کتاب شاهکار
دستهبندی:
امتیاز:
از ۱۶ رأیخواندن نظرات
خواندن نظراتمعرفی کتاب شاهکار
«شاهکار» رمانی از امیل زولا (۱۹۰۲-۱۸۴۰)، نویسنده نامدار فرانسوی است. قهرمان این کتاب، نقاشی است به نام «کلود لانتیه» که در آرزوی آفرینش اثر هنری تکرارنشدنی و ویژهای است. او آماده است تا همه چیز خود را فدای خلق این «شاهکار» کند.
شاهکار (اثر) نمودار سرخوردگی زولا از جنبش امپرسیونیسم بود. زولا که در اوایل کار خود از هواخواهان پر و پا قرص و حامیان پرشور این جنبش بود (مقالات زولا در دفاع جانانه از مانه زبانزد است)، هنگامی که دوستانش به جای درونمایه تمام همّ و غمشان را معطوف به رنگ و نور و تکنیک کردند، علاقهاش سستی گرفت و حس کرد که سزان و دیگران جز یک مشت هنرمند ورشکسته نیستند.
انتشار شاهکار ضربهای سخت به امپرسیونیستها و بهویژه سزان وارد آورد. سزان که بسیار زودرنج و قدیمیترین دوست زولا بود طبعا بیش از همه آزرده شد و پس از دریافت کتاب، یادداشت کوتاهی برای زولا نوشت و از آن پس همهی روابطش را با او قطع کرد:
«امیل عزیزم، رمان شاهکار که از راه لطف فرستاده بودید، به دستم رسید. از مؤلف روگونـماکار از بابت این یادآوریِ محبتآمیزِ خاطرات گذشته ممنونم و از او میخواهم اجازه بدهد که به یاد ایام گذشته دست او را بفشارم.»
مونه نیز نامهای به زولا نوشت که آشکارا نشان از رنجیدگی خاطر داشت. مینویسد :
«شاهکار را با لذت بسیار خواندم و در هر صفحهی آن خاطرات گذشته را باز یافتم. وانگهی خوب میدانی که با چه سرسختی و تعصبی مایه و استعداد تو را میستایم. نه، مطلب ربطی به استعداد تو ندارد بلکه دیرگاهی است که جنگیدهام و از آن بیم دارم که درست در لحظهای که داریم موفق میشویم، دشمنان ما از کتاب تو سوءاستفاده کنند و ضربهی کاری و نهایی را بر ما فرود آورند.»
شاهکار در میان سلسله رمانهای "روگون ماکار" تنها داستانی است که تا حدودی رنگ و بوی سرگذشت نامهی شخصی دارد. در این کتاب بسیاری از دوستان زولا مثلا بایل، والابرگ، الکسیس، سولاری، بابا تانگی، (خود زولا در قالب شخصیت ساندور) و سرانجام بسیاری از خصایص سزان را در شخصیت اول داستان یعنی کلود لانتیهی نقاش میتوان باز شناخت.
عیسا
کودتایرواند آبراهامیان
ادبیات آلمانی در قرن بیستمحسن نکوروح
فرهنگ و جامعهریموند ویلیامز
درآمدی بر اندیشه های سیاسی آنتونیو گرامشیراجر سایمون
یا ترجمه اشکال دارد و یا حروف چینی و ویرایش. در کتاب سایه های شب هم این مشکل بسیار واضح خود را نشان میدهد . از ویرایشگر هم که خبری نیست.
کتاب شاهکار واقعا یه شاهکاره...که خلقش فقط از امیل زولا برمیاد!
امپرسیونیسم. ناتانورسیم و... چه معنایی داره،باتوجه به توضیحات کتاب...
سلام عذر میخوام. خواستم بدونم این کتاب سانسور شده است یا نسخه اصلی؟ چون با توجه به سبک زولا اکثر کتابهاش با سانسور و تغییرات ترجمه میشن.
چی با خودشون فکر کردن که همچین قیمتی گذاشتن؟؟؟
یک کار عالی از زولا، بسیار خواندی. ترجمه خوب
امیل زولا با خلق این کتاب، طعنهای اساسی به هنرمندان امپرسیونیست و در رأس آنها دوست نقاش خود، پل سزان وارد میکند. اما در یک سطح بالاتر ازین داستان، شاهکار، کاوشی در باب جمود و رکود فکری یک هنرمند در
نصفه رهاش کردم.
جالب نبود خواندنش ادامه ندادم
خداروشکر فقط تموم شد 😡 بیچاره پل سزان که با اونهمه نبوغ دستمایه این داستان ... قرار گرفته.