کتاب تک گویی های معاصر برای زنان + دانلود نمونه رایگان

ویراستار:کریس سالت
انتشارات:نشر بیدگل
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب تک گویی های معاصر برای زنان

کتاب الکترونیکی «تک‌گویی‌های معاصر برای زنان» نوشتهٔ کریس‌سالت و با ترجمهٔ محسن کاس‌نژاد، توسط نشر بیدگل منتشر شده است. این اثر مجموعه‌ای از تک‌گویی‌های نمایشی معاصر است که به‌طور ویژه برای زنان گردآوری شده و به بازیگران زن کمک می‌کند تا قطعات مناسبی برای آزمون‌های بازیگری یا تمرین‌های شخصی خود بیابند. کتاب با هدف ارائهٔ متونی متنوع و کاربردی برای اجرا، به دغدغه‌ها و موقعیت‌های گوناگون زنان در نمایشنامه‌های معاصر می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تک گویی های معاصر برای زنان

«تک‌گویی‌های معاصر برای زنان» اثری در قالب ناداستان و مجموعهٔ نمایشی است که به‌عنوان منبعی برای بازیگران زن و علاقه‌مندان به تئاتر تهیه شده است. کریس‌سالت، نویسندهٔ کتاب، با گردآوری تک‌گویی‌هایی از نمایشنامه‌نویسان معاصر، تلاش کرده است تا طیف وسیعی از نقش‌ها، سنین و موقعیت‌های اجتماعی را پوشش دهد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر تک‌گویی با توضیحاتی دربارهٔ شخصیت، موقعیت داستانی و نکاتی برای اجرا همراه شده تا بازیگر بتواند با درک عمیق‌تری به اجرای نقش بپردازد. این مجموعه نه‌تنها برای آزمون‌های بازیگری، بلکه برای تمرین، آموزش و حتی مطالعهٔ علاقه‌مندان به ادبیات نمایشی کاربرد دارد. کتاب با پیشگفتاری آغاز می‌شود که راهنمایی‌هایی برای انتخاب و اجرای تک‌گویی‌ها ارائه می‌دهد و سپس هر قطعه را با معرفی شخصیت و زمینهٔ داستانی آن پیش می‌برد. این اثر به‌ویژه برای کسانی که به دنبال متونی معاصر و متنوع برای اجرا هستند، منبعی ارزشمند به‌شمار می‌آید.

خلاصه کتاب تک گویی های معاصر برای زنان

این کتاب مجموعه‌ای از تک‌گویی‌های نمایشی است که هرکدام به زندگی، دغدغه‌ها و احساسات زنان در موقعیت‌های گوناگون می‌پردازد. در هر تک‌گویی، شخصیت زن با چالش‌ها، امیدها، ترس‌ها و آرزوهایش روبه‌رو می‌شود و از خلال روایت شخصی خود، بخشی از جهان‌بینی و تجربهٔ زنانه را آشکار می‌کند. برخی از این تک‌گویی‌ها به نوجوانان و جوانان اختصاص دارد و به مسائلی چون خانواده، هویت، عشق، خشونت، فقر، تبعیض و رؤیاها می‌پردازد؛ برخی دیگر روایتگر زنان بالغی هستند که با بحران‌های عاطفی، اجتماعی یا شغلی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در این میان، تک‌گویی‌هایی با لحن طنز، تلخی، امید یا حتی یأس دیده می‌شود و هرکدام فرصتی برای بازیگر فراهم می‌کند تا طیف وسیعی از احساسات و حالات را تجربه کند. پیام اصلی کتاب تأکید بر تنوع تجربه‌های زنانه و اهمیت بیان آن‌ها در قالب هنر نمایش است. این مجموعه با ارائهٔ متونی از نویسندگان مختلف، امکان انتخاب و تمرین نقش‌هایی متناسب با سن، ویژگی‌های شخصیتی و دغدغه‌های بازیگر را فراهم می‌کند.

چرا باید کتاب تک گویی های معاصر برای زنان را بخوانیم؟

این کتاب با گردآوری تک‌گویی‌هایی متنوع از نمایشنامه‌نویسان معاصر، فرصتی کم‌نظیر برای آشنایی با صداها و روایت‌های زنانه در تئاتر امروز فراهم می‌کند. هر تک‌گویی نه‌تنها به‌عنوان متنی برای اجرا، بلکه به‌عنوان پنجره‌ای به جهان درونی شخصیت‌ها و مسائل اجتماعی و فردی زنان عمل می‌کند. مطالعه و تمرین این قطعات به بازیگران کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را در تحلیل نقش، بیان احساسات و اجرای صحنه‌ای تقویت کنند. همچنین، این مجموعه برای مربیان تئاتر و دانشجویان بازیگری ابزاری کاربردی برای آموزش و تمرین است و به علاقه‌مندان ادبیات نمایشی امکان می‌دهد با سبک‌ها و لحن‌های گوناگون نویسندگان معاصر آشنا شوند.

این کتاب برای بازیگران زن، دانشجویان و هنرجویان تئاتر، مربیان بازیگری و علاقه‌مندان به ادبیات نمایشی معاصر مناسب است. همچنین برای کسانی که به‌دنبال متونی برای آزمون‌های بازیگری یا تمرین‌های شخصی هستند و دغدغهٔ شناخت تجربه‌های زنانه در هنر نمایش را دارند، انتخابی کاربردی به‌شمار می‌آید.

بخشی از کتاب تک گویی های معاصر برای زنان

«یکشنبه بود. پنجم ژوئیه. فردای روز استقلال آمریکا. مادرم وانمود می‌کرد گریه نمی‌کند. بعد پدرم خبرش را داد. حرف‌هایش را دقیق به یاد می‌آورم: «بچه‌ها، خواهش می‌کنم گوش کنین. می‌خوام چیزی بهتون بگم، باید بریم مخفیگاه.» کِی قرار است برویم مخفیگاه؟ اوضاع مرتب خواهد شد؟ چه چیزهایی را بگذارم همین‌جا بماند؟ چه چیزهایی را با خودم ببرم؟ (کیفش را برمی‌دارد.) چیزهای ضروری. کیف مدرسه‌ام؛ می‌خواهم پُرش کنم. بیگودی، دستمال کاغذی، کتاب‌های درسی، عکس‌های ستارگان سینما: جون‌کرافورد، بتی‌دیویس، دیانا‌دوربین، میکی‌رونی. شانه، نامه‌ها، هزاران مداد، تل مو، بهترین کتابم: امیل و کارآگاهان. پنج‌تا خودکار. (شیشهٔ کوچکی را بو می‌کشد.) عجب عطری! وای بله! نباید دفترخاطرات جدیدم را فراموش کنم. (حالا همهٔ وسایلش را داخل کیف گذاشته است، به‌جز دفترخاطرات.) می‌خواهیم برویم مخفیگاه، مخفیگاه! چهار روز بعد. پنجشنبه، نهم ژوئیه. هیچ‌وقت صبح آن روز را فراموش نمی‌کنم. باران می‌بارید. تصور کنید دارید خانه‌تان را برای همیشه ترک می‌کنید و نمی‌دانید که اصلاً روزی دوباره برمی‌گردید آنجا یا نه. اما با تمام اینها قلبم لبریز از شادی است. در مخفیگاه دیگر مجبور نیستیم از آلمانی‌های نژادپرست اطاعت کنیم. دیگر از قوانین ترسناکشان خبری نیست. خداحافظ خانهٔ عزیزم. همیشه به یادت خواهیم بود. به‌خاطر همه‌چیز ممنونم. در مغزم ولوله‌ای برپاست، مثل واگنی که روی ترن‌هوایی بالاوپایین می‌رود. شادی، غم، ترس، هیجان. احساساتم دارند باهم مسابقه می‌دهند. تصوراتم سرریز می‌شود. هرچه نباشد من هنرمندی خلاقم. وقتی این جنگ تمام شود می‌خواهم نویسنده شوم. دفترخاطرات! امکان ندارد بدون دفترخاطراتم بروم. (دفتر را برمی‌دارد و آن را باز می‌کند.) شاید درون یک جعبه محبوس باشی یا در بند اندوه گرفتار، اما ذهنت می‌تواند بال بزند و پرواز کند. شاید کنج زیرزمین یا در تاریکی اتاق زیرشیروانی زندانی شده باشی، اما می‌توانی هرکجا خواستی بروی. در رؤیاهایت آزادی، در تمام لحظاتِ گذشته، حال، آینده. همه‌شان در برگ‌برگِ نوشته‌های من مقابلت قرار دارند. از من خوب استفاده کن. (حالا از زبان خودش ادامه می‌دهد.) قول می‌دهم! همه‌چیز را می‌نویسم. همه‌چیز. افکارم، اتفاقات، رؤیاهایم. تنها تو محرم اسرار من خواهی بود، فقط تو. (دفترخاطراتش را محکم در آغوش می‌فشارد.) برویم، دفترخاطراتم. من بدون تو هیچم.»

۲۰%