معرفی و دانلود کتاب سوء ظن + خلاصه رایگان

انتشارات:
نشر ماهی

اشتراک بی‌نهایت چیست؟

معرفی کتاب سوء ظن

کتاب سوء ظن (Der Verdacht)، نوشته فریدریش دورنمات و ترجمه س. محمود حسینی‌ زاد، داستانی پلیسی، تاریک و پرکشمکش از جهان عدالت، جنایت و سوءظن است که نشر ماهی در سال ۱۳۸۹ آن را منتشر کرده است. داستان با بازرس سال‌خورده‌ای به نام برلاخ آغاز می‌شود که پس از عمل جراحی و در آستانه‌ی بازنشستگی، در بیمارستان با عکسی از یک پزشک اردوگاه مرگ روبه‌رو می‌شود و به سوءظنی هولناک می‌رسد. این سوءظنْ او را از تخت بیمارستان به تعقیب گذشته‌ای جنایت‌بار و پزشکی مرموز می‌کشاند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب سوء ظن اثر فریدریش دورنمات

کتاب سوء ظن دومین رمان پلیسی فریدریش دورنمات با حضور بازرس برلاخ است که در ادامه‌ی کتاب قاضی و جلادش نوشته شده و در همان جهان تیره و پرابهام می‌گذرد. دورنمات در این کتاب باز هم از قالب رمان پلیسی استفاده کرده است تا به مسئله‌ی عدالت، شر، مسئولیت فردی و حافظه‌ی تاریخی بپردازد.

بازرس برلاخ، پیر، بیمار و در آستانه‌ی مرگ، در بیمارستان زالم بستری است و در مجله‌ای قدیمی، عکسی از پزشک اردوگاه اشتوت‌هوف می‌بیند؛ عکسی از جراحی بدون بیهوشی روی زندانی. همین تصویر هسته‌ی مرکزی کتاب سوء ظن را شکل می‌دهد و گفت‌وگوهای طولانی برلاخ با دکتر هونگرتوبل، پلیس و یهودی سرگردانی به نام گالیور کم‌کم شبکه‌ای از حدس‌ها، ترس‌ها و پیوندهای پنهان را آشکار می‌کند. کتاب سوء ظن در دو بخش اصلی پیش می‌رود: از بستری‌شدن برلاخ و کشف عکس تا بازجویی او از پزشک دوست‌ قدیمی، ورود گالیور و روایت اردوگاه‌های مرگ و سپس طرح فرضیه‌های پیچیده درباره‌ی هویت واقعی پزشکی به نام امن‌برگر و نسبت او با دکتر نله.

فریدریش دورنمات در این کتاب، همان‌طور که در مقدمه‌ی مترجم نیز توضیح داده شده، قهرمانش را نه فردی جوان و بی‌نقص، بلکه پیرمردی خسته، سرطانی و درعین‌حال سرشار از شور زندگی و مبارزه نشان می‌دهد. کتاب سوء ظن باتکیه‌بر گفت‌وگوهای طولانی، تحلیل‌های اخلاقی و بازی با امکان‌ها و احتمال‌ها، مرز بین خیر و شر، قانون و جنایت و عدالت و انتقام را به‌ هم می‌ریزد و خواننده را در فضای تئاتری اتاق بیمارستان، کلینیک‌های لوکس و خاطره‌ی اردوگاه‌ها نگه می‌دارد.

خلاصه داستان سوء ظن

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

در رمان سوء ظن همه‌چیز با یک عکس شروع می‌شود: برلاخِ بازرس که به‌تازگی عمل جراحی کرده و فقط یک سال دیگر برای زندگی وقت دارد، در مجله‌ی لایف تصویری از پزشک اردوگاه اشتوت‌هوف می‌بیند که بدون بیهوشی شکم زندانی را می‌شکافد. واکنش عصبی دکتر هونگرتوبل به این عکس در ذهن برلاخ سوءظنی جدی ایجاد می‌کند: شباهت این پزشک اس‌اس به پزشکی مشهور به نام امن‌برگر که اکنون در سوییس کلینیک زونن‌اشتاین را اداره می‌کند.

برلاخ با سماجت، از تخت بیمارستان شروع به جمع‌کردن تکه‌های پازل می‌کند: گزارش‌های پلیس درباره‌ی مرگ نله، مقاله‌های پزشکی امن‌برگر از شیلی، خاطرات هونگرتوبل از دوران دانشجویی و روایت هولناک گالیور از اردوگاه‌های مرگ. او با کنارهم‌گذاشتن این داده‌ها، سناریوهای مختلفی درباره‌ی جابه‌جایی هویت، قتل و ادامه‌ی کار یک جلاد در پوشش پزشکی مرفه می‌سازد و در نهایت تصمیم می‌گیرد با هویتی جعلی و در قالب بیماری ثروتمند، خود را به کلینیک امن‌برگر برساند تا در لانه‌ی احتمالی جنایت، سوءظن خود را بیازماید.

چرا باید کتاب سوء ظن را بخوانیم؟

کتاب سوء ظن تصویری تند و بی‌رحم از پیوند میان پزشکی، قدرت و جنایت ارائه می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه شر می‌تواند در پوشش نظم، علم و درمان ادامه پیدا کند. این کتاب خواننده را وادار می‌کند تا درباره‌ی عدالت، مسئولیت فردی در برابر جنایت‌های جمعی و نقش سوءظن در کشف حقیقت بازاندیشی کند.

خواندن کتاب سوء ظن را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب سوء ظن به کسانی پیشنهاد می‌شود که به رمان‌های پلیسی، ادبیات مرتبط با جنگ جهانی دوم و اردوگاه‌های مرگ و داستان‌هایی با گفت‌وگوهای عمیق اخلاقی و فلسفی علاقه‌مندند و دوست دارند زندگی قهرمانی سال‌خورده و شکننده را در مرکز یک نبرد ذهنی و اخلاقی دنبال کنند.

درباره فریدریش دورنمات

فریدریش دورنمات (۱۹۲۱‌ـ‌۱۹۹۰) نویسنده، نمایشنامه‌نویس، رمان‌نویس و نقاش سوئیسی و از مهم‌ترین نویسندگان آلمانی‌زبان پس از جنگ جهانی دوم بود. او در نزدیکی شهر برن متولد شد و پس از پایان تحصیلات مقدماتی، در دانشگاه به مطالعه‌ی فلسفه پرداخت. دورنمات علاوه‌بر فلسفه، به حوزه‌هایی چون الهیات، تاریخ، فیزیک و نجوم نیز علاقه‌مند بود و همین گستره‌ی دانش در آثارش بازتابی چشمگیر یافت. او در آغاز میان نقاشی و نویسندگی مردد بود، اما سرانجام نویسندگی را به‌عنوان حرفه‌ی اصلی خود برگزید، هرچند تا پایان عمر نقاشی را نیز جدی دنبال کرد.

دورنمات در آثار خود با نگاهی انتقادی، طنزآمیز و گاه گروتسک به مسائل اخلاقی، اجتماعی و سیاسی می‌پرداخت. او تحت‌تأثیر نویسندگانی چون گئورگ بوخنر، آگوست استریندبرگ و برتولت برشت بود و اعتقاد داشت تنها کمدی می‌تواند وضعیت پیچیده‌ی انسان معاصر را به‌درستی آشکار کند. از مهم‌ترین نمایشنامه‌های او می‌توان به رومولوس کبیر، ازدواج آقای می‌سی‌سی‌پی، فرشته‌ای به بابل می‌آید، ملاقات با بانوی سال‌خورده و فیزیکدان‌ها اشاره کرد.

دورنمات علاوه‌بر نمایشنامه، در زمینه‌ی رمان و داستان جنایی نیز موفق بود. آثاری چون قاضی و جلادش، سوء ظن، پنچری و وعده از مهم‌ترین نوشته‌های او در این حوزه به شمار می‌روند. درون‌مایه‌ی مشترک بسیاری از آثارش جست‌وجوی حقیقت، عدالت، مسئولیت اخلاقی و ناتوانی انسان در کنترل پیامدهای اعمال خویش است. آثار او بارها به زبان‌های مختلف ترجمه شده و اقتباس‌های متعددی از آن‌ها در سینما، تلویزیون و تئاتر شده است. فریدریش دورنمات در سال ۱۹۹۰ در ۶۹سالگی درگذشت، اما همچنان یکی از تأثیرگذارترین چهره‌های ادبیات و نمایشنامه‌نویسی اروپا محسوب می‌شود.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

دورنمات در طول فعالیت ادبی خود جوایز و افتخارات متعددی دریافت کرد. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به جایزه‌ی شیلر شهر مانهایم در سال ۱۹۵۸، جایزه‌ی شیلر سوئیس در سال ۱۹۵۹، جایزه‌ی ادبی بزرگ کانتون برن در سال ۱۹۶۰، جایزه‌ی ادبی اتریش برای ادبیات اروپا در سال ۱۹۸۳ و جایزه‌ی گئورگ بوشنر در سال ۱۹۸۶ اشاره کرد؛ جایزه‌ای که معتبرترین نشان ادبی جهان آلمانی‌زبان به شمار می‌رود. او همچنین چندین دکترای افتخاری از دانشگاه‌های اروپا و آمریکا دریافت کرد و در سال‌های پایانی عمرش به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین نویسندگان و نمایشنامه‌نویسان قرن بیستم مورد تجلیل قرار گرفت.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

نشر واج نیز در سال ۱۴۰۴ با ترجمه‌ی عباس کوشک‌جلالی این کتاب را منتشر کرده است.

بخشی از کتاب سوء ظن

«هنوز وقت ناهار نرسیده بود که برای این بیمار، که مدام یکی از مقاله‌های امِن‌برگر دربارهٔ غدد ترشحهٔ شکمی را می‌خواند، مهمان رسید؛ اولین ملاقاتی بعد از عمل جراحی. رییس بود که حدود ساعت یازده وارد اتاق شد و بی‌آن‌که پالتویش را درآورد، کنار تخت بیمار نشست، کلاه در دست و اندکی دستپاچه. برلاخ دقیقاً می‌دانست که این ملاقات به چه قصد و منظوری است، و رییس هم دقیقاً می‌دانست که بازرس در چه وضع و حالی است.

لوتس شروع کرد: «خب، بازرس، چه‌طورید؟ ما که حسابی نگران بودیم.»

برلاخ جواب داد: «رو به بهبود.» و دوباره دست‌ها را گذاشت پشت سر.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب سوء ظن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابسوء ظن
فرمت کتابEPUB

ب‍ـانـ‍ـو ک‍ـتاب‌الـمــلوک
مطمئن نیستم.
۱۳۹۹/۱۱/۳۰

برای خواندن این کتاب، باید اول از کتاب «قاضی و جلادش» شروع کنید که واقعاً داستان جذابی داره. بعد بیایید سراغ «سوظن». که ادامه زندگی بازرسِ «قاضی...» است. البته این داستان به اندازه کتاب قبلیش جذابیت نداره. ولی همچنان دلهره...بیشتر

Maysam Morsali
۱۳۹۹/۱۲/۳۰

رمان مدرن متفکرانه با شخصیت‌پردازی و فضاسازی حیرت انگیز.

۱۴۰۱/۰۵/۲۴

برای اینکه بهتر متوجه داستان بشید اول کتاب قاضی وجلادش رو بخونید،نثر روان نویسنده وذهن خلاقش داستانو جذاب و خوندنی کرده،کوتاه و خوندنی🌹

۱۴۰۱/۰۱/۱۷

بسیارعالی،اولین کتابی که ازاین نویسنده ویکی ازبهترین کتابهائی که خواندم، به واقع کتابی پلیسی ولی فلسفی، سیاسی ووو...است، داستان پلیسی کوتاه ولی گیرا وبشدت عالی،لذت بردم.

پوریای معاصر
۱۳۹۹/۱۱/۱۵

بی نظیر

بریده‌هایی از کتاب

مری‌آنژ
آزادی گاهی فاحشه است و گاهی مقدس
AS4438
گردن‌کلفت‌ها راست‌راست راه می‌روند و آفتابه‌دزدها را می‌اندازند زندان.
«چاودار؛» 🐋
وقتی می‌گوییم قانون، منظورمان قدرت است؛ وقتی کلمهٔ قدرت را به زبان می‌آوریم، به ثروت فکر می‌کنیم؛ وقتی هم کلمهٔ ثروت را از دهن خارج می‌کنیم، امیدواریم که از گناهان این دنیا لذت ببریم.
AS4438
تو را مجبور کردند برای آن آزادی و عدالت و مزخرفاتی از این دست بجنگی، که در بازارِ سرزمینِ پدری چوب حراج به‌شان می‌زنند. مجبورت کردند از جامعه‌ای دفاع کنی که تو را که می‌خواهی دنبال معنویات باشی نه مادیات، به گدایی می‌اندازد.
Alighrv
شاید فکری که داریم، خطا باشد، ولی نباید از فکرکردن واهمه داشته باشیم. اگر افکارمان را با وجدانمان در میان بگذاریم، آن‌وقت می‌توانیم بررسی‌شان کنیم. اگر درست نبودند، فراموششان می‌کنیم.
Alighrv
نظمِ این دنیا دیگر نظمی که باید باشد، نیست. گفت که آن‌قدر از امور سردرمی‌آورد که بداند آدم‌ها همه‌جا مثل هم‌اند. چه آنها که یکشنبه‌ها به ایاصوفیه می‌روند و چه آنها که به کلیسای جامع برن. گردن‌کلفت‌ها راست‌راست راه می‌روند و آفتابه‌دزدها را می‌اندازند زندان. گفت خدا خودش می‌داند، چه جنایت‌هایی که اصلا توجه کسی را جلب نمی‌کنند، چون شیک وپیک‌تر از آن قتل‌هایی‌اند که به چشم می‌آیند، و تازه روزنامه‌ها هم درباره‌شان خبر می‌دهند. ولی اگر دقت کنیم و قوهٔ تخیل داشته باشیم، هر دو گروه از یک قماش‌اند.
«چاودار؛» 🐋
اخلاقیات به نظرمان سودآور نیست و سودآوری به نظرمان اخلاقیات است
AS4438
نظمِ این دنیا دیگر نظمی که باید باشد، نیست.
hamid
سوءظن چیز وحشتناکی است و حاصل وسوسه‌های شیطانی. «هیچ‌چیز اندازهٔ سوءظن، آدم را خراب نمی‌کند. خودم دقیقآ می‌دانم و خیلی‌وقت‌ها هم به شغلم لعنت می‌فرستم. آدم نباید خودش را گرفتار سوءظن بکند.
hamid
بنابراین باید هروقت به کثافتی و به لکه‌ای برمی‌خوریم، برویم سراغ آب و جارو ــ حتی اگر شد، مثل هرکول که اصطبل اوکیاس را تمیز کرد ــ بین ده خوان هرکول، این یکی را بیش‌تر دوست دارم ــ ولی این‌که فورآ تمام خانه را نیست و نابود کنیم، نه معنی دارد و نه عاقلانه است. خیلی مشکل است که در این دنیای از پای‌بست ویران، خانهٔ تازه‌ای بنا کرد. یک نسل بیش‌تر طول می‌کشد و تازه وقتی هم ساخته شد، چیزی بهتر از اولی نیست.