تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب پیام کافکا و بوف کور
معرفی کتاب پیام کافکا و بوف کور
معرفی کتاب پیام کافکا و بوف کور
کتاب الکترونیکی «پیام کافکا و بوف کور» (مقدمهای بر بوف کور) گردآوری و ترجمهٔ صادق هدایت و با همکاری ناشر «مجید» منتشر شده است. این اثر به بررسی اندیشهها و آثار «فرانتس کافکا» و ارتباط آن با جهانبینی و آثار هدایت، بهویژه رمان «بوف کور»، میپردازد. کتاب در دستهٔ نقد ادبی و تفسیر قرار میگیرد و برای علاقهمندان به ادبیات مدرن و تطبیقی جذابیت دارد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب پیام کافکا و بوف کور
این کتاب مجموعهای از مقالات و نوشتههای تحلیلی است که به زندگی، آثار و جهانبینی «فرانتس کافکا» میپردازد و سپس با نگاهی تطبیقی، پیوندهایی میان اندیشههای کافکا و رمان «بوف کور» از «صادق هدایت» برقرار میکند. کتاب در فضایی نوشته شده که دغدغههای فلسفی، اگزیستانسیالیستی و بحرانهای انسان مدرن را برجسته میسازد. نویسنده با مرور زندگی شخصی و ادبی کافکا، تأثیر محیط، خانواده و بیماری را بر شکلگیری آثارش بررسی میکند و سپس به تحلیل مضمونهای تکرارشونده در نوشتههای او مانند پوچی، تنهایی، بیگانگی و جستجوی حقیقت میپردازد. در ادامه، کتاب به سراغ «بوف کور» میرود و تلاش میکند شباهتها و تفاوتهای این دو نویسنده را در مواجهه با جهان و انسان معاصر نشان دهد. این اثر در دورهای منتشر شده که توجه به ادبیات مدرن و نقدهای فلسفی در ایران رو به گسترش بود و مخاطب را با جریانهای فکری و ادبی قرن بیستم اروپا و بازتاب آن در ادبیات فارسی آشنا میکند.
خلاصه کتاب پیام کافکا و بوف کور
کتاب «پیام کافکا و بوف کور» با مروری بر زندگی و آثار «فرانتس کافکا» آغاز میشود و به بررسی ریشههای فکری و روانی آثار او میپردازد. نویسنده، کافکا را در بستر تاریخی و اجتماعی پراگ و خانوادهای یهودی و مستبد قرار میدهد و تأثیر این محیط را بر شکلگیری شخصیت و جهانبینی او تحلیل میکند. در این میان، به موضوعاتی چون ترس، احساس گناه، بیگانگی، ناکامی در روابط انسانی و جستجوی بیپایان برای معنا پرداخته میشود. کتاب با تحلیل داستانها و رمانهای کافکا، به ویژه «دادخواست»، «قصر» و «مسخ»، نشان میدهد که چگونه شخصیتهای او در جهانی بیرحم و پوچ گرفتار آمدهاند و همواره با ساختارهای قدرت، قانون و بیعدالتی دستوپنجه نرم میکنند. در بخشهایی از کتاب، به تأثیر بیماری، تنهایی و ناکامیهای شخصی کافکا بر آثارش اشاره میشود و نویسنده تلاش میکند پیوند میان تجربههای زیسته و ادبیات او را آشکار کند. سپس کتاب به سراغ «بوف کور» میرود و با مقایسهٔ فضای کابوسوار و دلهرهآور این رمان با آثار کافکا، شباهتها و تفاوتهای رویکرد دو نویسنده را در مواجهه با بحرانهای انسان معاصر بررسی میکند. دغدغهٔ اصلی کتاب، نمایش بنبستهای وجودی، جستجوی حقیقت و ناکامی انسان در یافتن معنا در جهانی بیثبات و پر از ابهام است.
چرا باید کتاب پیام کافکا و بوف کور را خواند؟
این کتاب فرصتی فراهم میکند تا خواننده با جهان فکری و ادبی دو نویسندهٔ مهم قرن بیستم، یعنی «فرانتس کافکا» و «صادق هدایت»، آشنا شود و پیوندهای میان ادبیات اروپایی و فارسی را از زاویهای تازه ببیند. تحلیلهای کتاب، لایههای پنهان آثار این دو نویسنده را آشکار میکند و به فهم بهتر مضامین فلسفی و روانشناختی آثارشان کمک میکند. همچنین، کتاب برای کسانی که به دنبال درک عمیقتری از بحرانهای انسان مدرن و ریشههای احساس بیگانگی و پوچی هستند، دریچهای تازه میگشاید.
خواندن کتاب پیام کافکا و بوف کور را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به نقد ادبی، فلسفه، روانشناسی، ادبیات تطبیقی و کسانی که دغدغهٔ فهم بحرانهای انسان مدرن را دارند مناسب است. همچنین دانشجویان رشتههای ادبیات، فلسفه و مطالعات فرهنگی میتوانند از آن بهره ببرند.
فهرست کتاب پیام کافکا و بوف کور
- پیام کافکا: معرفی و تحلیل زندگی و آثار «فرانتس کافکا»، بررسی ریشههای فکری و روانی آثار او و تأثیر محیط و خانواده بر شخصیتش. - مقدمهای بر بوف کور: تحلیل تطبیقی میان فضای آثار کافکا و رمان «بوف کور»، بررسی شباهتها و تفاوتهای رویکرد دو نویسنده به بحرانهای انسان معاصر. - سخن ناشر: توضیحاتی دربارهٔ هدف انتشار کتاب و اهمیت معرفی نویسندگان بزرگ ادبیات جهان به مخاطب فارسیزبان.
بخشی از کتاب پیام کافکا و بوف کور
«خوانندهای که با دنیای کافکا سروکار پیدا میکند؛ درحالیکه خرد و خحیره شده، بهسویش کشیده میشود. همین که از آستانه دنیایش گذشت؛ تأثیر آن را در زندگی خود حس میکند و پی میبرد که دنیا آنقدر بنبست هم نبوده است. کافکا از دنیایی با ما سخن میگوید که تاریک و درهمپیچیده مینماید؛ بهطوریکه در وهله اول نمیتوانیم با مقیاسهای خودمان آن را بسنجیم. در آن از چه گفتگو میشود؟ از لایتناهی؟ خدا؟ جن و پری! نه. این حرفها در کار نیست. موضوعهای بسیار ساده و پیشپاافتاده زندگی روزانه خودمان است با آدمهای معمولی، با کارمندان اداره روبرو میشویم که همان وسواسها و گرفتاریهای خودمان را دارند. به زبان ما حرف میزنند و همهچیز جریان طبیعی خود را سیر میکند؛ ولیکن، ناگهان احساس دلهرهآوری یخهمان را میگیرد! همه چیزهایی که برای ما جدی و منطقی و عادی بود، یکباره معنی خود را گم میکنند. عقربک ساعت جور دیگر به کار میافتد. مسافتها به اندازهگیری ما جور درنمیآید. هوا رقیق میشود و نفسمان پس میزند. آیا برای اینکه منطقی نیست؟ برعکس همهچیز دلیل و برهان دارد. یکجور دلیل وارونه؛ منطق افسارگسیختهای که نمیشود جلویش را گرفت؛ اما برای این است که میبینیم همه این آدمهای معمولی سربهزیر که در کار خود دقیق بودند و با ما همدردی داشتند و مثل ما فکر میکردند، همه کارگزار و پشتیبان (پوچ) میباشند. ماشینهای خودکار بدبختی هستند که کار آنها هرچه جدیتر و مهمتر باشد، مضحکتر جلوه میکند. کارهای روزانه و انجاموظیفه و تکودوها و همه چیزهایی که به آن خو کرده بودیم و برایمان اموری طبیعی است، زیر قلم کافکا معنی مضحک و پوچ و گاهی هراسناک به خود میگیرد.»