دانلود و خرید کتاب یادداشت‌های زیرزمین و شب‌های روشن فئودور داستایفسکی ترجمه پرویز شهدی
تصویر جلد کتاب یادداشت‌های زیرزمین و شب‌های روشن

کتاب یادداشت‌های زیرزمین و شب‌های روشن

دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۶از ۳۷ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب یادداشت‌های زیرزمین و شب‌های روشن

کتاب پیش رو ۲ داستان «شب‌های روشن» و «یادداشت‌های زیرزمینی» است. آثار نویسنده‌ی نام‌دار و اثرگذار روس، فئودور داستایفسکی را در این کتاب بخوانید.

داستایفسکی از جمله نویسندگانی است که توانسته با رمان‌ها و داستان‌های خود جریان فکری جدیدی راه بیندازد و در حیطه‌های فلسفی اثرگذار باشد. نیچه، فیلسوف پست‌مدرن آلمانی، به گفته‌ی بسیاری از مفسرین، متأثر از داستایفسکی است.

ویژگی خاص آثار داستایفسکی نمایش وضعیت انسان‌های مدرن در شرایط زندگی مدرن است. شخصیت‌های داستان‌های او از نظر روانی به شدت دچار تزلزل و پیچیدگی هستند و همین ویژگی خاص است که شخصیت‌های رمان‌هایش را تبدیل به یک تیپ می‌کند.

داستان «شب‌های روشن» که در سال ۱۸۴۷ و در ۲۶ سالگی فئودور منتشر شد، درباره یک پسر جوان احساساتی‌ است که به دنبال کسی برای صحبت می‌گردد. او از تنهایی و نداشتن عشق خسته است اما شبی به طور اتفاقی با دختری بر‎خورد می‌کند که منتظر معشوقش است؛ معشوقی که مدت‌ها است دیگر سر قرار نمی‌آید. یک مرد مست مزاحم دختر شده است و جوان او را از این مزاحمت نجات می‌دهد و به یکباره انگار نوری به زندگیش تابیده باشد، متحول می‌شود.

«یادداشت‌های زیرزمین» مربوط به سال‌های پختگی داستایفسکی است. بعد از این که سردو گرم روزگار را به قدر کافی چشید، زندان رفت، تبعید شد، فقیر شد و یک بیماری سخت را از سر گذراند. آنهایی که داستایفسکی را می‌شناسند، «یادداشت‌های زیرزمین» را کلید درک همه آثار او دانسته‌اند.

راوی این اثر چهل ساله است و بلاهای زیادی سرش آمده، بیماری صرع، تهیدستی، به دوش داشتن بار هزینه‌های زن و فرزندان برادرش، زندان و تبعید و... او مردی است که زیاد می‌داند یا فکر می‌کند که زیاد می‌داند و این آگاهی او را به انزوا و به گوشه زیرزمینش کشانده است. زیرزمینی که نماد بریدگی از جامعه است. او همیشه شاکی است و در مقابل رفتار انسان‌های اطرافش و روشنفکرهای دروغین، طغیان کرده است اما طغیانی منفعلانه که به کنج همان زیرزمین و نوشتن یادداشت خلاصه می‌شود.

داستایفسکی در «یادداشت‌های زیرزمین» به پیچیده‌ترین جنبه‌های روانشناختی انسان پرداخته است.

با خواندن کتاب های داستایفسکی، با زندگی حیرت‌آور و نوشته‌های شگفت‌انگیزش، دنیای جدیدی کشف می‌کنید. دنیای داستایفسکی، دنیایی است که به عقیده پرویز شهدی، مترجم کتاب، هیچ نویسندهٔ دیگری میان همهٔ ملیت‌ها، نتوانسته به آن دست یابد.

معرفی نویسنده
عکس فئودور داستایفسکی
فئودور داستایفسکی
روس | تولد ۱۸۲۱ - درگذشت ۱۸۸۱

داستایفسکی، نویسنده‌ی رمان‌های مشهوری مانند قمارباز و برادران کارامازوف، در ۱۱ نوامبر ۱۸۲۱ در شهر مسکو و در خانواده‌ای بسیار مذهبی چشم به جهان گشود. این موضوع باعث شد خود او نیز در طی حیات خود انسانی مذهبی باقی بماند. او در مدرسه آموزش‌های نظامی می‌دید، اما خودش به ادبیات علاقه‌ی بسیاری داشت؛ بنابراین پس از اتمام مدرسه خود را وقف نوشتن کرد. نوشته‌های اولیه‌ی داستایوفسکی از او مردی جوان و بسیار پانرژی و در عین حال با روانی بی‌ثبات ترسیم می‌کنند.

مهدیس 🌙
۱۴۰۰/۰۴/۳۱

کتاب یادداشت های زیر زمینی رو با ترجمه ی آقای آتش بر آب خواندم و در مورد این ترجمه اطلاعی ندارم. شخصیت اصلی کتاب یادداشت‌های زیرزمینی آدم تودار و گوشه‌گیر و اهل فکریه که زندگی پیچیده و پر از تناقضی داره.

- بیشتر
amir
۱۳۹۹/۰۶/۳۰

بخش ابتدایی یادداشت های زیرزمین تا حدی عجیب و سردرگم کنندست اما باید وقت بدید بهش تا ببینید با چه شاهکاری سر و کار دارید.به همه ی داستایفسکی دوستان پیشنهاد می کنم.

Morteza Rahmani
۱۴۰۰/۱۰/۱۵

یادداشت‌های زیرزمین اولین کتاب ضد قهرمان جهانه. داستان واقع گرایانه است. شخص اول داستان اهل معاشرت نیست. گوشه گیره و نمیتونه درست تصمیم بگیره و تصمیمات اشتباه زیادی داره اما در عین حال اشباهات خودش رو توجیه میکنه. مازوخیسم داره. داستایوفسکی مثل همیشه قلم

- بیشتر
Reza.AH
۱۴۰۰/۰۴/۱۳

داستایفسکی در یاداشتهای زیرزمین دست به روانکاوی انسان و اینکه چیست وچه میخواهد میزند ،که از آن به عنوان اولین اثر روانکاوی شخصیت آدمی نام میبرند. در شبهای روشن به داستان ۴ شب عاشقانه زندگی کردن میپردازد. آیا یک لحظه شاد بودن

- بیشتر
سجاد
۱۴۰۲/۱۱/۱۷

کتاب نقدی جدی به بسیاری از روشنفکران آن زمان روسیه به ویژه سوسیالیست ها و ماتریالیست ها و عقل گرایان وارد میکند و به آنها گوشزد میکند که پیامد افکار آنها در نهایت امر ،چیزی جز تحمیل عقیده و از

- بیشتر
AlirezaAbbaszadeh
۱۴۰۳/۰۶/۲۴

اقا این زندگی خودشه یا تخیله؟ هنوز بخش چهار هستم کلیاتش یکم برام مبهمه ، اولین کتابم هست از این نویسنده بزرگ ممنون میشم یکی کمکم کنه تا بیخیال کتاب نشم

Pluto357
۱۴۰۳/۰۵/۰۲

هردو داستان اول شخص بیان شده بود و من خودم داستانای سوم شخصو ترجیح میدم؛ بنظرم یادداشت های زیرزمینی به مراتب بهتر از شب های روشن بود.

mat!n
۱۳۹۹/۰۶/۱۰

این دو کتاب،مطمئنم بارها خواهم خواند

ولی الله
۱۴۰۰/۰۹/۰۴

خیلی ترجمه بدیه داغون تمام ترجمه های سروش حبیبی خیلی بهتره

کاربر ۱۱۶۰۶۵۱
۱۴۰۰/۰۵/۱۰

ترجمه داغونه به هیچ وجه پیشنهاد نمیکنم واقعا متاسفم همچین شاهکاری انقدر ضعیف و اشتباه و سرسری ترجمه شده نمیدونم چه وضعیت مسخره ای شده که مترجم های ضعیف میان دست میذارن روی کتاب های فاخر! این کار ضد فرهنگی هست

- بیشتر
وقتی آدم می‌بیند چاره‌ای جز تحمل کردن ندارد، تا چه حد خود را پست و حقیر احساس می‌کند.
Raymond
آه چه خوب می‌شد اگر آدم می‌توانست حتا برای مدت کوتاهی هم که شده، کورکورانه، بدون فکر کردن، بی‌آن‌که دنبال علتش بگردد، ضمن کنار گذاشتن هرگونه آگاهی درونی، خود را به‌دست احساسش بسپارد!
pejman
روزی هم که آرزوهامان برآورده شوند، اولین کسی هستیم که از این بابت رنج می‌بریم.
pejman
آه، خداجان، یعنی یک لحظه شادکامی برای تمام عمر یک آدم کافی نیست؟...
مسافر
آه چه خوب می‌شد اگر آدم می‌توانست حتا برای مدت کوتاهی هم که شده، کورکورانه، بدون فکر کردن، بی‌آن‌که دنبال علتش بگردد، ضمن کنار گذاشتن هرگونه آگاهی درونی، خود را به‌دست احساسش بسپارد!
Azade_sh
برای رنج‌تان هیچ احترامی قایل نیستید.
pejman
لذت‌بخش است که آدم در این قرنی که همه چیزش منفی است، چنین تعریف‌هایی دربارهٔ خودش بشنود.
evan
آدم خیالپرداز، بیهوده میان خاکستر خواب و خیال‌های گذشته‌اش کند و کاو می‌کند، میان این خاکستر دست کم جرقه‌ای را می‌جوید تا در آن بدمد و با آتشی جدید به قلب سرد شده‌اش گرما بخشد و در آن همهٔ چیزهایی را که در گذشته دلپذیر بوده‌اند بجوید
Alireza Yoonesi
حال انسان کارش به کجا می‌کشد؟ درهرصورت هربار که به یکی از هدف‌هایش می‌رسد، احساس ملال می‌کند. اصرار دارد به هدفش برسد، اما به‌محض رسیدن دیگر خشنود نیست. این موضوع واقعآ خنده‌دار است.
Morteza Rahmani
دعا می‌کنم آسمان بختت همواره درخشان و لبخند محبت‌آمیزت آرام باشد. سعادتی را که به قلب تنها و حق شناس دیگری بخشیده‌ای متبرک باد. آه، خداجان، یعنی یک لحظه شادکامی برای تمام عمر یک آدم کافی نیست؟...
Morteza Rahmani
شرایط دیگری هم مدام آزارم می‌دادند: متوجه می‌شدم که شبیه هیچ‌کس نیستم و هیچ‌کس هم به من شباهت ندارد. به خودم می‌گفتم: «من تنهایم، حال آن که «آن‌ها» یک گروهند!» بعد به فکر فرو می‌رفتم.
Andrey
آدم‌ها فقط به رنج و ناراحتی‌هاشان می‌اندیشند و توجهی به خوشبختی‌شان ندارند. اگر به خوشبختی‌شان فکر کنند، خواهند دید که در هریک از مراحل زندگی‌شان خوشبختی هم یافت می‌شود.
خاک
وقتی آدم می‌بیند چاره‌ای جز تحمل کردن ندارد، تا چه حد خود را پست و حقیر احساس می‌کند.
Andrey
سر زانوی شلوارم لکهٔ زردرنگ بزرگی افتاده بود. پیش‌بینی می‌کردم که این لکه نُه‌دهم شخصیتم را از بین خواهد برد.
Hamid
هر آدم شرافتمندی در زمان ما به اجبار فرومایه و برده است.
Andrey
ه‌خود می‌گفتم: «صورتم قشنگ نیست، بنابراین باید دست‌کم موقرانه، متفکرانه و به‌ویژه هوشمندانه باشد.»
sobhan mohammadi
وقتی آدم می‌بیند چاره‌ای جز تحمل کردن ندارد، تا چه حد خود را پست و حقیر احساس می‌کند.
Andrey
اگر آدم کسی را دوست داشته باشد، از خوشبخت بودن هم می‌تواند چشم بپوشد.
pejman
اول از همه من قادر به دوست داشتن کسی نیستم، چون، باز هم تکرار می‌کنم که دوست داشتن برای من مفهومش بدرفتاری و تسلط روحی داشتن نسبت به‌طرف است. هرگز هم نتوانسته‌ام عشق را به‌صورت دیگری برای خودم مجسم کنم. امروز به این نتیجه رسیده‌ام و گاهی به خودم می‌گویم اگر کسی می‌خواهد من دوستش داشته باشم، مفهومش این است که با کمال میل این حق را به من داده که با او بدرفتاری کنم و عذابش بدهم.
kazem1
زن و شوهر اگر واقعآ یک‌دیگر را دوست داشته باشند، هیچ‌کس، هیچ‌کس نباید بداند چه اتفاقی بین آن دو افتاده. مشاجره‌شان را بر سر هر موضوعی و یا هر علتی که باشد، نباید برای کسی تعریف کنند و حتا زن از مادرش نخواهد در این میان داوری کند.
خاک

حجم

۲۰۷٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۲۵۶ صفحه

حجم

۲۰۷٫۲ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۲۵۶ صفحه

قیمت:
۳۹,۰۰۰
۱۹,۵۰۰
۵۰%
تومان