
کتاب سرزمین دروغین
۳٫۳
(۹)
خواندن نظراتمعرفی کتاب سرزمین دروغین
«سرزمین دروغین» دربردارنده سه داستان کوتاه از ولادیمیر ناباکوف(۱۹۷۷-۱۸۹۹)، نویسنده معاصر روسی ـ آمریکایی است. او که در سال ۱۹۴۰ در یک مهاجرت اجباری به آمریکا رفت، با انتشار رمان لولیتا(۱۹۵۵)، به شهرت رسید.
در بریدهای از داستان «زنگ در» از این کتاب میخوانیم:
«هفت سال از وقتی که آنها در پطرزبورگ از هم جدا شده بودند میگذشت. خدای من، اینجا در ایستگاه نیکلاوسکی چه ازدحامی هست! خیلی نزدیک نایست. قطار آمادهی حرکته. خب وقته رفتنه، خداحافظ عزیزم... دوشادوش او همراهیاش میکرد، قد بلند، لاغر، یک بارانی به تن داشت، با یک روسری سیاه و سفید که دور گردنش بود، یک جریان هوای آهسته او را به عقب برد. نیکلای یک عضو جدید ارتش سرخ بود، که با بیمیلی و سردرگمی در جنگ داخلی شرکت کرده بود.
بعد از آن یک شب زیبا، که جیرجیر، جیرجیرکهای چمنزار انسان را به وجد میآورد نیکلای در یکشنبهی سفید (هفتمین یکشنبه بعد از عید پاک) رفت. یک سال بعد، سال ۱۹۲۰، کمی قبل از ترک روشیا، در سراشیبی پوشیده از سنگ خیابان چینایا در"یلتا"، اتفاقی عمویش را که یک وکیل اهل مسکو بود، دیده بود. اوه، بله، دو نامهی تازه رسیده. روشیا میخواست به آلمان برود و تا حالا باید پاسپورت گرفته باشد. خوب به نظر میرسی مرد جوان. و بالاخره روشیا بر طبق چند چیز به او اجازهی رفتن داد.
روشیا مدتی طولانی مانع رفتنش شده بود. به تدریج افت کرده بود و از شمال به جنوب آمده بود. روشیا تلاش کرده بود با بردن او به "تور، "خرک، "بلگراد" و چند تا دهکدهی کوچک دلچسب او را پیش خودش نگه دارد، اما بیفایده بود. آخرین چیز وسوسهکننده را به خاطر او نگه داشته بود، پیشکش آخرش شبه جزیرهی کریمه بود. ولی حتی آن هم کمکی نکرد.»
گزارش برودی![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
خورخه لوئیس بورخس
واتساموئل بکت
تهدیدارنست همینگوی
آخرین غروبهای زمینروبرتو بولانیو
اتوبوس سرگردانجان اشتاینبک
خاطرات خفتهپاتریک مودیانو
همچنان به هیچ وجهساموئل بکت
چه کسی پالومینو مولرو را کشت؟ماریو بارگاس یوسا
برخیز عشق من، برخیزهاینریش بل
شاهکارهای کوتاه (شش داستان)رحمت الهی
قطار سروقتهاینریش بل
مادام دولاشانتریانوره دوبالزاک
سنتائورجان آپدایک
عشق نامرئیاریک ایمانوئل اشمیت
آدم کجا بودی؟هاینریش بل
توفان در مردابلئوناردو شیاشا
عشق به زندگیآلبر کامو
جاده کمربندیهانری بشو
میراثماکسیم گورکی
در جاده (روایت جاودان سلطان نویسندگان نسلِ بیت)جک کرواک

نظرات کاربران
کتاب در مورد سه داستان کوتاهه.متاسفانه نتونستم هیچ ارتباطی برقرار کنم. یا بخاطر قلم نویسنده بود یا بخاطر ترجمه که چون ترجمه های دیگه رو نخوندم نمیتونم نظر قطعی بدم.
خوب بود
سه داستان زیبا از نویسنده بزرگ ناباکوف.یک داستان درباره عشقی در زمانی طولانیه که تو یک سفر جنگلی اوج می گیره.
❤❤