کتاب درباره کارگردانی فیلم
۵٫۰
(۹)
خواندن نظراتمعرفی کتاب درباره کارگردانی فیلم
دیوید ممت، نمایشنامهنویس، استاد بازیگری، فیلمنامهنویس و فیلمسازی است که همواره بهعنوان شخصی بحثانگیز و صاحب دیدگاهی ویژه از توجه برخوردار بوده است. از معروفترین نمایشنامههای او: AmericanBuffalo،A Life in the Theatre،The Woods، Edmond،The Water Engine and Mr. Happiness و Glengary Glen Ross (که بهخاطر آن موفق به دریافت جوایز پولیتزر و منتقدین درام نیویورک شد). بعضی فیلمنامههای او مانند The Verdict و The Untouchables را دیگر کارگردانها به فیلم تبدیل کردهاند و در ساخت فیلم از بعضی فیلمنامههایش خود نیز کارگردانی آن را بهعهده داشتهاست؛ از آن جملهاند فیلمهای House of Games، Things Changes و Homocide.
دیوید ممت از نسلی است که دورهٔ جوانیشان آکنده از تلاطمهای اجتماعی بودهاست. شورشهای داخلی سیاهان امریکا، جنگ ویتنام، به پرسش گرفتن اغلب ارزشهای فردی و اجتماعی، گرایش شدید به مقاومت در برابر سنّتها، ظهور هیپیسم و انتخاب رفتاری کاملاً مغایر با عرف و ارزشهای رایج اجتماعی از ویژگیهایی است که بر احساس و اندیشهٔ بسیاری جوانان تحصیلکرده و دانشجویان آن دوره بهشدت تأثیر داشت.
اما کتاب حاضر که بر پایه سخنرانیهای دیوید ممت در پاییز سال ۱۹۸۷ در کلاسهای دانشکده سینمای دانشگاه کلمبیا نوشته شده، سینما و کارگردانی سینما را از نگاه ممت مینمایاند.
سینمایی که او در این کتاب ارائه میدهد با سینمای بزرگانی چون برِسون، پازولینی، آنتونیونی، بونوئِل، چیترای و بسیاری از دیگر مشاهیر، که هریک ویژگیهای خود را دارند، در پارهای موارد تفاوتهای ریشهای دارد و او به این تفاوتها، گرچه گاه صادقانه اشاره کرده، ولی تقریباً هیچ توضیحی دربارهٔ روشهای آنان نداده است. شاید این بیعلاقگی او در پرداختن به مقولات ذهنی این گروه فیلمسازان، خود نشانهای بر واکنش شدید وی نسبت به ذهنیات همان دوران پرتلاطمی است که از آن یاد کردیم. به این ترتیب باید گفت آنچه او در این اثر ارائه میدهد تا حدودی یکسویه است.
با این همه نوشتهٔ وی از ویژگیهایی برخوردار است که میتواند کموبیش منحصربهفرد باشد. زبان صریح و دقیق دیوید ممت که با صداقت و صمیمیت همراه است، همچنین قدرت او در توضیح پیچیدگیهای شیوهٔ فیلمسازی مورد نظرش، بهگونهای ملموس، نوشتهٔ او را کتابی خواندنی کردهاست؛ کتابی که میتوان از آن بسیار آموخت.
کارگردانی به سبک تارانتینو
کیستوفر کنورتی
کارگردانی به سبک اسکورسیزیکیستوفر کنورتی
مدرسه فیلمریچارد دی. پپرمن
چشمان فیلمسازگوستا مرکادو
کارگردانی به سبک اسپیلبرگکیستوفر کنورتی
بوطیقای ارسطومایکل تی یرنو
فیلم ساختنسیدنی لومت
فیلمنامه کوتاه: فیلم کوتاه از مفهوم تا تولیددان گرسکیس
پرده سومدرو یانو
ترسیم فیلمنامه سریال های تلویزیونیدنیل پی کلویسی
فیلمنامه نویسی ژانراستفان و. دانکن
۱۳۰ نکته در باب کارگردانیفرانک هاوزر
دکوپاژهای مرجعکریستوفر کنورتی
تکنیکهای فیلمنامهنویسیچارلی موریتس
دکوپاژهای مرجع ۲کریستوفر کنورتی
مبانی سینما ۲ویلیام فیلیپس
مبانی سینما ۳ویلیام فیلیپس
مبانی سینما ۱ویلیام فیلیپس
مبانی فیلمنامهنویسی: راهنمای گام به گام از فکر تا فیلمنامهسید فیلد
۱۰۱ عادت فیلمنامه نویسان موفقکارل ایگلسیاس
حجم
۱۳۸٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۲۴ صفحه
حجم
۱۳۸٫۸ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۲۴ صفحه
قیمت:
۶۲,۰۰۰
تومان
نظرات کاربران
من یقین دارم اگر در زمینه سینما فعالیت میکنید و ذهنتون در مرحله فراگیری و اطلاعات گیری هستش خیلی میتونید استفاده کنید از این کتاب، چرا که افکار دیوید آلن ممِت افکاری دقیق متمرکز ساده و منطقی هستش! خیلی مهمه
به نظر کتاب خوبی میاد . آدمو وادار میکنه بیشتر و بیشتر فکر کنه و حساسیت های منطقی نشون بده
من تازه وارد این عرصه شدم و برام بسیار جالب بود و نت برداری کردم بخونین 💕
این کتاب با دقت و ظرافت هرچه تمام تر بحث عینیت و ذهنیت در سینما رو مطرح میکنه، بسط میده و به سرانجام میرسونه هرچند که شاید این دو کلمه اصلا در کتاب نیومده باشند اگر طرفدار سینمای کلاسیک هستید این