کتاب چه کسی پالومینو مولرو را کشت؟
دستهبندی:
امتیاز:
از ۲۸ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب چه کسی پالومینو مولرو را کشت؟
«چه کسی پالومینو مولرو را کشت؟» نوشته ماریو بارگاس یوسا(-۱۹۳۶)، نویسنده پرویی برنده جایزه نوبل ادبیات است. داستان درباره قتل فجیعی است که در منطقهای دورافتاده رخداده و یک ستوان و دستیارش برای پیدا کردن قاتل به محل جنایت میروند. این دو در فرایند تحقیقشان متوجه فساد سازمانیافته و پنهانی در منطقه میشوند که محور کلیدی بسیاری از آثار یوسا است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
لیتوما، که داشت دل و رودهاش بالا میآمد، گفت: «بی پدر و مادرها. جوون، راستیراستی ناکارت کردهن.»
جوان را از درخت خرنوبِ کهنسال هم حلقآویز کرده بودند و هم جابهجا به صلابه کشیده بودند. ظاهرش به اندازهای مضحک بود که بیشتر به مترسک یا عروسک خیمهشببازیِ آش و لاش شده میماند تا جسد. قبل از اینکه او را بکشند یا پس از آن، همه جایش را با کارد به صورت لایهلایه در آورده بودند: بینی و دهانش را شکافته بودند و چهرهاش با آن خونهای خشکیده، کبودیها، بریدگیها و جای داغ سیگار، حال نقشه جغرافیای درهم برهمی را پیدا کرده بود. لیتوما دید که حتی سعی کردهاند بیضههایش را بکشند، چون تا رانهایش کش آمده بود. پا برهنه بود، از کمر به پایین عریان بود و زیرپیراهنِ دریدهای بالاتنهاش را میپوشاند. موی مشکی و مجعدش، از زیر انبوهی مگس، که اطراف چهرهاش وزوز میکردند، برق میزد.
بزهای پسری که جسد را پیدا کرده بود دور و اطراف مزرعه را بو میکردند و همه چیز را به نیش میکشیدند تا چیزی برای خوردن پیدا کنند. لیتوما فکر کرد که بزها هر لحظه ممکن است پاهای جوان را گاز بگیرند.
دل به هم خوردگیش را فرو داد و بالکنت گفت: «کدوم حرومزادهای این کارو کرده؟»
پسر گفت: «من خبر ندارم. از دست من عصبانی نشین، من کاری نکردهم. باید خوشحال باشین که اومدم خبرو بهتون رسوندم.»
«من از دست تو عصبانی نیستم. از دست اون حرومزادهای عصبانیام که دل همچین کاری رو داشته.»
پسر آن روز صبح که بزهایش را به طرف مزرعه سنگلاخ پیش برده بود و از وحشت سرگیجه پیدا کرده بود قطعا بار اولی بود که در عمرش این طور تکان خورده بود.
بازگشت به دریاچه ژنو
کودتایرواند آبراهامیان
ادبیات آلمانی در قرن بیستمحسن نکوروح
فرهنگ و جامعهریموند ویلیامز
درآمدی بر اندیشه های سیاسی آنتونیو گرامشیراجر سایمون
کتاب یه شروع خیلی جذاب و کوبنده داره که نوید یه داستان فوق العاده رو میده ولی متاسفانه خیلی زود به یه کتاب معمولی تبدیل میشه که از همون ابتدا میشه تا انتهای داستان رو حدس زد. به طور کلی از
از شاهکارهای یوسا به حساب نمیاد، ولی خوندنش خالی از لطف نیست. بعضی از دوستان گله دارند که از ابتدای داستان قاتل مشخص میشه. هنر نویسنده اینه که با وجود روشن بودن رمز و راز ماجرا، نگذاره داستان از تب
با هر کتابی که از یوسا میخونم این بشر بیشتر محبوب میشه تو قلبم. لیتوما که یک سرباز احساساتی است به همراه ستوان سیلوا در پی کشف قاتل پالیمونو،جوانی هوانورد که به طرز خیلی وحشتناکی به صلابه کشیده شده به هر
کشش داستان بسیار زیاد بود ولی اینکه در نهایت در حالت تعلیق قرار ت میده من رو دلخور کرد.
کتاب معروفی از یوسا نیست اما در زمینه جذابیت و داستان پردازی نمی شود به جناب یوسا ایرادی گرفت. با آنکه می شد حدس زد جواب سوال کتاب چیست اما تا پایان نمی توانی از خواندنش منصرف شوی. دو فصل آخر رنگ
فوقالعاده، رئال، جمع و جور.
کتاب خوبی بود 👌🏻👌🏻 اسمای شخصیت ها خیلی سخت بود😕😕
کتاب جالبی بود متن جالبی داشت یه داستان کلیشه ای هم بود به زمان خودش فکر کنم خوب بود
خیلی آنچنانی نبود، ازابتدا میشد تمام داستان را حدس زد، هیجان نداشت.
چرا اسم مترجم نداره؟