کتاب تک گویی های معاصر برای زنان + دانلود نمونه رایگان
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب تک گویی های معاصر برای زنان

کتاب تک گویی های معاصر برای زنان

ویراستار:کریس سالت
انتشارات:نشر بیدگل
امتیاز
۵.۰از ۱ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب تک گویی های معاصر برای زنان

کتاب تک‌گویی‌های معاصر برای زنان با عنوان انگلیسی The Methuen book of modern monologues for women، نوشته کریس‌ سالت با ترجمه محسن کاس‌نژاد، در سال ۱۴۰۰ توسط نشر بیدگل منتشر شده است. این اثر مجموعه‌ای از تک‌گویی‌های نمایشی معاصر است که به‌طور ویژه برای زنان گردآوری شده و به بازیگران زن کمک می‌کند تا قطعات مناسبی برای آزمون‌های بازیگری یا تمرین‌های شخصی خود بیابند. کتاب با هدف ارائه‌ی متونی متنوع و کاربردی برای اجرا، به دغدغه‌ها و موقعیت‌های گوناگون زنان در نمایش‌نامه‌های معاصر می‌پردازد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب تک گویی های معاصر برای زنان اثر کریس‌ سالت

کتاب تک‌گویی‌های معاصر برای زنان مجموعه‌ای از تک‌گویی‌های نمایشی است که به‌عنوان منبعی برای بازیگران زن و علاقه‌مندان به تئاتر تهیه شده است. کریس‌ سالت، نویسنده‌ی کتاب، با گردآوری تک‌گویی‌هایی از نمایش‌نامه‌نویسان معاصر، تلاش کرده است تا طیف وسیعی از نقش‌ها، سنین و موقعیت‌های اجتماعی را پوشش دهد. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر تک‌گویی با توضیحاتی درباره‌ی شخصیت، موقعیت داستانی و نکاتی برای اجرا همراه شده تا بازیگر بتواند با درک عمیق‌تری به اجرای نقش بپردازد.

این مجموعه نه‌تنها برای آزمون‌های بازیگری، بلکه برای تمرین، آموزش و حتی مطالعه‌ی علاقه‌مندان به ادبیات نمایشی مفید است. کتاب با پیش‌گفتاری آغاز می‌شود که راهنمایی‌هایی برای انتخاب و اجرای تک‌گویی‌ها ارائه می‌دهد و سپس هر قطعه را با معرفی شخصیت و زمینه‌ی داستانی آن پیش می‌برد. کتاب تک‌گویی‌های معاصر برای زنان به‌ویژه برای کسانی که به‌دنبال متونی معاصر و متنوع برای اجرا هستند، منبعی ارزشمند به‌ شمار می‌آید.

خلاصه کتاب تک گویی های معاصر برای زنان

این کتاب مجموعه‌ای از تک‌گویی‌های نمایشی است که هرکدام به زندگی، دغدغه‌ها و احساسات زنان در موقعیت‌های گوناگون می‌پردازد. در هر تک‌گویی، شخصیت زن با چالش‌ها، امیدها، ترس‌ها و آرزوهایش روبه‌رو می‌شود و از خلال روایت شخصی خود، بخشی از جهان‌بینی و تجربه‌ی زنانه را آشکار می‌کند. برخی از این تک‌گویی‌ها به نوجوانان و جوانان اختصاص دارد و به مسائلی چون خانواده، هویت، عشق، خشونت، فقر، تبعیض و رؤیاها می‌پردازد. برخی دیگر نیز روایتگر زنان بالغی است که با بحران‌های عاطفی، اجتماعی یا شغلی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

در این میان، تک‌گویی‌هایی با لحن طنز، تلخی، امید یا حتی یأس دیده می‌شود و هرکدام فرصتی برای بازیگر فراهم می‌کند تا طیف وسیعی از احساسات و حالات را تجربه کند. هدف اصلی کریس سالت در این کتاب تأکید بر تنوع تجربه‌های زنانه و اهمیت بیان آن‌ها در قالب هنر نمایش است. این مجموعه با ارائه‌ی متونی از نویسندگان مختلف، امکان انتخاب و تمرین نقش‌هایی متناسب با سن، ویژگی‌های شخصیتی و دغدغه‌های بازیگر را فراهم می‌کند.

چرا باید کتاب تک گویی های معاصر برای زنان را بخوانیم؟

این کتاب با گردآوری تک‌گویی‌هایی متنوع از نمایش‌نامه‌نویسان معاصر، فرصتی کم‌نظیر برای آشنایی با صداها و روایت‌های زنانه در تئاتر امروز فراهم می‌کند. هر تک‌گویی نه‌تنها به‌عنوان متنی برای اجرا، بلکه به‌عنوان پنجره‌ای به جهان درونی شخصیت‌ها و مسائل اجتماعی و فردی زنان عمل می‌کند. مطالعه و تمرین این قطعات به بازیگران کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را در تحلیل نقش، بیان احساسات و اجرای صحنه‌ای تقویت کنند. این مجموعه برای مدرسان تئاتر و دانشجویان بازیگری نیز ابزاری کاربردی برای آموزش و تمرین است و به علاقه‌مندان ادبیات نمایشی امکان می‌دهد تا با سبک‌ها و لحن‌های گوناگون نویسندگان معاصر آشنا شوند.

خواندن این کتاب را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای بازیگران زن، دانشجویان و هنرجویان تئاتر، مدرسان بازیگری و علاقه‌مندان به ادبیات نمایشی معاصر مناسب است. همچنین برای کسانی که به‌دنبال متونی برای آزمون‌های بازیگری یا تمرین‌های شخصی هستند و دغدغه‌ی شناخت تجربه‌های زنانه در هنر نمایش را دارند، انتخابی کاربردی به‌ شمار می‌آید.

درباره کریس‌ سالت

کریس سالت شاعر، نمایش‌نامه‌نویس، نویسنده و کارگردان تئاتر است. او آثار متعددی در قالب کتاب، مجله و برنامه‌های نمایشی نوشته و ویرایش کرده و در کشورهای بریتانیا، آمریکا، فرانسه، کانادا، آلمان و فنلاند اقامت‌های هنری داشته و آثارش را اجرا کرده است. آثار او از شبکه‌های رادیو ۳ و ۴ بریتانیا پخش شده‌اند؛ گاه با صدای خودش و گاه با صدای دیگران. نوشته‌ها و اشعارش در مجموعه‌ها، مجلات و نشریات ادبی بسیاری منتشر شده‌اند.

کریس سال‌ها به‌عنوان بازیگر حرفه‌ای تئاتر فعالیت می‌کرد تا اینکه تمرکزش را بر نویسندگی و کارگردانی گذاشت. او مدیر هنری مجموعه‌ی بیک‌هَوس (The Bakehouse)، یکی از فضاهای هنری پویا در جنوب‌غربی اسکاتلند، بوده است.

کریس به‌ مدت بیست سال کارگاه‌های آموزشی برای بازیگران حرفه‌ای در مرکز بازیگران لندن (Actors Centre) برگزار کرده و اکنون تجربه‌ی خود را در قالب کارگاه‌های جدیدی با عنوان «نوشتارت را به سخن درآور» (Make Your Writing Speak) به نویسندگان و شاعران منتقل می‌کند. او تا کنون چهار مجموعه‌ی کامل شعر و چهار مجموعه‌ی کوتاه منتشر کرده است. در اکتبر ۲۰۱۹، او به‌عنوان شاعر بین‌المللی جشنواره‌ی شعر تاسمانی (Tasmanian Poetry Festival) انتخاب شد و پس از آن، تور شعرخوانی خود را در استرالیا برگزار کرد.

از میان جوایز و اقامت‌های هنری او می‌توان به دو کمک‌هزینه‌ی خلاقیت از Creative Scotland Bursaries اشاره کرد؛ یکی برای تکمیل مجموعه‌ی شعری‌اش با عنوان Dancing on a Rock و دیگری برای پژوهش در منطقه‌ی یوکان.

کریس سالت در سال ۲۰۱۴ به پاس خدماتش در عرصه‌ی هنر، از سوی ملکه‌ی بریتانیا نشان Member of the Order of the British Empire دریافت کرد.

بخشی از کتاب تک گویی های معاصر برای زنان

«به وضعیت روحی لیان حین بیان این جمله‌ها توجه کنید. به‌تازگی با دِبی بر سر کِلی دعوایش شده. کِلی دختری است که در غیاب دِبی مدتی کوتاه با لیان دوست بوده است. از نظر لیان، دِبی برگشته تا دوباره وفاداری کِلی را به دست بیاورد، موقعیتش را به‌عنوان «نفر اول» مرکز پس بگیرد و کاری کند لیان حتی بیش از گذشته «افسرده و تنها» شود. درست قبل از این تک‌گویی، لیان شاهد صحنهٔ تکان‌دهنده‌ای بوده است. آندریا، دختر تازه‌واردی که از زمان ورود به مرکز لام‌تاکام حرفی نزده، با تیغ موکت‌بری افتاده به جان لباس دست‌دوز گران‌بهای کِلی. وقتی لیان وارد می‌شود، آندریا هنوز تیغ‌به‌دست همان‌جا ایستاده است. تک‌گویی لیان در این لحظه آغاز می‌شود. اما چرا لیان این‌طور ناگهانی واکنش نشان می‌دهد؟ دستورصحنه می‌گوید این واکنش «ناخودآگاه» است. همیشه به دستورصحنه‌ها توجه کنید؛ اغلب سرنخ‌هایی اساسی به شما می‌دهند. آیا لیان این اقدام آندریا را نوعی اعلام همبستگی خاموش می‌داند؟ به نظر می‌رسد این تک‌گویی کاملاً ناگهانی و بدون پیش‌زمینه است. لیان سعی می‌کند خودش را سرسخت و بی‌تفاوت به اتفاقات دوروبَرش نشان دهد، اما این فقط یک‌جور «ظاهرسازی» است. گذشتهٔ مملو از خشونت و تنهاییِ او گویای همه‌چیز هست. در این لحظه لیان به‌سمت آندریا دست دوستی دراز می‌کند، چون ته دلش می‌داند او هم مثل خودش تنها و بدبخت است.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۱۶۲٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۴

تعداد صفحه‌ها

۲۱۲ صفحه

حجم

۱۶۲٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۴۰۴

تعداد صفحه‌ها

۲۱۲ صفحه

قیمت:
۱۵۵,۰۰۰
تومان