کتاب ناشر شدن صادق وفایی + دانلود نمونه رایگان

نویسنده:صادق وفایی
انتشارات:انتشارات نگاه
امتیازبدون نظر

معرفی کتاب ناشر شدن

کتاب ناشر شدن نوشته‌ی صادق وفایی اثری است که توسط انتشارات نگاه منتشر شده است. این کتاب مجموعه‌ای از گفت‌وگوها و روایت‌های مستند درباره‌ی زندگی و مسیر حرفه‌ای ناشران برجسته‌ی ایران است. نویسنده که خود سابقه‌ی روزنامه‌نگاری و فعالیت در حوزه‌ی کتاب را دارد، با رویکردی واقع‌گرا و بی‌پرده به سراغ مدیران نشر خصوصی و غیردولتی رفته و تلاش کرده تصویری روشن از فرازونشیب‌های این حرفه ارائه کند. ناشر شدن نه‌تنها به تاریخ شفاهی نشر و صنعت چاپ می‌پردازد، بلکه دغدغه‌های شخصی نویسنده درباره‌ی معنای زندگی و انتخاب مسیر شغلی را نیز بازتاب می‌دهد. این کتاب برای علاقه‌مندان به حوزه‌ی نشر، کتاب و تاریخ فرهنگی ایران، فرصتی است تا از زبان فعالان این عرصه با چالش‌ها، امیدها و تجربه‌های زیسته‌ی آن‌ها آشنا شوند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب ناشر شدن

کتاب ناشر شدن به قلم صادق وفایی، مجموعه‌ای از مصاحبه‌ها و روایت‌های مستند با ناشران و فعالان صنعت نشر ایران است. این کتاب با تمرکز بر ناشران خصوصی و غیردولتی، تصویری از مسیرهای متفاوت و گاه پرچالش ناشرشدن و ناشرماندن در ایران ترسیم کرده است. وفایی با بهره‌گیری از تجربه‌ی روزنامه‌نگاری خود، از سال ۱۳۹۵ به گفت‌وگو با مدیران نشرهای مختلف پرداخته و تلاش کرده است تا تاریخ شفاهی این حرفه را ثبت کند. ساختار کتاب مبتنی بر مصاحبه‌های عمیق و بی‌تعارف با چهره‌هایی چون امیرحسین زادگان (نشر ققنوس)، رضا هاشمی‌نژاد (نشر افق)، علیرضا رئیس‌دانایی (نشر نگاه) و دیگران است. علاوه‌بر روایت مسیرهای شخصی و خانوادگی، کتاب به موضوعاتی چون مشکلات اقتصادی، ممیزی، کپی‌رایت، پخش کتاب، نقش خانواده در تداوم نشر و تحولات بازار کتاب می‌پردازد. ناشر شدن همچنین نگاهی به تاریخ صنعت چاپ و نقش پیشکسوتان این حوزه دارد و با روایت‌هایی از موزه‌ی صنعت چاپ و خاطرات فعالان قدیمی، پیوند میان گذشته و حال را برجسته می‌کند. این کتاب با رویکردی مستند و گفت‌وگومحور، نه‌تنها برای علاقه‌مندان به نشر، بلکه برای هرکسی که به تاریخ فرهنگی و اجتماعی معاصر ایران علاقه دارد، خواندنی است.

خلاصه کتاب ناشر شدن

کتاب ناشر شدن مجموعه‌ای است از روایت‌ها و مصاحبه‌های صادق وفایی با ناشران و فعالان صنعت نشر ایران. نویسنده با دغدغه‌ی یافتن معنای زندگی و انتخاب مسیر شغلی، به سراغ مدیران نشرهای خصوصی رفته و از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰، گفت‌وگوهایی عمیق و بی‌پرده با آن‌ها انجام داده است. در این کتاب، مسیرهای متفاوت ناشرشدن و ناشرماندن، از دستفروشی کتاب تا تأسیس نشرهای معتبر، روایت شده است. هر مصاحبه، بخشی از تاریخ شفاهی نشر ایران را بازگو می‌کند؛ از خاطرات راه‌اندازی موزه‌ی صنعت چاپ و تلاش برای حفظ میراث چاپخانه‌ها، تا چالش‌های اقتصادی، ممیزی، کپی‌رایت و رقابت در بازار کتاب. کتاب به نقش خانواده در تداوم نشر، تجربه‌های شخصی ناشران، و تأثیر تحولات اجتماعی و اقتصادی بر صنعت نشر می‌پردازد. همچنین، روایت‌هایی از روزهای پرالتهاب انقلاب، چاپ کتاب‌های جلد سفید، و خاطرات تلخ و شیرین ناشران از آتش‌سوزی، ورشکستگی و دوباره برخاستن، در متن کتاب جای گرفته است. ناشر شدن با ارائه‌ی تصویری واقع‌گرایانه از حرفه‌ی نشر، نه‌تنها به تاریخ فرهنگی ایران می‌پردازد، بلکه به دغدغه‌ها و امیدهای نسل‌های مختلف فعال در این حوزه نیز توجه دارد.

چرا باید کتاب ناشر شدن را بخوانیم؟

ناشر شدن اثری است که با رویکردی مستند و گفت‌وگومحور، تجربه‌های زیسته‌ی ناشران ایرانی را به تصویر کشیده است. این کتاب فرصتی فراهم می‌کند تا خواننده با فرازونشیب‌های حرفه‌ی نشر، از آغاز تا تداوم، آشنا شود و با چالش‌هایی چون مشکلات اقتصادی، ممیزی، کپی‌رایت و رقابت در بازار کتاب از زبان فعالان این حوزه روبه‌رو گردد. روایت‌های شخصی و خانوادگی، خاطرات تلخ و شیرین، و نگاه واقع‌گرایانه به مسیر ناشرشدن، این کتاب را به منبعی ارزشمند برای شناخت تاریخ فرهنگی و اجتماعی معاصر ایران تبدیل کرده است. همچنین، ناشر شدن می‌تواند برای کسانی که به دنبال انتخاب مسیر شغلی در حوزه‌ی کتاب و نشر هستند، الهام‌بخش و راهگشا باشد.

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان حوزه‌ی نشر، دانشجویان و پژوهشگران علوم انسانی، فعالان فرهنگی، روزنامه‌نگاران و کسانی که به دنبال شناخت تاریخ معاصر صنعت کتاب و چاپ در ایران هستند، پیشنهاد می‌شود. همچنین به کسانی که دغدغه‌ی انتخاب مسیر شغلی در حوزه‌ی کتاب دارند یا به دنبال درک واقعیت‌های پشت‌پرده‌ی بازار نشر هستند، توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب ناشر شدن

«بحران سی‌سالگی دروغ نیست. این ‌واقعیت را وقتی خودم به سی‌سالگی رسیدم، باور کردم. از بیست‌وپنج‌سالگی درگیر حس غریبی شده بودم که تا سی‌سالگی ادامه پیدا کرد و آن‌ حس مرموز، جستجو و کندوکاو درونی برای پیداکردن معنای زندگی بود. بله، هرکسی معنای زندگی را با توجه به امکانات و سطح درکش از زندگی جستجو می‌کند. زندگی بعضی از آدم‌ها هم معنایی ندارد. سؤال معنای زندگی من، با آمدن سی‌سالگی از ذهن و روحم محو نشد و حضور و اثرش پس از آن هم، ادامه پیدا کرد. اما هرچه بود، باعث شد برای پیداکردن پاسخ این ‌سؤال درگیر تهیه دو کتاب شوم؛ تاریخ شفاهی زندگی گویندگان و دوبلورها و تاریخ شفاهی زندگی ناشران. اولی مربوط به حرفه‌ای بود که به آن علاقه‌مند بودم و با گفتگو با حرفه‌‌ای‌های آن، متوجه شدم با وجود همۀ علاقه‌ام نمی‌خواهم زندگی‌ام را در مسیر آن هزینه کنم و دومی، حرفه‌ای بود که به‌طور مستقیم با شغل و پیشه‌ام در ارتباط بود؛ نشر و کتاب. و من، در آن‌مقطع خبرنگار و روزنامه‌نگاری بوده (و هستم) که بیش‌از ۱۰ سال سروکارم با ناشران و تولیدات آن‌ها بود.»