کتاب سفر دوزخی شاهزاده دشت های شرقی بهزاد قدیمی + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:بهزاد قدیمی
امتیاز
۳.۰از ۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب سفر دوزخی شاهزاده دشت های شرقی

کتاب سفر دوزخی شاهزاده دشت های شرقی نوشته بهزاد قدیمی و رمانی ایرانی است که انتشارات چترنگ آن را در سال ۱۴۰۳ منتشر کرده است. این رمان با داستانی چندلایه و خیال‌انگیز، در مرز میان واقعیت و رؤیا، اسطوره و زندگی روزمره حرکت می‌کند. شخصیت‌های اصلی کتاب در جست‌وجوی معنا، عشق و هویت، سفری پرماجرا را آغاز می‌کنند که در آن عناصر افسانه‌ای، ارجاعات ادبی و دغدغه‌های انسانی به هم آمیخته است. این رمان با زبانی خلاقانه و ساختاری غیرخطی، خواننده را به دنیایی می‌برد که در آن مرز میان خواب و بیداری، حقیقت و خیال مدام جابه‌جا می‌شود. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سفر دوزخی شاهزاده دشت های شرقی

کتاب سفر دوزخی شاهزاده‌ی دشت‌های شرقی اثری از بهزاد قدیمی است که در قالب رمان، داستانی چندوجهی و استعاری را روایت کرده است. این رمان با الهام از اسطوره‌ها، قصه‌های کهن و ارجاعات ادبیْ جهانی می‌سازد که در آن شخصیت‌ها میان رؤیا و واقعیت، امید و ناامیدی، سفر و بازگشت سرگردان هستند. داستان از زبان شخصیت‌هایی چون آذرنوش و شاهزاده با نگاهی به درون و بیرون به جست‌وجوی عشق، هویت و رهایی می‌پردازد. ساختار کتاب غیرخطی و تکه‌تکه است؛ فصل‌ها با نام‌هایی نمادین و روایتی سیال، خواننده را میان دشت‌های خیالی، شهرهای دودگرفته و خاطرات سوخته جابه‌جا می‌کند. در این میان، عناصر جادویی، موجودات افسانه‌ای و ارجاعات به آثار ادبی کلاسیک، فضایی رازآلود و چندلایه به داستان می‌بخشد. رمان سفر دوزخی شاهزاده‌ی دشت‌های شرقی نه‌تنها داستانی عاشقانه و اسطوره‌ای است، بلکه بازتابی از دغدغه‌های انسان معاصر در مواجهه با تنهایی، جست‌وجوی معنا و عبور از بحران‌های فردی و جمعی به شمار می‌آید.

خلاصه داستان سفر دوزخی شاهزاده دشت های شرقی

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

رمان با روایت آذرنوش، دختری که میان واقعیت و رؤیا سرگردان است، آغاز می‌شود. او در دنیای روزمره و شهر دودگرفته، خاطرات و رؤیاهایش را با شاهزاده‌ای از دشت‌های شرقی در هم می‌آمیزد. شاهزاده، شخصیتی خیال‌انگیز و اسطوره‌ای، در دشت‌های شقایق‌های وحشی زندگی می‌کند و در رؤیاهای آذرنوش حضور دارد، اما برای رسیدن به معشوقه‌اش باید سفری دشوار و پرخطر را آغاز کند؛ سفری که از دل رؤیاها، قصه‌ها و افسانه‌ها می‌گذرد و با چالش‌هایی چون عبور از آینه، مواجهه با هیولاها و گذر از دشت سوخته همراه است. در این مسیر، شاهزاده با تک‌شاخی افسانه‌ای همراه می‌شود. او برای یافتن آذرنوش باید از آینه‌ای جادویی عبور کند، اما دشت زیبای او به آتش کشیده می‌شود و شاهزاده در مواجهه با هیولایی آتش‌افکن، بال‌هایش را از دست می‌دهد و زخمی و سرگردان به جست‌وجوی دشت ازدست‌رفته ادامه می‌دهد. آذرنوش در شهر، میان خاطرات و واقعیت به دنبال نشانه‌هایی از شاهزاده می‌گردد و در مواجهه با هیولایی ریزان، قصه‌های تازه‌ای را کشف می‌کند. اثر با ارجاع به نمایشنامه‌ها و قصه‌های کهن لایه‌های تازه‌ای به داستان می‌افزاید و در نهایت، جست‌وجوی عشق و هویت در دل ویرانی و رؤیا ادامه می‌یابد.

چرا باید کتاب سفر دوزخی شاهزاده دشت های شرقی را بخوانیم؟

کتاب سفر دوزخی شاهزاده‌ی دشت‌های شرقی با تلفیق عناصر اسطوره‌ای، ادبیات کلاسیک و دغدغه‌های معاصر، تجربه‌ای متفاوت از روایت داستانی ارائه می‌دهد. این کتاب با ساختار غیرخطی و زبان خیال‌پردازانه، مرز میان واقعیت و رؤیا را به چالش می‌کشد و خواننده را به سفری درونی و بیرونی دعوت می‌کند. شخصیت‌ها در جست‌وجوی معنا، عشق و رهایی با چالش‌هایی روبه‌رو می‌شوند که بازتابی از بحران‌های انسانی و اجتماعی است. ارجاعات به قصه‌ها و اسطوره‌ها، فضای کتاب را چندلایه و تأمل‌برانگیز می‌کند و امکان خوانش‌های متنوع را فراهم می‌آورد. این اثر برای کسانی که به روایت‌های نوآورانه و جست‌وجوی هویت علاقه‌مند هستند، تجربه‌ای منحصربه‌فرد خواهد بود.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان ادبیات معاصر، دوست‌داران روایت‌های اسطوره‌ای و کسانی که دغدغه‌ی هویت، عشق و معنای زندگی دارند، پیشنهاد می‌شود. همچنین رمان حاضر برای کسانی که به ساختارهای غیرخطی و روایت‌های چندلایه علاقه دارند، مناسب است.

درباره بهزاد قدیمی

بهزاد قدیمی متولد سال ۱۳۶۲، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ادبیات ژانری و گمانه‌زن است. او در سال ۱۳۸۹ از سوی مسابقه‌ی داستان‌نویسی گمانه‌زن به‌عنوان نویسنده‌ی برتر این حوزه شناخته شد. داستان‌های این نویسنده غالباً با نثری فشرده، موسیقایی و سنگین نوشته می‌شود و می‌توان رگه‌هایی از تأثیر ادبیات وحشت کیهانی اچ.پی. لاوکرفت را در آن‌ها دید. ازجمله آثار منتشرشده به قلم بهزاد قدیمی می‌توان به کتاب‌های «شوم‌نامه‌ی تبر نقره‌ای» و «خدمات دستگاه هیولاساز دمشقی» از نشر پیدایش، «بند دیوان» از کتابسرای تندیس و «سفر دوزخی: شاهزاده‌ی دشت‌های شرقی» از نشر چترنگ اشاره کرد. همچنین مجموعه داستان کوتاه و هراسناک «تهران تارین» از آثار تألیفی اوست که توسط نشر ویدا منتشر شده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

کتاب «بند دیوان» نوشته‌ی بهزاد قدیمی، برنده‌ی جایزه‌ی پرانتز در بخش گمانه‌زن در اولین دوره‌ی برگزاری این جایزه بود.

بخشی از کتاب سفر دوزخی شاهزاده دشت های شرقی

«گاهی فکرهای عجیبی از کودکی‌ام در من بیدار می‌شوند؛ بر من می‌رانند؛ بر من خراب می‌شوند؛ در من سر باز می‌کنند. وقتی این‌جور فکرها می‌آیند، ترس برم می‌دارد. فکر می‌کنم هیچ زمانی نگذشته، یا ظنم می‌برد که اصلاً زمان وجود ندارد انگار همه‌چیز، زمان و مکان، تاب برمی‌دارد، در هم می‌رود، درهم‌وبرهم می‌شود و من همه‌چیز را در اعوجاجی سرسام‌آور می‌بینم.

تاب برم داشته، می‌روم بالا و فکر می‌کنم هیچ‌وقت پایین نخواهم آمد، چون این خاطره‌ای است که از بچه‌سالی‌ام در خانۀ قدیمی مادربزرگمان دارم. خانه‌ای با دو طبقه که هیچ اهمیتی نداشت و زیرزمینی که تمام اهمیت خانه بود. نمایَش آجری، حوضی در حیاط، خرمالوهایی از درخت‌های باغچه‌های کنج‌نشینش آویزان بودند. من که بالا می‌رفتم با تاب، چشم‌هایم به دخمۀ ورودی مطبخ می‌دوخت که داخل زیرزمین انتظارم را می‌کشید و من از هول آن چشم سیاه دلم نمی‌خواست هیچ‌وقت پاهایم زمین را لمس کند.»

La Luna
۱۴۰۴/۰۸/۲۷

دارم می‌خونمش و فصل به فصل بیشتر دوستش دارم‌ روایت جذاب و دلنشین و داستان گیرایی داره. همراه با داستان وارد دنیای رویایی‌ای می‌شی که انگار این سفر و ماجراهاش، سفرِ خودت می‌شه

تینا چهاردولی

درحال مطالعه هستم و فعلا عالیه🥹