کتاب خوشه های خشم
معرفی کتاب خوشه های خشم
جان اشتاین بک برنده نوبل ادبی ۱۹۶۲ در اثر جاویدان خود خوشههای خشم که خشم سرمایهداران و زمینداران امریکایی را برانگیخت، داستان محنت و رنج و سفر طولانی یک خانواده تنگدست امریکایی را روایت میکند که در دهه ۱۹۳۰ میلادی، در سالهای پس از بحران اقتصادی بزرگ آمریکا و آغاز دوره ماشینیسم در این سرزمین، در پی یافتن خوشبختی و دستیابی به زندگی بهتر همراه کاروانی از کوچندگان از ایالت اوکلاهما به کالیفرنیای افسانهای مهاجرت میکنند. اما شرایط آنگونه که منتظرش هستند پیش نمیرود و آنها را در یک پروسه بسیار دشوار و طاقتفرسا قرارمیدهد تاجایی که فقر و تنگدستی مردم باعث درگیری آنها با پلیس و کارفرمایان میشود:
«آنجا، در مرکز... و جنوب غربی عدهای بودند که با صنعت تغییر نکرده بودند، با ماشینها کشاورزی نکرده بودند و قدرت خطر ماشینها را نفهمیده بودند. آنها درون ضد و نقیضهای صنعتی رشد نکرده بودند و احساسشان در مقابل چرندیات زندگی صنعتی هنوز تغییر نکرده بود. تا اینکه ماشینها آنها را بیرون کردند و به دنبال آن به بزرگراهها هجوم بردند. حرکت، آنها را تغییر داده بود؛ بزرگراهها، کمپهای طول جاده، ترس از گرسنگی و خودِ گرسنگی، آنها را تغییر داده بود. بچههای بدون شام، آنها را تغییر داده بودند. آنها تبدیل به مهاجرین شده بودند. خصومت، آنها را تغییر داد، آنها را به هم جوش داد و متحد کرد...»
اشتاین بک این رمان را در سال ۱۹۳۹ منتشر کرد و برای نگارش آن، برنده جایزه پولیتزر شد. این اثر اکنون در فهرست چهل اثر کلاسیک قرن بیستم قرار دارد و مجله تایم هم آن را در لیست ۱۰۰ رمان برتر انگلیسی زبان از سال ۱۹۲۳ تا ۲۰۰۵ جای داده است.
جان فورد کارگردان آمریکایی بر اساس این کتاب، در سال ۱۹۴۰ فیلمی با همین نام و باهنرپیشگی هنری فوندا ساخت که بسیار بینظیر است.
داستان سفر یک خانواده آمریکایی در جستجوی خوشبختی در سالهای پس از بحران بزرگ اقتصادی آمریکا.یک شاهکار ادبی.
فقط میتونم بگم با مطالعه این کتاب من یک بار دیگه در مکان و زمانی دیگه زندگی کردم و یک زندگی دیگه رو تجربه کردم، فوق العاده موثر و حتما توصیهش میکنم
من زمان دانشگاه میخوندم و چنان محوش شدم ک سر کلاس فریاد زدم ی جاییش. خیلی باید با صبر خونده بشه چون خیلی از چیزهای مختلف و ریز سخن گفته. بمانند توصیف ی ماشین یا لباس تن افراد یا حالتهاشون و... ی
صفحات کتاب های طاقچه خیلی نامنظم هستن لطفا رسیدگی کنید!
یک. مطالعهی این کتاب را که شروع کردم احساس کردم یک آدم انگلیسیزبان که فارسی را خیلی خوب یاد گرفته است دارد حرف میزند؛ اما کمی در بیان کند است و گاهی زورش به فارسی حرفزدن نمیرسد. به نظرم ترجمهی
کتاب درجه یکه. ترجمه بعضی جاها ضعیف و عجیب غریب بود ولی نتونسته از زیبایی داستان کم کنه. داستان و شخصیت ها آدمو درگیر میکنه.
اگر یاد فیلم جان فورد افتادید بله این کتاب همون منبع اقتباس فیلم جان فورد کبیر ☺
بنظر من بینظیره و عمیق و البته غمناک
پایان بسیار غمانگیزی داشت...
خیلی طولانیه باید آروم خونده بشه تا عمق داستان رو فهمید. عمیق، دردناک و حقیقت دنیای ماشینی.