کتاب و من دوستت داشتم فردریک بکمن + دانلود نمونه رایگان

کتاب و من دوستت داشتم

نویسنده:فردریک بکمن
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب و من دوستت داشتم

کتاب و من دوستت داشتم با عنوان انگلیسی The deal of a lifetime، نوشته‌ فردریک بکمن با ترجمه فرناز تیمورازف، در سال ۱۳۹۶ توسط انتشارات چترنگ منتشر شده است. این اثر که در سال ۱۳۹۹ به چاپ سوم رسیده، یک رمان کوتاه است که در فضایی احساسی و تأمل‌برانگیز، به موضوعاتی چون عشق، مرگ، فداکاری و رابطه‌ی والد و فرزند می‌پردازد. فردریک بکمن، نویسنده‌ی شناخته‌شده‌ی سوئدی، در این کتاب با نگاهی انسانی و صادقانه، داستان مردی را روایت می‌کند که در آستانه‌ی انتخابی سرنوشت‌ساز قرار می‌گیرد؛ انتخابی که نه‌تنها آینده، بلکه گذشته و هویت او را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. روایت کتاب در بستری از خاطرات، حسرت‌ها و مواجهه با مرگ شکل می‌گیرد و با زبانی ساده اما عمیق، دغدغه‌های وجودی انسان را به تصویر می‌کشد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب و من دوستت داشتم اثر فردریک بکمن

کتاب و من دوستت داشتم اثری از فردریک بکمن است که در قالب رمان کوتاه، به بررسی مفاهیمی چون فداکاری، پشیمانی، عشق و مواجهه با مرگ می‌پردازد. داستان در شهر هلسینگبورگ سوئد می‌گذرد و نویسنده با الهام از خاطرات و مکان‌های واقعی زندگی خود، فضایی ملموس و صمیمی خلق کرده است. روایت از زبان پدری بیان می‌شود که در شب کریسمس، با گذشته و انتخاب‌هایش روبه‌رو می‌شود و باید تصمیمی بگیرد که معنای زندگی و هویت او را دگرگون می‌کند.

ساختار کتاب و من دوستت داشتم مبتنی‌بر مونولوگ‌های درونی و بازگشت به خاطرات است و شخصیت‌ها در دل موقعیت‌هایی قرار می‌گیرند که مرز میان خودخواهی و ایثار را به چالش می‌کشند. فردریک بکمن در این اثر، با نگاهی بی‌پرده و گاه تلخ، به روابط خانوادگی، نقش والدین و معنای واقعی دوست‌داشتن می‌پردازد و از خلال روایت، پرسش‌هایی بنیادین درباره‌ی ارزش زندگی و میراث انسان مطرح می‌کند.

خلاصه داستان و من دوستت داشتم

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان و من دوستت داشتم با اعترافی تکان‌دهنده آغاز می‌شود؛ راوی پدری است که می‌گوید زندگی یک نفر را گرفته است. روایت در شب کریسمس در بیمارستانی در هلسینگبورگ می‌گذرد و راوی با گذشته‌ی خود، رابطه‌اش با پسرش و دختربچه‌ای بیمار روبه‌رو می‌شود. دخترک پنج‌ساله‌ای که با بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کند، با نقاشی و عروسک خرموش، دنیای کوچک خود را رنگی نگه می‌دارد. راوی که خود نیز به بیماری مبتلاست، در مواجهه با مرگ و خاطراتش، به مرور زندگی و انتخاب‌هایش می‌پردازد؛ از رابطه‌ی پرتنش با پسرش تا حسرت‌هایی که ازدست‌دادن فرصت‌ها برایش به‌ جا گذاشته است.

در جریان داستان، شخصیتی مرموز با پلیور خاکستری ظاهر می‌شود که نمادی از مرگ یا واسطه‌ی آن است. این زن بارها در لحظات حساس زندگی راوی و اطرافیانش حضور داشته و حالا او را با انتخابی دشوار روبه‌رو می‌کند: آیا حاضر است برای نجات جان دخترک، زندگی خود را به‌گونه‌ای فدا کند که حتی ردپایی از او باقی نماند؟ روایت با بازگشت به خاطرات کودکی، رابطه‌ی پدر و پسر و تأمل درباره‌ی معنای واقعی فداکاری و دوست‌داشتن، پیش می‌رود. در نهایت، راوی با تصمیمی روبه‌رو می‌شود که نه‌تنها مرگ، بلکه معنای بودن و به‌یادماندن را به چالش می‌کشد.

چرا باید کتاب و من دوستت داشتم را بخوانیم؟

این کتاب با حجم کم و روایت موجز، به‌سراغ دغدغه‌هایی می‌رود که بسیاری از افراد در لحظات بحرانی زندگی با آن‌ها روبه‌رو می‌شوند: ارزش فداکاری، معنای واقعی عشق و مواجهه با مرگ و خاطرات. رمان و من دوستت داشتم با زبانی صادقانه و بی‌پرده، احساسات پیچیده‌ی انسانی را به تصویر می‌کشد و خواننده را به تأمل درباره‌ی انتخاب‌ها و میراث شخصی‌اش دعوت می‌کند. داستان، که میان گذشته و حال در نوسان است، امکان هم‌ذات‌پنداری با شخصیت‌ها را فراهم می‌کند و پرسش‌هایی را درباره‌ی بخشش، پشیمانی و قدرت تغییر پیش می‌کشد. این کتاب برای کسانی که به داستان‌های کوتاه اما عمیق علاقه دارند، تجربه‌ای متفاوت و تأثیرگذار رقم می‌زند.

خواندن کتاب و من دوستت داشتم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که به موضوعاتی مانند روابط خانوادگی، معنای فداکاری، مواجهه با مرگ و بازنگری در گذشته علاقه‌مندند. همچنین برای افرادی که درگیر سوگ، پشیمانی یا دغدغه‌ی بخشش و رهایی از خاطرات هستند، می‌تواند الهام‌بخش و تأمل‌برانگیز باشد.

درباره فردریک بکمن

فردریک بکمن (متولد ۲ ژوئن ۱۹۸۱) نویسنده، بلاگر و ستون‌نویس سوئدی است. او تحصیلات خود را در رشته‌ی دین‌شناسی تطبیقی آغاز و نیمه‌کاره رها کرد. پس از رهاکردن تحصیلات به شغلی متفاوت روی آورد و راننده‌ی کامیون شد. بکمن آثار مشهوری چون مردی به نام اوه (۲۰۱۲)، تمام آنچه پسر کوچولویم باید درباره‌ی دنیا بداند (۲۰۱۲)، مادربزرگم سلام رساند و گفت متأسف است (۲۰۱۳)، بریت ماری اینجا بود (۲۰۱۴)، برتاون (۲۰۱۷)، ما در برابر شما (۲۰۱۸)، مردم مشوش (۲۰۲۰)، برندگان (۲۰۲۲) و دوستان من (۲۰۲۵) را نوشته است. کتاب‌های او در سوئد به مقام پرفروش‌ترین کتاب‌ها دست یافته‌اند و آثارش به بیش از ۲۵ زبان ترجمه شده‌ است.

بکمن در شهر هلسینگبورگ، منطقه‌ی اسکونه در سوئد، بزرگ شد. او برای روزنامه‌ی سوئدی Helsingborgs Dagblad و مجله‌ی مردانه‌ی Moore Magazine می‌نوشت. اولین رمان او، مردی به نام اوه، در سال ۲۰۱۲ منتشر شد و بعدها دو بار به فیلم سینمایی تبدیل شد، نخست در دسامبر ۲۰۱۵ و بار دوم در سال ۲۰۲۳. حقوق ساخت سریال تلویزیونی کتاب برتاون نیز توسط شرکت سوئدی Filmlance خریداری شد و این سریال در سال ۲۰۲۰ پخش شد. بسیاری از کتاب‌های او به زبان انگلیسی ترجمه شده‌اند. رمان مردی به نام اوه پس از ترجمه به انگلیسی بیش از یک سال در فهرست پرفروش‌ترین‌های نیویورک تایمز باقی ماند. پس از موفقیت این کتاب، ناشر Atria/Simon & Schuster حق انتشار باقی آثار او را خرید و آن‌ها را به انگلیسی ترجمه کرد.

فردریک بکمن در سال ۲۰۰۹ با ندا شافتی بکمن ازدواج کرد و آن‌ها دو فرزند دارند. دومین کتاب او، تمام آنچه پسر کوچولویم باید درباره‌ی دنیا بداند، بر اساس تجربیات شخصی او در والدگری نوشته شده و او آن را یک راهنمای والدگری ناکارآمد خوانده است.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر نخستین بار در سال ۱۳۹۶، با عنوان معامله‌‌ی زندگی و با ترجمه‌ی الهام رعایی توسط نشر نون منتشر شده است.

بخشی از کتاب و من دوستت داشتم

«یک صندلی قرمزرنگ توی اتاق تلویزیون بیمارستان بود، صندلی مال دخترک بود. اول که دخترک آمد به بیمارستان، صندلی قرمز نبود اما دخترک دید که صندلی دوست دارد قرمز باشد. برای انجام این کار بیست و دو تا جعبه مدادشمعی لازم بود اما چه اهمیتی داشت، دخترک می‌توانست تهیه‌شان کند، تمام مدت اینجا همه بهش مدادشمعی می‌دادند. انگار می‌توانست با این کار از مریضی‌اش فاصله بگیرد، داروها و سوزن آمپول‌ها را محو کند. البته خودش می‌دانست که این کار ممکن نیست، بچۀ باهوشی بود، اما محض خاطر دیگران وانمود می‌کرد که ممکن است. بنابراین روزهایش را با نقاشی کشیدن روی کاغذ می‌گذراند چون این کار همۀ آدم‌بزرگ‌ها را خوشحال می‌کرد و شب‌ها صندلی را رنگ می‌کرد. چون صندلی واقعاً دوست داشت قرمز باشد.»

۵۰%