کتاب یادداشتهای زیرزمین و شبهای روشن
معرفی کتاب یادداشتهای زیرزمین و شبهای روشن
کتاب پیش رو ۲ داستان «شبهای روشن» و «یادداشتهای زیرزمینی» است. آثار نویسندهی نامدار و اثرگذار روس، فئودور داستایفسکی را در این کتاب بخوانید.
داستایفسکی از جمله نویسندگانی است که توانسته با رمانها و داستانهای خود جریان فکری جدیدی راه بیندازد و در حیطههای فلسفی اثرگذار باشد. نیچه، فیلسوف پستمدرن آلمانی، به گفتهی بسیاری از مفسرین، متأثر از داستایفسکی است.
ویژگی خاص آثار داستایفسکی نمایش وضعیت انسانهای مدرن در شرایط زندگی مدرن است. شخصیتهای داستانهای او از نظر روانی به شدت دچار تزلزل و پیچیدگی هستند و همین ویژگی خاص است که شخصیتهای رمانهایش را تبدیل به یک تیپ میکند.
داستان «شبهای روشن» که در سال ۱۸۴۷ و در ۲۶ سالگی فئودور منتشر شد، درباره یک پسر جوان احساساتی است که به دنبال کسی برای صحبت میگردد. او از تنهایی و نداشتن عشق خسته است اما شبی به طور اتفاقی با دختری برخورد میکند که منتظر معشوقش است؛ معشوقی که مدتها است دیگر سر قرار نمیآید. یک مرد مست مزاحم دختر شده است و جوان او را از این مزاحمت نجات میدهد و به یکباره انگار نوری به زندگیش تابیده باشد، متحول میشود.
«یادداشتهای زیرزمین» مربوط به سالهای پختگی داستایفسکی است. بعد از این که سردو گرم روزگار را به قدر کافی چشید، زندان رفت، تبعید شد، فقیر شد و یک بیماری سخت را از سر گذراند. آنهایی که داستایفسکی را میشناسند، «یادداشتهای زیرزمین» را کلید درک همه آثار او دانستهاند.
راوی این اثر چهل ساله است و بلاهای زیادی سرش آمده، بیماری صرع، تهیدستی، به دوش داشتن بار هزینههای زن و فرزندان برادرش، زندان و تبعید و... او مردی است که زیاد میداند یا فکر میکند که زیاد میداند و این آگاهی او را به انزوا و به گوشه زیرزمینش کشانده است. زیرزمینی که نماد بریدگی از جامعه است. او همیشه شاکی است و در مقابل رفتار انسانهای اطرافش و روشنفکرهای دروغین، طغیان کرده است اما طغیانی منفعلانه که به کنج همان زیرزمین و نوشتن یادداشت خلاصه میشود.
داستایفسکی در «یادداشتهای زیرزمین» به پیچیدهترین جنبههای روانشناختی انسان پرداخته است.
با خواندن کتاب های داستایفسکی، با زندگی حیرتآور و نوشتههای شگفتانگیزش، دنیای جدیدی کشف میکنید. دنیای داستایفسکی، دنیایی است که به عقیده پرویز شهدی، مترجم کتاب، هیچ نویسندهٔ دیگری میان همهٔ ملیتها، نتوانسته به آن دست یابد.
حجم
۲۰۷٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
حجم
۲۰۷٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۲۵۶ صفحه
نظرات کاربران
کتاب یادداشت های زیر زمینی رو با ترجمه ی آقای آتش بر آب خواندم و در مورد این ترجمه اطلاعی ندارم. شخصیت اصلی کتاب یادداشتهای زیرزمینی آدم تودار و گوشهگیر و اهل فکریه که زندگی پیچیده و پر از تناقضی داره.
بخش ابتدایی یادداشت های زیرزمین تا حدی عجیب و سردرگم کنندست اما باید وقت بدید بهش تا ببینید با چه شاهکاری سر و کار دارید.به همه ی داستایفسکی دوستان پیشنهاد می کنم.
یادداشتهای زیرزمین اولین کتاب ضد قهرمان جهانه. داستان واقع گرایانه است. شخص اول داستان اهل معاشرت نیست. گوشه گیره و نمیتونه درست تصمیم بگیره و تصمیمات اشتباه زیادی داره اما در عین حال اشباهات خودش رو توجیه میکنه. مازوخیسم داره. داستایوفسکی مثل همیشه قلم
داستایفسکی در یاداشتهای زیرزمین دست به روانکاوی انسان و اینکه چیست وچه میخواهد میزند ،که از آن به عنوان اولین اثر روانکاوی شخصیت آدمی نام میبرند. در شبهای روشن به داستان ۴ شب عاشقانه زندگی کردن میپردازد. آیا یک لحظه شاد بودن
کتاب نقدی جدی به بسیاری از روشنفکران آن زمان روسیه به ویژه سوسیالیست ها و ماتریالیست ها و عقل گرایان وارد میکند و به آنها گوشزد میکند که پیامد افکار آنها در نهایت امر ،چیزی جز تحمیل عقیده و از
اقا این زندگی خودشه یا تخیله؟ هنوز بخش چهار هستم کلیاتش یکم برام مبهمه ، اولین کتابم هست از این نویسنده بزرگ ممنون میشم یکی کمکم کنه تا بیخیال کتاب نشم
هردو داستان اول شخص بیان شده بود و من خودم داستانای سوم شخصو ترجیح میدم؛ بنظرم یادداشت های زیرزمینی به مراتب بهتر از شب های روشن بود.
این دو کتاب،مطمئنم بارها خواهم خواند
خیلی ترجمه بدیه داغون تمام ترجمه های سروش حبیبی خیلی بهتره
ترجمه داغونه به هیچ وجه پیشنهاد نمیکنم واقعا متاسفم همچین شاهکاری انقدر ضعیف و اشتباه و سرسری ترجمه شده نمیدونم چه وضعیت مسخره ای شده که مترجم های ضعیف میان دست میذارن روی کتاب های فاخر! این کار ضد فرهنگی هست