کتاب ۵ نمایشنامه ۲ شخصیتی برای یک زن و یک مرد
معرفی کتاب ۵ نمایشنامه ۲ شخصیتی برای یک زن و یک مرد
کتاب ۵ نمایشنامه ۲ شخصیتی برای یک زن و یک مرد نوشته اولین جلد از مجموعه دنیای مدرن است. نمایشنامههای این کتاب را دیوید آیوز، وندی واسر استاین، آنا استیلمن، مارک متیوز، شل سیلور استین و دیزی فوت نوشتهاند که با ترجمه فریدالدین سلیمانی منتشر شده است.
درباره کتاب ۵ نمایشنامه ۲ شخصیتی برای یک زن و یک مرد
غالباً یکی از اهداف خوانش متون نمایشی رسیدن به اجرای آنها بر صحنه است. گزینش آثار از میان سیل متون موجود در بازار نشر یکی از اصلیترین چالشهای فعالان عرصه نمایش است؛ و یکی از راههایی که میتوان برای کمک به حل این چالش برگزید تقسیمبندی آثار بر اساس ویژگیهای مختلفی نظیر تم، موضوع، تعداد کاراکتر، ویژگیهای اجرایی، طول اثر و غیره است. مجموعهٔ «دنیای مدرن تئاتر» با چنین رویکردی تصمیم به ارائهٔ مجموعه نمایشنامههایی با تقسیمبندیهای متنوع دارد که در این راه از کمک مترجمین جوان و البته توانای عرصه نمایش بهره خواهد برد. اصلیترین تقسیمبندی در نظر گرفته شده، تعداد شخصیتهای نمایشنامه و مدت زمان اجرای آنهاست. به همین منظور چندین مجموعه نمایشنامههای کوتاه به تفکیک تعداد شخصیت برای ترجمه انتخاب شدهاند.
مجموعهٔ حاضر، که اولین جلد از این لیست بلندبالا محسوب میشود، شامل پنج نمایشنامهٔ کوتاه دوشخصیتی، برای یک بازیگر زن و یک بازیگر مرد است. نمایشنامههای انتخابشده اغلب از نویسندگان مشهور و تأثیرگذار ادبیات نمایشی جهان و یا نویسندگان گمنام اما خوش قریحهای است که تاکنون اثری از آنها ترجمه نشده و یا به هر دلیلی باز ترجمهٔ آنها ضروری مینماید.
خواندن کتاب ۵ نمایشنامه ۲ شخصیتی برای یک زن و یک مرد را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات نمایشی پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب ۵ نمایشنامه ۲ شخصیتی برای یک زن و یک مرد
دیوید آیوز،David Ives ۱۹۵۰-
رماننویس، نمایشنامهنویس و فیلمنامهنویس آمریکایی است که در شیکاگو متولد شد. آیوز پس از فارغالتحصیلی در رشته تئاتر از دانشگاه ییل وقت خود را صرف نوشتن کرد. او عمده شهرت خود را مدیون نوشتن نمایشنامههای تک پردهای کوتاهی تحت عنوان All in the timing است که بین سالهای ۱۹۸۷ تا ۱۹۹۳ در آفبرادوی اجرا شد و جایزه حلقه منتقدان خارجی آمریکا را نیز برای او به ارمغان آورد.
"ونوس در خز" "Venus In Fur" از مهمترین نمایشنامههای اوست که رومن پولانسکی نسخه سینمایی آن را با فیلمنامه خود آیوز در سال ۲۰۱۳ بر پرده سینما برد.
برخی از آثار دیوید آیوز عبارتند از:
روایات مختلف از مرگ تروتسکی، زبان جهانی، فیلیپ گلاس قرصی نان میخرد، تاریخ باستان و ...
البته/دیوید آیوز
شخصیتها
بیلی (Billy)
بتی (Betty)
در این نمایش، به جای «البته» از عبارت «خواهش میکنم»، که در فارسی محاوره معنایی ورای لفظ ظاهری خود یافته است، نیز میتوان استفاده کرد ـ م.
(صحنه: یک کافه. بتی، زنی حدوداً سیساله پشت یکی از میزها در حال مطالعه است. یک صندلی خالی رو به روی او قرار دارد. بیل، با همان سن و سال، وارد میشود.)
بتی: ببخشید؟
بیلی: اینجا جای کسیه؟
بتی: بله
بیلی: اوه، عذر میخوام.
بتی: البته!
(صدای ملایمِ زنگ)
بتی: ببخشید؟
بیلی: اینجا جای کسیه؟
بتی: نه؛ ولی من منتظر کسی هستم.
بیلی: اوه، به هر حال ممنون.
بتی: البته.
(صدای ملایمِ زنگ)
بیلی: ببخشید. جای کسیه؟
بتی: نه، اما من منتظر کسی هستم.
بیلی: میشه تا وقتی اون خانوم یا آقا یا هر کی میآن من اینجا بشینم؟
خیلی خوب بود. عالی. ترجمه خوب و روان. و بسیار جذاب. پس از خواندن چند کتاب درباره نمایشنامه نویسی و سپس خواندن این کتاب باید بگم هرچه بیشتر با این فن آشنا باشید از این کتاب بیشتر لذت می برید