کتاب درک یک پایان
معرفی کتاب درک یک پایان
کتاب «درک یک پایان» رمان بینظیری از جولین بارنز، نویسنده انگلیسی برنده جایزه بوکر ۲۰۱۱ است. بارنز تا کنون رمانهای متعدد و چند داستان کوتاه و جستار نوشته و چند کتاب نیز ترجمه کرده و حتی زمانی هم با نام مستعار دان کوانا (نام خانوادگی همسرش که زودهنگام درگذشت) داستان جنایی نوشته است.
از آثار او میتوان به «دیار مترو» و مجموعه داستان «عبور از کانال» و «طوطی فلوبر» اشاره کرد. بارنز به گوستاو فلوبر و به طور کلی ادبیات و فرهنگ فرانسه بسیار علاقه دارد.
درباره کتاب درک یک پایان
«درک یک پایان» آخرین اثر بارنز است که علاوه بر جایزه «من بوکر»، جایزه ادبیات فرانسه را هم نصیب خود کرد و چندین هفته در فهرست پرفروشترینهای نیویورکتایمز بود.
تونی وبستر مردی است که زندگیاش را همانگونه که بوده و هست، پذیرفته است. کار و بازنشستگیاش، ازدواجش و طلاقی دوستانه؛ اما او هم مانند بسیاری از آدمهایی که میشناسیم و البته خود ما، جوانیاش را درون خودش نگه داشته و به سالمندی رسیده است. مهمترین واقعه عمرش دوستی با پسری به اسم ایدریئن فین است. پسری تیزهوش، مستعد آفریدن فاجعه و مرید آلبر کامو. ما زمانی با وبستر روبه رو میشویم که چهل سال از دوران دبیرستانش و زمان آشناییاش با این پسر گذشته است. زمانی که دفترچه خاطرات ایدریئن طبق وصیتنامهای به تونی واگذار شده تا او را برای بازخوانی زندگی گذشته خودش برانگیزد و به سالهای نوجوانی و جوانی و داستان عاشقانهای فراموش شده ببرد.
شاید تا به حال برایتان پیش آمده باشد که با گذشت زمان خاطرهای خاص به جای این که برایتان کمرنگ شود، بسیار پررنگتر و زندهتر از قبل باشد و حتی آنقدر ذهنتان را به خود مشغول کند که از دنیای کنونی پیرامونتان جدا شوید. اگر چنین احساسی را تجربه کرده باشید با آنچه بارنز در این اثر تاثیرگذار و انسانی میگوید، بیگانه نخواهید بود.
خواندن کتاب درک یک پایان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
کتاب درک یک پایان به طور کلی با درونمایه «قضاوت ناآگاهانه» و «پیشداوری» است. برای همین پیشنهادی عالی است برای کسانی که دوست دارند یاد بگیرند جهان را از زاویه دید افراد دیگر ببینند و درک کنند. اگر هم به خواندن رمان و داستان علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم حتما این رمان را بخوانید. همچنین در این نسخه، حدود ۵۰ صفحه مصاحبه با جولیان بارنز هم در انتهای کتاب آمده، پس اگر از داستانهای این نویسنده خوشتان آمده، بخش پایانی این کتاب برای شماست.
درباره جولیان بارنز؛ نویسنده کتاب درک یک پایان
جولین بارنز در سال 1946 در انگلستان متولد شد. او پس از فارغالتحصیلی از کالج مگدالن آکسفورد به مدت سه سال، فرهنگنویس واژهنامه انگلیسی آکسفورد بود و پس از آن برای نیو استیتسمن و آبزرور نقد مینوشت. بارنز چهار مرتبه برای کتابهای طوطی فلوبر (۱۹۸۴)، انگلستان، انگلستان (۱۹۹۸)، آرتور و جورج (۲۰۰۵) و درک یک پایان (۲۰۱۱)، نامزد دریافت جایزه بوکر شده است. گفتنی است کتاب درک یک پایان، بالاخره او را موفق به دریافت جایزه بوکرد کرد. چاشنی فلسفه را باید از جذابیتهای داستانهای بارنز دانست؛ درواقع او سعی میکند خواننده را درگیر داستان کند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
- هر چه بیشتر میآموزی، کمتر میهراسی. آموختن نه به معنای تحصیل دانشگاهی، بلکه به معنای شناخت عملی زندگی.
- بعضیها آسیب را اعتراف میکنند، و سعی میکنند آن را تخفیف دهند؛ بعضی زندگیشان را وقف یاری به آسیبدیدگان دیگر میکنند، و سرانجام هستند کسانی که تمام توانشان را در این راه خرج میکنند که، به هر قیمت شده، دیگر آسیب نبینند و اینها افراد بیرحمی میشوند که باید مراقبشان بود.
- پا که به سن میگذارید، انتظار کمی آسایش دارید، نه؟ فکر میکنید استحقاقش را دارید. به هر حال، من این جور فکر میکردم. ولی بعد میفهمید که زندگی پاداش شایستگی سرش نمی شود.
درک یک پایان ؛ اسم معنا دار و در عین حال شیطنت آمیزی برای داستانی است که جولیان بارنز برایمان تعریف می کند.شیطنت آمیز بودن اسم رمان در این است که تو اصلا با آغازی (به صورت جدی) در ارتباط
دیروز بود؟ فکر کنم دیروز بود، تو کارگاه داستاننویسی، بچهها گیر داده بودند که، اگر یک شخصیت از دیوار رفت بالا شمای خواننده، به چه چیزی میتوانید فکر کنید جز اینکه طرف یک دزدِ کلاشِ شارلاتان است؟ و جواب آمد
درک یک پایان ۱۶۹ صفحه نوشتهی جولین بارنز، ترجمهی مناسب، قطعِ مناسبتر، طرحِ جلد ساده و زیبا، جلد سبُک، خوشدست و سفری. من سوادِ فرم و قالب ندارم اما فرمش هر اسمی که در داستاننویسی داشت جذاب بود. روایتِ خوب از زبان
"سرانجام بلایی به سر کسی آمده که همیشه فکر میکرد میداند چگونه از بلا برهد-و درست به همین دلیل بلا بر سرش آمد." هیچ جمله ای به اندازه دیالوگ راوی داستان نمیتواند "درک یک پایان" را به خوبی وصف کند. درک یک
این کتاب رو هم نسخه چاپیش رو خوندم.یعنی در واقع اول توی طاقچه بینهایت نصفشو خوندم ولی بعد چاپیش رو خریدم.نامزد جایزه بوکر بودن،ترجمه استاد حسن کامشاد و ماجرای عشقی غریبش مجموعه عواملی بودن که به سمتش کشیده شدم داستان
کتاب درمورد زندگی مردی میانساله که بعد از چهل سال دفتر خاطرات یکی از دوستان صمیمیش به دستش میرسه و اون رو وادار به مرور زندگی گذشتش میکنه. داستان خیلی جذاب ، جدی و عمیقه و کلیت موضوع راجع به پذیرفن
"درک یک پایان" کتابی که برنده جایزه بوکر۲۰۱۱،داستانی از زبان اول شخص پسر ۱۴ ساله ای به نام تونی ،که از جمع ۴ نفر دوستی خود می گوید که در قسمت بعدی داستان وارد دوران جوانایی خود وبعد از آن
من نسخه چاپیش رو خوندم اگر کتاب زیاد میخونید اینم کنارشون بخونید ولی اگر گذرتون به کتاب خوندن افتاده بدون شک کتابهای خیلی بهتری هست؛ این فرصتی که به خودتون و کتاب دادید رو با این کتاب حیف نکنید ☻
چقدر میشه در افکار و برداشتهای خود دقیق و ظریف شد؟ جولین بارنز با زبان رمان و ادبیات میگه بی نهایت
یکی از عجیبترین کتابهایی که خوندم..! موضوع کتاب از عنوانش پیداست اما اینکه منظور چه پایانیست این خود سوال دیگری هست... گنگ بودن خاصی رو تو کل داستان میشه حس کرد که آدم رو وادار میکنه در حین خوندن داستان،