کتاب ایلیاد
خواندن نظراتمعرفی کتاب ایلیاد
«ایلیاد» یکی از حماسههای کهن یونانی نوشته هومر است که در کنار ادیسه، از آثار کلاسیک ادبیات جهان به شمار میرود.
محاصره و تسخیر شهر تروا در ترکیهی امروزی، حدود ۱۲۰۰سال قبل از میلاد مسیح، اتفاق افتاد و «هومر»، داستانسرا و شاعر نابینای یونانی، ۴۰۰ سال بعد، یعنی در نیمهی دوم قرن هشتم پیش از میلاد، آن جنگ تاریخی میان یونانیها و ترواییها را به صورت دو منظومهی حماسی بلند، یعنی «ایلیاد» و «اودیسه»، آفرینش کرد. «ایلیاد» که مانند «اودیسه» با ۲۴ سرود، نظم یافته، به دوران شگفتی «میسن» و برتری آن دوران مربوط میشود و موضوع آن لشکرکشی «آگاممنون» پادشاه مقتدر «میسن»، جهت بازپسگیری همسرش از شاهزادهی «تروا» به این شهر است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
شفق با جامه ارغوانی، پرتو خویش را به روی زمین میتافت که زئوس، خدایی که بانگ تندر وی سرورانگیزست، خدایان را بر بلندترین فرازگاههای بیشمار اولمپ گرد آورد و به سخن گفتن آغاز کرد. همه خاموش بودند گفت:
ای خدایان اولمپ، گوش هوش به سخنان من فرادهید و من خواست بازپسین خود را به شما خواهم گفت. باید که هیچیک از شما چه خدا و چه الهه، در پی آن نباشد که از فرمان من سر بپیچد. فرمانبردار باشید، تا آنکه بیدرنگ بتوانم زود اندیشه خود را بهکار برم. هر کس که از گروه آسمانینژاد دور شود و مردم تروا یا مردم آخائی را یاری کند به المپ باز نخواهد گشت مگر آنکه شرمگین و زخمی شود، یا اینکه وی را به دوزخ تاری پرتاب خواهم کرد، که جایگاه دور افتادهای است و دروازهها و آستانهای رویین گرد آن را فرا گرفتهاند و پرتگاه ژرفیست بر فراز کشور مردگان همچنان که آسمان زمینست. از این پس خواهد دانست که هیچیک از خدایان در توانایی با من برابر نیست.
اودیسه
خاطرات یک مغپائولو کوئیلو
هم دیوارمیترا داور
گام، آرپژ، آکورد، تمرینبهزاد شیرزادی فولادی
۱۲,۵۰۰۵۰%
این کتاب را نمیشه نخواند.
کتاب خوبیست اما به نظرم ترجمه ی دکترکزازی حماسی تراست
"ایلیاد"،اثر حماسی طبیعی از "هومر"،شاعر نابینای یونانی،که در آن از "جنگ تروا" که بخاطر دزدیدن " هلن،زن زیباروی پادشاه،که به دست"پاریس" اتفاق افتاد.
خود کتاب که نیاز به تعریف نداره اما پاورقیها جا به جاست. هر شماره پاورقی کلمهی بعدی رو نوشته
کتاب شامل یه بخشی از نبرد معروف ترواست. مراحل جنگ و دخالتهای خدایان و الهگان رو با معرفی پهلوانان هر دو طرف و با جزییات کامل تشریح می کنه. فقط حیف که در مورد سرنوشت آشیل یا همون آخیلوس هم
بعضی کلمات رو جا انداخته یا اشتباه نوشته شده
اگر طرفدار ا سا طیر یونان هستید این کتاب را بخوانید.