کتاب نازنین داستایوفسکی + دانلود نمونه pdf رایگان
تصویر جلد کتاب نازنین

کتاب نازنین

معرفی کتاب نازنین

کتاب نازنین با عنوان انگلیسی A Gentle Spirit یا The meek one یکی از عمیق‌ترین و تأثیرگذارترین آثار کوتاه فئودور داستایوفسکی است. نویسنده‌ای که بی‌تردید یکی از بزرگ‌ترین رمان‌نویسان تاریخ به‌شمار می‌رود. داستانی کوتاه که بخش عمده‌ای از جهان فکری و دغدغه‌های اخلاقی نویسنده را در خود جای داده است. در این کتاب نویسنده ما را به ذهن مردی می‌برد که پس از حادثه‌ای دردناک با وجدانش روبه‌رو می‌شود. این گفت‌وگوی درونی، اعترافی تلخ و پر از حسرت است. نثر پرکشش و صدای درونی راوی تجربه‌ای کوتاه اما تکان‌دهنده خلق می‌کند. این رمان کوتاه را نشر چشمه در مجموعه‌ی برج بابل با ترجمه‌ی زیبای یلدا بیدختی‌نژاد منتشر کرده است. اگر به‌دنبال تجربه‌ای کوتاه اما عمیق از ادبیات روسیه هستید، می‌توانید در این کتاب با یکی از تأمل‌برانگیزترین آثار ادبی قرن نوزدهم همراه شوید. شما می‌توانید نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نازنین داستایوفسکی

اسم اصلی کتاب نازنین داستایوفسکی در روسی Кроткая است که زن لطیف یا زن مطیع ترجمه می‌شود. این کتاب یکی از تأثیرگذارترین داستان‌های کوتاه ادبیات روسیه به‌شمار می‌آید که در سال ۱۸۷۶ منتشر شده است. داستایوفسکی بدون نام‌گذاری شخصیت‌های اصلی، این داستان را در قالب تک‌گویی راوی اول‌شخص روایت می‌کند. روایتی تکان‌دهنده، تلخ و رازآلود درباره‌ی زندگی یک مرد امانت‌فروش و همسر جوانش که رابطه‌شان درگیر سکوت، غرور و شکست‌های ارتباطی است.

رمان نازنین داستایوفسکی از یک خبر واقعی الهام گرفته است. نویسنده خبر خودکشی زن جوان خیاطی را در روزنامه می‌خواند و این اتفاق جرقه‌ای می‌شود برای خلق داستانی با تمرکز بر عذاب وجدان، اضطراب و کشمکش روانی. در این رمان کوچک‌ترین جزئیات، بار روانی عمیقی دارند و خواننده را در فضایی تراژیک فرو می‌برند.

داستایوفسکی در مقدمه‌ی ابتدای کتاب توضیح می‌دهد: «عنوان یک داستان خیالی به آن داده‌ام، اما خودم فکر می‌کنم کاملاً واقعی است. از طرفی تخیل هم جدا در داستانم وجود دارد.»

بررسی عمیق اثر نشان می‌دهد که این داستان کوتاه با پیچیدگی‌های روان‌شناختی شخصیت‌ها یکی از آثار کوتاه شاخص نویسنده است. مطالعه‌ی نقد کتاب نازنین داستایوفسکی کمک می‌کند تا دید بهتری از ظرافت‌های داستان داشته باشید.

راوی به برتری‌طلبی مردانه و زن‌ستیزی مبتلاست؛ زنش را همچون موجودی پایین‌تر می‌بیند و با رفتاری سرد و محدودکننده، او را به اسارت عاطفی و روانی می‌کشاند. در نتیجه، زن در سکوت و خفگی فرو می‌رود تا سرانجام خود را از این چرخه رها کند. داستان کوتاه و تلخ نازنین نشان می‌دهد چگونه غرور، ناتوانی در ابراز عشق و سلطه‌جویی، انسان را از درک دیگری محروم می‌کند. همچنین مسئله‌ی پول و معیشت در این داستان دست‌مایه‌ای برای کنترل‌گری است. مرد با بهره‌گیری از پول و قدرت استقلال زنش را از او می‌گیرد.

ژانر کتاب نازنین داستایوفسکی، مثل دیگر آثار داستایفسکی روان‌شناسانه و تراژیک است. اثری که با فضای بسته و درهم‌تنیده‌ی ذهن مرد، به اندیشه‌‌های کسی که از درک دیگری ناتوان است می‌پردازد.

خلاصه‌ کتاب نازنین

کتاب نازنین داستایوفسکی از جایی آغاز می‌شود که راوی مرد در خانه‌اش تنها مانده و جسد همسرش روی میز است. او در میان شوک و سردرگمی، گذشته را مرور می‌کند. اینکه چطور با دختری فقیر که بیش از بیست سال از او کوچک‌تر بود، ازدواج کرد. به گمانش قصد داشت از او انسان بهتری بسازد و همین میل به اصلاح، به کنترل و تحقیر زن بدل شد. خواننده به‌تدریج درمی‌یابد که مرد، زندگی زنش را به زندانی روحی تبدیل کرده است. زن در سکوت و اطاعت از درون فرو می‌ریزد تا سرانجام در تصمیمی ناگهانی به زندگی خود پایان می‌دهد. نویسنده، روایت را از نقطه‌ی پایانی یعنی مرگ آغاز می‌کند. این ساختار وارونه باعث می‌شود که مخاطب به‌دنبال چراییِ این اتفاق باشد. در واقع، این داستان بیش از آنکه درباره‌ی خود رویداد باشد، درباره‌ی ذهن انسان و شکنندگی رابطه است.

کتاب نازنین

چرا باید این کتاب را بخوانیم؟

خواندن کتاب نازنین داستایوفسکی تجربه‌ای عمیق است. فرصتی برای نگریستن به درون ذهن انسانی که می‌خواهد درست رفتار کند اما در عمل، راه تباهی را پیش می‌گیرد. در کمتر از صد صفحه، نویسنده جهانی می‌سازد که پرسش‌های فلسفی و روانی بسیاری را پیش می‌کشد: آیا سکوت نشانه‌ی آرامش است یا فریادی خاموش؟ آیا عشق بدون آزادی معنا دارد؟ به همین دلیل، این اثر نه فقط برای دوستداران ادبیات کلاسیک‌، بلکه برای خوانندگان علاقه‌مند به تحلیل‌های روان‌شناختی و روابط انسانی نیز جذاب است.

دانلود کتاب نازنین داستایوفسکی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

اگر از دوستدارن آثار فلسفی و روان‌شناختی هستید، خواندن کتاب داستان نازنین داستایوفسکی تجربه‌ای تأمل‌برانگیز است. این اثر کوتاه و عمیق، داستانی از تنهایی، غرور و فروپاشی روح انسان است. اگر اهل مطالعه کتاب دیجیتال هستید، رمان نازنین را از طاقچه دانلود کنید تا به‌‌راحتی نسخه‌ی الکترونیک آن را همیشه همراه خود داشته باشید. همچنین کتاب صوتی نازنین نیز در طاقچه در دسترس است. تجربه‌ای که صدای رنج و عذاب وجدان راوی را با وضوح بیشتری به گوش می‌رساند.

درباره داستایوفسکی؛ نویسنده رمان نازنین

فئودور داستایوفسکی (۱۸۲۱-۱۸۸۱) یکی از مهم‌ترین نویسندگان ادبیات جهان است. نویسنده‌ای که با نگاهی دقیق به روح انسان، تاریک‌ترین زوایای روح را می‌کاود و هم‌زمان جرقه‌های امید، ایمان و میل به رستگاری را در دل شخصیت‌هایش زنده نگه ‌می‌دارد. او در مسکو، و در خانواده‌ای مذهبی و سنتی به دنیا آمد. پدری سخت‌گیر و منضبط و مادری با فرهنگ و مهربان داشت. در جوانی برای تحصیل به آکادمی مهندسی نظامی سن‌پترزبورگ رفت، اما روحیاتش با محیط نظامی سازگار نبود. کم‌کم به محافل روشنفکری گرایش پیدا کرد و همین رفت‌وآمدها و همراهی با نقد قدرت تزاری باعث دستگیری‌اش شد. داستایوفسکی تا آستانه‌ی اعدام پیش رفت اما حکم اعدامش درست در لحظات آخر لغو و در عوض به چندین سال کار اجباری در سیبری محکوم شد. تجربه‌ی زندان، سرمای سیبری، هم‌نشینی با محکومان جنایی و تجربه‌ی حس سقوط او را برای همیشه متحول کرد.

داستایوفسکی خالق آثاری چون جنایت و مکافات، ابله، یادداشت‌های زیرزمینی و برادران کارامازوف است. رمان‌های درخشانی که در آن‌ها به نبرد درونی انسان‌ها، گناه، ایمان و اراده پرداخته می‌شود. او نویسنده‌ای است که جهان را سیاه یا سفید نمی‌بیند بلکه زندگی را مجموعه‌ای از امیال، ضعف‌ها، ترس‌ها و امیدها می‌داند. همین است که او را به انسانی متفکر تبدیل کرده است. کسی که نویسندگان بزرگی چون کافکا، جیمز جویس و ارنست همینگوی از او تأثیر گرفته‌اند.

جمله زیبا از کتاب نازنین

بهترین ترجمه کتاب نازنین داستایوفسکی

در میان ترجمه‌های موجود، نسخه‌ی نشر چشمه با ترجمه‌ی یلدا بیدختی‌نژاد یکی از بهترین گزینه‌هاست. این ترجمه فضای احساسی و درونی اثر را به‌خوبی منتقل می‌کند و برای کسانی که می‌خواهند با دنیای داستایوفسکی آشنا شوند، گزینه‌ی بسیار مناسبی است.

اقتباس‌های کتاب نازنین

داستان نازنین الهام‌بخش چندین اثر سینمایی در دنیا است:

• فیلم روسی The meek one ۱۹۶۰ یکی از نخستین اقتباس‌ها از این کتاب است.
  • فیلم فرانسوی Une Femme Douce ۱۹۶۹ به کارگردانی روبر برسون هم از این کتاب اقتباس شده است.
  • فیلم ایرانی سایه‌های موازی به کارگردانی اصغر نعیمی هم اقتباس و برداشتی آزاد از این کتاب است.

تا سال ۲۰۱۵ بیش از ده اثر اقتباسی از کتاب نازنین ساخته شد. این اقتباس‌ها نشان می‌دهند داستایوفسکی نه‌تنها در ادبیات، بلکه در هنرهای نمایشی نیز تأثیری ماندگار به جا گذاشته است.

نظرات افراد مشهور در مورد کتاب نازنین

• به اعتقاد مسعود فراستی، منتقد سینما، نازنین بهترین داستان کوتاه داستایوفسکی است.
Andrew Blackman نویسنده و منتقد بریتانیایی: نازنین روایت کوتاه اما تأثیرگذاری است که به‌خوبی آشفتگی ذهنی مرد را پس از مرگ همسرش به تصویر می‌کشد و موفق می‌شود حس واقعی شخصیت‌ها را منتقل کند.​

بخشی از متن کتاب نازنین

«تمام مدت این شش هفتهٔ بیماری ما سه نفر، یعنی من و لوکریا و پرستار مجربی که از بیمارستان آورده بودم، مثل پروانه دورش می‌گشتیم. از پول دریغ نداشتم و حتی دلم می‌خواست بیش‌تر از این‌ها برایش خرج کنم. دکتر شریدِر را خبر کردم و برای هربار ویزیت ده روبل حق‌القدم دادم. وقتی به هوش آمد سعی کردم کم‌تر جلو چشمش باشم. اما آخر چرا دارم این‌ها را تعریف می‌کنم؟! وقتی دیگر توانست به طور کامل از بستر بلند شود می‌آمد و ساکت و آرام در اتاق من می‌نشست، پشت میزی که همان وقت مخصوص او خریده بودم… بله، درست است، هر دوی ما باز هم به سکوت‌مان ادامه دادیم. البته بعدش شروع به صحبت کردیم، اما فقط حرف‌های معمولی می‌زدیم. من عمداً چیز زیادی نمی‌گفتم اما خیلی خوب متوجه شدم او هم بسیار خوشحال‌تر است که بیش از این حرفی بین‌مان ردوبدل نشود. به نظرم چنین حسی از جانب او کاملاً طبیعی بود. با خودم می‌گفتم: او به‌قدری در تنش بوده و طوری خُرد و مغلوب شده که مسلماً باید فرصت داشته باشد تا فراموش کند و به این اوضاع خو بگیرد. به این ترتیب سکوت را ادامه دادیم. بااین‌حال هر لحظه داشتم خودم را برای آینده آماده می‌کردم. فکر کردم حتماً او هم همین کار را می‌کند و با اشتیاق عجیبی سعی داشتم حدس بزنم دقیقاً چه در سرش می‌گذرد.»

mehrsaa mousavi
۱۴۰۲/۰۸/۲۴

داستان بلندی است که می‌تونید یکی دو ساعته بخونید. شخصیت اصلی روان آشفته‌ای داره و عشقش به دختری بسیار جوان‌تر از خودش هم حسابی آشفته و عجیب از آب در آمده. نازنین به نظرم شروع خوبی برای داستایفسکی خوندنه. کل

امیلی درونته
۱۴۰۳/۰۸/۲۹

به همه کسانی که شب های روشن رو دوست داشتند ، پیشنهاد میکنم سکوت میتونه ادم ها رو از هم خیلی دور کنه.... تیکه مورد علاقم از این کتاب شما آدم‌ها. با آن سکوت تحقیرآمیزتان من را راندید. درست در برهه‌ای که پُرشورترین

ELNAZ
۱۴۰۳/۰۴/۲۷

سومین قدم از خوندن آثار داستایوفسکی رو برداشتم. روایت جذاب و نسبتا کوتاه از افکار پریشان یک مرد مغرور و مریض که به شدت دلباخته دختر شونزده ساله‌ای میشه اما هیچ اقدامی برای ابراز دوست داشتنش نمیکنه! پریشانی ذهن شخصیت

کافه کتاب
۱۴۰۲/۰۳/۰۱

عالی بود. بر خلاف اغلب کتابهای استاد داستایفسکی این کتاب داستان پیچیده ای نداشت ولی قشنگ بود 👍

کمیل امینی
۱۴۰۳/۱۰/۱۲

رمانی کوتاه و آموزنده که برای شروع آثار داستایفسکی مناسبه. ترجمه بسیار روانه و از قلم داستایفسکی هم که زبان قاصر است. سه تا نکته ای که این رمان در ذهنم تاکید و تثبیت کرد: زجر دیده زجر میدهد طرد شده طرد

mahsa
۱۴۰۳/۰۶/۳۱

موقع خوندن این کتاب سه بار حالتم عوض شد . اول می‌خواستم‌ کتابو نصفه رها کنم و بیام به قضاوت بشینم‌ در مورد اون مرد و بهش از همینجا توهین کنم که چرا اینجوری رفتار کرد . بعد که دیدم

بهناز
۱۴۰۲/۱۲/۰۹

شسته رفته و جمع و جور و تلخ 😔 مردهای بیمار این شکلی فک نکنم کم باشن خود بیمار انگاری هم نبوده کاملا بیمار بوده که با تحقیر با یک دختر کم سن بخوای ازدواج کنی دوستش داشته باشی و

آوا داوودی فر
۱۴۰۳/۰۳/۳۰

علاقه ی یک امانت فروش مغرور ۴۰ ساله به یک دختر بینوای ۱۶ ساله... رابطه ای که می توانست شکل بگیرد و به عشق و زندگی طولانی تبدیل شود اما ... داستان فوق العاده زیبا و تاثیر گذاری بود. زبان

سعیدا
۱۴۰۲/۰۴/۱۶

عالی. جمع‌و‌جور و زیبا. یکی از دوستانم که نویسنده مورد علاقه‌ش داستایفسکی‌ست و همه‌ی آثارش را خوانده بهم گفت این کتاب گزینه‌ی خوبی برای معرفی داستایفسکی‌ست. خوشم آمد. بیشتر از شب‌های روشن. کتاب‌های طولانی‌اش را هم که نخوانده‌ام‌ با این

ali
۱۴۰۲/۰۲/۱۹

بسیاری از کتابهای معروف بهتر هست با اینکه 95صفحست اما نکاتشو می‌رسونه واقعاً چقدر دور ورمون همچین انسان ها یی شبیه مرد داستان داریم.

بریده‌هایی از کتاب

من استاد حرف زدن در سکوتم! کل زندگی‌ام در سکوت حرف زده‌ام و در سکوت تراژدی‌های زیادی را با خودم زندگی کرده‌ام.
Parinaz
اگر زنی عاشق باشد… آخ، زن عاشق معایب و حتی بدجنسی‌های مرد محبوبش را توجیه می‌کند، طوری که خود مرد هم تابه‌حال نتوانسته باشد چنین توجیهاتی برای بدی‌هایش بیاورد.
Tasnim:)
«می‌دانید، من از آن آدم‌هایی‌ام که می‌خواهم بدی کنم، اما بدی‌ام خوبی از آب درمی‌آید…»
ELNAZ
بدبختی همین جاست که من آدم خیال‌پردازی‌ام.
Woland
من هم از آدم‌های مغرور خوشم می‌آید. مغرورها به‌خصوص وقتی جذاب‌اند که دیگر مطمئنی روی‌شان تسلط داری، مگر نه؟
Faeze
همه‌مان آدم‌های مزخرفی هستیم و تحمل حقیقت را نداریم.
مامو
البته تمام ترس و وحشتم هم دقیقاً از همین است؛ این‌که همه‌چیز را می‌فهمم!
Woland
ببینید آقایان، افکاری هستند که… یعنی می‌دانید، اگر شما فکرتان را به زبان بیاورید، با کلمات بیانش کنید، آن وقت بسیار احمقانه به نظر می‌رسد؛ آدم حتی شرمنده می‌شود. اما چرا؟ دلیل خاصی ندارد، چون همه‌مان آدم‌های مزخرفی هستیم و تحمل حقیقت را نداریم.
Woland
حالا باز اتاق‌های خالی و تنهایی. آونگ ساعت می‌رود و می‌آید، کار دیگری که ندارد، دلش برای چیزی نسوخته، غمی ندارد.
سعیدا
اغلب این‌طوری است که آن‌چه برای شما والا و مقدس و محترم است دیگران و جمع دوستان‌تان را به خنده می‌اندازد و علتش هم معلوم نیست.
امیررضا