دانلود و خرید کتاب فروپاشی جرد دایموند ترجمه فریدون مجلسی
تصویر جلد کتاب فروپاشی

کتاب فروپاشی

نویسنده:جرد دایموند
انتشارات:نشر نو
دسته‌بندی:
امتیاز:
۳.۵از ۱۵ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب فروپاشی

فروپاشی یا چگونه جوامع راه فنا یا بقا را برمی‌گزینند، نوشته جرد دایموند است که توسط فریدون مجلسی به فارسی بازگردانده شده است.


درباره فروپاشی، چگونه جوامع راه فنا یا بقا را برمی‌گزینند

فروپاشی اثر جرد دایموند در در سال ۲۰۰۵ منتشر شد. دایموند در اثر پیش‌رو داده‌های ارزشمندی از تاریخ در اختیار ما قرار می‌دهد تا شاید از آن‌ها بیاموزیم و در مسیر صحیح گام برداریم. او اعتقاد دارد حتی ثروتمندترین و پیشرفته‌ترین جوامع امروزی با مسائل محیط زیستی و اقتصادی فزاینده‌ای روبه‌رو هستند که نباید دست‌کم گرفته شوند. دایموند در فروپاشی این پرسش را مطرح می‌کند که چه عواملی موجب شدند برخی از بزرگترین تمدن‌های گذشته به ویرانه تبدیل شوند و از سرنوشت آن‌ها چه چیزهایی می‌توانیم بیاموزیم؟ او در ادامه نظریه‌ای جامع و جهانی را با کمک داستان‌های تاریخی و فرهنگی ارائه می‌کند. دایموند اعتقاد دارد آسیب‌های محیط زیستی، تغییرات اقلیمی، رشد سریع جمعیت و تصمیمات سیاسی نادرست در دوره‌های گذشته زمینه سقوط جوامع را فراهم آورده‌اند. هرچند در این میان جوامعی نیز بودند که راه حلی برای مشکلات خود یافتند و به حیات خود ادامه دادند. او می‌افزاید انسان مدرن نیز با مشکلات مشابهی مواجه است؛ بنابراین بررسی و تحلیل سرنوشت گذشتگان می‌تواند راه حل غلبه بر این مشکلات باشد.

خواندن فروپاشی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

فروپاشی یک کتاب عمومی است. مطالعه این کتاب به همه افراد توصیه می‌شود. امید است خواندن این کتاب تاثیر بسزایی در افزایش آگاهی ما نسبت به چالش‌های جهان کنونی بگذارد. بدون شک پس از مطالعه این کتاب تفاوت قابل توجهی با گذشته خود می‌کنید. زندگی امروز و آینده ما و فرزندانمان وابستگی جدی به مباحث مطرح شده در این کتاب دارد.

جملاتی از فروپاشی، چگونه جوامع راه فنا یا بقا را برمی‌گزینند

ویرانه‌های یادمانی بازمانده از این جوامع پیشین برای همهٔ ما جذابیتی خیال‌انگیز دارد. در کودکی، زمانی‌که نخست با دیدن عکس‌های آن مکان‌ها از وجودشان آگاه می‌شویم، حیرت می‌کنیم. بسیاری از ما وقتی بزرگ می‌شویم، تعطیلاتمان را طوری برنامه‌ریزی می‌کنیم که به‌عنوان گردشگر، تجربیات دست اولی در مورد جوامع کهن کسب کنیم. مجذوب زیبایی غالباً فوق‌العاده و خاطره‌انگیز آن‌ها و همچنین مجذوب رازهایی می‌شویم که در خود دارند. ابعاد ویرانه‌ها بر ثروت و قدرت پیشین سازندگانشان گواهی می‌دهد ـ و به بیان شلی به خود می‌بالند که "به کارهایم بنگر، ای قدرتمند و مأیوس باش!" با این حال سازندگانشان ناپدید شدند و آن سازه‌های عظیم را که با آن‌همه تلاش آفریده بودند، بر جای نهادند. چگونه ممکن است جامعه‌ای که زمانی آن‌چنان قدرتمند بود، کارش به فروپاشی بینجامد. سرنوشت فردفرد شهروندانش چه شد؟

معرفی نویسنده
جرد دایموند

جرد دایموند نویسنده کتاب «اسلحه، میکروب و فولاد» است که توانسته جایزه پولیتزر را به خود اختصاص دهد. نیویورک تایمز این کتاب را یکی از بهترین داستان‌های تخیلی در طول تاریخ معرفی کرد و این اثر توانست رکورد پرفروش‌ترین کتاب جهان را جا‌به‌جا کند. جرد دایموند استاد جغرافیا در دانشگاه UCLA است و به عنوان یکی از سرشناس‌ترین دانشمندان آمریکایی شناخته می‌شود.

حمید
۱۳۹۸/۰۸/۳۰

حالا که قیمت کتاب زیاده، چرا امکان استفاده از اون رو در کتابخانه فراهم نمی کنید؟ آقای طاقچه، پاسخ به این پرسش، خیلی براتون سخته؟؟؟؟؟!!!!!!

Ahmad Abbasi
۱۳۹۹/۰۱/۱۵

سلام چرا این کتاب جز پویش کتابخانه نیست؟

جستجوگر
۱۴۰۱/۰۹/۱۶

جرد دایموند،پژوهشگری برجسته و معتبر در باب تحقیقات زیست محیطی است و این کتاب هم حاصل سالها تحقیق میدانی اوست. درباره تمامی جوامع و مناطقی که نوشته، خود حضور داشته و سفر کرده حتی جزیره ایستر در میان اقیانوس آرام. این کتاب

- بیشتر
حسام
۱۴۰۰/۰۵/۲۲

به همه کسانی که به علوم و به خصوص به تاریخ علاقه دارند توصیه می کنم

dandy_mhr
۱۴۰۰/۰۲/۰۴

لطفا در بی‌نهایت قرار دهید.

mosty
۱۴۰۰/۰۴/۱۲

کتاب فوق‌العاده جالبیه ولی ترجمه این نسخه به نظرم خیلی ضعیف بود و کلا متن روان نیست

بزرگ‌ترین مسئلهٔ ما آب است، شور شدن است،‌ بیابان‌زایی و جنگل‌زدایی است، و بالاتر از همه عبور از خط قرمز جمعیت و بدتر از آن جمعیت مهارناپذیر همسایگان و بیم جنگ!‌ جمعیتی که طبیعت و منابع قابل اتکا در ایران و در جهان پاسخ‌گوی تأمین نیازهای آن نیست، تا چه رسد به رفاه و آسایشی در معیار امروزی! در این کتاب نامی از ایران نیامده اما در حیرتم که چگونه سطرسطر آن را مرتبط با این سرزمین کهن و مسائل دیرپای آن می‌بینم.
Farbod
با نگاه به پنجمین عامل، باید حیرت کنیم که چرا شاهان و اشراف نتوانستند این مسائل ظاهراً آشکاری را که موجب تزلزل جوامعشان می‌شد شناسایی و حل کنند. معلوم است که آن‌ها بیشتر دغدغه‌های کوتاه‌مدت داشتند (ثروت‌اندوزی، جنگ‌افروزی، برپایی یادمان‌ها، رقابت با یکدیگر و طلب مواد غذایی از روستاییان). شاهان و اشراف مایا هم مانند بیشتر رهبران سراسر تاریخ بشر، تا جایی که می‌توانستند اعتنایی به مسائل درازمدت نداشتند.
محسن
شاید این حرف بی‌رحمانه به نظر برسد، اما در رؤیاهایم، اگر دست خودم باشد، مایلم پَت پیش از من از دنیا برود. دلیلش این است که وقتی ازدواج کردیم قول دادم او را دوست بدارم، احترام بگذارم و مراقبش باشم، و اگر اول او بمیرد، خواهم دانست که به عهدم وفا کرده‌ام.
محسن
فقط همان افراد شرور جهان اول هستند که طبیعت را نمی‌شناسند، به محیط زیست احترام نمی‌گذارند و آن را تخریب می‌کنند.
محسن
آیا درست همان‌طور که ما امروز به ویرانه‌های جنگلی شهرهای مایا خیره می‌شویم، روزی گردشگران با حیرت به آسمانخراش‌های زنگارگرفتهٔ نیویورک نخواهند نگریست؟
محسن
اگر وجود هزاران نفر ساکن جزیرهٔ ایستر فقط با ابزارهای سنگی و قدرت ماهیچه‌هایشان کافی بود که محیط زیست و بدین ترتیب جامعهٔ خودشان را نابود کنند، چگونه ممکن است اکنون میلیاردها نفر با ابزارهای فلزی و قدرت ماشین نتوانند از عهدهٔ بدتر از آن برآیند؟
محسن
بسیاری از جوامع پیشین (از جمله اتحاد جماهیر شوروی) پس از رسیدن به اوج به‌سرعت زوال یافتند و این زوال‌های ناگهانی برای شهروندانشان غافلگیرکننده و تکان‌دهنده بوده است. در بدترین مواردِ فروپاشی کامل، همهٔ افراد جامعه می‌مردند یا مهاجرت می‌کردند.
محسن
در این کتاب نامی از ایران نیامده اما در حیرتم که چگونه سطرسطر آن را مرتبط با این سرزمین کهن و مسائل دیرپای آن می‌بینم.
shima mahdavi
دولت تروخیو برای این‌که امکان هرگونه شورش موفقیت‌آمیز یا حمله‌ای را کاهش دهد، نیمی از بودجهٔ دولتی را صرف نیروهای زمینی، دریایی و هوایی عظیم می‌کرد که بزرگ‌ترین ارتش در منطقهٔ کارائیب و حتی مجهزتر از ارتش مکزیک بود.
جستجوگر
عواملی که در ناکامی‌های تصمیم‌گیری گروهی نقش دارند. این عوامل را به زنجیره‌ای شامل چهار دسته تقسیم می‌کنم: نخست ممکن است گروهی نتواند مسئله‌ای را پیش از آن‌که عملاً پدید آید، پیش‌بینی کند. دوم وقتی آن مسئله پدیدار می‌شود، ممکن است گروه نتواند آن را درک کند. سوم پس از درک مسئله، شاید حتی نتواند درصدد حل آن برآید. و در آخر ممکن است درصدد حل آن برآید، اما موفق نشود.
محسن
این نکته مهم است که ما ریشه‌های نسل‌کشی روآندا را درک کنیم نه به دلیل این‌که بتوانیم از قاتلان اعادهٔ حیثیت کنیم، بلکه بتوانیم از بینش به دست‌آمده برای کاهش خطر تکرار این گونه وقایع در روآندا یا در سرزمین‌های دیگر بهره بگیریم، همان‌طور که کسانی زندگی یا کار خود را مصروف شناخت ریشه‌های هالوکاست نازی، یا مصروف شناخت ذهنیات قاتلان و متجاوزان زنجیره‌ای کرده‌اند. این گزینش و اقدام آن‌ها به منظور تخفیف و تعدیل مسئولیت‌های هیتلر، قاتلان زنجیره‌ای و متجاوزان نیست، بلکه می‌خواهند بدانند آن اتفاقات مخوف چگونه پدید آمد و چگونه می‌توانیم به بهترین وجه از تکرار آن جلوگیری کنیم.
محسن
بینشی که هنوز هم رواج دارد مبنی‌بر این‌که می‌توانیم خوشبختی بشر را صرفاً با افزایش تولید مواد غذایی و بدون کشیدن لگام رشد جمعیت تأمین کنیم، به پایانی اسفبار منتهی می‌شود.
محسن
برای اشاره به این‌گونه روندهای آهستهٔ پنهان‌شده در میان تلاطم‌های پر سر و صدا عبارت "وضعیت هنجار خزنده" را به کار می‌برند. اگر اقتصاد،‌ فرهنگ،‌ راهبندان‌های ترافیکی یا هرچیز دیگری خیلی آهسته در حال افول باشد، مشکل می‌توان تشخیص داد که هر سال به طور متوسط اندکی بدتر از سال پیش است، بنابراین استاندارد مبنا که "هنجار" یا وضع متعارف را تشکیل می‌دهد، تدریجی و به طور نامحسوس تغییر می‌کند.
محسن
ما نیز در معرض فراموشی وقایع هستیم. یکی دو سال پس از کمبود بنزین در بحران نفت ۱۹۷۳ خلیج فارس، ما آمریکایی‌ها از ماشین‌های بنزین‌خوار روی‌گردان شدیم، اما بعد آن تجربه را فراموش کردیم و اکنون به‌رغم این‌که در ده‌ها جلد کتاب وقایع سال ۱۹۷۳ نوشته شده است، مردم پذیرای اتومبیل‌های بزرگ SUV شده‌اند. وقتی شهر توسان در آریزونا در دههٔ ۱۹۵۰ گرفتار خشکسالی وخیمی شد، شهروندان نگران شده‌اش سوگند یاد کردند که آب در دسترس خود را بهتر مدیریت کنند، اما خیلی زود به ساخت میدان‌های بازی گلف با شیوه‌هایی که آب زیادی صرف آن می‌شد و آبیاری باغچه‌هایشان بازگشتند.
محسن
نخستین ایستگاه در نقشهٔ راه من این است که گروه‌ها به دلیل غفلت از پیش‌بینی وقوع مشکل، چه بسا بنا به دلایل گوناگون به کارهای فاجعه‌آمیزی دست بزنند. یکی از دلایل این است که دربارهٔ چنان مسائلی تجربهٔ قبلی نداشته‌اند، بنابراین شاید امکان حل آن را نمی‌دیدند. مثال بارز این موضوع، فاجعه‌ای است که مهاجران بریتانیایی در دههٔ ۱۸۸۰ میلادی با آوردن خرگوش و روباه از بریتانیا به استرالیا برای خودشان به بار آوردند. امروزه این دو حیوان در صدر فهرست مصیبت‌بارترین نمونه‌های تأثیرگذاری گونه‌های بیگانه بر محیط زیستی است که بومی آن نبوده‌اند
محسن
نه زندگی و نه تاریخ کسب و کاری نیست درخور کسانی که خواهان سادگی و ثبات هستند.
محسن
اگر مردم را از جنبه‌ای بافضیلت یا قابل تحسین بیابیم، آگاهی از این‌که در موارد دیگر چنان نیستند، ناراحتمان می‌کند.
محسن
فروپاشی جامعهٔ ایستر بلافاصله پس از رسیدن آن جامعه به اوج جمعیت، ساخت یادبودها و تأثیرات زیست‌محیطی‌اش رخ داد.
محسن
اغلب از من می‌پرسند: "جرد تو دربارهٔ آیندهٔ جهان خوش‌بین هستی یا بدبین؟" و من پاسخ می‌دهم: "من خوش‌بین محتاط هستم."
جستجوگر
مدیر اجرایی و بیشتر مقامات شرکت‌های بزرگ معدنی آمریکا، اعضای کلیسایی هستند که معتقد است خداوند به‌زودی به زمین خواهد آمد،‌ از این رو اگر فقط بتوانیم احیای زمین را فقط ۵ یا ۱۰ سال دیگر به تأخیر بیندازیم، بعد از آن دیگر این کار بی‌مورد خواهد بود.
جستجوگر

حجم

۱٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۶۵۶ صفحه

حجم

۱٫۸ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۸

تعداد صفحه‌ها

۶۵۶ صفحه

قیمت:
۲۳۶,۰۰۰
۱۶۵,۲۰۰
۳۰%
تومان