کتاب پدر سرگی
معرفی کتاب پدر سرگی
کتاب پدر سرگی نوشته لئو تولستوی با ترجمه سروش حبیبی منتشر شده است. این اثر داستان کوتاهی از این نویسنده مشهور روسیه است. تولستوی را پیامبر نویسندگان روس میدانند زیرا با سبک نگارشش تاثیر بسیاری بر دیگران گذاشت.
درباره کتاب پدر سرگی
این کتاب دربارهی زندگی پر فراز و نشیب شاهزادهای به نام استپان کاساتسکی است. او دلباختهی دختری است و در آستانهی ازدواج با او قرار دارد اما زندگی برای او برنامهای دیگر در نظر دارد. برنامهای که او را تغییر میدهد و به سمت دیگری می برد این پسر شیفتهی شهرت است اما بهجای نزدیک شدن به زنان راه تقوا پیشه میکند، انگشتانش را از دست میدهد و مسیحیای تندرو میشود. اما حقیقت چیست آیا واقعا این رفتار از سر دین است.
خواندن کتاب پدر سرگی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات روسیه پیشنهاد میکنیم
بخشی از کتاب پدر سرگی
«من به بهانه اینکه برای خدا زندگی میکنم برای انسانها زندگی کردم و این زن برای خدا زندگی میکند و حالآنکه گمان میکند برای انسانها زندگی میکند».
«پس این بود معنای خواب من. پاشنکا سرمشق خوبی میبود برای من. ولی من به راه او نرفتم. خدا و خدمت او را بهانه کردم و چشم به مردم داشتم. پاشنکا برای خدا زندگی میکند، به این خیال که برای مردم زنده است. بله یک کار نیک، یک پیاله آب که بیطمع پاداش به تشنهای داده شود ارجمندتر از همه کارهای خوبی است که من در راه مردم کردهام. از خود پرسید: آیا به راستی ذرهای نیت صدق نسبت به خدا در دل من بود؟ و جوابش این بود: بله بود، اما هر چه بود با علف هرز شهرت خواهی و شهوت نام در چشم مردم، پوشیده و آلوده شده بود. بله برای کسی که مثل من برای کسب نام در نظر مردم زندگی کرده خدا وجود ندارد. من ازاینپس به جستجوی خدا خواهم رفت».
دربارهی لئو تولستوی
لئو نیکلایِ ویچ تولستوی ۹ سپتامبر ۱۸۲۸ در یاسنایا پالیانا متولد شد.او فعال سیاسی-اجتماعی و نویسنده روسی بود. لئو تولستوی از نویسندگان نامی تاریخ معاصر روسیه بهشمار میآید. رمانهای جنگ و صلح و آنا کارنینا تولستوی از بهترینهای ادبیات داستانی جهان هستند که بارها مورد اقتباسهای سینمایی قرار گرفتهاند. تولستوی در روسیه بسیار محبوب است و سکه طلای یادبود به احترام وی ضرب شدهاست. او در زمان زنده بودنش شهرت و محبوبیتی جهانی داشت اما به سادگی زندگی میکرد. یکی از فعالیتهای مهم تولستوی اهمیت بسیار زیاد او به تعلیم و تربیت کودکان و ساختن مدارس در روستاها است.
لئو تولستوی در روز ۲۰ نوامبر ۱۹۱۰ درگذشت و در زادگاه خویش به خاک سپرده شد.
شاید قصه پیچیدهای نباشه و بشه پیش بینیش کرد اما توصیف جزئیات احوالات کاساتسکی و افکارش، مثلا سودای بهترین بودنش توی هر جمعی که حاضر میشه، باعث جذابیت قصه شده.
(۴-۱۸-[۵۹]) تولستوی نکات اخلاقی زیادی رو در این داستان گنجانده؛ داستان در مورد انسانی مغرور و کمالگراست که بعد از موفقیت در زمینه های گوناگون؛ تارک دنیا میشه و به تزکیه ی نفس خودش میپردازه و در این مسیر با چالش
تولستوی در این داستان به خوبی نشان داده که بزرگترین مانع نجات معنوی غرور و خود پسندی است. وی به خوبی نشان داده که آدمی می تواند خود را از تمام لذتهای مادی محروم کند برای آنکه در میان مردم
داستان ریتم تند و خوبی داره روایت خیلی سادست پایان و جمع بندی خوب نبود بنظرم کتابیه که باعث میشه به فکر فرو برین و یه تلنگر خوبی میزنه بهتون من از تولستوی هنوز چیزی نخوندم جز پدر سرگی ولی فکر میکنم انسجام و
کتابی به ظاهر ساده اما عجیب و عمیق...یک داستان ساده و هموار اما پر از صخره های فکری...
برای من یکی از کتابهای زیبای تولستوی بود. کتاب روانه و طولانی نیست. خستهکننده نیست و داستان کشش داره. هرچند پایان خاص و عجیبی نداره اما روند داستان آدمو همراه میکنه. ترجمهی اقای حبیبی هم واقعا خوبه.
عاااااااااالی👏
یه داستان حکیمانه، روان و پر مغز. چیزی که بعد خوندنش می تونی به بقیه هم با یه اطمینان خوب، توصیه کنی
عالی بود
باید به این کتاب گفت یک نصیحت اخلاقی طولانی از تولستوی! داستان مردی که میخواد در همه چیز بهترین باشه و تلاشش رو میکنه و همیشه بهترین هم هست. نقاط اوج و شخصیت پردازی جالبی داره اینکه بی پرده به