کتاب دایی وانیا: صحنههایی از زندگی روستایی
معرفی کتاب دایی وانیا: صحنههایی از زندگی روستایی
نمایشنامه «دایی وانیا» اثر آنتوان چخوف را پرویز شهدی به فارسی برگردانده است. این اثر درباره بطالت و ابتذال است. دربارهی آدمهایی که از شرایط خود راضی نیستند. مهم نیست چه موقعیتی دارند، ارباب، پزشک، زمیندار یا حتی بانوی زیبایی که همه را مجذوب خود میکند. همه افسردهاند به جز زن پیر پیشخدمتی که عمری برابر عمر خانه دارد و هیچ ارتباطی نه با دنیایی که در آن زندگی میکند دارد نه با آدمهای اطرافش. آنتوان چخوف دایی وانیا را در سال ۱۸۹۹ نوشت ولی انگار همین امروز نوشته شده است. حال و هوای داستان به شدت امروزی است. شخصیتها بسیار ملموساند آنقدر که انگار ما هم هر روز میبینیمشان و حتی خودمان را در آنها میبینیم. دایی وانیا داستان مردی است که برای اینکه خانواده زندگی خوبی داشته باشند همه عمر فداکاری کرده است. کسی که در ۴۷ سالگی افسوس میخورد که میتوانست زندگی بهتری داشته باشد. دختری که از داشتن حتی کسی که او را با تمام وجود دوست بدارد هم محروم است. پزشکی که از شرایط و اتفاقاتی که در شهرستان میافتد ناراضی است و در نهایت پروفسوری که حتی در زندگیش جملهای ننوشته که حاصل فکر خودش باشد. «یلنا آندرییونا: دربارهی پیر شدنت طوری حرف میزنی که انگار همگی مسئول آن هستیم. سربریاکف: از همه بیشتر تو را از خودم متنفر میکنم. [یلنا آندرییونا از جا برمیخیزد و میرود کمی دورتر مینشیند.] طبعاً حق هم داری. من که احمق نیستم، این چیزها را میفهمم. تو جوان و سالم و زیبایی، میخواهی از زندگی لذت ببری، درحالیکه من پیرمردی هستم یک پایم لب گور. فکر میکنی این چیزها حالیام نیست؟» وقتی دایی وانیا را میخوانیم، دیوارهای ذهنمان برداشته میشوند و ما واقعیت را بهتر میبینیم.
(۳-۲۶-[۳۴]) نمایشنامه ای رئالیستی که چخوف سعی کرده در اون ملال و رنج انسان ها رو نشون بده. " کسانی که صد یا دویست سال پس از ما زندگی خواهند کرد و تحقیرمان می کنند که چرا زندگی مان را چنین احمقانه
چخوف برتر و والاتر از هر نویسنده ای . عالی بود
داستانی روان و زیبا .در این نمایشنامه احساس میکنم زمانی چخوف آن را نوشته که متوجه سوال های بیشماری در برابر خود شده است .سوالاتی همچون هدف و معنا زندگی .بیهودگی زندگی ،بدون غایت بودن زندگی و امثالهم .
در مورد ملال و واقعیت زندگی مدرن...
عالی