کتاب راه های ابریشم نو
معرفی کتاب راه های ابریشم نو
کتاب راه های ابریشم نو؛ اکنون و آینده جهان نوشتهٔ پیتر فرانکوپن و ترجمهٔ حسن افشار است و نشر مرکز آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب راه های ابریشم نو
پایان قرن نوزدهم، فردیناند فون ریشتهوفن، جغرافیدان آلمانی، اصطلاحی ساخت برای توصیف شبکهٔ دادوستد چین در عصر خاندان هان با بقیهٔ جهان. نامش را گذاشت «راههای ابریشم» و این اصطلاح به مذاق همه، از اهل علم گرفته تا مردم عادی، خوش آمد.
کتاب «راههای ابریشم» با استقبال مواجه شد. بیش از یک میلیون نسخه از آن در جهان به فروش رفت، هشت ماه در صدر فهرست ده اثر برتر ساندی تایمز بود و در بریتانیا و چین و هند و کشورهای خلیج فارس پرفروشترین کتاب شد. نشان داد خیلیها مایلاند جهان را بهتر بشناسند و از مردمان و فرهنگها و مناطقی که گذشتهٔ پررونقی داشتهاند بیشتر بدانند. معلوم شد خیلیها علاقهمندند تاریخی را بخوانند که کانون توجه را از قصهٔ آشنای همیشگی که روایت برتری اروپا و غرب است، به آسیا و شرق منتقل میکند و به شناخت روابط درهمتنیدهٔ مردمان و فرهنگها و قارهها؛ چگونگی گسترش دینها و زبانها در گذشته، چگونگی انتقال سلیقههای خوراکی و پوشاکی و هنری و رقابت و وامگیری آنها از هم کمک کند. «راههای ابریشم» اهمیت محوری تسلط بر منابع و تجارت خارجی را نشان میدهد و از این رو بسترها و انگیزههای لشکرکشیها در خشکی و دریا را، که امپراتوریها از آن برخاستند، توضیح میدهد و اجازه میدهد که ما گذشته را نه مجموعهای از دورهها و منطقههای مجزا و متمایز بلکه زنجیرهای ببینیم که جهان را هزاران سال همچون بخشی از تاریخ بزرگتر و فراگیرتری همبسته کرده است.
پیتر فرانکوپن پس از این کتاب، کتاب دوم خود با نام راه های ابریشم نو را نوشت.
این کتاب شبیه به عکسی فوری با همهٔ جزئیات است، ولی از دریچهٔ یک عدسی باز، که بستر وقایع جاری در جهان امروز را نشان میدهد و برخی از موضوعاتی را هم که زندگی و گذران زندگی همهٔ ما در گرو آنهاست توضیح میدهد. حوزهٔ راههای ابریشم در مرکز این تصویر است؛ در واقع به حدی که بدون توجه به سرزمینهای میان دریای مدیترانه و اقیانوس آرام نمیتوان آنچه را که امروز و فردا در انتظار ماست معنی کرد. از این رو، کتاب راه های ابریشم نو قصد دارد داستان را بهروزرسانی کند و تفسیری از رخدادهای چند سال گذشته در این دورهٔ دگردیسیهای ژرف فراهم آورد.
خواندن کتاب راه های ابریشم نو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتابْ گزارشی خواندنی و همهفهم از جابهجایی قدرت اقتصادی جهان و برای علاقهمندان به سیاستهای جهانی و داستانهای تاریخی است.
درباره پیتر فرانکوپن
پیتر فرانکوپَن استاد تاریخ جهان در دانشگاه آکسفورد، پژوهشگر ارشد در کالج ووسترِ آکسفورد و مدیر مرکز مطالعات بیزانس در آکسفورد است. او پیشتر پژوهشگر در کرسی شیفِ کالج جیززِ کمبریج و پژوهشگر ارشد در کالج کورپوس کریستی آکسفورد بود. نیز چندی عضو مرکز استنلی سیگر در دانشگاه پرینستون، استاد میهمان در کرسی اسکالیجر در دانشگاه لِیدن و پژوهشگرِ تحت بورسیهٔ ریاست جمهوری در مرکز گِتی در لس انجلس بوده است. برگردان بازنوشتهٔ فرانکوپن از کتاب آلکسیاد، اثر آنّا کُمنِنه (دختر آلکسیوس کمننوس اول، امپراتور روم شرقی در قرن دوازدهم) در سال ۲۰۰۹ منتشر شد. جنگ صلیبی اول: فراخوان از شرق(۲۰۱۲) و راههای ابریشم: تاریخ جهان از دیدگاهی نو(۲۰۱۵) از دیگر آثار فرانکوپن است.
بخشی از کتاب راه های ابریشم نو
«بیستوپنج سال پیش در آستانهٔ فراغت از تحصیلات دانشگاهیام، جهان به نظرم جای متفاوتی میآمد. جنگ سرد به پایان رسیده و امیدهایی برای زندگی در صلح و رفاه پدید آورده بود. در ۱۹۹۳ بیل کلینتون رئیسجمهور آمریکا در دیداری با رئیسجمهور روسیه در ونکوور گفته بود «اقدامات قهرمانانهٔ بوریس یلتسین و مردم روسیه» آن کشور را به مسیر اصلاحات و دموکراسی سوق داده است. گفته بود چشمانداز «روسیهٔ نوینِ سازنده و آبادان» به سود همگان است.
آفریقای جنوبی هم روزهای امیدبخشی را انتظار میکشید. مذاکرات وسیع دربارهٔ پایان دادن به تبعیض نژادی تا بدان جا پیش رفته بود که کمیتهٔ صلح نوبل جایزهٔ سال ۱۹۹۳ خود را به فردریک دکلرک و نلسون ماندلا داد به خاطر «کار برای پایان بخشیدن به نظام آپارتاید و بنیان نهادن یک آفریقای جنوبی دموکراتیک نوین.» اهدای این جایزهٔ معتبر بیش از پیش آفریقای جنوبی، کل آفریقا، و همهٔ جهان را امیدوار کرد ــ هرچند بعد کاشف به عمل آمد که بسیاری از نزدیکترین دوستان ماندلا از وی خواسته بودند جایزهای را که به زعم آنها «سرکوبگر او» را هم در آن سهیم کرده بودند نپذیرد. ماندلا پاسخ داده بود برای آشتی باید گذشت کرد.
در شبهجزیرهٔ کره هم اوضاع به نظر نویدبخش میآمد. سال ۲۰۱۸ گفتوگوهایی آغاز شد و کرهٔ شمالی و ایالات متحده توافقی کلی دربارهٔ وحدت مجدد دو کره را در بوق کردند، که زمینهای فراهم میآورد برای خلع سلاح اتمی و گام بلندی به سوی عدم تکثیر این سلاحها که هم منطقه و هم جهان را ایمنتر میکرد.
سال ۱۹۹۳ توافق مهمی بین چین و هندوستان به دست آمد که چارچوب بررسی اختلافات مرزی دو کشور را معین کرد، اختلافاتی که بیش از سه دهه موجب هماوردی و کینتوزی بین آنها شده بود. همچنین دو طرف موافقت کردند نیروهای نظامی خود را در مرزهای مشترک کاهش دهند و برای رسیدن به قراردادی مرضیالطرفین با یکدیگر همکاری کنند. این برای هر دو کشور، در زمانی که توسعه و آزادسازی اقتصادی در صدر دستور کار رهبران سیاسی آنها بود، اهمیت داشت. در چین، سابقاً دنگ شیائوپینگ سفری به استانهای جنوبی کشور کرده بود تا روند اصلاحات اجتماعی، سیاسی، و مالی را تسریع کند و فکری برای تندروهایی بکند که، پس از گشایش بازار سهام چین کمونیست در ۱۹۹۰ در شانگهای، بنای مخالفت با آزادسازی اقتصادی را گذاشته بودند.»
حجم
۴۳۸٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۲۴ صفحه
حجم
۴۳۸٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۲۲۴ صفحه
نظرات کاربران
کتاب قبلی این نویسنده خیلی معروف است و در مدت کوتاهی یک میلیون نسخه در جهان فروخت این کتاب ادامه همان است و عالی است
عجیبه که همین کتاب از همین نشر مرکز و مترجم رو با قیمتی دو برابر در طاقچه موجوده!