دانلود و خرید کتاب طوطی فلوبر جولیان بارنز ترجمه عرفان مجیب
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
کتاب طوطی فلوبر اثر عرفان مجیب

کتاب طوطی فلوبر

انتشارات:نشر چشمه
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۶از ۸ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب طوطی فلوبر

کتاب طوطی فلوبر نوشتۀ جولین بارنز و ترجمۀ عرفان مجیب است. نشر چشمه این کتاب را روانۀ بازار کرده است. این اثر، حاصل علاقۀ شدید نویسنده‌اش به «گوستاو فلوبر» است که می‌توان آن را یک «رمان-تفکر» دانست. این کتاب، قوی، تأثیرگذار و سرشار از دیدگاه‌های تازه است. این اثر، درواقع، گشت و گذاری در زندگی و آثار فلوبر، به قلم بارنز، است.

درباره کتاب طوطی فلوبر

کتاب طوطی فلوبر، داستان، زندگی‌نامه، تحلیل و نقد ادبی را در هم آمیخته است.

قهرمان این کتاب، یک دکتر فرهیخته است. این شخصیت، عاشق «گوستاو فلوبر»ِ نویسنده است. او برای گشودن رازی که ابتدا کم‌اهمیت می‌نماید، در دل زندگی، شخصیت و آثار فلوبر غرق می‌شود و حقایق زندگی و عقاید خود را با رازهای دنیای گوستاو فلوبر درهم می‌آمیزد. در این کتاب، افزون‌بر گا‌ه‌شماری زندگی شخصی و حرفه‌ای فلوبر و خانواده‌اش، با آثار این نویسنده نیز بیشتر آشنا خواهید شد و دنیای او را بیشتر خواهید شناخت.

جولین بارنز، در این کتاب، عشق و ارادت خود به گوستاو فلوبر را به‌تمامی ابراز کرده است.

خواندن کتاب طوطی فلوبر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی و نیز علاقه‌مندان به شخصیت و آثار گوستاو فلوبر پیشنهاد می‌کنیم.

درباره جولین بارنز

جولین بارنز در سال ۱۹۴۶ در انگلستان متولد شد. او پس از فارغ‌التحصیلی از کالج مگدالن آکسفورد به مدت سه سال، فرهنگ‌نویس واژه‌نامه انگلیسی آکسفورد بود و پس از آن برای نیو استیتسمن و آبزرور نقد می‌نوشت. بارنز چهار مرتبه برای کتاب‌های طوطی فلوبر (۱۹۸۴)، انگلستان، انگلستان (۱۹۹۸)، آرتور و جورج (۲۰۰۵) و درک یک پایان (۲۰۱۱)، نامزد دریافت جایزه بوکر شده است. گفتنی است کتاب درک یک پایان، بالاخره او را موفق به دریافت جایزه بوکرد کرد. چاشنی فلسفه را باید از جذابیت‌های داستان‌های بارنز دانست؛ درواقع او سعی می‌کند خواننده را درگیر داستان کند.

بخشی از کتاب طوطی فلوبر

«بگذارید برای‌تان بگویم چرا از منتقدجماعت متنفرم. نه به خاطر دلایل مرسومی چون این‌که منتقدها آفرینندگانی شکست‌خورده‌اند (اغلب این‌طور نیست، احتمالش هست که منتقدان شکست‌خورده‌ای باشند، اما این بحث دیگری است)، یا این‌که آن‌ها به‌خودی‌خود ناراضی و حسود و خودبین‌اند (اغلب این‌طور نیست، اگر بنابر متهم کردن‌شان باشد، بهتر است به سخاوت بیش‌ازحد متهم‌شان کنیم، به این‌که گاهی آثار دست‌دوم باب طبع حساسِ خودشان را با انواع اغماض تا حد تافته‌های جدابافته بالا می‌کشند). نه، دلیل تنفرم از منتقدها، البته بعضی از آن‌ها، این است که جملاتی از این‌دست می‌نویسند:

فلوبر شخصیت‌هایش را مانند بالزاک با توصیفات عینی و بیرونی نمی‌پردازد. در واقع او چنان در توصیف ظاهر آن‌ها سهل‌انگار است که در یک مورد به اِما چشمان قهوه‌ای، در یک مورد چشمان مشکی تیره، و در موردی دیگر به او چشمان آبی می‌بخشد.

این اتهام دقیق و مأیوس‌کننده را دکتر اِنید استارکی فقید، دانشیار بازنشستهٔ گروه ادبیات فرانسهٔ دانشگاه آکسفورد و جامع‌ترین زندگی‌نامه‌نویس بریتانیایی فلوبر، مطرح می‌کند. اعدادی که در یادداشت این خانم آمده به پانوشت‌هایی ارجاع می‌دهند که او در آن‌ها با ذکر فصول و سطور به رمان‌نویس خنجر می‌زند.»

***

«و طوطی؟ خب، دو سال طول کشید تا مورد طوطیِ خشک‌شده را حل کنم. هیچ‌کدام از نامه‌هایی که پس از اولین مراجعتم از رُوآ نوشته بودم اثر نکردند؛ بعضی‌شان حتی بی‌جواب مانده بودند. هر کسی می‌توانست فکر کند ابلهم، یک کارشناس ناشیِ خرف که درگیر موردی بی‌اهمیت شده و به طرز رقت‌باری سعی می‌کند برای خودش اسم‌ورسمی دست‌وپا کند. درحالی‌که در واقع جوان‌ها ابله‌تر از پیرها هستند؛ بسیار خودخواه‌تر، خودویرانگرتر و حتی عجیب‌وغریب‌تر. جوان‌ها فقط با سهل‌انگاری بیش‌تری مورد توجه قرار می‌گیرند. وقتی انسانی هشتاد یا هفتاد یا پنجاه و چهارساله دست به خودکشی می‌زند، به آن زوال عقل می‌گویند، افسردگیِ پس از یائسگی یا واپسین ضربهٔ غرور پَستی که هدفش برانگیختن حس گناه در دیگران است. وقتی کسی در دههٔ سوم زندگی دست به خودکشی می‌زند اسمش را امتناع عاقلانه از قبول شرایط حقیرانه‌ای می‌گذارند که زندگی پیش پای انسان می‌گذارد، عملی نه از روی شهامت، بلکه از روی اخلاق و طغیان علیه اجتماع. زندگی کردن؟ پیرها می‌توانند این کار را برای‌مان انجام دهند. البته بلاهت محض است. در مقام یک دکتر حرف می‌زنم.»

نظرات کاربران

کاربر ۲۹۶۸۷۹۳
۱۴۰۰/۰۷/۱۷

با چنین پروژه های پر زحمتی هم برای نویسنده و هم مترجم موافقم.براوو

AliX
۱۳۹۸/۰۱/۲۱

قیمت کتاب های الکترونیکی با توجه به اینکه صرفاً فعال سازی در اکانت هست و محدودیتی در چاپ کاغذ و انبار داری و ... نداره و اتفاقاً با فرمت epub حجم ناچیزی اشغال میکنن و در نتیجه هزینه فضای هاستینگ

- بیشتر
کاربر 2029299
۱۳۹۹/۱۰/۱۵

دیدگاه های انسانی و بدون قضاوت راوی به همراه روایت روان و بدون افت و خیز زندگی فلوبر، بسیار جذاب بود.

کافه کتاب
۱۴۰۱/۰۶/۱۲

این کتاب بیشتر برای علاقه مندان به ادبیات توصیه میشه و اگر کتاب مادام بوواری را خوانرید که حتما این کتاب را بخوانید

بریده‌هایی از کتاب
مشاهده همه (۲۵)
بشر به طرز غیرقابل‌تغییری فاسد است و زندگی در واقع تنها یک کابوس پُرزرق‌وبرق پوشالی در سر یک ابله است.
پویا پانا
شاید این مزیت رفاقت با آدم‌های مُرده است: احساسات‌تان به آن‌ها هرگز سرد نمی‌شود.
پویا پانا
کتاب‌ها می‌گویند: «او به فلان دلیل مرتکب این کار شد.» زندگی می‌گوید: «او مرتکب این کار شد.» در کتاب‌ها چیزها را توضیح می‌دهند؛ در زندگی چیزها صرفاً وجود دارند. تعجب نمی‌کنم که بعضی از مردم کتاب‌ها را بر زندگی ترجیح می‌دهند. کتاب‌ها به زندگی معنا می‌بخشند. تنها مشکل این است که زندگی‌هایی که به واسطهٔ کتاب‌ها تشریح می‌شوند زندگی‌های دیگران هستند و نه هرگز زندگی خودتان.
Violette
در نظر مذهبی‌ها مرگ موجب زوال بدن می‌شود و اسباب آزادی روح. در نظر هنرمند مرگ موجب زوال شخصیت می‌شود و آزادی اثر.
mhr
می‌گفت برای خوشبختی سه پیش‌شرط وجود دارد ــ حماقت، خودخواهی و سلامت ــ
پویا پانا
اگر درگیر زندگی شوید، زندگی را درست نمی‌بینید: یا بیش‌ازحد از آن لذت می‌برید، یا بی‌نهایت رنج می‌کشید.
پویا پانا
تخیل مثل یک درخت میوهٔ قابل‌اتکا نیست که هر سال به بار بنشیند. نویسنده باید هر چه میوه هست جمع کند: گاهی بیش‌ازاندازه، گاهی بسیار ناچیز و گاهی مطلقاً هیچ. و در سال‌های فراوانی همیشه یک طبق میوهٔ ساخته‌شده از تخته‌های نازک چوبی در یک اتاق زیرشیروانی تاریک و خنک وجود دارد که نویسنده گه‌گاه با دلهره به آن سر می‌زند؛ و بله، آه خدای من، هنگامی که در طبقهٔ پایین سخت مشغول کار کردن است، آن بالا در اتاق زیرشیروانی پوست‌ها می‌پلاسند، لکه‌های هشداردهنده ظاهر می‌شوند، یک سقوط قهوه‌ای ناگهانی اتفاق می‌افتد و آن‌گاه دانه‌های برفی که همه‌جا را پُر می‌کند. در چنین وضعیتی چه کاری از دست نویسنده برمی‌آید؟
Violette
کتاب‌ها مانند کودکان به وجود نمی‌آیند. کتاب‌ها مثل اهرام ساخته می‌شوند. همیشه برنامهٔ حساب‌شدهٔ بلندمدتی در کار است، بلوک‌های بزرگ سنگی را روی هم می‌گذارند که کاری کمرشکن، عرق‌درآور و وقت‌گیر است. تازه همهٔ این‌ها برای هیچ! فقط به خاطر این‌که وسط کویر بنشیند! که بر کویر احاطه داشته باشد، که شغال‌ها بر پایه‌اش بشاشند، بورژواها از آن بالا بروند، و همین‌طور الا آخر. خودتان این قیاس را بسط دهید.
Violette
فلوبر می‌نویسد که «یگانه رؤیای دموکراسی این است که طبقهٔ کارگر را به درجه‌ای از حماقت برساند که بورژواها پیش‌تر به آن رسیده بودند.»
پویا پانا
فلوبر به پیشرفت اعتقادی نداشت: به‌خصوص به پیشرفت اخلاقی که تنها چیزی است که اهمیت دارد. زمانه‌ای که در آن می‌زیست سرشار از حماقت بود.
پویا پانا

حجم

۳۲۶٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۴۹ صفحه

حجم

۳۲۶٫۵ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۴۹ صفحه

قیمت:
۵۶,۰۰۰
تومان