کتاب شهروند شهرهای داستانی؛ زندگی و آثار سیدمحمدعلی جمالزاده
معرفی کتاب شهروند شهرهای داستانی؛ زندگی و آثار سیدمحمدعلی جمالزاده
«شهروند شهرهای داستانی» نخستین جلد از مجموعه «کلاسیکهای ادبیات معاصر» نشر چشمه است که به زندگی و آثار پدر داستانکوتاه فارسی، محمدعلی جمالزاده میپردازد.
مجموعه «کلاسیکهای ادبیات معاصر» به بررسی زندگی و فرآوردههای ادبیِ نویسندگانی اختصاص دارد که منتقدان دربارهٔ آثارشان بسیار نوشتهاند، به اِجماعی رسیدهاند و آنها را در صدر داستاننویسان ایران جای دادهاند.
محمدعلی جمالزاده در کنار صادق هدایت و بزرگ علوی، از بنیانگذاران اصلی ادبیات داستانی معاصر ایران محسوب میشود. جمالزاده با مجموعه «یکی بود یکی نبود» در سال ۱۳۰۰ هجری شمسی بنیان داستان کوتاه ایرانی را بنا کرد او هنر قصهسرایی شرقی را با تکنیک داستاننویسی غربی درآمیخت و طرح نویی در ادبیات داستانی فارسی ایجاد کرد. او در مقابل نثر فاخر و کهن ایرانی که زیباییشناسی ادبی را جور دیگری معنا میکرد، در آثارش بسیار به زندگی مردم عادی و فرهنگ و زبان آنها رو آورد و سبک کهنه را کنار گذاشت. آثار او هم میتوانند در شناخت عینی جامعه و طبع قشرهای ایرانی به ما کمک کنند و هم از نظر زبانی و گستره واژگانی بسیار غنی و شایسته تأملاند.
حسن میرعابدینی، نویسنده و پژوهشگر ادبی در این کتاب قدم به دنیای ادبیات داستانی جمالزاده گذاشته تا آثارش را از نظر طرح و مضمون بررسی کند و او را از نو به دوستداران ادبیات داستانی فارسی بشناساند.
میشه لطفا این کتاب را در قسمت رایگان قرار بدهید
سلام کاش اینو رایگان قرار بدید لطفا و لطفا کتاب های بیشتری از سیدمحمدعلی جمال زاده بزارید