کتاب سرزمین گوجه های سبز
معرفی کتاب سرزمین گوجه های سبز
کتاب سرزمین گوجه های سبز نوشته هرتا مولر است که با ترجمه غلامحسین میرزاصالح منتشر شده است. داستان کتاب سرزمین گوجه های سبز مربوط به دوران سیاه استبدادزده نیکولای چائوشسکی است. نیکولای چائوشِسکو دیکتاتور رمانی بود. چائوشسکو خود را رهبر بزرگ و همسرش را مادر ملت خطاب میکرد و با کمک سازمان اطلاعاتی رمانی، مردم را به ستایش از کارهای خودش مجبور میکرد. برای افزایش جمعیت، پیشگیری از بارداری را جرم اعلام کرد، روستاها را ویران کرد و مردم را آواره کرد تا به جای آنها کارخانههای بزرگ صنعتی بسازد و دولت را در همه بخشهای خصوصی مردم دخالت داد و حتی تعیین میکرد که دمای خانهها در زمستان چه اندازه باشند.
درباره کتاب سرزمین گوجه های سبز
این کتاب، سرگذشت گروهی دانشجو است که در اوج رژیم دیکتاتوری و ترسناک نیکلای چائوشسکو (دیکتاتور رومانی)، شهر نیمه نابود خود خود را به امید زندگی و آیندهای بهتر رها میکنند و به شهر دیگری میآیند؛ اما اهداف و آرزوهای حال و آیندهشان در شهری بر باد میرود که مصیبتبارتر از سرزمین خودشان است، این شهر تحت حکومت دیکتاتوری خونآشام به خود میپیچد. دیکتاتوری آنچنان رشد کرده است که تمامکشور در مرز نابودی قرار دارد.
اما داستان دردناکتر میشود زمانی که هریک از دوستان راوی یا راه خیانت در پیش میگیرند و یا دست به خودکشی میزنند؛ و حتی گاهی هردو راه را انتخاب میکنند. همزمان با این سختیها و تلاشها میخوانیم که چگونه دولت توتالیتر، در تمام زوایای زندگی خصوصی مردم نفوذ میکند و همه آنان، حتی پر صلابتترینشان یا در برابر ستمپیشگان، سر بر خاک میاندازد و یا در دفاع از هویت انسانی خود از بین میروند.
هرتامولر که خود از نجات یافتگان حکومت پلیسی چائوشسکو بود، در این کتاب صادقانه ماجرای زندگی خویش را روایت میکند. او با بیانی تلخ و گزنده و همزمان شاعرانه، صحنه به صحنه تصویری از جامعه و نسلی را پیش روی ما بازسازی میکند که ترس، دمار از روزگارشان در آورده بود. چشماندازی ترسناکی از قدرت افسار گسیخته ماموران پلیس که جیب و دهانشان را از گوجههای سبز پر میکنند؛ کارگران سلاخخانه که خون تازه گاو میآشامند و پرولتاریای سر به راهی که هیچکس خواستار نتیجه کارشان نیست؛ کارگرانی که گوسفندان حلبی و هندوانههای چوبی تولید میکنند. مولر راوی سرگذشت ملتی است که فساد و صبوری در اعماق مغز و روانشان ریشه بسته است.
خواندن کتاب سرزمین گوجه های سبز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات داستانی پیشنهاد میکنیم.
درباره هرتا مولر
هرتا مولر در ۱۷ اوت ۱۹۵۳ متولد شد. او شاعر، نویسنده و مقالهنویس رومانیایی تبار آلمانی است. مولر به کار معلمی مشغول بود اما به دلیل عدم همکاری با حکومت شغلش را از دست داد و بعد از آن برای نوشتن نوشتهها و اشعارش بارها و بارها به مرگ تهدید شد. وقتی که هرتا مولر اولین داستانهایش را مینوشت، آنها را به خارج از کشور میفرستاد تا در خارج زمینه انتشار آنها فراهم شود. در سال ۱۹۸۷ به آلمان مهاجرت کرد و در آلمان استاد دانشگاه است.
او جوایز بسیاری را برای نوشتههایش به دست آورد که از مهمترین انها میتوان به نوبل ادبیات در سال ۲۰۰۹، جایزه فرانتس کافکا، ۱۹۹۹ و جایزه بنیاد کنراد آدناوئر، ۲۰۰۴ اشاره کرد.
خواندن کتاب را پیشنهاد میدهم اما باید درنظر داشت در آخرین نظرسنجی مردم رومانی در سال ۲۰۱۴ این مردم خواهان برگشت به دوران ماقبل چائوشسکو بودند ... به نظر من باید برای دیکتاتورها جنس تعریف کرد جنس دیکتاتوری چائوشسکو با
📚 جامعه ای ک رهبرش دیکتاتورهست رو توصیف میکنه 📎جالب بود
کتاب فوق العاده ای که بسیار باهاش میشه هم زاد پنداری کرد تک تک جمله های که با هنرمندی بسیار را زسر به مهری دارد که توسط خواننده باید گشوده شود واین ااوج خلاقیت نویسنده است که به جای توصیف
افتضاح