دانلود و خرید کتاب راه های ابریشم پیتر فرانکوپن ترجمه حسن افشار
تصویر جلد کتاب راه های ابریشم

کتاب راه های ابریشم

انتشارات:نشر مرکز
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۸از ۱۲ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب راه های ابریشم

کتاب راه های ابریشم نوشتهٔ پیتر فرانکوپن و ترجمهٔ حسن افشار است. نشر مرکز این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر یکی از کتاب‌های مجموعهٔ «تاریخ جهان از دیدگاهی نو» است که نگاهی نو به تاریخ جهان کرده است.

درباره کتاب راه های ابریشم

کتاب راه های ابریشم حاوی تاریخچه‌ای درمورد جاده‌های ابریشم و حاوی یک تاریخ جدید وحیانی از جهان است که نشان می‌دهد از کجا آمده‌ایم و به کجا می‌رویم. این کتاب، از خاورمیانه و بی‌ثباتی سیاسی آن گرفته تا چین و رشد اقتصادی آن و منطقهٔ وسیعی که به‌سمت شرق از بالکان در سراسر استپ و جنوب آسیا کشیده شده، سخن گفته است. پیتر فرانکوپن، نویسندهٔ این کتاب به ما می‌آموزد که برای درک موقعیت تاریخی خود، ابتدا باید گذشتهٔ شگفت‌انگیز جغرافیایی خود را درک کنیم. او درک ما از جهان را متحول می‌کند و ما را به‌سمت شرق هدایت می‌کند. در جادهٔ ابریشم بود که شرق و غرب برای اولین‌بار از طریق تجارت و فتوحات با یکدیگر روبه‌رو شدند؛ رخدادی که منجر به گسترش افکار، فرهنگ‌ها و مذاهب شد. این کتاب نشان می‌دهد که چگونه سرنوشت غرب همیشه به‌طور جدایی‌ناپذیری با شرق پیوند خورده است.

این کتاب را اثری نفیس خوانده‌اند که همراه با هیجان از سفر در راه‌هایی که مسیر حمل‌ونقل ابریشم، بَرده، اندیشه، دین و بیماری بودند و شاید سرنوشت امروز جهان نیز در اطراف آن‌ها شکل می‌گیرد، سخن گفنه است؛ اثری که راستای تازه‌ای به شناخت ما از جهان می‌بخشد و «نفس‌بر و اعتیادآور» است. امید نویسنده این است که با طرح پرسش‌های تازه و ایجاد حوزه‌هایی جدید برای پژوهش، بتواند دیگران را به مطالعه دربارهٔ مردمان و نقاطی که محققان نسل‌های متوالی از آن‌ها غفلت کرده‌اند، برانگیزد. این کتاب در ۲۵ فصل نوشته شده است.

خواندن کتاب راه های ابریشم را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

خواندن این کتاب را به دوستداران مطالعه پیرامون تاریخ جهان و ارتباط شرق و غرب پیشنهاد می‌کنیم.

درباره پیتر فرانکوپن

پیتر فرانکوپن مورخ مستقر در دانشگاه آکسفورد است. او کتاب «جنگ صلیبی اول: فراخوان از شرق» را نوشته که تک‌نگاری وزینی دربارهٔ بیزانس و اسلام و غرب در قرن‌های یازدهم و دوازدهم است. او پژوهشگر ارشد در کالج ووسترِ دانشگاه آکسفورد و مدیر مرکز مطالعات بیزانس در این دانشگاه است. کتاب «راه های ابریشم» نیز یکی دیگر از آثار اوست.

بخشی از کتاب راه های ابریشم

«از آغاز زمان، قلب آسیا جایی بود که امپراتوری‌ها ساخته می‌شدند. فروبوم آبرفتی میان‌رودان (بین‌النهرین)، که دجله و فرات سیرابش می‌کردند، بستر را برای پیدایش تمدن فراهم می‌آورد. این جا بود که نخستین شهرها و شهرک‌ها شکل گرفتند. کشاورزی سامانمند در میان‌رودان و «هلال حاصل‌خیز» پیدا شد. این هلال نواری بود از خلیج فارس تا کرانهٔ مدیترانه که زمین پربازدهش آب فراوان داشت. برخی از نخستین قوانین مستند را همین جا حمورابی، شاه بابل، قریب ۴۰۰۰ سال پیش وضع کرد. در آنها او وظایف رعایای خود را برشمرد و مجازات‌های سنگین برای وظیفه‌نشناسان تعیین کرد.

اگرچه بسیاری از پادشاهی‌ها و امپراتوری‌ها از این گهواره برخاستند، بزرگ‌ترین آنها شاهنشاهی ایران بود. ایرانیان در سدهٔ ششم پ م (پیش از میلاد) در جایی در جنوب ایران کنونی به سرعت گسترش یافتند؛ بر همسایگانشان چیره شدند و تا کرانهٔ دریای اژه پیش رفتند؛ مصر را گرفتند و در شرق نیز تا کوه‌های هیمالیا رفتند. علت پیروزی آنها به نوشتهٔ هرودوت، تاریخ‌نگار یونانی، فکر باز آنها بود. «پارس‌ها رسوم بیگانه را راحت می‌پذیرند.» اگر می‌دیدند جامهٔ دشمن شکست‌خورده‌ای بهتر از جامهٔ خودشان است لباس خود را رها می‌کردند و لباس او را می‌پوشیدند. بدین سان آنها یک بار لباس از مادها و بار دیگر از مصریان به وام گرفتند.

پذیرش اندیشه‌ها و شیوه‌های نو عامل مهمی بود که به ایرانیان کمک کرد نظام اداری کارآمدی با مشارکت اقوام مختلف بسازند. کارمندان تحصیل‌کرده‌ای مسئول ادارهٔ امور روزمرهٔ کشور بودند؛ همهٔ جزئیات را از پرداخت دستمزد خدمتکاران خاندان سلطنت تا کیفیت و کمیت اجناس بازار را ثبت می‌کردند؛ مسئولیت تعمیر و نگهداری شبکهٔ راه‌های کشور را هم، که مایهٔ رشک جهان باستان بود، بر عهده داشتند.

شبکهٔ راه‌هایی که سواحل آسیای صغیر را به بابل و شوش و تخت جمشید وصل می‌کرد اجازه می‌داد مسافتی بیش از ۲۵۰۰ کیلومتر۸ در یک هفته پیموده شود. هرودوت ضمن اشاره به این دستاورد می‌گوید نه برف و باران و نه گرما یا تاریکی نمی‌توانست از سرعت پیک‌ها بکاهد. سرمایه‌گذاری در کشاورزی و ابداع روش‌های جدید آبیاری برای افزایش محصول، با تغذیهٔ جمعیت‌های بزرگ‌تری از زمین‌های اطراف، موجب گسترش شهرها می‌شد ــ نه تنها در اراضی پربازده دو سمت دجله و فرات بلکه همچنین در دره‌های دو رود پهناور جیحون و سیحون (آمودریا و سیردریای کنونی) و دلتای نیل پس از آن که در سال ۵۲۵ پ م به دست سپاه ایران افتاد. شاهنشاهی ایران قلمرو وفوری بود که از دریای مدیترانه تا قلب آسیا گسترش داشت.»

جستجوگر
۱۴۰۳/۰۵/۱۷

از حیث روایت تاریخی، روایتی مدرن است و با توجه گستردگی جغرافیایی و زمانی که روایتگر تاریخ آنهاست، اما با تقسیم بندی ذیل راه های ابریشم(دوره های اقتصادی تاریخ) به خوبی از عهده این نگاه جدید برآمده و بسیاری وقایع

- بیشتر
. ثروت اسارت می‌آورد.
محسن
در تابستان ۱۹۵۳/ ۱۳۳۲ سیل ارز آمریکایی که به تهران سرازیر شد به حدی بود که ارزش دلار نسبت به ریال در حدود چهل درصد سقوط کرد. مقداری از پول‌ها به جماعت‌هایی پرداخت شد که دو مأمور محلی سازمان سیا آنها را سازمان دادند و در خیابان‌های پایتخت به راه انداختند. دیگر از دریافت‌کنندگان پول‌ها روحانیانی از جمله آیت‌الله کاشانی بودند که با توطئه‌گرها اشتراک منافع داشتند.
محسن
شاه هم با طرح‌های جاه‌طلبانه‌اش به وخامت وضعش دامن می‌زد. مبالغ هنگفتی در ارتش سرمایه‌گذاری کرد و بودجهٔ ارتش ایران از ۲۹۳ میلیون دلار در ۱۹۶۳ به ۷/۳ میلیارد دلار در کمتر از پانزده سال بعد افزایش یافت. نیروی هوایی و نیروی زمینی ایران از بزرگ‌ترین نیروهای نظامی در جهان شد. (۶۲) مقداری از پول این افزایش سرسام‌آور از محل کمک‌های نظامی و وام‌های کم‌بهرهٔ آمریکایی‌ها تأمین می‌شد (که خود آنها هم سود می‌بردند زیرا بسیاری از جنگ‌افزارها از صنایع نظامی آنها خریداری می‌شد).
محسن
«اگر می‌خواهیم فقط رهگذر آسیا نباشیم بلکه خداوندگار آسیا شویم، باید با مردم مهربانی کنیم؛ وفاداری آنهاست که امپراتوری ما را ثبات و دوام می‌بخشد.»
محسن
اما تبدیل شدن روم به یک امپراتوری چندان ارتباطی با اروپا و تصرف اروپا نداشت، قاره‌ای که فاقد منابع و شهرهای وسوسه‌انگیز از نظر جمعیت مصرف‌کننده و مالیات‌دهنده بود. آنچه امپراتوری روم را به عصر جدیدی پرتاب کرد سمت‌گیری آن به شرق مدیترانه و ورای آن بود. روم هنگامی عظمت و افتخار به دست آورد که مصر را گرفت و سپس سکان را به سمت شرق، آسیا، گرداند.
محسن
پژوهش‌های تازه جای تردید باقی نمی‌گذارد که تسخیر ایران سال‌ها زودتر از آن که پیش‌تر گمان می‌رفت روی داده است ــ بین سال‌های ۶۲۸ و ۶۳۲ که جامعهٔ ساسانی از درون در حال فروپاشی بود، نه پس از آن که فروپاشیده بود.
محسن
ابریشم علاوه بر این که محصولی تجملی بود، حکم یک ارز بین‌المللی را هم پیدا کرده بود.
محسن
هرچه ایران بزرگ‌تر می‌شد، ارزش‌ها و باورهایی را که سنت‌های ضروری برای توفیق سیاسی و نظامی جلوه می‌دادند با سختگیری بیشتری تحمیل می‌کردند. کسانی که توضیحات متفاوت یا ارزش‌های متعارضی ارائه می‌دادند دستگیر می‌شدند و در موارد بسیاری به قتل می‌رسیدند.
محسن
مسیحیت در اوایل از هر جهت آسیایی بود: کانون جغرافیایی آن بیت‌المقدس بود با مکان‌های دیگری که به ولادت و حیات و ممات پیامبر مربوط می‌شدند؛ زبان نخستین آن آرامی بود از زبان‌های خانوادهٔ سامی که بومی خاور نزدیک بودند؛ بستر مذهبی و زمینهٔ معنوی آن یهودیت بود که نزد بنی‌اسرائیل و در دوران تبعید ایشان در مصر و بابل شکل گرفت؛ و قصه‌های آن در بیابان‌ها و سیلاب‌ها و قحطی‌ها و خشک‌سالی‌هایی رخ می‌دهند که در اروپا سابقه نداشتند.
محسن
سرکوب جهان‌شناسی‌های دیگر با افزایش تعصب زرتشتی همراه بود که یک ویژگی نوزایی ایرانی شد. دین رسمی پدید آمد و ارزش‌های زرتشتی با ارزش‌های ایرانی مترادف شد و آنچه را که «یک ستون خیمهٔ شاهنشاهی ساسانی» نامیده‌اند شکل داد.
محسن

حجم

۳٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۶۰۸ صفحه

حجم

۳٫۱ مگابایت

سال انتشار

۱۴۰۰

تعداد صفحه‌ها

۶۰۸ صفحه

قیمت:
۱۳۲,۰۰۰
تومان