کتاب جوانی زیباست و داستانهای دیگر
معرفی کتاب جوانی زیباست و داستانهای دیگر
کتاب جوانی زیباست و داستانهای دیگر نوشته هرمان هسه با ترجمه سعید فیروزآبادی منتشر شده است. ای کتاب شامل پنج داستان است و در هر داستان راوی با زبانی تصویری داستانهایش را روایت میکند.
درباره کتاب جوانی زیباست و داستانهای دیگر
این کتاب شامل پنج داستان با نامهای جوانی زیباست، دوستان، یادی از دوران کودکی، سه زیزفون، مردی با کتابهای بسیار است. دو داستان اول نسبت به بقیه داستانها طوولانیتر هستند و جزئیات بیشتری دارند. هرمان هسه نسبت به زندگی بدبین است و این ویژگیها در بیشتر آثارش میتوان دید از طرف دیگر او علاقه بسیاری به شرق بهویژه هند دارد زیرا مادرش متولد هند بود و اجدادش مبلغان دینی در هند بودند. هسه یکی از نویسندگان مشهور قرن ۲۰ است که جای خودش را در بین خوانندگان آثار ادبی پیدا کرده است.
خواندن کتاب جوانی زیباست و داستانهای دیگر را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات داستانی پیشنهاد میکنیم
درباره هرمان هسه نویسنده کتاب جوانی زیباست و داستانهای دیگر
هرمان هسه، نویسنده، شاعر و نقاش نامدار آلمانیزبان، از مشهورترین و مطرحترین نویسندگان سده بیستم در جهان است. از این نویسنده که بیشتر عمر خویش را در سوئیس گذراند، تاکنون بیش از یکصدوبیستمیلیون نسخه کتاب در جهان منتشر کردهاند. زمانی که هسه در سال ۱۹۶۲ چشم از جهان فرو بست، تعداد آثارش حدود سیصد اثر مستقل بود و به همین دلیل هم گروهی در آلمان، برخی از آثارش را فاقد ارزش ادبی میدانند. اوج معروفیت هسه در دهه شصت سده بیستم و همزمان با جنبشهای دانشجویی در سراسر اروپا و امریکا بود. در همین زمان آثارش بهخصوص گرگ بیابان، هواداران بسیاری داشت و حتی یک گروه موسیقی امریکایی نام این رمان هسه را بر خود گذاشت. کمی بعد، موجی دیگر از علاقهمندان به آثار هسه در کشورهای آسیایی همچون کره، چین و ژاپن پدید آمد و به این ترتیب اهمیت آثار این نویسنده در خارج از کشورهای آلمانی زبان بیش از آلمان شد.
برای درک دلایل محبوبیت هسه میتوانیم به چند نکته اشاره کنیم. نخستین موضوع جذاب، انتقاد هسه از نظام آموزشی و تربیتی است که نمونهاش را در رمان زیرچرخ میبینم. هسه به نسلی تعلق دارد که در اواخر سده نوزدهم و آغاز سده بیستم از نظام آموزشی آلمان انتقاد میکردند. از دیگرسو، زندگی هسه با آثارش پیوندی ناگسستنی دارد. فرار از مدرسه، مشکلات روحی در دوران نوجوانی و سرکشی نیز از ویژگیهای آثار این نویسنده است. در این زمینه حتی میتوانیم سخن از ستیزهجویی هسه با نظام سنتی آموزش به میان آوریم.
موضوع جذاب دیگر در آثار هرمان هسه، جنگ ستیزی است. هسه شاهد دو جنگ جهانی اول و دوم بود و حتی در جنگ جهانی اول با صلیب سرخ همکاری میکرد. کشمکش همیشگی خیر و شر و همچنین شخصیتهای هابیل و قابیلوار داستانهای هسه همگی نشان از بیهودگی جنگ دارند. نمونه بارز این امر داستان دمیان است. نباید از یاد برد که مخالفت با جنگ ویتنام از خواستههای جنبش دانشجویی دهه شصت در امریکا و سپس دیگر کشورها بود و همین موضوع جوانان را به هسه علاقهمند کرد.
گوشهنشینی، انزوا و فردگرایی از دیگر موضوعهای مطرح در آثار هسه است. این انزوا به معنی ترک کامل دنیا نیست، بلکه راهی است برای تکامل شخصیت فردی. سیذارتا نمونهای بارز از همین نگرش به جهان هستی است. جستوجوی حقیقت و تجربه همه جنبههای هستی از پستترین تا عرفانیترین پلههای شناخت هنوز هم موضوعی بسیار جذاب است. از دیگر جنبههای دلانگیز آثار هسه میتوانیم به گرایش او به طبیعت و بدبینی به جهان صنعتزده اشاره کنیم. تجلی این حس را در نگاه او به شرق میبینیم. شرق برای هسه همچون بسیاری از نویسندگان دوره رمانتیک، سرزمین رؤیاها بود. با این حال، هسه علاقهای خاص به شرق و بهخصوص هند داشت، زیرا مادرش در هند بهدنیا آمده بود و اجدادش در همین سرزمین مبلغان مذهبی بودند. همین موضوع انگیزهای بزرگ برای سفر به هند شد. هسه در سال ۱۹۱۱ به هند سفر کرد. این سفر چندان طولانی نبود، ولی حاصل آن، در آثار بعدی هسه بسیار اهمیت دارد. کمی بعد هسه مجموعهای از خاطرات سفر به شرق را در قالب کتابی منتشر کرد. سیذارتا و بازگشت زرتشت نیز از جمله آثار همین دلبستگی به شرق است. از دیدگاه هسه و حتی نسل هیپیها، شرق سرزمینی بود که میشد در آنجا به دور از هیاهوی جهان صنعتزده اروپایی زندگی کرد و حقیقت را جست.
از این رو هسه را بیتردید باید بخشی از ادبیات جهانی دانست. مجموعه داستان حاضر نیز کوششی برای معرفی جنبهای دیگر از زندگی و آثار این نویسنده آلمانیزبان است و در این داستانها نویسنده در جستوجوی مفهوم زندگی و یاد و خاطرات دوران جوانی از دست رفته است.
حجم
۱۴۷٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۹۱ صفحه
حجم
۱۴۷٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۲
تعداد صفحهها
۱۹۱ صفحه