کتاب غریبه
معرفی کتاب غریبه
کتاب غریبه نوشتهٔ ایان رید و ترجمهٔ کوروش سلیم زاده است. نشر چشمه این رمان معاصر کانادایی در سبک علمی - تخیلی را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب غریبه
کتاب غریبه حاوی دومین رمان نویسندهٔ کانادایی، ایان رید است که اولینبار انتشارات معتبر سایمون و شوستر در اوت ۲۰۱۸ در ایالات متحده آن را بهعنوان تریلری روانشناختی و ترسناک با پسزمینهٔ علمی - تخیلی منتشر کرد. این نویسنده، از اثر حاضر با عنوان «داستانی تعلیقی با مایههای فلسفی» یاد کرده است. این رمان که در آیندهای نزدیک اتفاق میفتد، دربارهٔ زن و شوهری است که در مزرعهای دورافتاده سکونت دارند و زندگیشان با آمدن فردی ناآشنا دچار آشوب میشود. رمان «غریبه» در سال ۲۰۱۸ نامزد دریافت جایزهٔ برام استوکر از انجمن نویسندگان داستانهای ترسناک برای «دستاورد برتر در یک رمان» شد. غریبه کتابی است که بهسختی میتوان آن را در ژانری خاص قرار داد؛ اثری ترسناک/ علمی ـ تخیلی/ دیستوپیایی/ پارانویید/ هیجانانگیز و اعتیادآور است که در آن به هر رویدادی باید به دیدهٔ تردید نگریست. کاوش ایان رید در رابطهٔ میان شخصیتهای داستان آن را به جهانی پر از سؤالات و احتمالات تبدیل میکند. رمان «غریبه» با محدودکردن نقطهٔ دید ما به شخصیت اصلی، عمدهٔ قدرتش را نه از چیزهایی که ارائه میکند بلکه از آن چیزهایی میگیرد که پنهان میکند و از قلم میاندازد.
خواندن کتاب غریبه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر کانادا و قالب رمان علمی - تخیلی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب غریبه
«چه کسی را بیاورند تو؟ چه کسی آن بیرون است؟
مرد دیگری وارد میشود. با دیدنش نَفَسم بند میآید. احساسی را که در این لحظه دارم، تابهحال در عمرم تجربه نکردهام؛ سردرگمی آمیخته با دلشوره که بهسرعت به وحشت و هراس تبدیل میشود. نمیتوانم آنچه را با چشمهای خودم میبینم باور کنم. مرد در آستانهٔ درِ ورودی میایستد و نگاهم میکند.
غیرممکن است. نمیتواند واقعیت داشته باشد. حتماً دارم خواب میبینم. اما نه، بیدارم. اشتباه نمیکنم. او اینجاست و خیلی هم واقعی به نظر میرسد. اصلاً هم تصنعی و ساختگی نیست. از هر جهت زنده و جاندار به نظر میرسد. در خانهام ایستاده. این خودِ من هستم که در آستانهٔ درِ خانهام ایستادهام و به خودم نگاه میکنم.
جایگزین. جایگزین من. دارم سعی میکنم بفهمم حضورش اینجا چه معنایی برای من دارد. پس ترنس دروغ نمیگفت. او نمیخواست جای من را بگیرد. نسخهبدل من، همانطور که قبلاً گفته بود، درست مقابلم ایستاده.
هر کار میکنم نمیتوانم چشم از جایگزینم بردارم. احساس میکنم در خلأ شناورم. نمیتوانم صحبت کنم.
ترنس میگوید «جونیور، میدونم الآن چه احساسی داری، اما ازت میخوام آرامشت رو حفظ کنی. به من نگاه کن. حواست به من باشه. خواهش میکنم، آروم باش.»
ترنس حالا دارد مستقیماً با نمایشگرش صحبت میکند. نمیتوانم صدایش را بشنوم. اهمیتی هم به حرفهایش نمیدهم. او دیگر برایم اهمیتی ندارد. چیزی که چندقدمیام ایستاده از هر نظرِ ممکن شبیه من است. امکان ندارد از این واقعیتر و انسانیتر بتواند باشد. سرم را پایین میآورم و به دستهایم نگاه میکنم. به رگهایی که از زیر پوستم بیرون زدهاند، به خطوط کف دستم، به اثر انگشتهایم. مگر غیر از این است که اثر انگشت و خطوط کف دستِ هر کسی فقط منحصر به خودِ اوست. و اینها تنها به من تعلق دارند. تنها به من. پس چهطور امکان دارد از وجود من موبهمو یک نسخهبدل وجود داشته باشد. امکان ندارد.»
کتاب بسیار خوش خوان با نثری روان است با ترجمه فوق العاده آقای سلیم زاده مثل کتاب قبلی همین نویسنده داستان زندگی زوجی است که با شنیدن خبری زندگیشان وارد چالشی سخت و غریب میشود نویسنده به خوبی تونسته مشکلات و چالش های
داستان خیالی، جالب بود اما بنظر من که فیلم های شبیه داستان این کتاب دیدهام داستان کشدار شده بود
کتاب رو دوست داشتم. ترجمه هم خیلی عالیه. البته در حین مطالعه کتاب ممکنه ازروند مکالمات و اتفاقات کمی خسته بشید، ولی ارزش خوندن داره و اتفاقا وقتی در آخر حقیقت ماجرا برملا می شود همین مکالمات که غیرضروری به
آنکه برای همیشه می رود باید مراقب باشد همراه خود چه چیزی می برد !)♡
شگفتزدهام از شیوهی روایت و مشخصا این کتاب رو از کتاب قبلی نویسنده بیشتر دوست داشتم! خیلی لذت بردم و هنوز مبهوتم که چطور نویسنده ما رو درگیر میکنه و تا آخر دنبال شخصیتها میکشونه... قطعا این کتاب ارزش خوندن داره!
یه کتاب شدیداً واقعگرایانه و ایدهای خلاقانه و پایانبندی مناسب!(هرچند میتونست قصه رو جمعوجور تر بنا کنه...)
داستان واقعا کشدار و کسل کننده بود. تمام محتوا صرف مکالمه ها و جزییات اضافه شده بود البته که اواخر داستان میشد فهمید بیهود هم نبوده ولی میشد خیلی خلاصه تر از این باشه در کل برخلاف سایر نظرات برای من جذاب
عالی بود
کتاب خوب و جذابی بود، ترجمه هم خوب بود
کتاب خوبی بود، داستان زوجی بود که با چالشی روبرو میشن و زندگیشون دچار تغییراتی میشه که سعی دارن باهاش کنار بیان و اتفاقاتی که در ادامه میوفته... درکل خوبه بخونید.