کتاب بی قراری؛ ملک ناز، دختر ایزدی
نویسنده:زولفو لیوانلی
مترجم:پری اشتری
انتشارات:بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
دستهبندی:
امتیاز:
از ۳۰ رأیخواندن نظرات
۳٫۵
(۳۰)
خواندن نظراتمعرفی کتاب بی قراری؛ ملک ناز، دختر ایزدی
«بیقراری؛ ملک ناز، دختر ایزدی» آخرین اثر زلفو لیوانلی، نویسنده، موسیقیدان، کارگردان و سیاستمدار ترکیهای است که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و در فهرست پرفروشترین کتابهای ترکیه قرار گرفت. لیوانلی تا کنون کتابهای سیاسی- اجتماعی و داستانی زیادی منتشر کرده و به خاطر تفکرات سیاسیاش، مدتی را نیز در زندان گذرانده است. آثار این نویسنده ترکیهای به ۳۴ زبان زنده دنیا ترجمه شده و جوایز متعددی همچون جایزه بهترین نویسنده جدید بارنز اند نوبل آمریکا و جایزه بهترین کتاب سال ایتالیا و فرانسه را به دست آوردهاند.
رمان «بیقراری» در قالب یک داستان عاشقانه، جزئیات حملات وحشیانه داعش به خاک سوریه و پناه گرفتن ایزدیان در خاک ترکیه را روایت میکند.
ابراهیم در استانبول خبرنگار یک روزنامه است که یک روز صبح خبر کشته شدن مردی ترک به نام حسین ییلماز به دست نژادپرستان ضد مسلمان را میخواند. ابراهیم در مورد هویت مرد پرس و جو میکند و میفهمد که حسین، همان دوست دوران کودکی و همکلاسیاش در شهر ماردین بوده است. این ماجرا ابراهیم را وامیدارد تا به زادگاهش برگردد. در ماردین متوجه میشود که حسین عاشق دختری ایزدی به نام ملکناز، از پناهندگان سوریِ گریخته از چنگ داعش بوده که مردم او را شیطانپرست میدانستند. در تشییعجنازه حسین، ابراهیم با محمد، یکی دیگر از دوستان مشترکشان روبهرو میشود و او ماجرای حسین و دختر ایزدی، ملکناز را برای ابراهیم تعریف میکند، ابراهیم که سرگذشت عجیب و غمبار حسین ذهنش را بسیار مشغول کردهاست به دنبال کامل کردن اطلاعاتش از زندگی او میرود و شخصیتهای جدیدی که وارد داستان میشوند، هرکدام از زاویه دید خودشان این ماجرا را روایت میکنند:
«حسین با ملکناز توی همین اردوگاه ایزدیها آشنا شد. من ندیدمش اما اونایی که دیدن میگن چنان تحفهای هم نبوده. یه دختر سیاه و لاغر. من نمیدونم حسین چه جوری عاشق این دختر شده بود. اما خب، دل که این حرفا سرش نمیشه....»
لیوانلی در این اثر کوشیده است با روایتکردن گوشهای از دردهای مردم رنجدیده و مظلوم سوری به خصوص زنان ایزدی که بیش از همه قربانی تجاوزها، جنایتها و سوء استفادههای متجاوزان داعش بودهاند، اندکی تسلیبخش دلهای آنان باشد.
زیستن
یو هوآ
شهر فرنگگونتر گراس
همسران تابستانیبئاتریز ویلیامز
تپه پوشکینسرگئی دولاتوف
بدسدریک بانل
وزارت درددوبراوکا اوگرشیچ
ماهی طلاییژان ـ ماری گوستاو لوکلزیو
زنبوردار حلبکریستی لفتری
شام در رستوران دلتنگیآن تایلر
سید بغدادمحمد طعان
لئاپاسکال مرسیه
پدران پسران و سرزمین بینشانهشام مطر
گلبرگی از دریاایزابل آلنده
تندبادلوران گوده
قصابی بلوچیمجتبی موسوی کیادهی
جاسوس هامایکل فرین
میراث از دست رفتهکران دسای
ما که خواهریمآنه گست هویزن
کتاب غارماهور نصیری
پدر پول دار، پدر بی پولرابرت کیوساکی
کاساندرای زیبا
جین آستن
تب بشکهدیوید سداریس
تاریخ فلسفه غرب (جلد چهارم، فلسفه در جهان جدید)آنتونی کنی
فقیه و سلطانوجیه کوثرانی
چرا سوسیالیست نیستمرند پال
پیشرفت و عقلانیت در علممحمدمهدی هاتف
زندگی واسیلیلیانید آندری یف
چرا روشنفکران لیبرالیسم را دوست ندارندریمون بودن
تاریخ نگار زواللودویگ فون میزس
محاوره طالب و مطلوبهانا آرنت
حجم
۱۱۶٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه
حجم
۱۱۶٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۶
تعداد صفحهها
۱۹۲ صفحه
قیمت:
۸۲,۰۰۰
۲۴,۶۰۰۷۰%
تومان
نظرات کاربران
کتاب ۲۰۹ کتابخانه همگانی، کتابی تکان دهنده و بسیار ناراحت کننده و غمناک در رابطه با جنایات داعش در سوریه . ترجمه می توانست بهتر باشد . پی نوشت : روح سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای مدافع حرم شاد.
زخـــمِ مذهب روایتِ سرگذشتِ دردناک و بغرنجِ ایزدیانْ به خصوص زنان و دختران جوان این قوم مخصوصاً به خاطر ستمی که بر آنها اخیرا به اسم اسلام شد، احتیاج به تامل و تفکر و آسیبشناسی و البته عذرخواهیِ بسیار دارد. به
کتاب خوبی بودارزش وقت گذاشتن داشت ، اطلاعات خوبی درباره دین ایزدی میده.
این دنیا پنجره ایست، آمدند،دیدند، گذشتند... واقعا دوستش داشتم، فوق العاده بود.
رفته رفته همه آن مصیبت هایی که در دهه اخیر بر بخشی از مردم خاورمیانه رفته ، در گذر زمان و در غبار مصیبت های تازه به فراموشی سپرده می شود. خواندن این داستان ظاهرا ساده اما تکان دهنده شاید
اصلا جالب و جذاب نبود بیشترشبیه یک خاطره تلخ تاریخی از داعش و ایزدی ها
هنوز چند صفحه مونده به انتهای کتاب منتظر بودم داستان ملک ناز بگه بنظرم خیلی طول داد ولی در کل خوب بود وایا اینکه این داستان تخیلی هست یاواقعی؟
کتاب پر رنجی بود اما عجیب کشش داشت. وچه ترجمه ی خوبی. احسنت 👏 👏 👏
کتابی دربارۀ داعش و ایزدیهای سوریه و ترکیه و پناهجویان سوری
کتاب خوب و متوسطی بود. فکر میکنم نویسنده شیوه ی روایت از زبان یک روزنامه نگار رو انتخاب کرده تا از دردهای ایزدیان بگه یعنی هدفش بیشتر این بوده تا نوشتن یک داستان عاشقانه. اما من قطعا ترجیح میدادم داستان رو از