کتاب وحشی؛ کمدی در چهار پرده
معرفی کتاب وحشی؛ کمدی در چهار پرده
«وحشی» یک نمایشنامه چهارپردهای کمدی با طنزی تلخ از آنتوان چخوف است که پرویز شهدی آن را ترجمه کرده است. بیشتر نمایش نامههای چخوف از جمله «وحشی» درون مایهای تراژدی-کمدی دارد و شخصیتهایش را شهروندان عادی، صاحبان املاکی که کوتهفکر و تنگ نظرند و طبقه اشرافی تشکیل میدهند که عموما سمبل آرزوهای از دست رفته، حسرتها، امیدهای برباد رفته و نسلهای سوختهاند. مضامین نمایشنامههای آنتوان چخوف با وجود گذشت دههها از آنها همچنان تازه و قابل تعمیم به وضعیت امروزین بشر هستند. بخشی از نمایشنامه را می خوانید: دیادین: بله... لومونوسف شاعر بزرگ روسیه از حکومت آرخانگلسک گریخت تا خوشبختی را در مسکو پیدا کند. البته این کارش درست و شرافتمندانه بود... اما شما... شما چرا میگریزید؟ روراست و بیپرده بگویم، خوشبختی برای شما در هیچ جا وجود ندارد... سرنوشتِ قناری کوچولو این است که در قفسش بماند و شاهد خوشبختی دیگران باشد... خب، پس چارهای ندارد جز اینکه تمام عمرش در قفس سرکند. یلنا آندرییونا: اگر من نه قناری، بلکه گنجشکی آزاد باشم چی؟
کتاب واقعا نگاه تیز بینانه ای به رفتار انسان ها داره که طنز ظریف و هوشمندانه تاثیر اون رو دوچندان میکنه
به نظرم نسبت به بقیه نمایشنامه های چخوف که خیلی مفاهیم عمیق رو القا میکنه یه کم ضعیف تر بود. ولی در کل خوب بود. هیاهوی عشق رو میگفت و آخرشم خوب تموم میشه یکی از مشکلاتش این بود که اسامی