کتاب شب مورد نظر
معرفی کتاب شب مورد نظر
کتاب شب مورد نظر نوشتهٔ توبیاس وولف و ترجمهٔ منیر شاخساری است. نشر چشمه این مجموعه داستان کوتاه و آمریکایی را روانهٔ بازار کرده است.
درباره کتاب شب مورد نظر
کتاب شب موردنظر حاوی ۹ داستان کوتاه است. عنوان برخی از این داستانها عبارت است از «اموات»، «برف»، «قربانی»، «گلولهای در مغز» و «زنجیر». میدانیم که داستان کوتاه به داستانهایی گفته میشود که کوتاهتر از داستانهای بلند باشند. داستان کوتاه دریچهای است که به روی زندگی شخصیت یا شخصیتهایی و برای مدت کوتاهی باز میشود و به خواننده امکان میدهد که از این دریچهها به اتفاقاتی که در حال وقوع هستند، نگاه کند. شخصیت در داستان کوتاه فقط خود را نشان میدهد و کمتر گسترش و تحول مییابد. گفته میشود که داستان کوتاه باید کوتاه باشد، اما این کوتاهی حد مشخص ندارد. نخستین داستانهای کوتاه اوایل قرن نوزدهم میلادی خلق شدند، اما پیش از آن نیز ردّپایی از این گونهٔ داستانی در برخی نوشتهها وجود داشته است. در اوایل قرن نوزدهم «ادگار آلن پو» در آمریکا و «نیکلای گوگول» در روسیه گونهای از روایت و داستان را بنیاد نهادند که اکنون داستان کوتاه نامیده میشود. از عناصر داستان کوتاه میتوان به موضوع، درونمایه، زمینه، طرح، شخصیت، زمان، مکان و زاویهدید اشاره کرد. تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در جهان «آنتوان چخوف»، «نیکلای گوگول»، «ارنست همینگوی»، «خورخه لوئیس بورخس» و «جروم دیوید سالینجر» و تعدادی از بزرگان داستان کوتاه در ایران نیز «غلامحسین ساعدی»، «هوشنگ گلشیری»، «صادق چوبک»، «بهرام صادقی»، «صادق هدایت» و «سیمین دانشور» هستند.
خواندن کتاب شب مورد نظر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر آمریکا و قالب داستان کوتاه پیشنهاد میکنیم.
درباره توبیاس وولف
توبیاس وولف در سال ۱۹۴۵ در آلاباما به دنیا آمد. او نویسندۀ آمریکایی، استاد خاطرهنویسی و داستان کوتاه است. این نویسنده بهخاطر مجموعههای داستان کوتاهش شهرت جهانی دارد. او در کنار نویسندگانی چون ریموند کارور، ریچارد فورد، آن بیتی و دیگر نویسندگانِ سبک مینیمالیسم و از پیشتازان داستان کوتاه امروز آمریکا است. وولف چند بار برندۀ جایزۀ «اُ هنری» شده و بهخاطر مجموعه داستانهای کوتاه، رمانها و خاطراتش بارها مورد تقدیر قرار گرفته است. او در مجامع ادبی، همانقدر که بهعنوان یک نویسنده محترم شمرده میشود، بهعنوان یک استاد ادبیات هم مورد تحسین و تکریم است. مشهورترین اثر وولف «زندگی این پسر» (۱۹۸۹) نام دارد. این کتاب، داستان دوران کودکی نویسنده در نورثوست است. او در این اثر به بازگویی جدایی پدر و مادرش و شرححال خانوادهٔ جدیدش میپردازد. این داستان، دربرگیرنده خانهبهدوشیهای او همراه با مادرش در غرب و شمال غرب، بحث و جدالهای او با ناپدری بددهنش و نزاعهای گاهوبیگاه او با پدر واقعی خود است. این کتاب، جایزۀ کتاب لسآنجلس تایمز را در بخش زندگینامهنویسی دریافت کرده است؛ همچنین بر اساس این کتاب، فیلمی در سال ۱۹۹۳ با هنرمندی رابرت دنیرو و لئوناردو دیکاپریو ساخته شد. دومین اثر مهمّ وولف «در ارتش فرعون» (۱۹۹۴) است؛ خاطرات و تجربیات نویسنده در جنگ ویتنام. رمان دیگر او «دزد سربازخانه» (۱۹۸۴) نام دارد که داستانی طنز دربارهٔ ۳ چترباز است. این رمان، در سال ۱۹۸۵ جایزۀ قلم فاکنر را برای وولف به ارمغان آورد. آثاری از توبیاس وولف که به پارسی برگردانده شدهاند، عبارتند از «در ارتش فرعون ترجمه»، «شب موردنظر»، «گداها همیشه با ما هستند»، «انجیل سفید» و «مدرسهٔ قدیم». ایران با وولف گفتوگو کرده است؛ مجلۀ ادبی - هنری «نافه»، در ویژهنامۀ نوروزیِ ۱۳۹۰، گفتوگویی با توبیاس وولف منتشر کرد.
بخشی از کتاب شب مورد نظر
«مادرم قسم خورد دیگر هرگز در پانسیون زندگی نخواهیم کرد، اما اوضاع و احوال به او امکان نداد سر قولش بایستد. تصمیم گرفت از شهری به شهری برویم، باید جایی میخوابیدیم. این پانسیون از آن آخری بدتر بود. محیطی غیردوستانه و اندوهبار داشت و آکنده از بوهایی بود که افراد سرخورده به خود اجازه میدادند از خود متصاعد کنند. در طبقهٔ پایین ما یک ملوان بازنشستهٔ کشتی تجاری ساکن بود که خلط ریهاش را به بیرون تف میکرد. پیرمردی بامحبت که وقتی من و مادرم از جلوِ اتاق تاریکش میگذشتیم، او که روی لبهٔ تختش نشسته بود و سیگار میکشید شروع میکرد به ستایش و تحسین مادرم. در طول روز برایش احساس تأسف میکردیم، اما شبها که دراز میکشیدیم منتظر حملهٔ سرفههای شکنجهآور بعدیاش میشدیم و احساس میکردیم سکوت هم در آن سیلاب غرق میشود. آنوقت از او متنفر میشدیم. بههر حال من که اینطور بودم.»
حجم
۱۱۱٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۱۴۷ صفحه
حجم
۱۱۱٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۸۸
تعداد صفحهها
۱۴۷ صفحه