کتاب رنج و التیام
معرفی کتاب رنج و التیام
کتاب رنج و التیام نوشتهٔ ج. ویلیام وردن (استاد روانشناسی دانشگاه هاروارد) و ترجمهٔ محمد قائد است. نشر نو این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر، مطالبی را دربارهٔ سوگواری و داغدیدگی دربردارد و یکی از کتابهای «کتابخانه فلسفه زندگی» است.
درباره کتاب رنج و التیام
کتاب رنج و التیام، به احوال زندگان و واکنش آنها به مردنِ دیگران میپردازد؛ نه به خودِ مفهوم مرگ.
ج. ویلیام وردن، کتاب حاضر را در ۹ فصل نوشته و دو پیوست تحت عنوانهای «مرگ در خانواده» و «دستِ راستِ پدر» را نیز در خود گنجانده است.
این کتاب، اندیشه معاصر دربارهٔ موضوعهای زیر را ارائه کرده است:
- آنچه افراد پس از فقدان کسی تجربه میکنند.
- چرا این تجربه پیش میآید.
- ۴ تکلیف اصلی سوگواری.
- راههای کمک به افراد در تکلیفهای مختلف ماتم.
- طرز تشخیص اینکه دوران ماتم سر آمده است.
- طرز شناخت ماتمِ پیچیده.
- راههای برخورد با ماتمِ پیچیده.
- راه کمک به خانوادهها تا فقدانی را پشت سر بگذارند.
- راه کمک به افرادی که در موقعیت فقدانی خاص هستند.
- راههای بهحداکثررساندنِ کارایی خویش بهعنوان مشاور ماتم.
خوانندهٔ این کتاب، میتواند انتظار داشته باشد آنچه را که ممکن است از زبان روانپزشک یا روانشناس خود بشنود در این کتاب بخواند.
موفقیت در اجرای روشهای مشاورهٔ ماتم و ماتمدرمانی درمورد دیگران البته امری است تخصصی و همچنان که نویسنده تأکید میکند، به آموزشهایی اساسی در رواندرمانی نیاز دارد.
خواندن کتاب رنج و التیام را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به روانپزشکان و روانشناسان و برای تدریس به مشاوران، پرستاران و مددکاران پیشنهاد میکنیم.
بخشهایی از کتاب رنج و التیام
«برخورد اِنگل بجاست و منطقآ منجر به پرسشی دیگر میگردد: ''آیا سوگواری لازم است؟" به این سؤال باید با یک ''بلی!" قاطع جواب بدهم. پس از وارد شدن ضایعهای، برخی تکالیف سوگواری باید برای برقراری تعادل و کامل کردنِ روند سوگواری انجام شود.
سراسر رشد و تکامل انسان را میتوان زیر تأثیر تکالیف مختلفی دید. به رشد و تکامل کودک که نگاه کنیم این تکالیف مشهودترند. به گفته رابرت هَوینگهرست، روانشناس مشهور زمینه رشد و تکامل، همراه با رشد کودک برخی تکالیف مربوط به رشد وجود دارد. کودک اگر در سطح معینی از رشد تکلیفی را به اتمام نرساند، بعدها که میکوشد تکالیفی در سطحی بالاتر انجام دهد انطباق او با محیط دچار اختلال میگردد.
به همین سان، سوگواری ـبهمعنی انطباق با فقدانــ را میتوان دربرگیرنده چهار تکلیفی دانست که در زیر خلاصه شده است. ضرورت اساسی دارد که شخصمِ ماتمدیده این تکالیف را انجام دهد تا سوگواری تکمیل شود. ناتمام ماندن تکالیف ماتم میتواند رشد و تکامل بعدی را مختل کند. این تکالیف گرچه لزومآ از توالی مشخصی پیروی نمیکنند، در مورد تعریف آنها میتوان ترتیبی پیشنهاد کرد. برای مثال، نمیتوان به تأثیرهای عاطفی فقدان پرداخت مگر اینکه شخص ابتدا این واقعیت را بپذیرد که ضایعهای اتفاق افتاده است. از آنجا که سوگواری مرحله است و نه موقعیت، تکالیف زیر تلاش لازم دارد و، به گفته فروید، اغلب میگوییم فلان شخص ''مشغول ماتم" است. با استفاده از تشبیه انگل در مورد التیام، میتوان گفت اتمام بعضی از این تکالیف ممکن است برای یک فرد مقدور باشد و اتمام بعضی دیگر میسّر نشود و از این رو مصیبتدیدگی او ناتمام بماند، همانگونه که زخمی در بدن ممکن است کاملا التیام نیابد.»
حجم
۲۹۸٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۲۰ صفحه
حجم
۲۹۸٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۸
تعداد صفحهها
۳۲۰ صفحه
نظرات کاربران
به نظرم کتاب برای روان شناس ها خوبه نه کسی که خودش سوگرو تجربه کرده درهرصورت من فعلا نتونستم کتاب رو کامل بخونم چندفصل اول مثل کتاب درسی میمونه
این کتاب را برای کسانی که تجربه سوگ را از نزدیک تجربه میکنند پیشنهاد می کنم. البته در نظر داشته باشید که بخشهای نخست کتاب بسیار جامع در مورد مراحل زمانی و روند سوگ توضیح میدهد. در حالی که بخشهای
خوب