایی ندارد. نمیتوانی این را بفهمی؟ 📚ماه پنهان است 🖊️جان اشتاین بک *و آن مردان پیوسته به یادِ خانه بودند. افرادِ گُردان کمکم از سرزمینی که اِشغال کرده بودند...بیشتر
یک داستان کوتاه استادانه از نویسنده امریکایی، این حقیقت که نور بر تاریکی پیروز خواهد شد و ظالمین و دیکتاتورها سرنوشت مشابهی دارند ،درهم شکسته شدن توسط مردم ! بله مردم
به گمانم در تجاوزهای این زمانه به کشورها دیگر چنین مقاومتهایی را نخواهیم دید همانطور که در لیبی، افغانستان، عراق، سوریه و...ندیدیم چون قبلتر از جنگ نرم برای کشتن افراد استفاده میکنند.
کتابی عالی از نویسندهای عالی با ترجمهای روان
یک شاهکار از نابغهی ادبیات، جان اشتاینبک در وصفِ آزادی به عنوان برترین ارزش
کتابی قشنگ با حجم کم که درباره آزادی خواهی حرف میزنه . متن کتاب روونه و راحت خونده میشه توصیف هایی که کرده هم کاملا اندازه است نه کم و نه زیاد . خوبی و قشنگیش اینه که نمیاد فقط...بیشتر
کوتاه ولی از نظر من کامل. تا الان هر کتابی از جان استاین بک خوندم خیلی خوب بوده ( البته من ترجمه ی دیگه ای رو خوندم)