کتاب نسل مضطرب جاناتان هایت + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب نسل مضطرب

کتاب نسل مضطرب

معرفی کتاب نسل مضطرب

کتاب نسل مضطرب (The Anxious Generation) نوشته جاناتان هایت، ترجمه افسون صانعی، ویراسته مهدیه همتی آهویی و اثری پژوهشی و تحلیلی درباره‌ی بحران سلامت روان در میان نوجوانان و جوانان امروزی است. این کتاب که چاپ چهارم آن در سال ۱۴۰۴ توسط نشر میلکان منتشر شده، به بررسی عمیق تغییرات اجتماعی، فرهنگی و فناورانه‌ای پرداخته که نسل متولد پس از ۱۹۹۵ میلادی را به نسلی با سطح بالای اضطراب و افسردگی تبدیل کرده است. نویسنده باتکیه‌بر داده‌های آماری، روایت‌های والدین و پژوهش‌های روان‌شناسی به‌دنبال ریشه‌یابی این بحران و ارائه‌ی راهکارهایی برای والدین، مدارس و سیاست‌گذاران بوده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نسل مضطرب اثر جاناتان هایت

کتاب نسل مضطرب (چگونه بازآرایی بزرگ دوران کودکی موجب همه‌گیری بیماری‌های روانی می‌شود؟) با رویکردی تحلیلی و پژوهشی به بررسی موج فزاینده‌ی اختلالات روانی در میان نوجوانان و جوانان نسل زد پرداخته است. جاناتان هایت، روان‌شناس اجتماعی، در این کتاب تلاش کرده است با کنار هم قراردادن شواهد تجربی، روایت‌های شخصی و تحلیل روندهای اجتماعی، تصویری جامع از دلایل افزایش اضطراب، افسردگی و خودآسیبی در میان متولدان پس از ۱۹۹۵ میلادی ارائه دهد. این کتاب چهار بخش دارد. ابتدا روندهای سلامت روانی نوجوانان در دهه‌ی ۲۰۱۰ را بررسی می‌کند؛ سپس به تغییرات بنیادین در سبک زندگی و تربیت کودکان می‌پردازد؛ در بخش سوم آسیب‌های ناشی از کودکی گوشی‌محور و نقش فناوری‌های نوین را تحلیل می‌کند و در نهایت، راهکارهایی برای بهبود وضعیت سلامت روان نسل جدید پیشنهاد می‌دهد.

جاناتان هایت با مقایسه‌ی داده‌های کشورهای مختلف و بررسی تفاوت‌های جنسیتی نشان داده است که بحران سلامت روانی نوجوانان پدیده‌ای جهانی است که به‌ویژه دختران را بیشتر تحت‌تأثیر قرار داده است. این کتاب با زبانی روشن و مستند به والدین، معلمان و سیاست‌گذاران کمک می‌کند تا ابعاد پیچیده‌ی این بحران را بهتر درک کنند و برای مواجهه با آن آماده‌تر باشند. عنوان کامل این کتاب در زبان مبدأ عبارت است از The Anxious Generation: How the Great Rewiring of Childhood Is Causing an Epidemic of Mental Illness.

خلاصه کتاب نسل مضطرب

کتاب با تمرکز بر نسل زد به بررسی علل و پیامدهای افزایش اختلالات روانی در میان نوجوانان و جوانان می‌پردازد. جاناتان هایت دو روند اصلی را عامل شکل‌گیری این بحران معرفی کرده است؛ مراقبت افراطی والدین در دنیای واقعی و نبود مراقبت کافی در دنیای مجازی. او معتقد است که با ظهور فناوری‌های نوین، به‌ویژه گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی، سبک زندگی کودکان و نوجوانان به‌طور اساسی دگرگون شده است. این تغییرات باعث کاهش بازی‌های آزادانه، تعاملات اجتماعی رودررو و افزایش انزوا و مقایسه‌ی اجتماعی شده‌اند. نویسنده با ارائه‌ی داده‌های آماری از کشورهای مختلف نشان داده است که از اوایل دهه‌ی ۲۰۱۰، میزان اضطراب، افسردگی، خودآسیبی و حتی خودکشی در میان نوجوانان، به‌ویژه دختران، به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. او تأکید کرده است که این بحران محدود به یک کشور یا فرهنگ خاص نیست و در بسیاری از جوامع غربی الگوی مشابهی مشاهده می‌شود. نویسنده به نقش بازی آزادانه در رشد سالم کودکان، تأثیرات منفی زندگی گوشی‌محور و راهکارهایی برای بازگرداندن تعادل به زندگی نوجوانان می‌پردازد و در نهایت چهار پیشنهاد بنیادین برای والدین و مدارس ارائه می‌دهد؛ تأخیر در دادن گوشی هوشمند و دسترسی به رسانه‌های اجتماعی، ممنوعیت گوشی در مدارس و افزایش فرصت‌های بازی بدون نظارت برای کودکان.

چرا باید کتاب نسل مضطرب را بخوانیم؟

کتاب نسل مضطرب با اتکا به پژوهش‌های گسترده و روایت‌های واقعی، تصویری دقیق از بحران سلامت روان نسل جدید ارائه می‌دهد. این کتاب نه‌تنها به والدین و معلمان کمک می‌کند تا ریشه‌های اضطراب و افسردگی نوجوانان را بهتر بشناسند، بلکه با تحلیل روندهای جهانی و مقایسه‌ی داده‌ها نشان می‌دهد که این بحران محدود به یک جامعه یا فرهنگ خاص نیست. از ویژگی‌های شاخص این کتاب، ارائه‌ی راهکارهای عملی و قابل‌اجرا برای خانواده‌ها و مدارس است که می‌تواند به بهبود سلامت روانی کودکان و نوجوانان کمک کند. همچنین این کتاب با بررسی نقش فناوری و تغییرات سبک زندگی، به دغدغه‌های روز جامعه درباره‌ی تربیت نسل آینده پاسخ می‌دهد و زمینه‌ای برای گفت‌وگو و تصمیم‌گیری آگاهانه فراهم می‌کند.

این کتاب به والدین، معلمان، مشاوران مدارس، روان‌شناسان، سیاست‌گذاران حوزه‌ی آموزش و سلامت و هر فردی که دغدغه‌ی سلامت روانی نوجوانان و آینده‌ی نسل جدید را دارد، پیشنهاد می‌شود. همچنین این پژوهش به کسانی که با چالش‌های حوزه‌ی تربیت در عصر دیجیتال و تأثیر فناوری بر رشد کودکان مواجهند، توصیه شده است.

درباره جاناتان هایت؛ نویسنده کتاب

جاناتان هایت (Jonathan Haidt) روان‌شناس اجتماعی، نویسنده و استاد دانشگاهی آمریکایی است که در ۱۹ اکتبر ۱۹۶۳ در نیویورک متولد شده است. تخصص اصلی او روان‌شناسی اخلاق و هیجان‌های اخلاقی بوده است. این نویسنده در خانواده‌ای یهودی و سکولار بزرگ شد؛ خانواده‌ای که ریشه‌هایی مهاجر از روسیه و لهستان داشتند. در ۱۷سالگی با مطالعه‌ی آثار اگزیستانسیالیستی و نمایشنامه‌ی «در انتظار گودو» نوشته‌ی ساموئل بکت دچار بحران وجودی شد، اما مسیر تحصیلی خود را ادامه داد و پس از پایان دبیرستان وارد دانشگاه ییل شد. در سال ۱۹۸۵ با مدرک کارشناسی فلسفه و رتبه‌ی ممتاز فارغ‌التحصیل شد؛ سپس مدت کوتاهی به‌عنوان برنامه‌نویس کامپیوتر کار کرد و بعد تحصیلات تکمیلی روان‌شناسی را در دانشگاه پنسیلوانیا ادامه داد. در سال‌های ۱۹۸۸ و ۱۹۹۲ به‌ترتیب مدرک کارشناسی‌ارشد و دکترا را دریافت کرد؛ با پایان‌نامه‌ای با عنوان «قضاوت اخلاقی، عاطفه و فرهنگ».

جاناتان هایت پس از دکترا در دانشگاه شیکاگو و تحت نظارت انسان‌شناس فرهنگی ریچارد شودر در حوزه‌ی روان‌شناسی فرهنگی پژوهش کرد و این استاد را تأثیرگذارترین فرد در مسیر علمی خود دانست. فعالیت دانشگاهی او در سال ۱۹۹۵ با استخدام به‌عنوان استادیار روان‌شناسی در دانشگاه ویرجینیا آغاز شد و طی ۱۶ سال تدریس به مرتبه‌ی استادتمام رسید و جوایز آموزشی متعددی دریافت کرد؛ همچنین سال تحصیلی ۲۰۰۷ - ۲۰۰۸ را به‌عنوان استاد مدعو در دانشگاه پرینستون گذراند و در سال ۲۰۱۱ به مدرسه‌ی کسب‌وکار استرن دانشگاه نیویورک منتقل شد و آنجا به‌عنوان استاد رهبری اخلاق‌مدار فعالیت کرد.

این نویسنده از سوی مجلاتی مانند فارن پالیسی و پراسپکت در فهرست متفکران برتر جهان قرار گرفته و مشارکت‌های علمی او عمدتاً به نظریه‌ی بنیان‌های اخلاقی مربوط شده است؛ نظریه‌ای که با همکاری کریگ جوزف و جس گراهام توسعه یافته و کوشیده است منشأ تکاملی استدلال اخلاقی انسان را بر پایه‌ی احساسات شهودی توضیح دهد و تفاوت‌های اخلاقی میان گرایش‌های سیاسی را تبیین کند. او مدل شهودگرایی اجتماعی در قضاوت اخلاقی را مطرح کرده است که بر نقش فرایندهای خودکار در داوری‌های اخلاقی تأکید می‌کند و همچنین در پژوهش‌هایی درباره‌ی احساساتی مانند انزجار اخلاقی و تعالی اخلاقی مشارکت داشته است. جاناتان هایت در سال ۲۰۱۳ بنیاد Ethical Systems را برای انتقال یافته‌های پژوهشی اخلاق به کسب‌وکارها تأسیس کرد و در فعالیت‌های علمی و اجتماعی دیگر مانند تأسیس Heterodox Academy و مشارکت در پروژه‌های مرتبط با گفت‌وگوی سازنده و تنوع دیدگاه‌ها نیز نقش داشته است.

آثار مکتوب او برای مخاطبان عمومی شامل کتاب «فرضیه‌ی خوشبختی» (۲۰۰۶) درباره‌ی ارتباط فلسفه‌های باستانی و علم مدرن در موضوع خوشبختی، «ذهن درستکار» (۲۰۱۲) درباره‌ی سیاست اخلاقی و اختلاف‌های ارزشی، The Coddling of the American Mind (۲۰۱۸) درباره‌ی فرهنگ دانشگاهی و سلامت روان و کتاب نسل مضطرب (۲۰۲۴) درباره‌ی اثر گوشی‌های هوشمند و سبک‌های فرزندپروری بر سلامت روان نسل جدید است. پژوهش‌های دیگر او بر نقش شبکه‌های اجتماعی در کاهش سلامت روان نوجوانان و افزایش دوقطبی سیاسی متمرکز بوده و هدف کلی فعالیت‌های علمی‌اش کمک به درک متقابل انسان‌ها، کاهش شکاف‌های اخلاقی و بهبود عملکرد نهادهای اجتماعی عنوان شده است.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

جاناتان هایت در طول دوران حرفه‌ای خود افتخارات و جوایز متعددی کسب کرده است که از جمله‌ی مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به دریافت جایزه‌ی بزرگ تمپلتون در روان‌شناسی مثبت‌گرا در سال ۲۰۰۱، انتخاب به‌عنوان عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا در سال ۲۰۱۹ و دریافت جایزه‌ی باری (Barry Prize) از آکادمی علوم و ادبیات آمریکا در سال ۲۰۲۳ اشاره کرد. او همچنین بارها از سوی نشریات معتبری چون فارین پالیسی و پراسپکت به‌عنوان یکی از ۱۰۰ متفکر برتر جهان معرفی شده و در سال ۲۰۱۸ نیز در جایگاه یکی از ۵۰ روان‌شناس زنده‌ی تأثیرگذار دنیا قرار گرفته است. این نویسنده علاوه‌بر کسب جوایز کتاب ملی و بین‌المللی برای آثار پرفروشی نظیر «ذهن حق‌طلب» و «نسل مضطرب»، جوایز آموزشی متعددی از جمله جایزه‌ی استاد برجسته‌ی دانشگاه ویرجینیا را در کارنامه دارد و به‌دلیل تخصص در اخلاق کسب‌وکار، چندین سال پیاپی به‌عنوان یکی از ۱۰۰ چهره‌ی تأثیرگذار این حوزه توسط مؤسسه‌ی اتیسفر انتخاب شده است.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

• فرانک برونی (بخش نظرات نیویورک تایمز): این کتاب به‌غایت خردمندانه، مهم و گیراست.
  • تری دنیس تیواری (نقد کتاب نیویورک تایمز): این کتابْ جذاب، ستیزه‌جو و مصلحانه است.
  • اکونومیست: تمام پیشنهادات جاناتان هایت معقول به نظر می‌رسد. این کتاب به‌شکلی جدی به استدلال‌های مخالف و شکاف‌های موجود در شواهد پرداخته است.
  • میشل گلدبرگ (نیویورک تایمز): این اثر، کتابی جدید و مهم است. جاناتان هایت نشان می‌دهد که انتقال انرژی و توجه کودکان از دنیای فیزیکی به دنیای مجازی، به‌ویژه برای دختران، فاجعه‌بار بوده است.
  • گلن سی. آلتشولر (سایکولوژی تودی): این کتاب آموزنده و متقاعدکننده است. نویسنده می‌خواهد کودکان زمان بیشتری را برای قدردانی از طبیعت، بازی با دوستان، دوچرخه‌سواری و زمین‌خوردن و انجام کارهای خانه صرف کنند.
مگان کاکس گوردون (وال استریت ژورنال): واژگان این کتاب لرزه بر دل والدین می‌اندازد. به لطف جاناتان هایت می‌توانیم به وحشتِ واقعی‌مان از آنچه رخ داده است، نگاهی بیندازیم. این اثر شفاف، ماندگار و برانگیزاننده است.
  • theguardian.com: جاناتان هایت در تحلیل خود موسوم به «سیم‌کشی مجدد بزرگ»، جهش ناگهانی نرخ بیماری‌های روان، خودزنی و خودکشی در میان نوجوانان از اوایل دهه‌ی ۲۰۱۰ را مستقیماً به گسترش گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی نسبت می‌دهد. او استدلال می‌کند که جایگزینی «کودکیِ مبتنی‌بر بازی» با «کودکیِ مبتنی‌بر تلفن» باعث شده است که پسران در دام اعتیاد به بازی و پورنوگرافی بیفتند و دختران با بحران شدید عزت‌نفس در فضای بی‌رحم مقایسه‌های اجتماعی روبه‌رو شوند.
  • heididischler.com: نویسنده‌ی این متن که خود مشاور تحصیلی دبیرستان است، با نگاهی دلسوزانه و حرفه‌ای به تایید یافته‌های جاناتان هایت در کتاب نسل مضطرب می‌پردازد و اشاره می‌کند که اضطراب، افسردگی و ضعف در مهارت‌های اجتماعیِ نسل جدید، بیش از آنکه حاصل پاندمی کرونا باشد، ریشه در سلطه‌ی تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی دارد. او با ابراز شگفتی و تأسف از شنیدن داستان‌هایی نظیر بحران تصویر بدنی در کودکان هشت‌ساله، از این حقیقت پرده برمی‌دارد که چگونه الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی آگاهانه برای استثمار و معتادکردن ذهن کودکان طراحی شده‌اند. این نویسنده با تأکید بر جنبه‌های غیراخلاقی و ترویج نفرت در فضای مجازی، کتاب حاضر را زنگ خطری جدی برای تمامی والدین می‌داند و ضمن به‌چالش‌کشیدن ضرورت دسترسی کودکان به رسانه‌های اجتماعی، به این نتیجه می‌رسد که اگرچه نمی‌توان تکنولوژی را کاملاً کنار گذاشت، باید نسبت به شیوه‌ی استفاده از آن و تأثیری که بر روان انسان می‌گذارد، هوشیاری و آگاهی بسیار بیشتری داشت.
  • بیل گیتس با نگاهی تأمل‌برانگیز به کتاب نسل مضطرب، ریشه‌های موفقیت خود را در توانایی تمرکز عمیق و تفکر بدون وقفه در دوران کودکی می‌بیند و ابراز نگرانی می‌کند که اگر با تکنولوژی‌های وسوسه‌انگیز امروز بزرگ می‌شد، شاید هرگز عادت «هفته‌های تفکر» و یادگیری عمیق در او شکل نمی‌گرفت. او با تأیید فرضیه‌ی جاناتان هایت مبنی بر «سیم‌کشی مجدد» ذهن نوجوانان از اوایل دهه‌ی ۲۰۱۰، به تضاد عجیبی اشاره می‌کند؛ اینکه والدین امروزی در دنیای واقعی بیش‌ازحد مراقب و محافظه‌کار هستند (Over-parenting)، اما در دنیای دیجیتالْ فرزندان خود را بدون نظارت رها کرده‌اند (Under-parenting)؛ امری که منجر به جایگزینی «کودکیِ مبتنی‌بر بازی» با «کودکیِ مبتنی‌بر تلفن هوشمند» شده است. بیل گیتس پیامدهای این تغییر را فراتر از افزایش افسردگی و اضطراب دانسته و هشدار داده است که نابودی قدرت تمرکز و تفکر انتقادی در نسل جدید می‌تواند جهان را از پیشرفت‌های بزرگ علمی محروم کند؛ ازاین‌رو او ضمن حمایت از راهکارهای هایدت مانند محدودیت سن دسترسی به شبکه‌های اجتماعی و ایجاد مدارس بدون موبایل، بر ضرورت همکاری جمعی میان خانواده‌ها، مدارس و سیاست‌گذاران برای بازپس‌گیری زیرساخت‌های اصیل دوران کودکی تأکید می‌ورزد.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

این کتاب به‌وسیله‌ی نشرهای گوناگونی منتشر شده است؛ برای نمونه می‌توان به فهرست زیر اشاره کرد:

• نسل مضطرب ترجمه‌ی شیوا شهرینانی، انتشارات آسو‏‫، ۱۴۰۳.‬
  • نسل مضطرب ترجمه‌ی نسترن حیدردوست، انتشارات آنان‏‫، ‏‫۱۴۰۴.‬‬
  • نسل مضطرب ترجمه و تلخیص یاسین قاسمی‌بجد، نشر کتاب دلبر، ‏‫۱۴۰۴.‬
  • نسل مضطرب ترجمه‌ی سعید ستوده‌مهر، موسسه هونام پرتو اندیشان ماز، ‏‫۱۴۰۴.‬
  • بحران نسل مضطرب (ریشه‌یابی همه‌گیری اضطراب و افسردگی)‬‏‫ ترجمه‌ی سجاد بوجانی، نشر اسرینا قلم‏‫، ۱۴۰۴.‮‬
  • نسل مضطرب‏‫: غرق شدن در رسانه‌های اجتماعی و سونامی بیماری‌های روانی‬ ترجمه‌ی میثم همدمی، نشر نوین توسعه، ‏‫۱۴۰۳.‬‬
  • نسل مضطرب: چگونه بازتعریف دوران کودکی موجب همه‌گیری بیماری‌های روانی شده است ترجمه‌ی زهرا حسنی، نشر کتابراه، ‏‫۱۴۰۴.‮‬
  • نسل مضطرب: بازآرایی عظیم دوران کودکی موجب بروز بیماریهای روانی فراگیر شده است ترجمه‌ی محبوبه مرشدیان، نشر هوران، ‏‫۱۴۰۴.‬

بخشی از متن کتاب نسل مضطرب

«وقتی می‌گویم سنی که کودکان گوشی هوشمند در دست می‌گیرند و حساب‌های رسانه‌های اجتماعی درست می‌کنند، باید به تأخیر انداخته شود، معمولاً این پاسخ را می‌شنوم: «باهات موافقم؛ اما دیگه خیلی دیر شده.» خیره‌شدن به گوشی‌های هوشمند و لمس‌کردن و بررسی محتوای تمام‌نشدنی فضای مجازی، چنان برای کودکان یازده‌ساله عادی شده است که خیلی‌ها تصور می‌کنند اگر هم بخواهیم، نمی‌توانیم تغییری ایجاد کنیم. این افراد می‌گویند: «کشتی راه افتاده» یا «قطار ایستگاه رو ترک کرده.» اما از نظر من، این استعاره‌های مربوط به حمل‌ونقل تلویحاً نشان می‌دهد که نیاز به اقدام فوری احساس می‌شود. بارها سوار هواپیمایی شده‌ام که شروع به پرواز کرده بود؛ اما به‌خاطر مسائل ایمنی دوباره بر زمین نشست. بعداز اینکه کشتی تایتانیک در سال ۱۹۱۲ غرق شد، دو کشتی دیگر که شبیه به تایتانیک ساخته شده بودند، از رده خارج و اصلاح شدند تا ایمنی‌شان افزایش یابد. هنگامی که محصولات مصرفی، به‌ویژه برای کودکان، خطرناک به نظر برسند، آنان را مرجوع می‌کنیم و از قفسه‌های فروشگاه‌ها برمی‌داریم تا شرکت تولیدکننده اصلاح و بازطراحی‌شان کند.»

dr.sosefi
۱۴۰۳/۰۷/۲۳

عالی😍

fa.rajab
۱۴۰۳/۱۱/۰۷

اگه دنبال کتابی با موضوع تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان نوجوانان هستید، میتونم بگم که کتاب خیلی کانل و روونیه‌.

rouya
۱۴۰۴/۰۶/۰۵

گسترش فناوری دیجیتال در زندگی کودکان مثل دودی است که وارد خانه هایمان می‌شود.همه می‌بینیم که چیز عجیبی اتفاق می افتد،اما درکش نمی کنیم.می ترسیم این دود تاثیرات بدی روی فرزندانمان بگذارد ،اما نگاهی به اطراف می اندازیم و می‌بینیم

- بیشتر
۱۴۰۳/۰۹/۲۶

این کتاب ارزش چند بار خواندن دارد.ممنون

بریده‌هایی از کتاب

نوجوانان سیزده تا نوزده‌ساله‌ای که زمان بیشتری را صرف رسانه‌های اجتماعی می‌کنند، بیشتر به افسردگی و اضطراب و سایر اختلالات مبتلا می‌شوند؛ اما نوجوانانی که اوقات بیشتری را با گروه‌های جوانان سپری می‌کنند، مثل بازی در ورزش‌های تیمی یا مشارکت در اجتماعات دینی، از سلامتی روان بهتری برخوردارند. [۲۰]
ویلیام جیمز، روان‌شناس بزرگ امریکایی، توجه را به‌این‌صورت توصیف کرده است: «تمرکز ذهن به شکلی واضح بر چیزهایی که به‌ظاهر چند شیء یا روند فکری امکان‌پذیر به‌صورت هم‌زمان‌اند... . توجه به‌طور ضمنی به معنای صرف‌نظر از برخی چیزها برای پرداختن به چیزهای دیگر به‌نحوی مؤثر است.» [۴۳] توجه انتخاب ماست برای ماندن بر سر یک کار، یک خط فکری یا یک مسیر ذهنی، درست همان‌وقت که راه‌های خروجی جذابی سر راهمان قرار می‌گیرد.
گفته‌های اپیکتتوس در قرن اول پس‌از میلاد را بخوانید که از گرایش انسان به اینکه به دیگران اجازه می‌دهد مهار هیجاناتش را به دست بگیرد، شکوه می‌کند: اگر بدنتان تسلیم هرکسی می‌شد، بی‌شک معترض می‌شدید. چرا از این شرمنده نمی‌شوید که ذهنتان در برابر هرکسی که تصادفاً از شما انتقاد کند آسیب‌پذیر کرده‌اید تا ناخودآگاه گیج و آشفته شود؟
shahram238
باقی عمرت را با نگرانی دربارهٔ دیگران هدر نده؛ مگر اینکه بر خیر جمعی اثر بگذارد. این کار تو را از کارهای مفید باز خواهد داشت. بیش از حد به چنین‌وچنان‌کردنشان، دلیل کارهایشان، آنچه می‌گویند، آنچه می‌اندیشند، آنچه قصد آن را دارند و هر کار دیگری، مشغول خواهی شد. این‌ها تو را سردرگم می‌کند و مانع تمرکز بر ذهنت خودت می‌شود.
shahram238
چهار آسیب بنیادین کودکی گوشی‌محور جدید را توضیح می‌دهم که به پسرها و دخترهای همهٔ سنین صدمه می‌زند: محرومیت اجتماعی، محرومیت از خواب، پراکندگی توجه و اعتیاد.
زندگی گوشی‌محور مجموعه‌ای بی‌پایان از اعلان‌ها و هشدارها و حواس‌پرتی است که آگاهی را تکه‌تکه می‌کند و ما را آموزش می‌دهد که هرلحظه از خودآگاهی‌مان را با چیزی از درون گوشی پر کنیم.
ادعای اصلی من در این کتاب این است که دو روند مراقبت افراطی در دنیای واقعی و نبود مراقبت در دنیای مجازی دو عامل اصلی است که نسل متولد شده پس‌از سال ۱۹۹۵ را به نسل مضطرب تبدیل کرده است.
نسل زد اولین نسل تاریخ شد که دوران بلوغ را با دستگاهی قابل‌حمل در جیب سپری می‌کرد. این دستگاه آن‌ها را از آدم‌های دوروبرشان دور و به دنیای جایگزینی وارد کرد که هیجان‌انگیز، اعتیادآور، بی‌ثبات و همان‌طور که نشان خواهم داد، برای کودکان و نوجوانان نامناسب بود. موفقیت اجتماعی در این دنیا مستلزم آن بود که بخش بزرگی از خودآگاهی‌شان را دائماً صرف مدیریت هویت برخطشان کنند.
دسترسی بی‌پایان به همه‌چیز، همه‌جا، همیشه و رایگان برای هیچ انسانی مفید نیست.
shahram238
ده‌ساله بودم که اولین بار فیلم مستهجن تماشا کردم. تصادفاً به وبگاه فیلم‌های مستهجن برخورد کردم و ازروی کنجکاوی به آن برگشتم. این وبگاه سن را راستی‌آزمایی نمی‌کند، به هیچ گذرواژه‌ای نیاز ندارد و حتی از کسی نمی‌پرسد که بیشتر از هجده سال دارد یا نه. پیداکردن این وبگاه آسان است و دوری از آن ناممکن و به نوعی مناسک گذار برای بچه‌های هم‌سن‌وسال من تبدیل شده است که مکرراً سراغش می‌روند. مادرم کجا بود؟ در اتاق کناری و خاطرجمع از اینکه من روزی نُه مدل میوه و سبزی‌جات با رنگ‌های مختلف می‌خورم. حواسش به من بود.

۶۰%