دانلود رایگان رادیو راه | پادکست های مجتبی شکوری

رادیو راه

معرفی پادکست رادیو راه اثر مجتبی شکوری

پادکست رادیو راه توسط مجتبی شکوری و تیم همراه وی تاکنون در سه فصل منتشر شده است. این پادکست درباره‌‌ی هر آن‌‌چیزی است که به انسان کمک می‌‌کند که مسیرش را در دنیای کنونی بیابد. بنابراین بهتر است گفته شود که رادیو راه برای درک بهتر از موقعیت انسان در جهان و لختی تأمل درباره‌‌ی نقش تفکر در زندگی است.

پادکست رادیو راه چطور شروع شد؟

مجتبی شکوری پس از پخش قسمت‌‌هایی که همراه با سروش صحت در «کتاب باز» صحبت می‌‌کرد و مورد توجه بینندگان شبکه‌‌ی نسیم قرار گرفت، شروع به ساخت پادکست رادیو راه کرد. از سال ۱۴۰۰ تاکنون، سه فصل از این پادکست، پخش شده است. شکوری در این مجموعه پادکست‌‌، بیش‌‌تر سعی بر این دارد تا شنونده با مفاهیم کلیدی زندگی بشر از تولد تا مرگ روبه‌رو شده و درباره‌‌ی آن‌‌ها فکر کند. بنابراین در هر قسمت از این پادکست با توجه به منابع مرتبط با آن قسمت، درباره‌‌ی هر یک از این مفاهیم کلیدی شروع به صحبت کرده و شنونده را به درک و تأمل بیش‌‌تر درباره‌‌ی هر یک از این مفاهیم، دعوت می‌‌کند.

در نگاه اول شاید برای مخاطب امروزی این‌‌چنین به نظر برسد که ساخت چنین پادکستی در زمانه‌‌ی دلهره و اضطراب روزافزون مخاطب ایرانی، چندان لزومی ندارد ولی به محض این‌‌که شنونده، یک قسمت از رادیوراه را می‌‌شنود، غرق در مفاهیم عمیق بشری می‌‌گردد. مجتبی شکوری سخنورِ قهاری است که نبض درک و دانایی شنونده را می‌‌شناسد. بنابراین روی آن دست گذاشته و در هر قسمت، با منابع متعدد مکتوب و شفاهی درباره‌‌ی هرکدام از مفاهیم، پادکستش را به شنونده ارائه می‌‌دهد. استقبال از این مجموعه پادکست پس از دو سال از پخش آن، باعث شده که تاکنون سه فصل از این مجموعه روانه‌‌ی بازار گردد. شکوری در کنار تولید این پادکست، مجموعه ویدیوهایی با نام ویدئوهای «ویدیو راه» را نیز ساخته است که در امتداد این پادکست تولید شده است. ویدئوهای «ویدئو راه» مرور ایده‌‌های کتاب‌‌ها و داستان‌‌های مطرح جهان درباره‌‌ی انسان هستند. تجربه‌‌ی تفکر و تأمل در زیستن انسان، در این‌‌جا هم دست‌‌مایه‌‌ی ساخت این مجموعه تصویری قرار گرفته است.

درباره مجتبی شکوری

تا پیش از پخش سری‌‌برنامه‌‌های «کتاب‌‌ باز» از شبکه‌‌ی نسیم سیما مخاطب ایرانی با مجتبی شکوری چندان آشنا نبود، اما مجموعه گفتگوها و بحث‌‌های وی با سروش صحت (مجری این برنامه)، باعث شهرت وی نزد افکار عمومی گردید. مجتبی شکوری متولد ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۶۶، مدرس و کارشناس برنامه‌‌های تلویزیونی است. او دارای مدرک لیسانس مهندسی مکانیک‌‌ از دانشگاه صنعتی شریف و فوق لیسانس و دکترای علوم سیاسی از دانشگاه تهران است. شکوری زندگی پر فراز و نشیبی را از سر گذرانده است: از اخراج از مدرسه در دوران تحصیل به دلیل شیطنت‌‌های دوران کودکی و نوجوانی تا رتبه‌‌ی برتر کنکور ریاضی، از سختی فارغ‌‌التحصیلی از دانشگاه شریف به دلیل عدم علاقه به این رشته تا تغییر رشته در مقاطع بالاتر و تدریس در آموزشگاه‌‌های مختلف از جمله‌‌ تجارب شکوری در زندگی است.

مجتبی شکوری به‌عنوان مهمان در یکی از برنامه‌‌های «کتاب باز» حضور یافت و تجربه‌‌های خود در زندگی را در این برنامه بیان نمود. استقبال از این برنامه‌‌ باعث شد به‌تدریج او به‌عنوان کارشناس ثابت این برنامه، در آن حاضر شود و بحث‌‌های گوناگونی درباره‌‌ی مفاهیم زندگی با سروش صحت انجام دهد. اتفاقی که باعث شد حرف‌‌های شکوری در این برنامه نزد افکار عمومی بازتاب یابد، تسلط وی بر روی مفاهیم زندگی و استفاده از تجربیات دیگران در زندگی بوده است.

مجتبی شکوری در پادکست صوتی رادیو راه درباره‌ چه موضوعاتی صحبت می‌‌کند؟

همان‌‌گونه که گفته شد، هدف از تولید پادکست رادیو راه، لختی فکر کردن درباره‌‌ی مفاهیم زندگی با توجه به منابع مکتوب و شفاهی است. مفاهیمی که مسیر راه انسان را از تولد تا مرگ مشخص می‌‌کند. شکوری در این مجموعه پادکست، با تأمل در منابع ایرانی و جهانی، سعی بر این دارد که مخاطبش در جهان مدرن و تکنولوژیک امروزی، قدری بیش‌‌تر به مفاهیم عمیق بشری تأمل کند.

معرفی کوتاهی از فصل‌‌ها و اپیزودهای منتشرشده در پادکست رادیوراه

فصل اول پادکست رادیو راه در ده قسمت، بیش‌‌تر به مفاهیم عمیق زندگی انسان از عشق تا مسئله‌‌ی مرگ و زندگی می‌‌پردازد. تکیه بر خودشناسی با توجه به کشف نبوغ انسان در کنار هدف‌‌گذاری در زندگی و اصل دانایی از جمله موضوعاتی است که در فصل نخست این پادکست منتشر شده است. شکوری در انتهای این فصل پس از تبیین و کشف خود در انسان به مفاهیم بیش‌‌تر اجتماعی‌شده مانند هدف از شکل‌‌گیری ملل می‌‌پردازد.

استقبال از فصل اول «رادیو راه» موجب این شد که تیم سازنده‌‌ی این پادکست، به فکر ساخت فصل دوم بیفتند. فصل دوم این پادکست در ده قسمت، با نگاهی روانشناختی به چیستی بشر، درونیات، آرزوها و رؤیاهایش می‌‌پردازد. درون‌‌گرایی و برون‌‌گرایی، احساس و ادراک، ملال‌‌انگیزی زندگی، خانواده و جایگاهش در شکل‌‌گیری آرزوها و درونیات انسان دست‌‌مایه‌‌ی ساخت این فصل از رادیوراه بوده است.

«رادیو راه» در فصل سوم، از حکمرانی عقل و فلسفه درون روحیات انسان، نگاه فلسفی به خانواده (مادر و پدر) و نگاه مادی‌‌گرا به هستی انسان سخن به میان می‌‌آورد. شکوری در فصل سوم این پادکست، منابعی همچون «مصائب حلاج»، «عقل مذکر»، «نامه به پدر»، «جهان چگونه مدرن شد؟» و غیره را دست‌‌مایه‌‌ی تولید قسمت‌‌های مختلف قرار داده است. نگاهِ مجتبی شکوری و تیم سازنده‌‌ی این پادکست در فصل سوم، بیش‌‌تر نگاهی فلسفی به ماهیت زندگی است.

شنیدن پادکست رادیو راه را به چه کسانی پیشنهاد می‌‌کنیم؟

علاقه‌‌مندان به تفکر در مفاهیم کلیدی زندگی، چیستی آن و موجودیت جهان هستند، شنیدن پادکست رادیو راه به آن‌‌ها پیشنهاد می‌‌شود. از سمت دیگر، کسانی که علاقه‌‌مند به مباحث و گفتگوهای میان مجتبی شکوری و سروش صحت در برنامه‌‌ی «کتاب باز» بودند نیز می‌‌توانند از شنیدناین مجموعه لذت ببرند.

چرا باید رادیو راه را بشنویم؟

اثری مانند پادکست رادیو راه از آن دست آثاری است که برای بیش‌‌تر فکر کردن درباره‌‌ی تجربه‌‌ی زیستن و چیستی جهان، تولید شده است. انسان معاصر هرچقدر بیش‌‌تر در مفاهیم عمیق بشری تأمل کند و از تجربیات دیگران استفاده کند، در زندگی موفق خواهد بود. هدف از شنیدن این پادکست تأمل درباره‌‌ی زندگی در هیاهوی جهان مدرن است.